Dakkapel prijzen

Het besluit om een dakkapel te laten plaatsen is natuurlijk geen kleine beslissing. Maar wat zijn de dakkapel prijzen.

De vanaf prijzen voor een klein dakkapel van 3 meter liggen gemiddeld berekend tussen de €4.250 en €9.000,-. Wilt u een groter dakkapel bijvoorbeeld een dakkapel van 4,5, of wel 6 of 7 meter dan komt u al snel in prijzen terecht die tussen de €9.000 en €12.000,- liggen.

De prijs van de dakkapellen van de Aannemer-Gigant zijn afhankelijk van uw dakschuinte, de hoogte van het dakkapel en de breedte. Kiest u voor het goedkoopste dakkapel? Dan is deze al bij ons aannemersbedrijf te koop vanaf €6.000,-. We zullen u op deze pagina een indicatie geven van de dakkapel prijzen en de verdere kosten van verschillende maten dakkapellen.

hoe-duur-is-een-dakkapel
Goedkoopste dakkapel 3 meter

Hoe breed wilt u dakkapel? En wat zijn de prijzen?

Als u van plan bent een dakkapel te laten plaatsen aan de voorzijde of achterzijde van uw nieuwbouw of renovatiewoning dan wilt u natuurlijk ook weten wat de kostenberaming hiervan zal zijn.

Wij proberen u uiteraard zo een goed mogelijk inzicht te geven in de dakkapel kosten. In het onderstaande prijzenoverzicht ziet u verschillende afmetingen van dakkapellen met een draaikiep raam en een vast raam.

Meter
dakkapel
Voorzijde dakkapel Prijzen kunststof dakkapel Prijzen houtlook dakkapel Welke soort kozijnen en hoeveel ramen ?
2,50 meter dakkapel 2,50 meter € 4.250,00    € 4.750,00 1 vast raam & 1 draaikiep raam
3,00 meter dakkapel 3,00 meter € 5.100,00   € 5.350,002 vaste ramen & 1 draaikiep raam
3,60 meter dakkapel 3,60 meter € 5.800,00  € 6.150,001 vast ramen & 2 draaikiep ramen
4,00 meter dakkapel 4,00 meter € 6.400,00  € 6.700,002 vaste ramen & 2 draaikiep ramen
4,20 meter dakkapel 4,20 meter
 € 7.200,00  € 7.500,002 vaste ramen & 3 draaikiep ramen
4,50 meter dakkapel 4,50 meter € 7.900,00  € 8.200,003 vaste ramen & 2 draaikiep ramen
5,00 meter dakkapel 5 meter € 8.300,00  € 8.600,003 vaste ramen & 2 draaikiep ramen
5,50 meter dakkapel 5,50 meter € 8.600,00  € 8.900,004 vaste ramen & 2 draaikiep ramen
6,00 meter dakkapel 6 meter breed € 9.100,00  € 9.400,004 vaste ramen & 2 draaikiep ramen
*indicatieve prijzen zijn inclusief plaatsen

De boven genoemde dakkapel kosten is een goede indicatie voor het plaatsen van een mooi dakkapel op uw woning. De uiteindelijke prijs in de dakkapel offerte is afhankelijk van meerdere factoren. Denk hierbij aan:

Hoe kom ik aan de juiste prijs voor mijn dakkapel?

Wij begrijpen als geen ander dat het uiterst belangrijk is om te weten wat de prijzen van een dakkapel zijn. Een dakkapel om uw zolder te vergroten is niet goedkoop! Maar hoeft in onze ogen ook niet duur te zijn.

Leest u hier in het stappenplan hoe u snel aan de juiste prijs van uw nieuwe dakkapel komt.

Benodigde tijd: 2 minuten.

De juiste prijs voor uw dakkapel aanvragen in 2 minuten.

 1. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor de prijs van uw dakkapel

  Door naar ons online dakkapel offerte formulier te gaan kunt u eerst uw gegevens invullen waar het dakkapel geplaatst moet worden. Klik op deze link om bij het aanvraag formulier te komen.

 2. Omschrijving van uw dakkapel wensen invullen

  Op het offerte formulier kunt u bij beschrijving van de opdracht invullen wat de maat moet zijn van het dakkapel. Ook kunt u hier mededelen of u kiest voor een goedkoop houten dakkapel, een op maat gemaakt dakkapel of een prefab dakkapel.

 3. Omschrijf uw situatie ivm een vergunningsaanvraag

  Omdat een dakkapel plaatsen niet altijd vergunningsvrij is is het verstandig om te weten of wij een vergunning voor u moeten aanvragen. Wilt u een dakkapel aan de voorzijde, achterkant, of zijkant van uw woning laten aanbrengen? Deze vermelding is erg belangrijk ivm de vergunning aanvraag.

 4. Exacte prijs van uw dakkapel ontvangen

  Als u uw exacte wensen ingevuld heeft kunnen wij de juiste prijsberaming voor u maken. Zo weet u exact wat de prijs voor het dakkapel plaatsen gaat kosten en hoelang wij er over doen om de plaatsing van het dakkapel te realiseren.

dakkapel-prijzen
kunststof dakkapel

Waaruit bestaat de dakkapel prijs?

U kunt er vanuit gaan dat voor een gemiddeld dakkapel van 3 tot 4 meter de verdeling ongeveer gelijk is tussen arbeid en materialen. Dit betekent dat wij ongeveer de helft van het budget gebruiken om de materialen in te kopen. De andere helft van het budget hebben wij nodig om onze vakmensen te betalen, een kraan in te huren, etc. Natuurlijk moeten ook de kosten van ons pand, het gereedschap en bijvoorbeeld deze website betaald worden.

Wat kost een vergunningsaanvraag?

Zoals wij hierboven in het stappenplan al vermelden kunnen wij de gehele vergunningsaanvraag uit uw handen nemen. Als u al dat gedoe bij de gemeente uit handen wil geven dan zijn wij er om de juiste dakkapel tekeningen bij uw gemeente in te leveren zodat het dakkapel door de vergunningaanvraag heen komt.

In de onderstaande prijzentabel ziet u exact wat het aanvragen van een vergunning per soort woning kan gaan kosten. De prijzen kunnen per gemeente variëren.

Type woningVergunningsaanvraagVergunning voor dakopbouw en nokverhoging
Dakkapel op tussenwoning€ 550,-€ 600,-
Dakkapel op hoekwoning€ 550,-€ 600,-
Dakkapel op twee-onder-een-kap woning€ 550,-€ 650,-
Dakkapel op vrijstaande woning€ 600,-€ 700,-
Dakopbouw plat dak € 750,-€ 800,-

Extra breed dakkapel op uw dak

Een dakkapel van 6 meter, 7 meter of wel 8 meter zijn zeer grote een extra brede dakkapellen om te laten aanbrengen. Wij merken als aannemer dat hier steeds meer vraag naar is. Hoe groter het dakkapel geplaatst wordt hoe meer zolderruimte u krijgt. Echter is het nadeel bij een groot dakkapel plaatsen dat er voor 90% een dakkapel vergunning nodig zal zijn.

Bij een klein dakkapel van 3 meter of 4 meter is dit namelijk niet altijd het geval. Ook bij het plaatsen van een dubbel dakkapel boven elkaar zal een vergunningsaanvraag moeten worden ingediend, wat altijd invled heeft op de prijs van het dakkapel.

Prijs per soort dakkapel

De prijzen worden in de meeste gevallen bepaalt door de afmetingen en de materiaalkeuze. Zo kunt u kiezen voor een prefab dakkapel of een houten dakkapel. De prijzen van 2024 zijn echter wat omhoog gegaan in vergelijking met voorgaande jaren.

Toch het goedkoopste dakkapel? Vergelijk dan de prijzen van een kunststof, houten of prefab dakkapel in verschillende breedtematen. Wij zullen u een prijsvoorbeeld laten zien uitgaande van een dakkapel van 2,50 breed.

Soort dakkapelPrefabOp maat gemaakt
Houten dakkapel dakkapel 3,00 meter Rond de 5.000 euroRond de 5.500 euro
Kunststof dakkapel dakkapel 3,00 meterRond de 4.250 euroRond de 6.500 euro
Polyester dakkapel dakkapel 3,00 meterRond de 6.000 euro
*indicatieve prijzen zijn inclusief plaatsen

Zoals u kunt zien liggen de kosten van een kunststof dakkapel van 2,5 breed rond een bedrag van € 4.000,-. Deze kosten zijn inclusief het laten plaatsen de materialen en het arbeidsloon.

Wilt u besparen op de kosten dakkapel? Wij geven 6 tips!

Zorg ervoor dat u goed voorbereid bent als u met een aannemer gaat praten over het plaatsen van een dakkapel. Als ervaren aannemer weten wij als geen ander waarop u kunt letten om de prijs van een dakkapel niet te hoog te laten worden. Wij geven u een aantal suggusties:

1. Voorbereiding

Zorg altijd voor een uitstekende voorbereiding. Lees u op internet goed in over de mogelijkheden van een dakkapel. Vraag vrienden, collega’s of familie naar hun ervaringen. Meestal willen ze best een indicatie geven van de totale kosten die zijn hebben gemaakt voor een dakkapel.

2. Er zijn meer kosten dan alleen het (prefab) dakkapel

Een prefab dakkapel heeft vaak een overzichtelijke prijs. Wat er vaak niet bij vermeld wordt is dat uw zolder aan de binnenzijde dan nog volledig aangepakt moet worden. Houdt u hiervoor budget gereserveerd. Zie hier de prijzen van het afwerken van het dakkapel.

3. Zelf meewerken

Als u zelf handig bent kunt u overwegen zelf een aantal taken uit te voeren. U kunt op de dag zelf natuurlijk al mee helpen met het ruimen van het puin. U kunt er ook voor zorgen dat de zolder al helemaal opgeruimd is. Zorg ervoor dat u de buren (als u die heeft) geïnformeerd heeft zodat er op de dag zelf geen verrassingen meer zijn.

4. Materiaal dakkapel

 • Een maatwerk dakkapel of een traditioneel dakkapel is een duurdere optie maar heeft wel meer stijl. Door de kiezen voor een maatwerk dakkapel kunt u aan de andere kant juist weer besparen als u goedkopere houtsoorten neemt. Wij adviseren dit niet omdat dit op de lange termijn altijd duurder is. Mocht u geen ontheffing krijgen voor een hijskraan is het vaak ook een goed alternatief voor een goedkoop dakkapel.
 • Prefab dakkapel kosten zijn over het algemeen lager. Daarom kiezen de meeste mensen voor een prefab dakkapel. Een groot voordeel is dat het dakkapel binnen een dag, en soms als binnen een dagdeel op uw dak staat.

5. Schuin dak of plat dak

Dakkapel kosten met een platdak zijn lager dan de kosten met een schuin dak. Op het platte dak komt een bitumen dakbedekking of een EPDM dakbedekking. U heeft hier weinig onderhoud aan en de dakconstructie hoeft niet zo zwaar te zijn. Dat scheelt natuurlijk op de materiaal kosten.

U kunt het dak ook schuin leggen. Op de lange termijn is dat een betere optie omdat het regenwater en het vuil zo altijd vanzelf van het dak glijd. De dakpannen die u op het schuine dak moet leggen zijn over het algemeen zwaarder waardoor er een stevige dakconstructie nodig is. De dakkapel kosten voor een schuin dak liggen hoger omdat er ook meer arbeid nodig is.

6. Combineren met zonnepanelen

Het is verstandig om direct na te denken over zonnepanelen als u nu nadenkt over een dakkapel. Natuurlijk zijn dit extra kosten maar u kunt de aanschafkosten van uw dakkapel wel weer terug verdienen. Steeds meer mensen kiezen ervoor om bijvoorbeeld op het platte dak van een dakkapel zonnepanelen te leggen.

7. Lokaal bedrijf of een landelijke specialist

Alle bedrijven rekenen met overhead kosten. Dat zijn kosten die ze wel maken maar waar u niet direct iets in uw dakkapel terug ziet. Denk bijvoorbeeld aan de reiskosten. Het kan dan voordelig zijn om met uw lokale aannemer af te stemmen wat de kosten zijn. Aan de andere kant kan het juist weer aantrekkelijk zijn om met een landelijke specialist te werken. Doordat wij groot kunnen inkopen heeft dit veel effect op de prijs.

kosten-van-een-dakkapel-laten-plaatsen
Kunststof dakkapel plaatsen

Breedte dakkapel bepaald de prijs

De maat, of terwijl de breedte en hoogte van een dakkapel bepalen voor een groot gedeelte de prijs. De hoogte is bij de meeste dakkapellen wel ongeveer gelijk dus de grootste invloed op de prijs is de breedte van de te plaatsen dakkapel.

Er kan uitgegaan van ongeveer €1100 per strekkende meter, let op dat dit slechts een indicatieve prijs is.

Met deze bovenstaande informatie is bijvoorbeeld de prijs voor een dakkapel van 5 meter breed €5500. En in deze berekening zal een dakkapel van 2 meter ongeveer €2300 kosten.

Afhankelijk van de afwerking, het materiaal, de dakbedekking en andere opties wordt er echt een prijs berekend voor de dakkapel die u graag wilt. Bij een extra breed dakkapel zal als eerste aangevraagd moeten worden bij de gemeente om zo een vergunning te kunnen krijgen.

Dit kan ook weer extra kosten met zich meebrengen, houd ongeveer rekening met €650 voor de vergunningskosten.

Dakkapel prijzen opties

Natuurlijk bent u met alleen het plaatsen van een dakkapel nog niet klaar. Het is belangrijk om er voor te zorgen dat u de totale kosten goed in beeld heeft. Wij kunnen u helpen bij het inzichtelijk maken van de kosten. Naast het dakkapel heeft u vaak nog de onderstaande kosten:

AftimmerwerkzaamhedenGemiddelde kosten voor arbeid
Buitenkant dakkapel laten aftimmerenBij de prijs inbegrepen
Binnenkant dakkapel laten aftimmerenTussen de € 450,- en € 800,-
Gipsplaten wand laten plaatsen Tussen de € 40,- en € 70,- per vierkante meter
Vensterbank laten plaatsenTussen de € 70,- en € 80,- per vierkante meter
Tussenwand laten plaatsenTussen de € 450,- en € 900,-
Knieschotten laten plaatsen (hout)Tussen de € 35,- en € 45,- per meter
Inbouwspots plafond laten plaatsenTussen de € 40,- en € 70,- per 3 spots
Isoleren van de binnenkant dakkapelTussen de € 15,- en € 25 per m²
Stucen van de wandenTussen de € 16,- en 22,- per m²

Aanbiedingen dakkapellen

Wij hebben heel vaak bepaalde dakkapellen in de aanbieding. Dit zijn over het algemeen prefab dakkapellen van modellen die wij nog op voorraad hebben maar die uit ons assortiment gaan. Een dakkapel aanbieding is een stuk goedkoper dan het aanschaffen van een op maat gemaakt dakkapel.

Ook hebben we van tijd tot tijd aanbieden voor het leveren en plaatsen van een dakkapel. En zeker wanneer u bijvoorbeeld samen met de buren een dakkapel wilt laten plaatsen kunnen we u een fantastische aanbieding doen. Wij kunnen dan namelijk met collectieve kortingen gaan werken.

Wanneer u en een aantal andere mensen in uw straat eenzelfde dakkapel willen laten maken en plaatsen kost dit ons namelijk veel minder reistijd en is het makkelijker plannen. Dit zorgt er weer voor dat wij lagere dakkapel prijzen kunnen rekenen, dit is echt een fantastische aanbieding en mogelijkheid wanneer u een dakkapel wilt laten plaatsen.

dakramen-plaatsen-op-zolder
Extra ruimte door dakkapel

Kosten van dakbedekking

De dakbedekking heeft ook nog een kleine invloed op de dakkapel kostprijs. Bitumen dakbedekking aanbrengen is eigenlijk de meest gebruikte en tevens de goedkoopste dakbedekking die op een dakkapel geplaatst kan worden.

Maar sommige mensen willen graag dat de dakbedekking van de dakkapel hetzelfde is als de huidige dakbedekking op de woning. Zo zal het plaatsen van een rieten bedekking op een dakkapel een stuk duurder zijn dan het eerder genoemde bitumen dakbedekking.

Afwerken of een casco dakkapel?

U heeft altijd de keuze om de dakkapel totaal te laten aftimmeren en afwerken of deze casco te laten opleveren. Wanneer u de dakkapel in zijn geheel laat aftimmeren en afwerken zal dit een stuk duurder zijn dan wanneer deze casco wordt opgeleverd. Hierdoor stijgen de dakkapel prijzen.

Bij afwerken moet u denken aan het laten stucen van de wanden, het leggen van de vloer, het aansluiten van de elektra, het schilderen van de kozijnen enzovoort. Wanneer u een lagere prijs wilt betalen voor uw dakkapel kunt u ervoor kiezen om deze (gedeeltelijk) casco te laten opleveren.

U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de dakkapel wel te laten aftimmeren maar dat u zelf de vloer legt en/of de kozijnen schildert. Op deze manier kunt u de kosten ook nog zelf goed in de hand houden.

Bespaar op de prijs van uw dakkapel

Voor de scherpste prijzen zit u bij de Aannemer-Gigant uit Amsterdam wel goed. Uiteraard kunt u uw dakkapel laten “uitrusten”  met verschillende accessoires zoals boeidelen, decoratieve zonwering, sun screens, rolluiken, inzet horren, speciaal zonwerend HR++ glas.

Ook dit kunnen wij allemaal voor u verzorgen, uiteraard begrijpt u dat de prijs navenant hoger uitvalt. Voor alle toepassingsmogelijkheden en duidelijkheid over de prijzen verzoeken wij u online een offerte aan te vragen. Met de informatie die u ons verschaft kunnen we de prijs bereken voor de dakkapel die u graag wilt.

Veel gestelde vragen

Aannemer-Gigant
Aannemer-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!