Huis bouwen prijzen

Als u van plan bent uw eigen huis te gaan bouwen dan is het van groot belang om van te voren de kosten op een rijtje te zetten.

Op deze pagina proberen we u dan ook duidelijk te maken wat de gemiddelde prijzen voor een huis bouwen zijn.

Het is natuurlijk een prijscalculatie te maken als wij niet weten wat uw wensen zijn. Zo kunnen er veel bijkomende kostenposten om de hoek komen kijken zowel bij een casco huis als een woning die prefab is gebouwd.

Denk bijvoorbeeld aan een fundering, een architect met bouwbegeleider en de afwerking die gedaan moet worden na het casco bouwen van een huis zoals het plaatsen van nieuwe kozijnen of het indelen van uw nieuwe badkamer.

huis-bouwen-prijzen
Huis oppervlakte tekening

Prijsfactoren

De prijsindicatie is natuurlijk afhankelijk van vele factoren, we proberen over al deze factoren uitleg te geven op deze pagina. Zo ziet u bijvoorbeeld wat de kosten per m3 bij een prefab woning en een woning die helemaal op maat gemaakt wordt.

Het bouwen van een geheel nieuw huis of nieuwbouwwoning klinkt op het eerste gezicht als een bijzonder dure aangelegenheid.

Maar de praktijk leert dat het vaak veel goedkoper is dan een bestaand gelijkwaardig huis kopen.

Wij krijgen veel vragen over het laten bouwen van een nieuw huis en veel vragen gaan over de prijs.

Denk hierbij aan vragen zoals:

  • Wat zijn de gemiddelde kosten?
  • Bestaat er een bouw calculator?
  • Hoe duur is een huis laten bouwen?
  • Wat zijn normale prijzen om een woonhuis te laten bouwen?
  • Kost een huis bouwen veel?

Natuurlijk is het bouwen van een prefab of casco woning niet goedkoop maar in onze ogen hoeft een nieuw huis laten plaatsen ook niet duur te wezen.

De gemiddelde prijzen van het bouwen van nieuwe woningen variëren ook enorm.

Daarom vinden wij dat u recht heeft op een eerlijke prijs kwaliteits verhouding. Leest u hier alle prijsinformatie die u van te voren moet weten voordat u een nieuw huis wilt laten bouwen.

Wat kost een huis bouwen?

Zoals we hierboven al hebben vermeld gaan de meeste vragen over de kosten van een nieuw huis bouwen of de kosten van het verbouwen van een huis.

De prijzen van prefab nieuwbouwwoningen liggen tussen de 70,000 en 500,000 euro.

De gemiddelde te bouwen nieuwbouwwoning heeft een kostprijs van rond de 180,000 euro. Dit bedrag is los van de prijs van de grond en de overige kosten.

Hoe groter de woning des te duurder deze zal zijn om te laten realiseren. Hieronder proberen we duidelijk antwoord te geven op de vraag: wat kost een huist bouwen?

Er zijn gelukkig min of meer standaard prijzen beschikbaar voor kubieke meters (m3) waarmee de prijs berekend kan worden.

De prijzen per kubieke meter ( m3 ) zijn natuurlijk wel afhankelijk van de manier waarop er gebouwd wordt.

Het spreekt voor zich dat een luxere afwerking van een te bouwen huis meer gaat kosten dan wanneer het simpeler gedaan wordt.

Wat eigenlijk wel altijd het geval is bij het bouwen van een eigen woning dat deze altijd vrijstaand staat.

De prijzen genoemd op deze pagina zijn dan ook de prijzen voor het bouwen van een vrijstaand huis.

De volgende prijsindicatie geeft een globaal beeld van de kosten, deze zijn aangegeven per kuub en dit is inclusief afwerking:

Soort woningOppervlakteKostenKosten per m3
Kleine woning100 m2€135.000€460
Gemiddelde woning150 m2€170.000€380
Villa ( grote woning )200 m2€210.000€350

Uiteraard staan de bovenstaande prijzen niet vast, deze zijn ook nog afhankelijk van specifieke omstandigheden en eisen van de opdrachtgever.

Daarnaast moet aangemerkt worden dat die prijzen zijn voor huizen die casco worden opgeleverd.

De m3 prijzen voor een woning construeren zijn ook beschikbaar op het internet maar zijn veel minder nauwkeurig.

Zo is de prijs tussen een 2 meter hoog plafond en een 3 meter hoog plafond zo verschillend dat het betrouwbaarder is om met kubieke meters te rekenen.

Daarnaast moet er uiteraard nog rekening gehouden worden met de eventuele bijkomende kosten van een huis bouwen.

Denk aan de grond die aangekocht moet worden, riolering die aangesloten moet worden, nutsvoorzieningen die aangesloten moet worden en uiteindelijk zal de woning ook netjes afgewerkt moeten worden.

Dit kunt u natuurlijk zo duur maken als u zelf wilt.

huis-bouwen-prijzen
Compleet nieuw huis kant en klaar

Goedkoop compleet huis

Of u kiest uit een grote of kleine woning laten bouwen of een vrijstaande of 2 onder 1 kap woning een nieuw huis kost uiteraard een hoop geld. Er zijn natuurlijk altijd mogelijkheden om goedkoop een huis te bouwen.

Door van te voren uw eigen budget vast te stellen en een goede berekening te maken kunt u altijd besparen op de prijs van uw nieuwe huis.

Kijk is naar de onderstaande vragen die veel invloed hebben op de kostprijs.

Al deze vragen hebben dus invloed op de totaalcalculatie van uw nieuw te bouwen huis.

Wilt u graag een vrijblijvende kostenindicatie aanvragen? Vult u dan het offerte formulier in en wij zorgen ervoor dat u exact op de hoogte word gesteld van de kosten.

Architect die de te bouwen woning ontwerpt

Voordat er een huis gebouwd kan worden is het natuurlijk noodzakelijk dat er goede tekeningen zijn waar de woning vanaf gebouwd kan worden.

In de meeste gevallen zal hier een architect voor ingehuurd moeten worden. Deze maakt een bouwtechnisch correcte tekening en houdt natuurlijk ook rekening met uw eisen en smaak.

Uiteraard kost deze partij ook geld. Hoeveel een architect kost is afhankelijk van zijn of haar bekendheid, maar ook aan de eisen die u stelt aan een woning.

Hoe gecompliceerder die zijn des te duurder de architect zal zijn.

Dit omdat er dan simpelweg veel meer berekeningen gedaan moeten worden. Daarnaast betaalt u uiteraard ook voor de creativiteit van de architect.

Nieuwbouwwoning bouwen prijzen

Wanneer u een nieuw huis laat bouwen laat u in principe een nieuwbouwwoning bouwen. Wij kunnen een nieuwbouwwoning met de bestaande en nieuwe technieken kunnen bouwen.

De prijzen die hierboven genoemd zijn zijn dan ook prima representatief voor de kosten van een nieuwbouwwoning.

Afhankelijk van de techniek en exacte wensen zullen we een exacte prijs kunnen maken. Deze prijs zullen we altijd vooraf overleggen in een duidelijke offerte zodat u weet waar u aan toe bent.

Vraag een vrijblijvende offerte aan om snel in contact te komen met de Aannemer-Gigant. Dan kunnen we vrijblijvend bespreken wat de mogelijkheden zijn en de bijbehorende kosten voor uw wensen.

Wat kost een 2 onder 1 kap woning?

Kiest u liever om samen met vrienden of goede buren een twee onder een kap woning te laten bouwen dan zult u altijd voordeliger uit wezen dan het laten bouwen van een villa.

De kosten van een twee onder een kap woning zijn ook hier grotendeels afhankelijk van het volume en het vloeroppervlakte per woonhuis.

Ook de bouwmaterialen hebben een grote invloed op de prijs. Als wij een grove prijsindicatie moeten geven van 2 onder een kap woningen dan kunt u rekening houden met 380,- euro per m3

Goedkoop laten bouwen

Er zijn tal van manieren om de kosten van een huis laten bouwen positief te beïnvloeden.

Niemand betaalt natuurlijk graag te veel en de meeste gaan dan ook op zoek naar mogelijkheden om de bouw van een woning zo goedkoop mogelijk te houden.

Zo is het interessant om voor houtskelet te kiezen boven het traditionele bouwen met stenen. Dit is namelijk sneller te realiseren, het wordt in een fabriek gedaan en er is geen last van eventuele weersinvloeden.

De bouw kan dus sneller gerealiseerd worden wat in de meeste gevallen betekent dat het goedkoper uitpakt dan bij stenen bouw.

Daarnaast kunt u er voor kiezen om de afwerking van de gebouwde woning zoveel mogelijk zelf te doen.

Denk bijvoorbeeld aan het leggen van de vloeren, het afwerken van de wanden, het plaatsen van de nieuwe badkamer enzovoort.

Als u echt handig bent is het wellicht ook nog de moeite om zelf leidingen voor elektra en water door de gehele woning te trekken.

prefab-woning-bouwen
Prefab hoekwoning

Kosten prefab huis bouwen

Prefab staat voor pretfabricage. Bij een prefab woning betekent dit dat grote delen van een woning volgens een fabrieksmatig traject geproduceerd.

Doordat het vast staat hoe iets geproduceerd wordt betekent dit dat het maken van een woning veel goedkoper dan wanneer er iets op maat en op locatie gedaan moet worden.

Voor veel mensen is het dan ook zeer interessant om een kavel te kopen en daar vervolgens een prefab woning op te laten bouwen. De kosten zijn namelijk echt beduidend lager terwijl de kwaliteit echt meer dan prima te noemen is

Ook al is een prefab woning gebonden aan enige vastigheid, er blijft voldoende vrijheid om de woning op een manier af te werken en in te delen zoals u dat wilt.

Vooraf wordt met de aannemer bepaald hoe de woning precies opgeleverd wordt.

Houtskeletbouw

Wilt u een nieuw huis maar het liefst zo goedkoop mogelijk? Dan is een huis laten bouwen van hout een zeer goede optie om goedkoop uit te wezen? 

Met het bouwen van houtskeletbouw bouwt men vele malen sneller en goedkoper dan woningen die traditioneel worden gebouwd.

U kunt bijvoorbeeld makkelijke een aanbouw of opbouw realiseren zonder dat het u veel geld gaat kosten.

Uiteraard ligt de prijs van een houtskeletbouw vele malen lager per m² of per m3 dan een traditionele bouw. Als een aannemer een offerte begroting moet maken zal deze 25% goedkoper uitkomen omdat er veel meer met hout word gebouwd.

Het voordeel voor u zit hem grotendeels in de manuren en het materiaal wat er gebruikt zal worden.

De kosten per m² zullen minder worden als de gehele totaalprijs gaat zakken. Omdat een dak sneller is geplaatst van houtskelet is een aannemer veel minder afhankelijk van de Nederlandse weersinvloeden en kan het bouwwerk makkelijker en sneller voortzetten.

Omdat er sneller gewerkt kan worden bespaar je niet allen tijd en geld maar is het klimaat en de luchtvochtigheid van de woning aan de binnenzijde tegen de tijd dat u gaat verhuizen een stuk aangenamer.

Renoveren in plaats van woning bouwen

Wanneer er al een woning staat op betreffende grond waar u eventueel een woning wilt laten bouwen kan het de moeite waard zijn om de bestaande bouw te renoveren.

In veel gevallen is dit namelijk nog goedkoper dan een gehele nieuwe woning bouwen. Een huis renoveren heeft in de meeste gevallen de voorkeur boven het van de grond af aan bouwen.

Een situatie wanneer renoveren duurder uitpakt is bijvoorbeeld wanneer de fundering van de bestaande woning helemaal niet meer goed is.

bouwbegeleiding
Design woonkamer door architect

Indicatie kosten

Wanneer u wilt weten wat het kost om uw droomhuis te laten bouwen kunt u natuurlijk ter referentie de bovenstaande prijzen gebruiken. Maar dit is natuurlijk maar een grove schatting.

Als u echt wilt weten wat de exacte prijs zal zijn zult u de juiste mensen moeten laten langskomen om een duidelijke inschatting van de prijzen te maken.

In de meeste gevallen kan een architect de totaalprijzen goed berekenen en inschatten. Daarom is het logisch dat u eerst aanklopt bij een architect.

Wij hebben overigens een architect binnen ons team die u kan helpen uw woning te realiseren en de bijbehorende kosten uit te rekenen.

Om toch nog een beter inzicht te geven in de vierkante meter prijzen of de prijzen per kubieke meter om een huis te bouwen hebben wij voor u een makkelijke prijstabel gemaakt.

 SOORT TE BOUWEN HUISKOSTPRIJS PER M2KOSTPRIJS PER M3
Heel goedkoop bouwenvanaf €800vanaf €200
Goedkoop bouwenvanaf €1000vanaf €250
Normaal bouwenvanaf €1200vanaf €300
Verbeterd bouwenvanaf €1400vanaf €400
Luxe bouwenvanaf €1700vanaf €500
Zeer luxe bouwenvanaf €1900vanaf €600

Huis bouwen prijzen ontvangen

Als erkende aannemer zijn wij in staat om uw droomhuis te realiseren tegen verrassend lage kosten. Bent u benieuwd naar de kosten en wilt u goedkoop uw huis bouwen?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende, geheel op maat gemaakte offerte. Wij zullen dan samen met u gaan berekenen wat de kosten zijn om een volledig huis te laten bouwen door ons.

Daarin houden we uiteraard rekening met uw budget en proberen al uw woonwensen in de bouw mee te nemen.

Met de berekening die wij maken heeft u duidelijkheid over de kosten voor het bouwen van uw droomhuis.

Wij verzekeren u van ruime mogelijkheden, enorm veel ervaring en kosten die het voor u mogelijk maken om uw droom te verwezenlijken.

Wat u moet weten over het bouwen

Calculatie woning laten bouwen?

bouwbegeleiding

De gemiddelde prijzen van prefab nieuwbouwwoningen liggen tussen de 60,000 en 600,000 euro.

Een gemiddelde te bouwen nieuwbouwwoning heeft een kostprijs van ongeveer 160,000 euro. Deze prijs staat los van de koopsom van de bouwgrond. Hoe groter u de woning laat bouwen hoe duurder de prijs per m3 zal worden.

Wat zijn de bouwkosten en hoe bereken je die?

Bij het bouwen van een huis zowel prefab of casco maken de ruwbouwwerkzaamheden een groot deel uit van uw totale budget. Hoeveel dit is? Houd u rekening met 50 tot aan 70% van de totaalsom van de gehele bouw.

Zijn er veel bijkomende kosten?

erkend vakwerk

U moet altijd rekening houden bij het bouwen van een nieuw woonhuis dat er onvoorziene kosten om de hoek kunnen komen kijken. Denkt u hierbij aan:

Aannemer-Gigant
Aannemer-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!