Dakkapel prijzen

Als u van plan bent een dakkapel te laten plaatsen aan de voorzijde of achterzijde van uw nieuwbouw of bestaande woning dan wilt u natuurlijk ook weten wat de kosten hiervan zullen zijn.

De dakkapel prijzen liggen gemiddeld tussen de 2.500 en 4.500 euro berekend voor een standaard exemplaar.

hoe-duur-is-een-dakkapel

We zullen u op deze pagina alles vertellen over de kostprijs van verschillende soorten goedkope dakkapellen met of zonder verhoogde nok. De meeste vragen die gesteld worden over dakkapellen gaan in de meeste gevallen over de prijs. Denkt u hierbij aan:

  • Wat zijn de kosten?
  • Hoe duur is een dakkapel?
  • Wat zijn normale prijzen?
  • Kost een dakkapel veel?

Natuurlijk zijn de gemiddelde kosten en dakkapel prijzen niet goedkoop. Maar in onze ogen hoeft het aanschaffen van een nieuw dakkapel ook niet duur te zijn.

De gemiddelde prijzen van dakkapellen variëren ook enorm. Daarom vinden wij dat u recht heeft op een eerlijke prijs kwaliteits verhouding.

Leest u hier alle prijsinformatie die u van te voren moet weten voordat u een nieuw dakkapel aanschaft op uw dak.

Snel een prijsindicatie?

Offerte dakkapel prijzen aanvragen?

Wij begrijpen als geen ander dat het uiterst belangrijk is om te weten wat de dakkapel prijzen zijn. Een dakkapel om uw zolder te vergroten is niet goedkoop! Bedragen tussen de 12 a 20,000 euro zijn bedragen waar u niet van hoeft te schrikken.

Wilt u ongeveer weten wat het kost om een dakkapel te laten plaatsen door een aannemer? Dan vind u al deze prijsinformatie op deze pagina of op de rest van onze website.

Het is dus niet noodzakelijk om meteen een offerte aan te vragen!!

Bent u serieus geïnteresseerd en wilt u graag dat de aannemer bij u langs komt om alle vakkundige normen van het dakkapel en de dakkapel prijzen te bespreken? 

Dan verwijzen wij u het offerte formulier zo uitgebreid mogelijk in te vullen.

(Vult u bij de beschrijving zo uitgebreid mogelijk wat uw wensen zijn zodat wij een goed zicht krijgen van uw toekomst plannen.)

dakkapel-prijzen

Wat kost een dakkapel?

De dakkapel prijzen worden in de meeste gevallen bepaalt door de afmetingen en de materiaalkeuze. Zo kunt u kiezen voor een prefab dakkapel of een houten dakkapel.

De prijzen van 2018 / 2019 zijn echter wat omhoog gegaan in vergelijking met voorgaande jaren.

Wilt u toch goedkoop uit wezen? Vergelijk dan de prijzen van een kunststof, houten of prefab dakkapel in verschillende breedtematen. Wij zullen u een prijsvoorbeeld laten zien uitgaande van een dakkapel van 1,50 breed.

SOORT DAKKAPELPRIJS PREFAB (INCL. PLAATSING)PRIJS TRADITIONEEL (INCL. PLAATSING)
Kunststof dakkapelVanaf € 2.550,-Vanaf 3.000,-
Dakkapel houtlookVanaf € 2.600,-Vanaf € 3.190,-
Houten dakkapelVanaf € 3.100,-Vanaf € 3.400,-

Zoals u kunt zien liggen de kosten van een kunststof dakkapel van 2,5 breed rond een bedrag van € 2.550,-. Deze kosten zijn inclusief het laten plaatsen de materialen en het arbeidsloon.

Kunststof dakkapel prijzen

We zullen u een gemiddelde prijsberekening laten zien van het aankopen van een houten en kunststof dakkapel met een kozijn in verschillende breedte maten:

AFMETINGEN BREEDTEPRIJSKOZIJN SOORT
Dakkapel van 1 meter breed€2.550,-Enkel kozijn met enkel draairaam
Dakkapel van 1,5 meter breed€3.150,-Enkel kozijn met enkel draairaam
Dakkapel van 2 meter breed€3.250,-Enkel kozijn met enkel draairaam
Dakkapel van 3 meter breed€4.000,-Enkel kozijn met dubbel draairaam
Dakkapel van 4 meter breed€4.400,-Dubbel kozijn met dubbel draairaam
Dakkapel van 5 meter breed€5.290,-Dubbel kozijn met dubbel draairaam
Dakkapel van 6 meter breed€6.450,-Dubbel kozijn met 3x draairaam
Dakkapel van 7 meter breed€7.150,-Dubbel kozijn met 3x draairaam
Dakkapel van 8 meter breed €7.350,-Dubbel kozijn met 3x draairaam

Houten dakkapel prijzen

Gemiddeld is een houten dakkapel iets duurder dan een kunststof dakkapel. Wel is de uitstraling vaak mooier.

Reken voor de dakkapel op 300 tot 500 euro extra wanneer deze van hout gemaakt wordt. Uiteraard maakt het type hout ook nog mee.

AFMETINGEN BREEDTEPRIJSKOZIJN SOORT
Dakkapel van 1 meter breed€2.850,-Enkel kozijn met enkel draairaam
Dakkapel van 1,5 meter breed€3.550,-Enkel kozijn met enkel draairaam
Dakkapel van 2 meter breed€3.450,-Enkel kozijn met enkel draairaam
Dakkapel van 3 meter breed€4.200,-Enkel kozijn met dubbel draairaam
Dakkapel van 4 meter breed€4.600,-Dubbel kozijn met dubbel draairaam
Dakkapel van 5 meter breed€5.490,-Dubbel kozijn met dubbel draairaam
Dakkapel van 6 meter breed€6.650,-Dubbel kozijn met 3x draairaam
Dakkapel van 7 meter breed€7.550,-Dubbel kozijn met 3x draairaam
Dakkapel van 8 meter breed €7.550,-Dubbel kozijn met 3x draairaam

Bespaar op de dakkapel prijzen….

De meeste dakkapel specialisten hanteren hun eigen dakkapel prijzen. Het is voor u dus van groot belang de prijzen van meerdere dakkapelbedrijven met elkaar te vergelijken om zo goedkoop mogelijk uw dakkapel te kunnen laten plaatsen.

Betaalt u niet onnodig veel voor uw nieuwe dakopbouw en vergelijk onze scherpe prijs met die van andere specialisten.

Zo betaalt u nooit te veel en kunt u snel onze prijzen achterhalen. Vraag hier uw dakkapel offerte aan!!

kosten-van-een-dakkapel-laten-plaatsen
Snel een prijsindicatie?

Hoe is de prijs van een dakkapel opgebouwd?

In feite zijn de dakkapel prijzen uit 3 elementen opgebouwd. Ten eerste zijn er de materiaalkosten voor de dakkapel, hoe groter de dakkapel des te meer materiaal is er nodig.

Daarnaast moeten de vakmensen die de dakkapel bouwen en komen plaatsen ook betaald worden, dit zijn de arbeidskosten.

En bij het plaatsen van een dakkapel is eigenlijk altijd extra materiaal nodig zoals een hijskraan om de dakkapel op het dak te hijsen en een vrachtwagen op dakkap te verplaatsen.

Wanneer een complete prijs wordt afgesproken lijkt dit wellicht niet heel interessant. Maar toch is het interessant om een gespecificeerde offerte te krijgen.

Zeker wanneer u gespecificeerde dakkapel offertes krijgt van verschillende dakkapelbedrijven kunt de verschillende kostenposten met elkaar vergelijken.

Wanneer u een groot verschil ziet in bijvoorbeeld de arbeidskosten kunt u vragen waar dat verschil vandaan komt en wellicht nog flink afdingen hierop.

Breedte dakkapel bepaald de prijs

De maat, of terwijl de breedte en hoogte van een dakkapel bepalen voor een groot gedeelte de prijs. De hoogte is bij de meeste dakkapellen wel ongeveer gelijk dus de grootste invloed op de prijs is de breedte van de te plaatsen dakkapel.

Er kan uitgegaan van ongeveer €1100 per strekkende meter, let op dat dit slechts een indicatieve prijs is.

Met deze bovenstaande informatie is bijvoorbeeld de prijs voor een dakkapel van 5 meter breed €5500. En in deze berekening zal een dakkapel van 2 meter ongeveer €2300 kosten.

Afhankelijk van de afwerking, het materiaal, de dakbedekking en andere opties wordt er echt een prijs berekend voor de dakkapel die u graag wilt. Bij een extra breed dakkapel zal als eerste aangevraagd moeten worden bij de gemeente om zo een vergunning te kunnen krijgen.

Dit kan ook weer extra kosten met zich meebrengen, houd ongeveer rekening met €650 voor de vergunningskosten.

Dakkapel aanbieding

Wij hebben ook heel vaak bepaalde dakkapellen in de aanbieding. Dit zijn over het algemeen prefab dakkapellen van modellen die wij nog op voorraad hebben maar die uit ons assortiment gaan.

Ook hebben we van tijd tot tijd aanbieden voor het leveren en plaatsen van een dakkapel.

En zeker wanneer u bijvoorbeeld samen met de buren een dakkapel wilt laten plaatsen kunnen we u een fantastische aanbieding doen. Wij kunnen dan namelijk met collectieve kortingen gaan werken.

Wanneer u en een aantal andere mensen in uw straat eenzelfde dakkapel willen laten maken en plaatsen kost dit ons namelijk veel minder reistijd en is het makkelijker plannen.

Dit zorgt er weer voor dat wij lagere dakkapel prijzen kunnen rekenen, dit is echt een fantastische aanbieding en mogelijkheid wanneer u een dakkapel wilt laten plaatsen.

dakramen-plaatsen-op-zolder

Houten dakkapel 

Een houten dakkapel heeft natuurlijk de mooiste allure. Een ander voordeel van een hout is dat het gemakkelijk verwerkt kan worden. Een houten dakkapel is dan ook perfect op maat te maken.

Een nadeel van een houten dakkapel is dat deze duurder is dan een prefab kunststof dakkapel. Kwaliteitshout is gewoonweg een heel duur product en bovendien is er veel meer arbeid nodig dan wanneer een kunststof dakkapel wordt geplaatst.

Zo gaat in het aftimmeren van de houten dak kap erg veel tijd zitten. Toch is het laten maken en plaatsen van een houten dakkapel met een schuin dak bij ons een stuk voordeliger dan bij andere partijen.

U zult verbaasd staan over onze lage prijzen vergelijken met andere bouwers.

Kunststof dakkapel 

Wanneer u echt een voordelige dakkapel wilt laten plaatsen is een prefab dakkapel van kunststof of polyester de beste keuze.

De prefab oplossingen zijn over het algemeen van kunststof gemaakt, dit wordt gedaan in een fabriek die zich gespecialiseerd heeft in het maken van dakkapellen. Dit is ook de reden dat het zeer goedkoop gemaakt kan worden.

De kunststof variant heeft nog meer de voordelen. Zo is de isolatie waarden is zeer goed van kunststof en u hoeft u het materiaal nauwelijks te onderhouden.

Als u alles goed berekend komt dit soort van dakkapel toch als goedkoopste uit de bus. Niet alleen in de aanschaf maar zeker ook op de lange duur.

prijs-berekenen-dakkapel

Kosten van dakbedekking

De dakbedekking heeft ook nog een kleine invloed op de dakkapel prijzen. Een bitumen dakbedekking is eigenlijk de meest gebruikte en tevens de goedkoopste dakbedekking die op een dakkapel geplaatst kan worden.

Maar sommige mensen willen graag dat de dakbedekking van de dakkapel hetzelfde is als de huidige dakbedekking op de woning.

Zo zal het plaatsen van een rieten bedekking op een dakkapel een stuk duurder zijn dan het eerder genoemde bitumen dakbedekking.

Afwerken of een casco dakkapel?

U heeft altijd de keuze om de dakkapel totaal te laten aftimmeren en afwerken of deze casco te laten opleveren.

Wanneer u de dakkapel in zijn geheel laat aftimmeren en afwerken zal dit een stuk duurder zijn dan wanneer deze casco wordt opgeleverd.

Hierdoor stijgen de dakkapel prijzen.

Bij afwerken moet u denken aan het laten stucen van de wanden, het leggen van de vloer, het aansluiten van de elektra, het schilderen van de kozijnen enzovoort.

Wanneer u een lagere prijs wilt betalen voor uw dakkapel kunt u ervoor kiezen om deze (gedeeltelijk) casco te laten opleveren.

U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de dakkapel wel te laten aftimmeren maar dat u zelf de vloer legt en/of de kozijnen schildert. Op deze manier kunt u de kosten ook nog zelf goed in de hand houden.

Bespaar op de dakkapel prijzen!

Voor de scherpste dakkapel prijzen zit u bij de Aannemer-Gigant uit Amsterdam wel goed.

Uiteraard kunt u uw dakkapel laten “uitrusten”  met verschillende accessoires zoals boeidelen, decoratieve zonwering, sun screens, rolluiken, inzet horren, speciaal zonwerend HR++ glas.

Ook dit kunnen wij allemaal voor u verzorgen, uiteraard begrijpt u dat de prijs navenant hoger uitvalt.

Voor alle toepassingsmogelijkheden en duidelijkheid over de prijzen verzoeken wij u online een offerte aan te vragen. Met de informatie die u ons verschaft kunnen we de prijs bereken voor de dakkapel die u graag wilt.

Vragen & Antwoorden

Wat kost een dakkapel met nokverhoging?

Dakkapellen met een verhoogde nok kunnen in een keer worden aangebracht op uw dak. Het is een grote klus die aardig wat tijd in beslag neemt. Leest u hier alles over de gemiddelde prijzen van een dakkapel met een nokverhoging.

Wat is de prijs van een dakkapel?

De gemiddelde prijs van een dakkapel plaatsen is afhankelijk van de grote en afwerking. Op deze pagina vind u alles wat u moet weten over de prijzen en de plaatsing van dakkapellen.
prijs-berekenen-dakkapel

Hoe bereken ik de prijs van een dakkapel?

U kunt van te voren altijd een grove prijsschatting maken van een dakkapel plaatsing. Vind alle gemiddelde kosten van dakkapellen terug op deze pagina.kosten-van-een-dakkapel-laten-plaatsen

Aannemer-Gigant
Aannemer-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!