Dakkapel plaatsen in 1 dag!

Een dakkapel plaatsen kan in 1 dag gebeurt zijn, maar soms heeft het ook langer de tijd nodig.

Wat is de juiste werkwijze voor het plaatsen van een dakkapel aan de achterkant of voorkant van uw bestaande of nieuwbouwwoning, en wat zijn de gemiddelde prijzen van verschillende soorten dakkapellen?

kosten-van-een-dakkapel-laten-plaatsen

De meest gestelde vragen over dakkapellen gaan in de meeste gevallen over de prijs. denkt u hierbij aan vragen zoals:

Natuurlijk is een dakkapel kopen niet goedkoop, maar in onze ogen hoeft een dakkapel laten aanbrengen op uw dak ook niet duur te wezen.

De gemiddelde prijzen van dakkapellen variëren ook enorm.

Daarom vinden wij dat u recht heeft op een eerlijke prijs kwaliteits verhouding. Leest u hier alle prijsinformatie die u van te voren moet weten voordat u een nieuw dakkapel aanschaft op uw dak.

Op deze pagina ontdekt u wat de antwoorden op deze vragen zijn. Ook ontdekt u wat er bij komt kijken om een dakopbouw te laten plaatsen door een specialist als de Aannemer-Gigant.

Wat zijn de kosten van een dakkapel?

Als u eenmaal heeft besloten dat u een dakkapel wilt laten plaatsen dan zal u zich moeten verdiepen in de kosten van dakkappellen. De prijzen van voor een dakkapel beginnen al vanaf €6.000,-. Maar de prijzen hangen van veel meer factoren af dan u denkt. Denkt u hierbij aan:

 • De hoogte en breedte van het dakkapel
 • Hoe schuin het dak is
 • Welk model dakkapel u uitkiest
 • Kiest u voor extra opties?

Het goedkoopste dakkapel wat bij de Aannemer-Gigant te koop is is een casco / prefab dakkapel van €6.000,-. We zullen u hieronder een goede indicatie geven van de dakkapel kosten. Deze pagina gaat grotendeels over de kosten van een dakkapel en de vanaf prijzen van verschillende soorten dakkapellen.

Soort dakkapelPrijs prefab (incl. plaatsing)Prijs traditioneel (incl. plaatsing)
Houten dakkapelVanaf €2850Vanaf €3800
Kunststof dakkapelVanaf €3500vanaf €4500
Polyester dakkapelVanaf €4200Niet van toepassing

Voor een traditionele dakkapel aanbrengen kan de prijs 20% hoger liggen. Wilt u nu exact weten wat de prijzen zijn voor het laten plaatsen van een dakkapel op uw dak?

Vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte aan en ontvang binnen 2 werkdagen de juiste kostenspecificatie.

dakkapel met verhoging
Kant en klare dakkapellen

Hoe plaatsen wij een dakkapel op 1 dag?

Als eindelijk de dag van de dakkapel plaatsing is aangebroken dan is dit voor de bewoners een spannende dag. Wij vragen altijd aan de bewoners te zorgen voor wat ruimte voor onze hijskraan en onze bedrijfsbussen.

Benodigde tijd: 1 dag.

Leest u hieronder ons stappenplan van de plaatsingsdag van uw nieuwe dakkapel:

 1. Rond 8:00 arriveren wij met uw nieuwe dakkapel

  Tussen 07.30 en 08.00 komt de Aannemer-Gigant aan op de klus waar het dakkapel gemonteerd zal moeten worden. We zullen als eerste de zolder ontruimen en zorgen dat al ons gereedschap klaar staat.

 2. Gat in het dak zagen

  Als eerste zullen onze monteurs een klein gaatje in het dak zagen. Zo kunnen wij de dakpannen verwijderen om het dak te kunnen betreden. Als de pannen verwijderd zijn maken wij het gat in het dak exact op maat om het dakkapel te kunnen plaatsen.

 3. Afvoeren van puin en bouwafval

  Wij hebben ruimte nodig om lekker te kunnen werken. Dus alle dakpannen en puin wat van het dak afkomt laten wij meteen afvoeren. Dit kan zijn met een puincontainer of met big bags. In de meeste gevallen hijst onze telekraan het bouwafval direct weg.

 4. Dakkapel wordt geplaatst

  Met onze telekraan (hijskraan) zullen wij het kant en klare dakkapel op maat omhoog hijsen. Met onze monteurs op het dak wordt het dakkapel in een keer op de juiste plek geplaatst.

 5. Afmonteren en oplevering dakkapel

  Nu het dakkapel exact en met precisie op het dak geplaatst is moet deze zo snel mogelijk waterdicht gemaakt worden. Ook zullen onze monteurs aan de afwerking beginnen. Dit kan zowel aan de buitenkant als binnenkant tegelijktijdig.

  Tip: Zorg ervoor bij een houten dakkapel dat u het dakkapel elke 5 jaar laat schilderen. Lees hier alles over de kosten van het schilderen van een dakkapel.

 6. Opleveren en afrekenen

  Uiteraard weet u ruim van te voeren wat het kost om een dakkapel te plaatsen. Wij Zullen op de dag van de plaatsing uw gehele dakkapel kant en klaar opleveren zodat deze zoals besproken in een dag geheel kant en klaar op uw dak staat.

  Wij leveren samen met onze klant het nieuwe dakkapel op en u krijgt keurig de factuur van de werkzaamheden. Nu kunt u eindelijk genieten van meer woonruimte!

Past een dakkapel wel op het dak van mijn huis?

Kan er wel een dakkapel geplaatst worden op mijn dak? de meeste daken zijn prima geschikt voor het laten plaatsen van een dakkapel. Maar toch zijn er enkele daken waar een dakkapel niet geschikt voor is. Denkt u hier aan de volgende daken:

 • Een dak met een (schuinte) hellingshoek van minder dan 20 graden
 • Een plat dak ( denk dan aan een dakopbouw )
 • Daken met een schuine hellingshoek van meer dan 65 graden
 • Rieten daken
 • Daken met leisteen of dakshingles

Heeft u voldoende buiten ruimte?

Prefab dakkapellen kunnen in zeer veel maten geleverd worden. Een standaard prefab dakkapel heeft een hoogte van 1,50 meter tot aan 1,75 meter. Natuurlijk bij een maat gemaakt dakkapel kunt u deze hoogtes laten aanpassen.

De breedte van een dakkapel kan al vanaf een meter tot aan 14 meter gemaakt worden. Een dakkapel uit een stuk is vaak vanaf 1 meter tot 12 meter breed.

Bij ons is een standaard dakkapel 3 tot 5 meter breed, met een hoogte van 1,75. Door het bouwbesluit uit 2019 zullen wij rekening moeten houden met zowel onder als boven en de zijkanten vrij te houden van dakpannen.

Heeft u voldoende binnen ruimte?

Een dakkapel laten aanbrengen doen we juist om meer ruimte te creëren binnenshuis. Toch zal ook de binnenruimte aan bepaalde eisen moeten voldoen. Denk hierbij aan een Cv-installatie, technische installatie zoals elektra en ventilatie.

Maar denk ook eens aan een trap die naar de beneden verdieping leid en die niet op de juiste plek staat. Door de bestaande indeling van de zolderruimte kunnen ook de binnen muren flink in de weg staan als men een dakkapel wilt laten plaatsen. Wij kijken altijd eerst naar de mogelijkheden en eventuele oplossingen zodat u wel binnen uw budget blijft.

dakkapellen-prijzen
Aluminium dakkapel

Plaatsen van een prefab dakkapel

Het laten plaatsen van een prefab dakkapel op uw schuine of platte dak van uw woning is meestal in een dag klaar. Alle gedeeltes worden al van te voren op maat gemaakt in de fabriek en netjes op de plaats van bestemming gebracht.

Voor de plaatsing van een prefab dakkapel is er wel een kraan nodig die in een keer alles omhoog kan hijsen.

Op de dag van de plaatsing zal de aannemer beginnen met de uitsparing in het dak te zagen zodat er ruimte is om de dakopbouw op uw dak te kunnen plaatsen.

Na het afvoeren van het sloopmateriaal zal het dakkapel omhoog gehesen worden en vast gemonteerd worden op de juiste plaats op uw dak.

Hierna kan het afwerken van het dak en binnenzijde beginnen. U kunt er natuurlijk voor kiezen om de afwerking zelf te doen of daar een ander bedrijf voor in te schakelen.

Traditioneel laten plaatsen

Een dak uitbouw of opbouw die traditioneel word gemaakt doet men altijd ter plekke op uw dak.

De eerste dag zal de aannemer de uitsparing uit het dak zagen om zo het dakkapel op uw dak makkelijker te kunnen monteren. In sommige gevallen kunnen wij zelfs een dakkapel in zijn geheel plaatsen in 1 dag.

Na het uitzagen zal het dak weer zo snel als mogelijk waterdicht gemaakt moeten worden om zo waterschade te voorkomen.

Nadat het veilig is gesteld voor de weersomstandigheden zal er rustig aan worden begonnen met het plaatsen van de kozijnen en zij schotten.

In de meeste gevallen word het dak de zelfde dag nog bevestigt en beplakt met dakbedekking.

dakkapel-plaatsen-aannemer-gigant

Soorten dakkapellen

Dakkapellen zijn in verschillende vormen en materialen verkrijgbaar. In de meeste gevallen wordt er hout gebruikt om dakkapellen te maken.

De laatste jaren is ook kunststof in opkomst als materiaal wat weinig tot geen onderhoud nodig heeft.

De kunststof dakkapellen zijn meestal zogenoemde prefab kapellen, deze kunnen vooraf bezichtigd worden in een showroom. Nadat een keuze is gemaakt voor een dakkapel kan deze binnen 1 dag geplaatst worden op uw woning.

Houten dakkapellen zijn er ook in prefab uitvoering, maar meestal worden hout gebruikt om op maat te maken. We zullen alle opties is voor u op een rijtje zetten:

 • Kunststof
 • Hout
 • Prefab
 • Zink

Het materiaal dat gekozen wordt is natuurlijk ook afhankelijk van het dak waarop geplaatst moet worden. Zo is bijvoorbeeld een verschil tussen een schuindak en een klapdak.

Daarnaast zijn er ook nog verschillende soorten dakbedekkingen die invloed hebben op het type dakkapel dat geplaatst moet worden.

Zo kunnen we dakkapellen plaatsen op:

 • Rieten dak
 • Pannendak
 • Schuin dak

Waar plaatsen voorzijde of achterzijde?

Een dakkapel kan in principe aan elke van dak geplaatst worden zowel aan de voorzijde als achterkant van uw woning. Het enige dat vereist is, is dat die op een schuin dak gebouwd wordt.

De keuze om de dakkapel aan de voorzijde of aan de achterzijde te plaatsen is voornamelijk afhankelijk van de persoonlijke wensen.

Aan welke kant van de verdieping wilt u meer ruimte creëren, wat is het meest praktisch en ziet er het mooist uit.

Een andere overweging kan zijn om rekening met de zon te houden. Wilt u juist veel zon binnenlaten in de dakkapel of wilt u de hitte van de zon op het raam in de dakkapel juist vermijden.

Deze overweging kan ook een doorslaggevende factor zijn bij het kiezen voor de achter- of voorzijde.

Ook de regels van de gemeente kunnen bepalend zijn. Als u geen vergunning kunt krijgen voor het plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde maar wel voor de achterzijde van de woning is de keuze natuurlijk snel gemaakt.

Informeer vooraf dan ook altijd bij de gemeente of de dakkapel geplaatst mag worden waar u die wilt hebben.

In veel gemeentes is het overigens zo dat het plaatsen van een dakkapel aan de achterkant van een woning vergunningsvrij kan terwijl voor de voorkant wel een vergunning nodig is.

Vraag bij uw gemeente na wat de regels zijn in uw gemeente.

Nieuwbouwwoning of renovatiewoning

Een dakkapel laten plaatsen kan natuurlijk zowel op bestaande als op nieuwbouwwoningen geplaatst worden.

Een nadeel van het plaatsen op een bestaande woning is dat er gezaagd moet worden op een verdieping die in principe al netjes is.

Bij een nieuwbouwwoning is er meestal toch nog niks afgewerkt op de zolderetage waar de nieuwe dakkapel komt zodat het minder erg is dat er grof verbouwd wordt.

Mocht u een nieuwbouwwoning hebben kan het erg aantrekkelijk zijn om direct een dakkapel erop te plaatsen. Er moet immers toch nog afgewerkt worden en zo kan alles in 1 keer door.

Het grootste voordeel is natuurlijk dat de ruimte op zolder direct stukken groter wordt. De woning krijgt direct meer woonoppervlak en bovendien komt er ook meer daglicht binnen.

dakkapel-prijs
Extra ruimte door geplaatst dakkapel

Voordelen van een dakkapel

Het is ons doel om u de hoogste kwaliteit te leveren bij het plaatsen van een dakkapel. Wij denken graag met u mee en stellen alles in het werk om aan uw verwachtingen te voldoen zelfs met de kosten.

Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van een dakkapel op uw dak? Hieronder geven wij u enkele voorbeelden:

 • Grotere zolder
 • Meer loopruimte
 • Stijging waarde woning
 • Extra kamer
 • Meer licht

Afwerking

Als de plaatsing heeft plaatsgevonden dan zal de binnenkant van uw dakkapel nog wel afgewerkt moeten worden, voornamelijk aan de binnenkant.

Denkt u hierbij aan het afwerken van de zijkanten en het plafond.

Het afwerken is bepalend voor de uitstraling van uw slaapkamer of zolder en is eigenlijk net zo belangrijk als het plaatsen zelf. De binnenkant van een dakkapel kan in principe precies zo afgewerkt worden als dat u het wenst.

In veruit de meeste gevallen wordt er gekozen om dit te doen op dezelfde manier als de rest van de etage, vaak een slaapkamer.

U kunt er voor kiezen om gipsplaten te laten monteren die kunnen worden voorzien van een stuclaag. Maar het dakkapel aftimmeren met hout gebeurt ook regelmatig.

Er zijn wat losse aspecten die u met de aannemer los van het plaatsen van te voren moet doorspreken. Denkt u hierbij aan:

Uiteraard zal het afwerken meer tijd in beslag nemen dan alleen een casco oplevering. Hoe meer wensen u heeft des te meer tijd het gaat kosten.

Kosten compleet nieuw dakkapel

Voor de kosten voor het plaatsen van een complete dakkapel of dubbele dakkapel kunt u het best een offerte aanvragen. De uiteindelijk prijs voor uw dakkapel is namelijk afhankelijk van veel factoren.

Denk bijvoorbeeld aan:

 • De kostprijs van het materiaal dat u kiest.
 • De arbeidskosten, deze zijn afhankelijk van hoe complex het plaatsen op uw woning is.
 • Of u een prefab of op maat gemaakte dakkapel wilt plaatsen.
 • Of u zelf wilt afwerken of dit wilt laten doen.

Een offerte aanvragen is bij ons uiteraard vrijblijvend en geheel gratis.

Alternatieven

Natuurlijk zijn er meerdere mogelijkheden in plaats van een dakkapel plaatsen. Mocht het nu totaal niet in uw budget passen om uw slaapkamer of zolder te vergroten dan kunt u ook uw oude dakkapel laten vervangen of denk dan eens aan de volgende alternatieven:

Het eindresultaat

Als de klus geklaard is en het plaatsen van uw dakkapel is helemaal klaar dan is het een goede tip om het eindresultaat eens goed te gaan controleren. U kunt op uw gemak bepalen of er volgens de afspraken is gewerkt maar u kunt deze controle ook laten uitvoeren door een bouwkundige.

dakkapellen prijzen

Let vooral op de volgende punten bij oplevering:

 • Sluiten uw ramen goed?
 • Heeft u genoeg ventilatieroosters?
 • Is de afwerking netjes
 • Lekt het dakkapel niet bij regenval?

Offerte voor uw nieuwe dakkapel aanvragen

Wij kunnen op bijna ieder dak of deze nu schuin is met dakpannen of een plat dak een compleet nieuw dakkapel plaatsen.

Wilt u weten wat voor u de mogelijkheden zijn en de kosten in uw concrete situatie? Onze ervaring met het plaatsen van dakkapellen zorgt er in ieder geval voor dat wij vergeleken met andere aannemers dit heel goedkoop kunnen doen.

Vraag dan eens de prijzen aan door geheel vrijblijvende het offerteformulier in te vullen. Na het invullen en het verzenden zullen wij u binnen 2 werkdagen de juiste prijsindicatie toe mailen.

Vertel ons wat uw wensen zijn en wij komen zo snel mogelijk bij u terug meteen zeer aantrekkelijke aanbieding voor het plaatsen van uw nieuwe dakkapel.

U zult zien dat wij wel goedkope dakkapellen kunnen plaatsen op uw dak.

Wat u moet weten over het plaatsen van dakkapellen.

Hoe lang duurt een dakkapel plaatsen?

Een dakkapel laten aanbrengen op uw dak hoeft niet lang te duren. In sommige gevallen kan dit in 1 dag. Echter kost het afwerken van een dakkapel aan de binnenzijde wat meer tijd. Lees hier meer informatie over een dakkapel plaatsen in 1 dag.

Is een dakkapel laten plaatsen duur?

Er zijn veel verschillende soorten dakkapellen met verschillende soorten maten. Hierdoor ontstaat er een grote variatie in de prijzen van dakkapellen. Leest u op deze pagina alles over de prijzen, maten en soorten dakkapellen.

Wat zijn de kosten van een nieuw dakkapel inclusief het plaatsen?

De kosten van een dakkapel liggen gemiddeld tussen de €6.000 en €12.500. De prijs van elke soort dakkapel is afhankelijk van het model wat u uitkiest, de dakschuinte, hoogte en breedte. Ook hebben de extra opties een grote invloed op de prijs.

Hoeveel meer ruimte krijg ik door een dakkapel?

Hoe breder u het dakkapel laat plaatsen hoe meer beloopbare vierkante meters u bij uw woonoppervlakken krijgt. Bij een dak met een normale hellingshoek kan er simpelweg al een dakkapel van 2 meter breed worden aangebracht wat 3 m2 meer oppervlakte zal geven. Kiest u voor een 5 meter breed dakkapel dan zal u 7 m2 vloeroppervlakte kunnen benuttigen.

Hoe groot mag een dakkapel aan de voorkant zijn?

Als je geen vergunning wilt aanvragen voor je dakkapel dan zal u wel aan wat verschillende eisen moeten voldoen. Zo mag het dakkapel niet hoger zijn dan 1.75m. De ondekant van het dakkapel ligt meer dan 0,5 maar minder dan een meter boven de dakvoet en de bovenkant van de dakkapel onder de daknok.

Aannemer-Gigant
Aannemer-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!