Dakkapel plaatsen in 1 dag!

Een dakkapel plaatsen kan in 1 dag gebeurt zijn, maar soms heeft het ook langer de tijd nodig. Wat is de juiste werkwijze voor het plaatsen van een dakkapel aan de achterkant of voorkant van uw bestaande of nieuwbouwwoning, en wat zijn de gemiddelde prijzen van verschillende soorten dakkapellen? U kunt het hier lezen.

Dakkapel plaatsen

De meest gestelde vragen over dakkapellen gaan over de prijs. De gemiddelde prijzen van dakkapellen variëren ook enorm. Daarom vinden wij dat u recht heeft op een eerlijke prijs kwaliteit verhouding. Leest u hier alle prijsinformatie voor het dakkapel plaatsen in 1 dag.

Dakkapel plaatsen in 1 dag

Een dakkapel in 1 dag plaatsen is het beste te realiseren met een prefab dakkapel. We bedoelen daarmee dat het dakkapel volledig gebouwd wordt in de fabriek voordat we het dakkapel plaatsen. Doordat we het prefabriceren heeft u tijdens de plaatsing ook het minste overlast. Natuurlijk zijn er wel een aantal zaken die belangrijk zijn als we het dakkapel plaatsen om u goede kwaliteit te leveren.

Dakkapel plaatsen in heel Nederland

Wij plaatsen dakkapellen door heel Nederland. Als aannemer met jarenlange ervaring, brengen wij vakmanschap naar elke regio. Of wij nu een dakkapel in Amsterdam moeten plaatsen, een dakkapel in Utrecht of ergens anders in Nederland, onze vakmannen staan klaar om een dakkapel te plaatsen. Wij weten als geen anders dat het belangrijk is om te kiezen voor hoogwaardige materialen. Een dakkapel plaatsen moet er namelijk voor zorgen dat u meer rust en ruimte krijgt en niet dat u zich zorgen moet maken over de constructie of lekkage. Kies daarom altijd een betrouwbare aannemer met veel ervaring in het plaatsen van een dakkapel.


jouke de groot

Uw dak constructie is door de jaren heen op spanning komen te staan. Let er op dat uw aannemer weet waar hij mee bezig is.

— Jouke de Groot, Aannemer

Dakkapel plaatsen dakconstructie

Kies uw aannemer voor het dakkapel plaatsen zorgvuldig uit. Uw dak constructie is door de jaren onder spanning komen te staan. Wanneer de vakmensen uw dakkapel plaatsen moeten ze de dakconstructie aanpassen. Door het aanbrengen van de benodigde constructiebalken kan dit een werking in uw woning met zich meebrengen. Door deze werking bestaat de mogelijkheid dat het bestaande dakbeschot, de originele wanden en eventueel later geplaatste wandengaan werken, waardoor vervolgens scheuren kunnen ontstaan. Zorg daarom altijd voor een goede inspectie en mensen met ervaring.

Dakkapel inmeten

Een van de belangrijkste stappen stappen bij het dakkapel plaatsen is ongetwijfeld het inmeten van de ruimte. Deze afspraak legt de basis voor een vlot en efficiënt plaatsingsproces. De maatvoering zorgt u zeker weet dat uw dakkapel die u geoffreerd heeft gekregen ook past op uw dak. Deze gedetailleerde metingen vormen de blauwdruk voor de dakkapel plaatsing, waardoor deze perfect aansluit op uw woning.

Doordat wij zeer nauwkeurig meten kunnen aanpassingen in een vroeg stadium worden gedaan, wat de kans op vertragingen tijdens de installatie minimaliseert. Dit resulteert niet alleen in een dakkapel plaatsing in 1 dag maar zorgt er ook voor dat onze vakmensen prettig met u samenwerken. snellere voltooiing, maar ook in een soepelere samenwerking tussen u en de vakmensen.

dakkapel plaatsen

Hoe plaatsen wij een dakkapel op 1 dag?

Als de dag van het dakkapel plaatsen is aangebroken, dan is dit voor de bewoners een spannende dag. Wij vragen altijd aan de bewoners te zorgen voor wat ruimte voor onze hijskraan en onze bedrijfsbussen.

Benodigde tijd: 1 dag.

Leest u hieronder ons stappenplan van de plaatsingsdag van uw nieuwe dakkapel:

 1. Rond 8:00 arriveren wij met uw nieuwe dakkapel

  Tussen 07.30 en 08.00 komen de vakmensen aan op de klus waar het dakkapel gemonteerd zal moeten worden. U heeft de zolder natuurlijk al opgeruimd, wij zorgen dat al ons gereedschap klaar staat.

 2. Gat in het dak zagen

  Als eerste zullen onze vakmensen een klein gaatje in het dak zagen. Zo kunnen wij de dakpannen verwijderen om het dak te kunnen betreden. Als de pannen verwijderd zijn maken wij het gat in het dak exact op maat om het dakkapel te kunnen plaatsen.

 3. Afvoeren van puin en bouwafval

  Wij hebben ruimte nodig om lekker te kunnen werken. Dus alle dakpannen en puin wat van het dak afkomt laten wij meteen afvoeren. Dit kan zijn met een puincontainer of met big bags. In de meeste gevallen hijst een telekraan het bouwafval direct weg.

 4. Dakconstructie

  Als het gat is gemaakt worden de grootste constructiebalken met de kraan naar binnen gehesen. Met deze balken wordt een kooi constructie gemaakt waardoor de stevigheid in uw dak optimaal blijft en waarop de dakkapel komt te rusten en word bevestigd.

 5. Dakkapel wordt geplaatst

  Met de telekraan (hijskraan) zullen wij het kant en klare dakkapel op maat omhoog hijsen. Met onze vakmensen op het dak kunnen we het dakkapel plaatsen waar het hoort. Dat gebeurd heel nauwkeurig.

 6. Afmonteren en oplevering dakkapel

  Nu het dakkapel exact en met precisie op het dak geplaatst is moet deze zo snel mogelijk waterdicht gemaakt worden. Ook zullen onze vakmensen aan de afwerking beginnen. Dit kan zowel aan de buitenkant als binnenkant tegelijktijdig.

  Tip: Zorg ervoor bij een houten dakkapel dat u het dakkapel elke 5 jaar laat schilderen. Lees hier alles over de kosten van het schilderen van een dakkapel.

 7. Opleveren en afrekenen

  Op de dag van het dakkapel plaatsen zal het ook opgeleverd worden. Natuurlijk zult u zelf de afwerking van de zolder moeten doen. Uiteraard kan Aannemer-Gigant u daarbij ook helpen. Maar dat zien we als het verbouwen van de zolder.

  Na het plaatsen van het dakkapel krijgt u de factuur van de werkzaamheden. Nu kunt u eindelijk genieten van meer woonruimte!

Dakkapel op maat plaatsen

Een prefab dakkapel plaatsen, gefabriceerd in de fabriek, kan gemakkelijk binnen één dag. Maar een dakkapel op maat, waarbij we veel meer leunen op het inzicht en vakmanschap van de timmermannen is vaak niet binnen 1 dag gerealiseerd. Natuurlijk zorgen we ervoor dat het dakkapel wel binnen 1 dag wind en waterdicht is. Een dakkapel plaatsen wat niet (helemaal) is voorbereid in de fabriek kan specifiek aangepast worden aan uw woning. Een nadeel is wel dat het dakkapel plaatsen vaak een aantal dagen in beslag neemt.

Dakkapel op maat waterdicht

Een dakkapel op maat wordt vaak in het werk waterdicht gemaakt. Dit betekent dat onze vakmensen bij het dakkapel plaatsen alles pas exact kunnen berekenen. Natuurlijk is het wel belangrijk dat het dakkapel waterdicht is. Een dakkapel wordt meestal voorzien van EPDM dakbedekking. Doordat we samenwerken met dakdekkers kunnen we dit altijd direct voor u regelen.

Wat zijn de kosten van een dakkapel plaatsen?

Een dakkapel plaatsen wordt over het algemeen niet apart berekent. Wij adviseren u ook niet om het dakkapel zelf te plaatsen. Zeker een prefab dakkapel moet u laten plaatsen door de mensen die het dakkapel ook geproduceerd hebben. Zij kennen de details van het dakkapel. In onderstaande prijslijst van een dakkapel plaatsen is al rekening gehouden met de plaatsen. Dit betekent dus dat er ook een kraan komt om uw dakkapel op het dak te hijsen.

Soort dakkapelPrefabOp maat gemaakt
Houten dakkapel dakkapel 3,00 meter Rond de 5.000 euroRond de 5.500 euro
Kunststof dakkapel dakkapel 3,00 meterRond de 4.250 euroRond de 6.500 euro
Polyester dakkapel dakkapel 3,00 meterRond de 6.000 euro
*indicatieve prijzen zijn inclusief plaatsen

Waar plaatsen voorzijde of achterzijde?

Een dakkapel kan in principe aan elke van dak geplaatst worden zowel aan de voorzijde als achterkant van uw woning. Het enige dat vereist is, is dat die op een schuin dak gebouwd wordt. De keuze om de dakkapel aan de voorzijde of aan de achterzijde te plaatsen is voornamelijk afhankelijk van de persoonlijke wensen. Aan welke kant van de verdieping wilt u meer ruimte creëren, wat is het meest praktisch en ziet er het mooist uit.

Een andere overweging kan zijn om rekening met de zon te houden. Wilt u juist veel zon binnenlaten in de dakkapel of wilt u de hitte van de zon op het raam in de dakkapel juist vermijden. Deze overweging kan ook een doorslaggevende factor zijn bij het kiezen voor de achter- of voorzijde.

Ook de regels van de gemeente/overheid kunnen bepalend zijn. Als u geen vergunning kunt krijgen voor het plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde maar wel voor de achterzijde van de woning is de keuze natuurlijk snel gemaakt. In veel gemeentes is het overigens zo dat het plaatsen van een dakkapel aan de achterkant van een woning vergunningsvrij kan, terwijl voor de voorkant wel een vergunning nodig is.

Vraag bij uw gemeente na wat de regels zijn in uw gemeente.

Afwerking dakkapel

Als de dakkapel plaatsing heeft plaatsgevonden dan zal de binnenkant nog wel afgewerkt moeten worden. Denkt u hierbij aan het afwerken van de zijkanten en het plafond. Het afwerken is bepalend voor de uitstraling van uw slaapkamer of zolder. De binnenkant van een dakkapel kan in principe precies zo afgewerkt worden als dat u het wenst.

In veruit de meeste gevallen wordt er gekozen om dit te doen op dezelfde manier als de rest van de etage, vaak een slaapkamer. U kunt er voor kiezen om gipsplaten te laten monteren die kunnen worden voorzien van een stuclaag. Maar het dakkapel aftimmeren met hout gebeurt ook regelmatig.

Er zijn wat losse aspecten die u met de aannemer los van het plaatsen van te voren moet doorspreken. Denkt u hierbij aan:

Dakkapel plaatsing casco

Als u de kosten van een dakkapel wilt beperken kunt u er voor kiezen om een casco dakkapel te laten plaatsen. Het dakkapel wordt geplaatst zodat het wind- en waterdicht is. De buitenkant van het dakkapel moet u Uw kunt de afwerking van het dakkapel dan zelf uitvoeren, ook op uw eigen tempo. Uiteraard zal het afwerken meer tijd in beslag nemen dan alleen een casco oplevering. Hoe meer wensen u heeft des te meer tijd het gaat kosten.

Alternatieven

Natuurlijk zijn er meerdere mogelijkheden in plaats van een dakkapel plaatsen. Mocht het nu totaal niet in uw budget passen om uw slaapkamer of zolder te vergroten dan kunt u ook uw oude dakkapel laten vervangen of denk dan eens aan de volgende alternatieven:

Dakkapel plaatsing opleverpunten

Als de klus geklaard is en het plaatsen van uw dakkapel is helemaal klaar dan is het een goede tip om het eindresultaat eens goed te gaan controleren. U kunt op uw gemak bepalen of er volgens de afspraken is gewerkt maar u kunt deze controle ook laten uitvoeren door een bouwkundige.

Let vooral op de volgende punten bij oplevering:

 • Sluiten uw ramen goed?
 • Heeft u genoeg ventilatieroosters?
 • Is de afwerking netjes?
 • Is de rommel opgeruimd?
 • Lekt het dakkapel niet bij regenval?
 • Zijn er geen dakpannen beschadigd?
 • Zijn de dakpannen netjes teruggelegd?

Veel gestelde vragen (faq)

Hoe lang duurt een dakkapel plaatsen?

Een dakkapel laten aanbrengen op uw dak hoeft niet lang te duren. In sommige gevallen kan dit in 1 dag. Echter kost het afwerken van een dakkapel aan de binnenzijde wat meer tijd. Lees op deze pagina meer informatie over een dakkapel plaatsen in 1 dag.

Is een dakkapel laten plaatsen duur?

Er zijn veel verschillende soorten dakkapellen met verschillende soorten maten. Hierdoor ontstaat er een grote variatie in de prijzen van dakkapellen.

Wat zijn de kosten van een nieuw dakkapel inclusief het plaatsen?

De kosten van een dakkapel liggen gemiddeld tussen de €5.000 en €12.500. De prijs van elke soort dakkapel is afhankelijk van het model wat u uitkiest, de dakschuinte, hoogte en breedte. Ook hebben de extra opties een grote invloed op de prijs.

Hoeveel meer ruimte krijg ik door een dakkapel?

Hoe breder u het dakkapel laat plaatsen hoe meer beloopbare vierkante meters u bij uw woonoppervlakken krijgt. Bij een dak met een normale hellingshoek kan er simpelweg al een dakkapel van 2 meter breed worden aangebracht wat 3 m2 meer oppervlakte zal geven. Kiest u voor een 5 meter breed dakkapel dan zal u 7 m2 vloeroppervlakte kunnen benuttigen.

Hoe groot mag een dakkapel aan de voorkant zijn?

Als je geen vergunning wilt aanvragen voor je dakkapel dan zal u wel aan wat verschillende eisen moeten voldoen. Zo mag het dakkapel niet hoger zijn dan 1.75m. De ondekant van het dakkapel ligt meer dan 0,5 maar minder dan een meter boven de dakvoet en de bovenkant van de dakkapel onder de daknok.

Aannemer-Gigant
Aannemer-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!