Huis verbouwen kosten

Heeft u een nieuw huis gekocht? En u wilt deze graag laten opknappen door te verbouwen. dan kunt u uw bestaande huis renoveren. Een totaalrenovatie aan een woning brengt echter nog al wat kosten met zich mee.

Wilt u graag weten wat een compleet huis laten renoveren kost door een aannemer? Leest u dan alle prijsinformatie over een huis verbouwen op deze pagina:

De Aannemer-Gigant geeft u de gemiddelde prijzen van zowel een kleine als grote woningverbouwing. Ook laten wij u zien wat de meest voorkomende verbouwingen van het moment zijn.

Huis laten verbouwen door de Aannemer-Gigant

Als u uw huis wilt gaan verbouwen of renoveren dan komt er heel wat op u af zeker als dit gaat over de kosten van de complete huisrenovatie. Leest u hier de gemiddelde kosten voor en na een verbouwing.

Huis verbouwen: kosten

Als wij het gaan hebben over de gemiddelde kosten voor het compleet verbouwen van een huis dan lopen deze erg uiteen. Zo kan een verbouwing een paar duizend euro kosten maar dit kan ook snel oplopen naar een ton. De kosten zijn zeer afhankelijk van wat u allemaal wilt laten renoveren en verbouwen.

Om u een goede indruk te geven van wat een verbouwing aan uw huis kost zullen wij de gemiddelde prijzen van verschillende renovatieonderdelen in beeld brengen. De meeste verbouwingen of renovaties komen uiteindelijk uit op een totaalprijs. Deze totaalprijs ligt gemiddeld genomen tussen de €4.000 en €100.000.

Wilt u uw complete huis laten renoveren? Dan kan de prijs ook per vierkante meter of kubieke meter worden berekend. Deze prijzen liggen vaak tussen de €40 tot €180 per m² of de €280 en de €480 per m³.

Ons uurloon ligt gemiddeld genomen tussen de €40 en €60 per uur.

Kostenindicatie berekening compleet huis verbouwen:

Leest u hier wat een compleet huis laten verbouwen kost in ons prijzenoverzicht:

Compleet huis verbouwenKosten per m³
Klein huis vanaf 80 m² tot 100 m²€350,- tot aan €550,-
Gemiddeld huis vanaf 100 m² tot 150 m²€325,- tot aan €425,-
Groot huis (vrijstaand / hoekwoning vanaf 150 m² tot 200 m²€300,- tot aan €400,-

Kostenberekening van de prijzen per onderdeel huis verbouwen:

Omdat er vele verbouwingsmogelijkheden zijn laten wij u verschillende opties en ideeën inclusief de prijzen inzien. In onderstaand schema vind je de gemiddelde kosten voor een huis renovatie per onderdeel van het huis.

Soort verbouwingAfmetingKosten
Aanbouw/ uitbouw3m bij 3m€17.500
Aanbouw/ uitbouw4m bij 3m€19.500
Aanbouw/ uitbouw5m bij 3m€21.000
Dakkapel/ nokverhoging1m bij 3m€4.000
Zonnepanelen laten plaatsen6 panelen€2.200
Zonnepanelen laten monteren9 panelen€3.000
Laminaat laten leggen50 m2€1.100
Badkamer verbouwen comfort2m x 3m€5.800
Badkamer verbouwen luxe2m x 3m€13.000
Kozijnen laten vervangen1 tot 10 kozijnen€650

Voor een verbouwing aan uw huis zijn er verschillende soorten vakmannen nodig die moeten worden ingehuurd door ons aannemersbedrijf. Leest u hier de gemiddeld berekende prijzen van verschillende soorten vakmannen die de verbouwing aan uw woning compleet maken:

Kostenberekening van verschillende soorten vakmannen:

Leest u hier in ons prijzenschema de gemiddelde uur prijzen van de door ons in te huren vakmannen. Onze vakmannen ondersteunen uiteraard de complete huis verbouwing:

VakmanUurprijsM2 prijsToelichting
Stukadoor ( stucwerk )€ 20 – € 35€ 8 tot € 20Inclusief materiaal
Timmerman ( timmerwerk )€ 30 – € 40 Exclusief materiaalkosten
Tegelzetter ( tegelwerk )€ 30 – € 40€ 20 tot € 30Exclusief tegels
Schilder ( schilderwerk )€ 30 – € 40€ 30 – € 35Inclusief verf en materiaal
Dakdekker ( dakwerk )€ 30 – € 40 Exclusief dakbedekking
Glaszetter ( glas )€ 30 – € 40€ 30 tot € 60Exclusief glas
Elektricien ( elektrawerk )€ 35 – € 60 Inclusief elektra materiaal
complete woning verbouwing
Eindresultaat verbouwen woning door Aannemer-Gigant

Ontvang de exacte prijs voor uw verbouwing

Wij begrijpen als aannemer dat het uiterst belangrijk is om te weten wat het verbouwen (renoveren) van uw huis gaat kosten. Woningverbouwingen zijn in het algemeen zijn niet goedkoop!

De gemiddelde prijzen van een kleine tot grote verbouwing liggen tussen de 4000,- tot wel 100.000,- euro.

Wilt u exact weten wat het kost om uw huis compleet te laten verbouwen door een aannemer? Vraag dan eens een geheel vrijblijvende prijsopgave berekening aan voor uw verbouwing.

Iedere verbouwing is weer anders…

Omdat iedere verbouwing weer anders is zijn de prijzen ook zeer uiteenlopend. Er zijn verbouwingen vanaf een paar duizend euro tot verbouwingen die wel tonnen aan euro’s kunnen kosten.

U kunt zich voorstellen dat een muurtje metselen minder kost dan een volledig dakopbouw op een woning laten plaatsen. Door het grote prijsverschil en de verschillende vormen van een woning verbouwen krijgen wij als aanspreekpunt veel vragen over de kosten van woningrenovaties. Denk hierbij aan vragen zoals:

Natuurlijk is een verbouwen en het laten opknappen van een woonhuis, hoekwoning of rijtjeshuis niet goedkoop, maar in onze ogen hoeft het laten verbouwen van je huis ook niet duur te wezen.

De gemiddelde prijzen van verbouwingen variëren ook enorm. Daarom vinden wij dat u recht heeft op een eerlijke prijs kwaliteits verhouding.

Leest u hier alle prijsinformatie die u van te voren moet weten voordat u overgaat tot het laten verbouwen van uw woonhuis of appartement. 

Wij kunnen u vertellen dat verbouwen niet moeilijk hoeft te zijn wanneer er een gedegen planning aan vooraf gaat.

Kosten woning laten verbouwen
Eindresultaat woonkamer verbouwing

Waarom je huis verbouwen?

Als u net trotse eigenaar bent van een woning dan is het vernieuwen en renoveren hiervan een goede optie. U wilt immers dat de woning geheel naar uw eigen smaak wordt ingericht. Vaak bij het aankopen van een verouderde renovatiewoning is er genoeg te verbouwen.

We zullen voor u de meest voorkomende verbouwingen op een rijtje zetten met de gemiddelde prijzen:

Soort verbouwing woningGemiddelde kosten
Strippen/slopen woningVanaf € 1.000,- tot € 4.000,-
Badkamer laten verbouwenVanaf € 2.500,- tot €15.000,-
Keuken laten verbouwenVanaf € 1.500,- tot € 15.000,-
Prefab dakkapel laten plaatsenVanaf € 3.750,- tot € 14.000,-
Prefab opbouw laten plaatsenVanaf € 9.000 tot € 22.000,-
Kozijnen laten vernieuwenVanaf 250,- tot € 2.500,-
Woonkamer uitbouwenVanaf € 17.500,- tot € 35.000,-
Uitbouw zijkant woningVanaf € 12.000,- tot € 20.000,-
Nieuwe vloer laten leggenVanaf € 800,- tot € 2.500,-
Schilderwerk prijzenVanaf 3.000,- (heel huis schilderen)
Elektra opnieuw aanleggenVanaf € 1200,- tot 4.000,-
Nieuwe CV installatie aanleggenVanaf € 2.000 tot € 4.000,-
Zolder laten isolerenVanaf € 1.000 tot € 3500,- 

Door het opknappen van uw oude woning zult u een flinke waardevermeerdering krijgen bij de eventuele verkoop van de woning in de toekomst. U zult altijd het geld wat u in de verbouwing gestoken heeft weer terug verdienen. Het renoveren van een woning is daarom een zeer goede investering.

Huis verbouwen tot woonhuis

Een kleine of grote complete verbouwing van een oud huis is een behoorlijke klus die je niet elke dag uitvoert. Een goede voorbereiding is daarom genoodzaakt.

We zullen u laten zien wat de gemiddelde kosten zijn van een totale verbouwing maar ook zullen wij u tips gaan geven om geld te besparen op de verbouwing.

Uiteraard wilt iedereen het verbouwen zo snel mogelijk achter de rug hebben en mag het niet teveel kosten.

Een goede tips is dan ook om de kosten zo laag mogelijk te houden verschillende offertes aan te vragen bij verschillende bouwbedrijven. Door te vergelijken zal u meer dan 25% kunnen besparen.

Door een aannemer laten verbouwen

Als u een grote verbouwing wilt laten uitvoeren zoals het renoveren van meerdere ruimtes dan is het misschien beter deze te laten coördineren door een aannemer.

De voordelen van het inhuren van een aannemersbedrijf is dat de aannemer geheel aansprakelijk is voor de complete verbouwing van uw huis. Leest u hier welke prijsafspraken u kunt maken met ons voor de aanpak van de gehele woningrenovatie:

 PrijsafsprakenUitleg
Vaste prijsBij een vaste prijsafspraak heeft u duidelijkheid. U weet exact waar u aan toe bent en de aannemer kan niet zomaar meerwerk door berekenen.
RichtprijsEen richtprijs afspreken wilt zeggen dat u zo goed mogelijk door de aannemer word begeleid en hij u exact verteld wat ongeveer de kosten zullen worden voor de gewenste verbouwing. De uiteindelijke prijs mag dan ook niet meer wezen dan 10% van de prijsschatting.
Per uur / uurloonHet uurloon van een aannemer ligt gemiddeld rond de € 30. De materiaalkosten zullen apart worden berekend Of betaal de aannemer per uur.

Gemiddelde prijs verbouwing

Een gemiddeld huishouden geeft volgens het ANP €1700 aan verbouwingen uit. Dit lijkt heel weinig maar dit heeft er vooral mee te maken dat het ANP alle huishoudens heeft meegeteld, ook diegene die niks aan verbouwingen doen.

Volgens onze eigen berekeningen kost een gemiddelde verbouwen tussen €8000 en €25000.

De meeste verbouwingen zijn bijvoorbeeld het verbouwen van de badkamer of het bouwen van een uitbouw.

Een grote verbouwing kost natuurlijk meer dan een kleine.  Andere veel uitgevoerde werkzaamheden door ons aannemersbedrijf zijn:

De kosten om een huis te verbouwen, zoals bijvoorbeeld een aanbouw van uw huis bouwen, kunnen per project sterk variëren omdat alles afhangt van uw wensen en eisen.

De mogelijkheden zijn vrijwel onbegrensd en op diverse gebieden kunt u vrij invulling geven aan uw verbouwing.

U kunt zich voorstellen dat het laten maken van bijvoorbeeld een afdak een stuk goedkoper zal zijn dan het plaatsen van een nokverhoging.

Ook kunnen de kosten bij oudere woningen oplopen omdat er gewerkt moet worden met verouderde bouwtechnieken uit die tijd.

Een voorbeeld daarvan is wanneer wij een heel huis uit de jaren 30 moeten renoveren.

Vaak is de bouw in z’n geheel verouderd en moet er meer verbouwd worden dan bij een nieuwe woning.

Kostenplaatje verbouwing

Als iets technisch mogelijk is, kunnen wij dit uitvoeren. Natuurlijk zorgt de concrete invulling in iedere situatie voor een specifiek kostenplaatje.

Het is dan ook vooraf niet eenvoudig om u een indicatie te geven over de prijzen in uw concrete geval.

Er zijn grote objecten als een boerderij en ook kleinere projecten zoals garages, het prijsverschil zal vooral daar in zitten.

Daarom maken wij een grondige inventarisatie en geven wij u de kosten op maat.

Op deze manier kunnen we een volledige kostenraming maken van de geplande verbouwing.

Om een duidelijk beeld te krijgen over de uiteindelijke kosten is een offerte op maat natuurlijk de beste optie.

Wij zullen langskomen om de huidige situatie goed op te nemen en natuurlijk al uw wensen en eisen door te spreken.

Het bepalen en/of overleggen van uw budget hoort hier natuurlijk ook bij.

Wat moet er verbouwd worden

De kosten zijn natuurlijk erg afhankelijk van wat er exact moet gebeuren. Een enkele slaapkamer verbouwen of zolder isoleren zal in veel gevallen goedkoper zijn dan een complete woonkamer verbouwen.

Wanneer een heel oud huis compleet verbouwd moet worden zal dit weer meer geld kosten.

Het creëren van nieuwe gebouwen of aanbouwen brengt ook de nodige kosten met zich mee.

Daarnaast is de afwerking ook belangrijk, een casco oplevering zal stukken goedkoper zijn dan wanneer u ook de afwerking laat verzorgen door onze aannemers.

Verbouwing zelf coördineren?

Als u van plan bent om de huisverbouwing zelf in handen te nemen en te coördineren dan zult u verschillende vakmensen moeten inhuren.

Gaat u dan uit van de gemiddelde prijzen per beroep wat wij hieronder in de kostentabel beschrijven.

Indicatie duidelijk in kaart

Een indicatie maken van de kosten die u te wachten staan als u uw woning wilt gaan verbouwen is zoals wij hierboven al genoemd hebben erg lastig.

Omdat wij willen dat onze klanten tevreden zijn zullen we altijd duidelijk en eerlijk zijn aangaande de kosten van een huis verbouwing.

Wanneer u een offerte aanvraagt zullen we zo duidelijk mogelijk mogelijk de offerte en indicatie opstellen om te voorkomen dat u voor eventuele onverwachte kosten komt te staan gedurende de verbouwing.

Mocht er onverhoopt tijdens de verbouwing toch meerwerk uitgevoerd moeten worden zullen wij direct duidelijkheid geven over de prijzen en kosten die er bij komen.

Tevens zullen wij proberen om waar mogelijk de kosten van het meerwerk zo veel mogelijk te drukken.

Uiteraard gaat dit alles in duidelijk overleg met de opdrachtgever, zo zorgen we ervoor dat iedereen tevreden blijft.

Huis verbouwen offerte aanvragen

Bent u benieuwd wat in uw geval de prijzen en mogelijkheden zijn? Wij staan u graag te woord.

Of dit nu is voor een keuken opknappen of voor een complete aanbouw . U kunt iedere vraag die u hebt bij ons neerleggen. Wij begrijpen dat u heel wat informatie zult willen inwinnen.

Maakt u zich geen zorgen: wij staan voor u klaar met informatie en geven u advies waar nodig.  

U kunt ook direct een geheel vrijblijvend een offerte aanvragen voor het laten verbouwen van uw huis.

Een huis laten verbouwen doet u bij de Aannemer-Gigant voor de beste prijs en beste kwaliteit.

Wanneer u ons laat weten wat uw wensen zijn, komen wij zo spoedig mogelijk bij u terug met een goed voorstel waarin wij u alles vertellen over de mogelijkheden en de prijzen kunnen wij die uitgebreid specificeren.

Voor een echte adequate specificatie zullen we bij het huis moeten komen kijken dat verbouwd of gerenoveerd moet worden.

De kostenraming die wij maken zal u verbazen, we hebben erg scherpe tarieven!

Interessant om te weten..

Wat kost een huis laten verbouwen door een aannemer?

website van het jaar

De verbouwen prijzen lopen vaak per woning erg uit een. Zo kunnen de kosten beginnen bij €5.000 en eindigen bij €100.000. Als u kiest voor een complete verbouwing van uw huis dan betaal je de verbouwkosten per m2 of per m3.

Deze prijs ligt dan gemiddeld rond de de €40 en €220 per m2 of de €280 en €440 per m3

Kosten huis strippen en de renovatie

erkend vakwerk

Het strippen (slopen) van een oude woning om deze te kunnen verbouwen is meestal meerwerk voor de aannemer.

Een gemiddelde kleine verbouwing van een huis kost ongeveer tussen de € 18.000,- en de € 30.000,-. Hierbij zit in: Het strippen van het huis, renoveren van de badkamer en het toilet, het plaatsen van een wat goedkopere keuken, en het schilderen van je huis.

Hoe pak ik een huis verbouwen aan?

Om bij het begin te beginnen moet u zorgen voor een goede aannemer die verstand heeft van woningverbouwingen. U bespreekt uw wensen met deze aannemer en afhankelijk hiervan kan hij een gemiddelde prijs opstellen. Op deze pagina ziet u een uitgebreid stappenplan

Wat kost een huis verbouwen per m2 / m3

Het is moeilijk te berekenen wat een huis verbouwen per vierkante meter of kubieke meter kost. Afhankelijk van welk gedeelte u wilt gaan verbouwen kan de aannemer een prijsberekening voor u opstellen. Leest u hier meer over de gemiddelde prijzen van een woningrenovatie.

Huis verbouwen naar appartementen kan dit?

Prijs-vergelijken

Er zijn veel woningeigenaren die hun huis laten verbouwen naar meerdere appartementen om deze te verhuren. Echter is alles dubbel als u deze stap wilt maken. Denkt u hierbij aan dubbele badkamer, dubbele keuken etc. De kosten van zo een verbouwing zijn dus extra hoog. Lees hier meer informatie over je huis laten verbouwen naar meerdere appartementen.

Aannemer-Gigant
Aannemer-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!