Kunststof dakkapel

De kunststof dakkapellen van de Aannemer-Gigant zijn van hoge kwaliteit en extreem weersbestendig. Bij deze kunststof exemplaren is onderhoud verleden tijd!

Wij bekleden onze kunststof dakkapellen met zeer duurzaam en strak plaatmateriaal van Trespa of Volkern. Wij plaatsen deze dakkapellen in combinatie met een zeer duurzaam kunststof kozijn. Al onze dakkapellen worden gemonteerd met uiterste zorg en zeer hoge kwaliteitsnormen. U kunt op deze pagina alles lezen over de kosten van een kunststof dakkapel laten plaatsen en onze garantievoorwaarden.

Direct benieuwd naar de kosten van een kunststof dakkapel? Bekijk onze prijstabel.

kunststof dakkapel
Kunststof dakkapel

Waarom kiezen voor een kunststof dakkapel?

Als we een kunststof dakkapel vergelijken met een houten dakkapel zal een dakkapel van kunststof net even wat duurder uitvallen in prijs.

Het aankoop bedrag wat u gaat investeren in vergelijking met een houten dakkapel zit hem voornamelijk in het onderhoud. Een kunststof dakkapel heeft echter geen onderhoud meer nodig. Als u zich niet verplicht voelt om een houten dakkapel te laten plaatsen dan raden wij u aan om een kunststof dakkapel te laten plaatsen.

Hout dakkapel kopen of een kunststof dakkapel kopen?

Kunststof dakkapellen mogen dan wel iets duurder in prijs zijn, echter zijn ze veel beter bestand tegen een harde wind en regen of hagel. Ook heeft een kunststof dakkapel een veel hogere isolatiewaarden dan andere soorten dakkapellen. U bent veel minder warmte kwijt en zult zeker besparen op uw jaarlijkse stookkosten.

Natuurlijk vinden de meeste mensen een houten dakkapel mooier dan een dakkapel van kunststof. Maar hiervoor heeft de Aannemer-Gigant een goede oplossing. Zo is er tegenwoordig kunststof materiaal te verkrijgen met een echte houtlook. Dit is echt niet meer te onderscheiden!

De keuze tussen een dakkapel van kunststof en een houten dakkapel is vooral een keuze voor de duurzaamheid, onderhoud en het uiterlijk van uw woning. Kunststof dakkapellen zijn een perfecte duurzame oplossing en zijn bestand tegen diverse weersinvloeden, terwijl ze minimaal onderhoud vereisen. Een kunststof dakkapel heeft goede isolerende eigenschappen dragen en een aangenaam binnenklimaat. Bovendien houden kunststof dakkapellen langdurig hun kleur. Aan de andere kant straalt een houten dakkapel natuurlijke warmte uit, maar vereist het regelmatig onderhoud.

kunststof dakkapel kosten
Dakkapel van kunststof in 2 kleuren

De prijs van een kunststof dakkapel ligt gemiddeld rond de € 4.400, dit is inclusief de plaatsing en afwerking. Een dakkapel opgebouwd uit kunststof heeft in tegenstelling tot een polyester dakkapel als basis een houten basisconstructie nodig. Echter wordt alles afgewerkt met kunststof.

Afmetingen kunststof dakkapellen

Welke maat dakkapel heeft u nodig? En kiest u voor kunststof met een houtlook of toch voor een houten exemplaar? Leest u hieronder alle maatvoeringen van kunststof dakkapellen die u snel kunt laten plaatsen.

Meter
dakkapel
Voorzijde dakkapel Prijzen kunststof dakkapel Prijzen houtlook dakkapel Welke soort kozijnen en hoeveel ramen ?
2,50 meter dakkapel 2,50 meter € 4.250,00    € 4.750,00 1 vast raam & 1 draaikiep raam
3,00 meter dakkapel 3,00 meter € 5.100,00   € 5.350,002 vaste ramen & 1 draaikiep raam
3,60 meter dakkapel 3,60 meter € 5.800,00  € 6.150,001 vast ramen & 2 draaikiep ramen
4,00 meter dakkapel 4,00 meter € 6.400,00  € 6.700,002 vaste ramen & 2 draaikiep ramen
4,20 meter dakkapel 4,20 meter
 € 7.200,00  € 7.500,002 vaste ramen & 3 draaikiep ramen
4,50 meter dakkapel 4,50 meter € 7.900,00  € 8.200,003 vaste ramen & 2 draaikiep ramen
5,00 meter dakkapel 5 meter € 8.300,00  € 8.600,003 vaste ramen & 2 draaikiep ramen
5,50 meter dakkapel 5,50 meter € 8.600,00  € 8.900,004 vaste ramen & 2 draaikiep ramen
6,00 meter dakkapel 6 meter breed € 9.100,00  € 9.400,004 vaste ramen & 2 draaikiep ramen
*indicatieve prijzen zijn inclusief plaatsen

Wat kost een extra breed dakkapel?

Veel van onze klanten kiezen tegenwoordig voor een dakkapel die over het gehele dak wordt geplaatst. Een extra breed dakkapel van kunststof laten plaatsen is goedkoper dan 2 of 3 losse dakkapelletjes naast elkaar. Hoe breder het dakkapel wat u laat plaatsen is hoe goedkoper de prijs per meter zal worden.

Waarom dit komt? Als eerste hoeven wij maar een keer te leveren, en het kunststof dakkapel kan in plaats van 2 of 3 dagen in 1 dag geplaatst worden.

De kosten per extra strekkende meter bedragen tussen de € 500,- en € 800,-. Houd u er wel rekening mee bij het plaatsen van een breed dakkapel dat u een vergunning zal moeten aanvragen.

Voordelen van een kunststof dakkapel

Een kunststof dakkapel heeft veel voordelen. De volgende zes belangrijkste voordelen zijn vaak reden voor onze klanten om een kunststof dakkapel te laten plaatsen.

 1. Duurzaamheid:
  Kunststof dakkapellen zijn uiterst duurzaam en bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Ze zijn bestand tegen vocht, schimmels en insecten, waardoor ze een langere levensduur hebben dan sommige andere materialen.
 2. Onderhoudsarm:
  Kunststof vereist minimaal onderhoud. In tegenstelling tot hout hoeven kunststof dakkapellen niet te worden geschilderd en zijn ze gemakkelijk te reinigen met eenvoudige schoonmaakmiddelen. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook onderhoudskosten op de lange termijn.
 3. Isolatie:
  Kunststof staat bekend om zijn uitstekende isolerende eigenschappen. Een kunststof dakkapel helpt de warmte in de winter binnen te houden en houdt de hitte buiten in de zomer. Dit draagt bij aan energiebesparing en een comfortabeler binnenklimaat.
 4. Kleurvastheid:
  Kunststof dakkapellen behouden hun kleur gedurende lange tijd, zelfs onder invloed van zonlicht. Dit betekent dat ze niet vervagen of verkleuren, waardoor het esthetische aspect van de woning behouden blijft.
 5. Gewicht:
  Kunststof is lichtgewicht in vergelijking met sommige andere materialen, waardoor de belasting op de dakconstructie minimaal is. Dit kan de installatie vereenvoudigen en de structurele integriteit van het dak behouden.
 6. Maatwerk:
  Kunststof dakkapellen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en maten, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden aangepast aan de architectonische kenmerken van jouw huis. Dit zorgt voor een naadloze integratie met de bestaande structuur.

Hoelang gaat een kunststof dakkapel mee?

De levensduur van een kunststof dakkapel is afhankelijk van verschillende factoren. Een belangrijke indicator van de levensduur van een dakkapel is de kwaliteit van het gebruikte materiaal. Natuurlijk speelt ook de ervaring van de aannemer, het onderhoud en de weersomstandigheden. Wist u dat de windrichting ook een belangrijke rol speelt?

Normaal gesproken gaat een kunststof dakkapel wel minimaal 30 jaar mee. Over het algemeen wordt er aangegeven dat de levensduur wordt geschat tot 50 jaar. Kunststof is van nature bestand tegen verschillende weersinvloeden, zoals regen, wind, en UV-straling, en vereist over het algemeen minder onderhoud dan bijvoorbeeld hout. Kunststof rot niet, corrodeert niet en is bestand tegen insecten. Dit draagt allemaal bij aan een lange levensduur van een dakkapel.

Renovatie van bestaande dakkapel

In bepaalde gevallen is het mogelijk om een bestaande dakkapel nieuw leven in te blazen door middel van renovatie. Wij voeren dakkapel renovaties uit waardoor uw dakkapel na de renovatie weer vele jaren meekan. Dingen die we aanpakken bij een dakkapel renovatie zijn:

 • Nieuwe kunststof kozijnen
 • Boeidelen vervangen
 • Zijwangen vervangen
 • Nieuw lood
 • Extra isolatie

Aftimmeren van een kunststof dakkapel

Een dakkapel is pas echt functioneel als het aan de binnenkant netjes afgetimmerd is. Maar deze kosten kunnen snel uit de hand lopen. Het is belangrijk om bij het plannen van het aftimmeren van een kunststof dakkapel de specifieke eisen en het budget mee te nemen. Vraag daarom altijd een gedetailleerde offerte op.

Voor het aftimmeren van het binnenwerk van de dakkapel, zoals de vensterbank en de afwerking rondom het kozijn, kunnen de kosten variëren van €150 tot €300 per strekkende meter, afhankelijk van de gekozen materialen en afwerkingsniveaus.

Plaatsing van een dakkapel

De daadwerkelijke plaatsing begint met het uitsnijden van het dak op de vooraf bepaalde locatie. Dit is ook de exacte plaats waar het dakkapel komt. Daarom kan het best even duren voor dit afgerond is. Vervolgens wordt het kozijn van het kunststof dakkapel geïnstalleerd en bevestigd aan de dakconstructie. Tijdens dit proces wordt extra aandacht besteed aan isolatie om de energie-efficiëntie te waarborgen. Daarnaast nemen we maatregelen om ervoor te zorgen dat de dakkapel volledig waterdicht is. Denk bijvoorbeeld aan het nauwkeurig plaatsen van loodslabben en andere waterdichte afdichtingen om lekkages te voorkomen.

Over het algemeen streven we ernaar om de plaatsing van het kunststof dakkapel in één dag te voltooien, maar het exacte tijdsbestek kan variëren afhankelijk van de specifieke kenmerken van het project.

Extra opties bij een kunststof dakkapel

Het is mogelijk dat u voor een basisvariant van het dakkapel kiest. Als u toch extra opties wenst geven we hier een indicatie van de kosten van de extra opties op een kunststof dakkapel.

OptieKostenVoordelen
Knieschotten€ 25 – € 45 per schotMeer opbergruimte
Strakke afwerking
Rolluik/screen€ 400 – € 1.200 Creëert een donkere slaapkamer
Houdt warmte tegen
Hor€ 45 – € 85 per stukHoudt insecten tegen
Raam open bij warm weer
Ventilatierooster€ 20 – € 30 per per stukGezonde ventilatie
Ook bij koude dagen
Draaikiepraam€ 125 – € 200 per stukMakkelijk schoon te maken
Handige kiepstand

Bespaartip kunststof dakkapel

Als u handig bent is het een overweging om de afwerking aan de binnenkant van het dakkapel zelf te doen. Denk hierbij aan het maken van knieschotten, plaatsen van vensterbanken of het afwerken van de zijwangen. Dat scheelt vaak in de benodigde uren van de aannemer. Vergelijk wel altijd de kosten want soms weegt het voordeel van de kosten niet op tegen de arbeid en kosten die u zelf moet maken. Een aannemer kan het soms snel doen doordat wij goede gereedschappen en veel ervaring hebben.

Veel gestelde vragen

Aannemer-Gigant
Aannemer-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!