Kozijnen vervangen

U wilt uw oude kozijnen vervangen en u bent nieuwsgierig naar meer informatie over de prijzen van het vernieuwen en het laten plaatsen?

Wij leggen u op deze pagina uit hoe deze zijn onderbouwd en geven u de informatie en prijsindicatie die u moet weten als u kiest voor het vervangen van uw ramen en het vernieuwen van uw kozijnen.

Ontdek ook wat de grootste redenen zijn om nieuwe raamvensters te plaatsen en welke voor- en nadelen het met zich meebrengt.

Ook leest u waar u op moet letten als u een keuze maakt voor een bepaald type kozijn en wat voor kozijnen er überhaupt zijn.

Wij ontvangen via het offerte formulier veel vragen over de prijzen van zowel de plaatsing als het vervangen van binnen en buitenkozijnen. Denkt u hierbij aan vragen zoals:

Natuurlijk is de vervanging van al de kozijnen van u woonhuis niet goedkoop, maar in onze ogen hoeft het laten aanbrengen van uw binnen en of buitenkozijnen in uw huis ook niet duur te wezen.

De gemiddelde prijzen van houten, aluminium of kunststof kozijnen variëren ook enorm. Daarom vinden wij dat u recht heeft op een eerlijke prijs kwaliteits verhouding.

Leest u hier alle prijsinformatie die u van te voren moet weten voordat u uw oude kozijnen laat vervangen.

Snel een prijsindicatie?

Offerte vervanging aanvragen

Wij begrijpen als geen ander dat het uiterst belangrijk is om te weten wat de vervanging van oude kozijnen gaat kosten.

Hardhouten of kunststof kozijnen zijn in het algemeen zijn niet goedkoop!

De gemiddelde prijzen om de kozijnen van een compleet woonhuis te laten vernieuwen liggen tussen de 3000,- en 15.000,- euro.

Wilt u ongeveer weten wat het kost om uw huis te voorzien van nieuwe kunststof of houten kozijnen?

Dan vind u al deze prijsinformatie op deze pagina of op de rest van onze website.

Het is dus niet noodzakelijk om meteen een offerte aan te vragen!!

Bent u serieus geïnteresseerd en wilt u graag dat de aannemer bij u langs komt om alle vakkundige normen van de kozijnen te bespreken? Dan verwijzen wij u het offerte formulier zo uitgebreid mogelijk in te vullen.

(Vult u bij de beschrijving zo uitgebreid mogelijk wat uw wensen zijn zodat wij een goed zicht krijgen van uw toekomst plannen.)

plaatsen-van-kozijnen

Wat kost kozijnen vervangen?

Wanneer de oude kozijnen hun levensduur erop zit of dat u simpelweg toe bent aan een renovatie, dan is het tijd uw kozijnen te vernieuwen.

Omdat u nieuwsgierig bent naar de kosten zullen wij u een goede indicatie geven voor het vervangen van uw oude kozijnen.

De kostprijs voor kozijnen vervangen verschillen per materiaal dat u kiest:

Soort kozijnOppervlaktePrijs
Kunststof kozijnen10 m2€650 – €700
Houten kozijnen10 m2€700 – €850
Aluminium kozijnen10 m2€750 – €900

In het laten vervangen van kozijnen zit dus nogal een verschil zoals u hierboven kunt zien. Het prijsverschil zit hem voornamelijk in de materiaal keuze.

Zo zijn kunststof kozijnen het goedkoopste om aan te schaffen. Maar zijn deze dan ook het beste?

Nee kunststof kozijnen zijn een stuk inbraak gevoeliger dan een hardhouten kozijn.

De laatste jaren wordt er echter steeds meer aandacht besteed aan het inbraak weerbaar maken van deze variant.

Een groot voordeel van kunststof raamvensters is dan wel weer dat de isolatie in de meeste gevallen een stuk beter is.

Houten kozijnen zijn simpelweg wat duurder omdat het een natuurmateriaal is. Daarnaast wordt er eigenlijk altijd gewerkt met de duurdere hardhout soorten.

Dit zorgt ervoor dat ze erg duurzaam zijn.

Direct de ramen vervangen

Wanneer de kozijnen vervangen worden kan het zeer de moeite waard zijn om ook direct de ramen te vervangen. Ramen hebben namelijk een grote invloed op de isolatiewaarde van uw woning.

Wanneer er dus nog geen dubbel glas of hr glas geplaatst zal dit enorm helpen om de warmte binnen te houden.

Wanneer de ramen vervangen moeten worden in de huidige kozijnen is dit een ingrijpende klus omdat een deel van de kozijnen op zo een moment gedemonteerd dienen te worden.

Wanneer de kozijnen in het geheel al vervangen worden is het eigenlijk één moeite om ook direct de ramen te laten vervangen.

Prijs bepalend

Het materiaal is niet het enige wat de prijs bepaald. Ook de specialist die de kozijnen vervangt kost uiteraard geld. In de meeste offertes wordt er echter een totaalprijs voorgesteld waardoor door de arbeidskosten niet duidelijk zijn.

Het kan de moeite lonen om een gespecificeerde offerte aan te vragen. Op die manier krijgt u enigszins inzicht in de verdeling tussen arbeidskosten en materiaalkosten.

U kunt direct zien of de gebruikte materialen dure materialen zijn, of de kwaliteit goed is.

Wees zorgvuldig met uw keuze en zorg dat u in ieder geval niet teveel betaalt voor het vervangen van uw kozijnen. Ga nooit met de eerste beste kozijnenboer in zee.

Er zijn namelijk teveel kozijnenaanbieders die slechte materialen gebruiken om zelf zo veel mogelijk geld te verdienen.

Het vergelijken van verschillende offertes is daarom eigenlijk in alle gevallen reuze interessant.

Vraag meerdere offertes aan om zo de prijzen van kozijnen te gaan vergelijken. Bij ons kunt u een geheel vrijblijvende offerte aanvragen om zo een goed inzicht te kunnen krijgen wat het vervangen kan gaat kosten.

Na het invullen van het formulier zullen wij u een scherpe prijs aanbieden met maar liefst 20% korting! Wij gaan de vergelijking met alle vertrouwen tegemoet.

kozijnen-vervangen

Wanneer uw kozijnen vervangen

Vervangen van oudere kozijnen wordt het meest gedaan wanneer de oude kozijnen de beste tijd gehad hebben.

Denk bijvoorbeeld aan rot hout of aan open naden en kieren.

Kozijnen laten vernieuwen kunt u ook doen wanneer u uw woning of bedrijfspand beter wilt isoleren.

De huidige kozijnen bieden namelijk een veel hogere isolatiewaarde dan de kozijnen die vroeger gemaakt werden.

Met de kunst van de kunststof kozijnen en hr++ glas is een flinke sprong gemaakt richting de optimale isolatie van een pand. Met een betere isolatie kunt u veel geld besparen op de stookkosten die u maakt.

Kozijnen hebben een vrij lange levensduur echter zijn ze natuurlijk ook wel eens aan vervanging toe als zei slechter gaan worden in de loop der jaren.

De eerder beschreven problemen kunnen zich dan voordoen. Kozijnen worden blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden en krijgen hierdoor veel te voortduren.

De duurzaamheid is voor een groot deel afhankelijk van het materiaal dat gebruikt is om de kozijnen te maken. Er worden grofweg 3 soorten materiaal gebruikt:

  • Houten kozijnen
  • Kunststof kozijnen
  • Aluminium kozijnen

Bij houten kozijnen kan de verf gaan afbladderen en de randen van de beglazing kunnen gaan tochten.

Dit laatste signaal geeft aan dat uw kozijnen eigenlijk aan vervanging toe zijn.

Het nadeel van hout is namelijk dat het kan gaan rotten. En omdat de houten lijsten geschilderd moeten worden is het altijd een kwestie van tijd dat de verf gaat afbladderen.

Wacht nooit te lang met het vernieuwen van uw kozijnen. Doordat het hout bloot komt te liggen kan het ook gaan rotten.

Bij rotting verschijnselen kan het kozijn niet genoeg uw muren meer ondersteunen en kan er meer schade aan uw woning ontstaan.

In sommige gevallen is het overigens ook mogelijk om de kozijnen te repareren. Dit is in de regel goedkoper maar is in niet alle gevallen even verstandig.

Vaak is het uitstel van problemen, het repareren is vaak een tijdelijke oplossing die er toe leidt dat er na afzienbare tijd alsnog nieuwe kozijnen geplaatst moeten worden.

Snel een prijsindicatie?

Veiligheid

Kozijnen blijven een favoriet inbraakpunt van inbrekers. Vervanging kan dan ook gedaan worden om de woning beter te beveiligen.

Er is zelfs een keurmerk in het leven geroepen die aangeven hoe goed kozijnen beveiligd zijn tegen inbraken, dit het is keurmerk pkvw (politie keurmerk veilig wonen).

De kwaliteit van kozijnen zijn tegenwoordig zo verbeterd dat ze zeker een goede inbraakbeveiliging bieden. Een zeer afhankelijk punt is dan ook het hang en sluitwerk.

Zorg ervoor dat u veilig hang en sluitwerk laat monteren met het 3 sterren SKG- logo. Hoe meer sterren hoe veiliger het slot en het kozijn in zijn geheel is.

We raden altijd aan een zeer veilig kozijn te nemen. Niet alleen voor uw veiligheid, maar ook voor de waarde van uw woning

Kies de juiste kozijnen?

Als u uw kozijnen laat vervangen is er keus uit globaal 3 varianten die u kunt kiezen: kunststof, hout of aluminium. Elk van deze materialen heeft eigen voor- en nadelen.

Aluminium is erom bekend vanwege de hoge mate van inbraakveiligheid die het met zich meebrengt, hout vanwege de uitstraling en kunststof vanwege de lage prijzen en duurzaamheid.

Dit wil overigens niet zeggen dat houten en kunststof kozijnen plaatsen niet veilig zijn, maar aluminium is gewoon in de regel sterker en beter bestand tegen inbraak. Bovendien heeft aluminium minder last van slijtage.

Daarentegen zullen aluminium kozijnen uit zichzelf minder goed isoleren dan kunststof. Er bestaan natuurlijk kunststof kozijnen die ook erg veilig zijn, aluminium kozijnen die goed isoleren, de kosten hiervan zullen echter een stuk hoger liggen.

U zult van te voren uw budget moeten bepalen en beslissen welke eigenschappen van een kozijn belangrijk voor u zijn.

Wij raden aan om dit netjes op papier te zetten en dit in een de offerte aanvraag te verwerken.

Op deze manier kunnen wij meedenken aan de beste oplossing voor uw wensen en budget.

plaatsen-van-nieuwe-kozijnen

Daadwerkelijk vervangen

Deze klus gebeurd doorgaans in 2 stappen. Allereerst dienen de oude kozijnen verwijderd te worden en daarna worden de nieuwe geplaatst.

Wanneer u zelf de oude kozijnen kunt verwijderen is dit zeker een aanrader, dit scheelt u weer in de arbeid kosten voor vervanging van uw kozijnen.

Het plaatsen kunnen weinig mensen zelf uitvoeren, het is een specialiste klus waar grote nauwkeurigheid bij komt kijken.

Daarbij komt dat wanneer het door een erkend bedrijf wordt geplaatst er normaal gesproken een garantie wordt gegeven door het bedrijf dat de vensters plaatst.

Vervangen stap voor stap

Allereerst wordt er een stelkozijn gemonteerd aan de muren van uw woning. Het stelkozijn moet waterpas geplaatst worden en met muurankers vast gemaakt worden.

Ook dienen alle naden en kieren nauwkeurig worden gedicht. Het kozijn wat u gekozen heeft moet vervolgens weer gemonteerd worden aan het stelkozijn.

Ook dit vergt handigheid, ervaring en theoretische kennis. Wij raden u dan ook aan om het installeren over te laten aan professionals om zo het beste resultaat te behalen.

Offerte vrijblijvend aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan voor het vervangen van uw kozijnen bij de Aannemer Gigant uit Amsterdam.

Wanneer het om een appartementencomplex gaat kunt u het best vanuit de VvE de offerteaanvraag versturen.

Wees dan heel duidelijk om hoeveel appartementen het binnen de VvE gaat, we kunnen dan in de meeste gevallen een collectieve korting geven op de prijsindicatie.

Op het moment hebben we zelfs een actie lopen zodat u 10% korting krijgt op de geoffreerde prijs, vraag dus een offerte aan en zie hoe goedkoop wij het voor u kunnen uitvoeren.

Vragen & Antwoorden

Wat kost kozijnen vervangen?

Prijs-vergelijken

De prijs is afhankelijk van het soort kozijnen en de hoeveelheid. Bij het vervangen van een kozijn is de prijs niet al te hoog. Wilt u gehele huis de kozijnen laten vervangen dan kunt u beter met een aannemer in zee gaan die een berekening voor u maakt. Leest u hier verschillende prijsberekeningen van nieuwe kozijnen.

Wanneer kunststof kozijnen vervangen?

Kunststof kozijnen hebben nauwelijks onderhoud nodig. Ook het vervangen van kunststof kozijnen wordt pas gedaan als de kozijnen niet goed meer sluiten of krom getrokken zijn door de zon. Lees hier meer informatie over de vervanging van kunststof kozijnen.

Hoe lang duurt kozijnen vervangen?

bouwbegeleiding

Een oud kozijn vervangen is ongeveer een dag werk. Als je alle kozijnen van je huis wilt laten vervangen dan is een aannemer hier ongeveer een weekje mee bezig. Lees hier meer over de duur van oude kozijnen vervangen voor nieuwe.

Aannemer-Gigant
Aannemer-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!