Kosten dakopbouw schuin dak

Door een dakopbouw te laten plaatsen op een schuin dak zult u meer woonruimte creëren en krijgt u de kans om een extra slaapkamer te realiseren in uw woning. Maak je woning groter door een prefab dakopbouw of dakkapel en vergroot uw vloeroppervlakte binnen een zeer korte tijd.

De gemiddelde kosten van een dakkapel op een schuin dak liggen tussen de 1.200,- en 3.300,- euro per meter.

Leest u hier alles over de mogelijkheden van dakopbouwen op schuine daken en de gemiddelde prijzen.

dakopbouw-schuin-dak
Dakopbouw schuin dak

Dakopbouw schuin dak kosten

Als je een dakopbouw laat plaatsen op een schuin dak dan is het belangrijk te weten waar de prijs op gebaseerd is. Zo heeft u 3 keuze mogelijkheden van verschillende dakopbouwen:

Schuin of plat dak

Een van de eerste prijsbepalende factoren is op welk type dak moet de dakopbouw geplaatst worden?

  • Schuin dak eenzijdig: Als je standaard dakkapel onvoldoende stahoogte bevat dan is het overstappen naar een eenzijdig dakopbouw (of ook wel eenzijdige nokverhoging) de juiste manier om je dak te verhogen. De nok word zomaar 70 cm verhoogd en hierdoor zal u aan een kant van je dak beter kunnen staan. De kosten van een nokverhoging aan een kant zullen tussen de 1.200,- en 1.400,- euro per meter liggen.
  • Schuin dak tweezijdig: Als men het heeft over het aanbrengen van een dakopbouw op uw dak dan gaat men er meteen vanuit dat er gesproken wordt over een tweezijdige nokverhoging ( ook wel dubbele nokverhoginig genoemd. Bij het plaatsen van een tweezijdige nokverhoging of dakopbouw zal het dak aan beide kanten worden verhoogd. Op deze manier heb je dus twee keer zoveel ruimte op zolder dan bij een enkelzijdige dak verhoging. De kosten van deze soort dakopbouw liggen gemiddeld genomen tussen de 2.500,- en 3.300 euro per meter
  • Plat dak laten verhogen: Als u een gedeeltelijke extra verdieping op je platte dak wilt laten bouwen dan is een dakopbouw op een plat dak de voordeligste manier. Het plaatsen van extra ruimte op een plat dak kost gemiddeld 900,- tot aan 1.100 euro per meter. Deze genoemde prijzen gelden alleen voor een casco dakopbouw (zonder afwerking)

Kunststof of houten opbouw?

Ook heeft u de prijs besparende keuze om te kiezen voor een dakopbouw van hout of kunststof. Zo betaal je minder voor een houten dakopbouw dan voor een dakopbouw van kunststof. Het voordeel van een kunststof dakopbouw is echter wel dat deze veel minder onderhoud nodig heeft dan een dakopbouw van hout. Het prijsverschil tussen deze materialen is echter nihil.

Extra opties dakopbouw

Natuurlijk kunt u uw nieuwe dakopbouw zo inrichten zoals u zelf wilt. Ook kunt u de extra opties overwegen mee te nemen van het bouwen van de opbouw. Leest u hier alle extra opties die u kunt toepassen als de aannemer de dakopbouw aan het plaatsen is:

Extra optieKostenVoordelen
Ventilatierooster plaatsen€ 5 tot € 9 str meterVentileren is goed voor de leefomgeving en de vochtafvoer.
Dakraam plaatsen€ 150 tot € 220 per stukMeer licht en ventilatie
Horen voor insectenVanaf € 20,-Tegen insecten en muggen
Rolluiken plaatsen€ 400 tot aan € 900 per stukVolledige donkere kamer
Hang- en sluitwerk€ 70 – € 180 per raamin de meeste gevallen al gemonteerd
Afwerking opbouwVanaf 1500,-Binnen afwerking of buiten afwerking
dakkapel prijs
Ruimte door dakkapel

Dakkapel of dakopbouw?

Als een opbouw op uw schuine dak te duur wordt maar u heeft echt de ruimte nodig dan is het laten plaatsen van een dakkapel ook een zeer goede mogelijkheid.

Door een dakkapel op je zolderverdieping te laten plaatsen creëert u meer beloopbare ruimte op uw zolder waardoor je een extra slaapkamer kunt maken. U kunt een overweging maken om een extra groot dakkapel te laten plaatsen van bijvoorbeeld 4 of 5 meter breed. Gemiddelde grote dakkapellen kosten tussen de € 12.00,- en € 20.000,-

Wat is het verschil tussen een dakkapel of dakopbouw?

Het grote verschil tussen de plaatsing van een dakopbouw op een schuin dak of een dakkapel is dat bij dak opbouwen het dak verhoogd wordt. Omdat de verhoging van het dak een veel ingrijpende klus is waar meer materiaal voor nodig zal zijn is een dakopbouw altijd duurder dan een dakkapel.

We zullen u hieronder in een prijstabel exact het verschil in prijs laten zien.

Dakopbouw keuzegrootte opbouwPrijscalculatie
Eenzijdig opbouw plaatsen4 tot aan 7 meter€ 6.000 tot € 10.000.-
Tweezijdig opbouw plaatsen4 tot aan 7 meter€ 12.000 tot € 14.000.-
Plat dak opbouw plaatsen20 tot aan 40 m²€ 20.000 tot € 24.000.-

Meer ruimte door dakkapel

Als u een slaapkamer onder een schuin dak heeft dan is de loopruimte maar beperkt door de het schuine gedeelte van het dak wat naar binnen steekt.

Als de effectieve beloopbare ruimte maar 4 meter lang zal zijn en 3 meter breed onder een schuin dak van 50 ° dan is er maar een beloopbare oppervlakte van ongeveer 5 m² . Het schuine dak neemt dus erg veel ruimte in beslag.

Als u een dakkapel laat plaatsen zou de beloopbare ruimte naar ruim 10 m² gaan. Echter hoe breder het dakkapel wat u wilt laten plaatsen is hoe meer beloopbare ruimte u hiervoor terug krijgt.

kosten-van-een-dakkapel-laten-plaatsen
Dakkapel voor meer loopruimte

Extra verdieping op je dak laten bouwen

Is een dakkapel toch te klein dan kunt u ook overgaan om op je platte dak een extra verdieping te bouwen. U heeft hierdoor nog meer ruimte en kunt een prachtig dakterras laten aanleggen.

Een complete extra verdieping op je huis kost natuurlijk wel wat maar vergeet niet dat de verkoopwaarde van uw woning een stuk hoger komt te liggen. U krijgt meer vloeroppervlakte wat de verkoopprijs van uw woning flink zal verhogen.

De gemiddelde kosten van een extra verdieping op een plat dak liggen tussen de € 20.000 en € 35.000, afhankelijk van de grootte van de verdieping.

Extra verdieping op je schuine dak laten bouwen

De meeste woningen hebben schuine ook wel hellende daken. En bij een schuin dak mis je natuurlijk altijd wel wat loopruimte.

Het is daarom niet zo gek dat de meeste mensen kiezen voor een complete extra verdieping te laten plaatsen op hun dak. Als je woonruimte te kort komt en de oorspronkelijke vloeroppervlakte geheel wilt benutten dan is een extra verdieping laten bouwen de oplossing.

De gemiddelde prijs van een extra woonverdieping ligt tussen de € 20.000 en € 35.000,-

Aannemer-Gigant
Aannemer-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!