Kozijnen vervangen

Wilt u uw oude kozijnen vervangen voor nieuwe kunststof kozijnen? Dan bent u zich ook aan het oriënteren naar meer informatie over de prijzen en de mogelijkheden. Leest u op deze pagina alle informatie die u van te voren moet weten voordat u overgaat tot het laten vervangen van uw raam- of deurkozijnen.

kozijnen vervangen
Houten kozijnen vervangen door kunststof

Kosten kozijnen vervangen

Een van de belangrijkste vragen is natuurlijk” wat kost het om een of alle kozijnen van mijn woning te vervangen”? Het prijskaartje van een vervangingsklus hangt af van meerdere factoren. Leest u hier een indicatie van de kosten die u te wachten staan voor het laten vervangen van kozijnen:

Type kozijnKozijn oppervlakteGem. prijs (+montage en HR++ glas)
Kunststof kozijn plaatsen1 m²€ 600 tot aan € 700
Houten kozijn plaatsen1 m²€ 700 tot aan € 800
Aluminium kozijn plaatsen1 m²€ 800 tot aan € 900

Zoals u in de bovenstaande prijzentabel kunt zien zit er een aardig verschil tussen de prijzen van kozijnen per materiaalsoort.

Kunststof kozijnen zijn de goedkoopste kozijnen om te laten monteren. Aluminium daar in tegen is weer iets duurder. Wilt u 3 tot 4 kozijnen laten vervangen met een oppervlakte van rond de 7 tot 8 m²? Dan is de keuze voor kunststof kozijnen snel gemaakt.

Het kostenplaatje om uw houten kozijnen te laten vervangen door kunststof zal rond de € 4.900,- liggen voor uw gehele woning.

Kunststof kozijnen zijn niet alleen maar goedkoper, ook zal er weinig onderhoud nodig zijn. Als we berekenen dat kozijnen van kunststof over 30 jaar maar € 110 per m² kosten is dit zeker niet duur.

Prijsverschil in kozijnen berekenen

Zoals wij u al vertelde zijn de kosten van het vervangen van raam- en deurkozijnen niet alleen maar afhankelijk van de materialen. De prijs om kozijnen te laten vervangen heeft grotendeels te maken met de kozijnenspecialist die u uitkiest.

Er zijn veel verschillende aanbieders te vinden die de tarieven erg wisselend maken. In de meeste gevallen loop het prijsverschil aardig op. Het is daarom voor u belangrijk dat u de vervangingsprijzen even goed onder de loep neemt en vergelijkt.

U kunt bij ons geheel vrijblijvend een prijsopgave aanvragen door ons offerteformulier in te vullen. Van onze klanten die u voor gingen horen wij zeer positive verhalen over onze prijsberekening voor het vervangen van uw oude kozijnen. Zei zijn namelijk 30% goedkoper uit dan bij andere kozijnaanbieders.

oude kozijnen laten vervangen
Nieuwe kunststof kozijnen

Waarom je kozijnen vervangen?

Kozijnen hoef je natuurlijk niet jaarlijks te laten vervangen. Ze hebben een zeer lange levensduur maar er komt altijd een tijd aan dat oude (vooral) houten kozijnen vernieuwd moeten worden. Kozijnen in het algemeen worden erg blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden.

Zo gaan de kozijnen op ten duur achteruit door het afbladderen van de verflaag, tocht of de enkele beglazing die nog in de kozijnen zit.

Dit zijn de meest voorkomende aspecten dat uw oude kozijnen aan vervanging toe zijn. Dus ons advies is om niet te lang te wachten met het vervangen van uw oude kozijnen. Hoe langer u wacht hoe meer geld het u uiteindelijk gaat kosten. Leest u hier onder in de tabel hoe lang kozijnen mee gaan:

Type kozijnLevensduur
Kunststof kozijnen55 jaar
Grenen (zachthouten kozijnen)30 jaar
Hardhouten kozijnen45 tot wel 60 jaar
Aluminium kozijnen50 tot wel 70 jaar

Gaat de levensduur van uw kozijnen achteruit? Laat ze dan op tijd vervangen. Mochten uw kozijnen nog prima in orden zijn, dan kan het plaatsen van nieuwe kozijnen zeker op ten duur lonen door de verlaging van uw energienota.

Welke voordelen heeft u bij een kozijnvervanging?

 • Energierekening zakt
 • Veiligheid / inbraakbeveiliging verbeterd
 • Uitstraling woning gaat vooruit
 • Waarden van uw woning gaat omhoog

Interessant om te weten..

Wat zal het kosten om alle kozijnen van mijn woning te laten vervangen?

Zijn alle kozijnen van uw woning aan vervanging toe? Op welke prijs kunt u dan rekenen om al uw oude kozijnen te laten vervangen?

De gemiddelde prijzen om alle oude houten kozijnen te laten vervangen door kunststof kozijnen zal liggen tussen de €3.300,- en €12.000,-. Wilt u nieuwe houten kozijnen terug laten plaatsen denk dan aan een bedrag tussen de €3.700 en €1.400,-

Heb ik een vergunning nodig om mijn kozijnen te laten vervangen?

Voor het verbouwen zoals een aanbouw of uitbouw aan de achterkant van uw woning (dus ook de kozijnen vervangen) heeft u nooit een vergunning nodig. Als u uw kozijnen wilt vervangen aan de voorkant van uw huis dan zal u de huidige stijl aan moeten houden. Wilt u deze veranderen dan kunt u beter een bouwvergunning aanvragen bij de gemeente.

Wat kosten houten kozijnen plaatsen voor mijn gehele woning?

Wilt u uw oude kozijnen van hout laten vervangen door nieuwe houten kozijnen? Dan kunt u rekening houden met een prijs voor uw gehele woning die tussen de €3.700 en €1.400,- zal liggen. Deze prijs is gebaseerd op hardhouten kozijnen met een grondverflaag.

Wat zijn de goedkoopste kozijnen?

Hardhouten kozijnen zijn een stukje duurder in aanschaf dan kunststof kozijnen. Echter gaat kunststof een stuk langer mee dan een kozijn van hout. Om antwoord te geven op de bovenstaande vraag “wat het goedkoopste kozijn is om te kopen”? is ons antwoord een kozijn van kunststof materiaal.

Hoe worden kozijnen vervangen?

Benodigde tijd: 1 dag.

Hoe vervangen wij uw kozijnen? En hoe lang zijn wij hiermee bezig? Leest u hier ons stappenplan hoe het vervangen van kozijnen in zijn werk gaat:

 1. Inmeten van de nieuwe kozijnen


  Voordat de vervanging van de kozijnen plaatst vind zal als eerste stap het inmeten van de juiste maat genomen worden. Hierbij meten wij de breedte en juiste hoogte van het te plaatsen kozijn op zodat het nieuwe kozijn niet meer aangepast hoeft te worden. Dit geld zowel voor binnen- als buitenkozijnen.

  inmeten kozijn vervanging

 2. De juiste kozijnen kopen


  Als wij de juiste kozijnmaten hebben opgenomen kunnen wij u de exacte prijs geven voor het vervangen van uw kozijnen. Voordat wij de nieuwe op maat gemaakte kozijnen bestellen is het belangrijk dat u wel weet welke soort kozijnen u wilt laten plaatsen. U kunt de keuze maken uit:

  Kozijnen van kunststof
  Kozijnen van hout
  Kozijnen van Aluminium

  Niet geheel onbelangrijk is om van te voren goed na te denken of u in uw raamkozijn een draai-kiep raam wilt laten zetten, en of deze naar binnen- of naar buiten draaiend moet worden gemaakt.

  kozijn met draai-kiep raam

 3. Oude kozijnen verwijderen / slopen


  Als wij de oude kozijnen verwijderen dan beginnen wij bij het verwijderen van de bewegende gedeeltes zoals de openslaande ramen. Als de kozijnen vast glas hebben dan verwijderen wij de glaslatten en halen het enkel- of dubbelglas er heel uit. Als alles verwijderd is zagen wij de oude kozijnen en bij de staande stijlen en zullen deze met een koevoet verwijderen.

  plaatsen van nieuwe kozijnen

 4. Nieuwe kozijnen plaatsen


  Als alle oude kozijnen uit uw woning zijn verwijderd is het tijd om de nieuwe kozijnen te plaatsen. Bij het plaatsen van een kozijn is het van groot belang dat er aan beide kanten van het kozijn wat spelling zit. Deze speling aan de zijkanten van het kozijn zal later worden afgekit met een speciale kit. We schroeven het nieuwe kozijn vast in de muren of op het van te voren aangebrachte stelkozijn.

  nieuwe kozijnen plaatsen

Kies voor de beste kozijnspecialist

Het zoeken naar een betaalbare kozijnspecialist is niet zo makkelijk als het lijkt. Het is echter belangrijk dat u van te voren weet wat de kosten van het vervangen van uw oude kozijnen zal zijn. Bij de Aannemer-Gigant kunt u geheel vrijblijvend deze kosten aanvragen.

Als u ons offerteformulier invult dan komen wij zo snel mogelijk met de juiste berekeningen bij u terug!

Aannemer-Gigant
Aannemer-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!