Dakkapel vervangen

Is uw het dakkapel van uw woning verouderd en toe aan een renovatie of vervanging? Wat kost het laten vervangen van u dakkapel en hoe lang zijn wij hier mee bezig? Op deze pagina geven wij u alle prijsinformatie betreft het opknappen of vervangen van uw oude dakkapel inclusief de arbeidstijd.

.dakkapel vervangen kosten
Dakkapel vervanging Amsterdam

Hoeveel kost een dakkapel vervangen?

Wilt u dat uw bestaande dakkapel er weer netjes uit komt te zien door een flinke opknapbeurt? Een mooi verzorgt dakkapel zal u woning een flinke meerwaarde geven. De vraag is dan ook kan het oude dakkapel opgeknapt worden of moet deze geheel worden vervangen? En wat zijn de kosten voor een dakkapel laten vervangen?

We geven u direct een inzicht van de kosten die berekend worden voor een compleet dakkapel te laten vervangen:

Soort dakkapelPrefabOp maat gemaakt
Houten dakkapel dakkapel 3,00 meter Rond de 5.000 euroRond de 5.500 euro
Kunststof dakkapel dakkapel 3,00 meterRond de 4.250 euroRond de 6.500 euro
Polyester dakkapel dakkapel 3,00 meterRond de 6.000 euro
*indicatieve prijzen zijn inclusief plaatsen
houten dakkapel vervangen voor kunststof
Houten dakkapel vervangen door kunststof

Verwijderingskosten

Wanneer u van plan bent uw oude dakkapel te laten vervangen voor een compleet nieuw dakkapel dan zijn er 2 soorten kosten waar u rekening mee moet houden.

Als eerste (als we u dakkapel vernieuwen) dan zal het oude dakkapel gesloopt moeten worden. Het slopen en verwijderen van het oude dakkapel kan binnen 1 dag gerealiseerd worden. De kosten van het verwijderen van het oude dakkapel bedragen gemiddeld rond de 750,- euro ( afhankelijk hoe groot het oude dakkapel is )

Als tweede kostenpost krijgt u het nieuwe dakkapel wat geplaatst moet worden. U kunt hier kiezen voor het goedkoopste dakkapel te laten plaatsen maar ook een dakkapel op maat te laten maken van bijvoorbeeld hout.

Bij een kunststof dakkapel ligt de gemiddelde prijs voor een complete vervanging rond de 5.000 euro. Het zelfde dakkapel maar dan van polyester komt in prijs whoger uit namelijk rond de 5.800 euro. Kiest u toch voor een nieuw houten dakkapel op maat dan kunnen de kosten oplopen tot aan de 7.000 euro. (we gaan hier uit van een standaard dakkapel van 3 meter breed)

dakkapel renovatie voor en na
Dakkapel renovatie voor en na

Oude dakkapel renoveren (opknappen)

Het laten vervangen van een oud dakkapel brengt uiteraard kosten met zich mee. Wij proberen dan ook voor onze klanten deze kosten aanzienlijk te beperken zodat de prijs van het nieuwe dakkapel wel binnen hun budget blijft.

In plaats dat wij het oude dakkapel vernieuwen is er altijd een keuze om het dakkapel te laten renoveren. Een dakkapel renoveren is altijd goedkoper dan een dakkapel vervangen. We kunnen een dakkapel renovatie op verschillende manieren uitvoeren:

Door de bovenstaande renovatiewerkzaamheden toe te passen kunnen wij ervoor zorgen dat u goedkoper uit bent met een dakkapel renovatie dan met het laten vervangen van uw oude dakkapel. U zult niet op extreem hoge kosten uitkomen en de renovatie van het dakkapel is vaak sneller uitgevoerd dan het plaatsen van een nieuw dakkapel.

Hoe wordt een dakkapel vervangen? (stappenplan)

Als wij als aannemer dakkapellen moeten vervangen gaan wij als volgt te werk: Lees hier ons stappenplan en tijdsbesteding:

Benodigde tijd: 2 dagen en 5 uren.

De vervanging of het vernieuwen van een dakkapel gaat als volgt:

 1. Verwijderen oude dakkapel


  Voordat wij een nieuw dakkapel kunnen plaatsen zal eerst het oude dakkapel gesloopt moeten worden en worden verwijderd. Dit doen wij zorgvuldig en binnen 1 dag. We zullen de dakconstructie aanpassen op de eventuele nieuwe maat van het dakkapel en ervoor zorgen dat deze op 1 dag geplaatst kan worden.

  verwijderen oude dakkapel

 2. Op maat maken van het dak gat en dakconstructie


  Als het oude bestaande dakkapel verwijdert is kunnen wij de volgende dag de uitsparing in het dak aanpassen op de juiste maat van het grotere of kleinere dakkapel wat u uitgekozen heeft. Zo zorgen wij ervoor dat de dakconstructie sterk genoeg is voor het nieuwe exemplaar.

  voorbereiding dakkapel plaatsen

 3. Plaatsing nieuwe dakkapel


  Een op maat gemaakt dakkapel plaatsen neemt meer tijd in beslag dan een prefab dakkapel. Een prefab dakkapel laten plaatsen kan in 1 dag. Bij een houten dakkapel op maat zullen we eerst een nieuwe zwaardere balk plaatsen waar het complete dakkapel op komt te staan.

  balken dakkapel aanpassen

 4. Zijwangen en dak maken


  Bij het opbouwen van het dakkapel bouwen wij eerst de zijkanten ook wel zijwangen genoemd op. Nadat deze staan zullen wij het dak van het dakkapel bouwen zodat het gat in het dak snel gedicht is. Deze stap wordt voor de middag al uitgevoerd.

  dakkapel opbouwen

 5. Kozijn plaatsen in het dakkapel


  Of u nu kiest voor een kunststof dakkapel of een dakkapel van hout een kozijn in het dakkapel plaatsen kan zowel een houten kozijn zijn of een kunststof kozijn. Bij een prefab dakkapel is het kozijn inclusief het glas al geplaatst. Ook als u gekozen heeft voor ventilatieroosters of een rolluik zullen deze in de fabriek al gemonteerd zijn.

  kozijn plaatsen dakkapel

 6. Aftimmeren van het dakkapel


  Het nieuw geplaatste dakkapel zal zowel aan de binnenkant als de buitenkant afgetimmerd moeten worden. Onder het schuine dak en de zijkanten en plafond zullen met gipsplaten worden afgewerkt. Zo kunnen deze weer gestukadoord worden door onze stukadoor. Ook het schilderen van het dakkapel voeren wij voor u uit dit zit in de prijs van het dakkapel inbegrepen.

  aftimmeren en stucen dakkapel

Luxe opties vervangen van dakkapel

Wilt u uw oude bestaande dakkapel toch laten vervangen? Dan kunt u even stilstaan bij alle extra opties die dakkapellen met zich mee brengen. Extra luxe opties zijn echter overbodig als u de kosten wilt drukken maar sommige mensen kiezen er toch voor om een compleet dakkapel met deze opties te laten monteren.

Lees hier welke opties u kunt laten monteren op uw dakkapel:

Extra luxe dakkapel optiesPrijsberekening hiervan
Ventilatierooster plaatsen 8 tot aan 12 euro
Draaikiepraam ( vaak al toegepast) 120 tot aan 200 euro
Horen voor insecten 70 tot aan 100 euro
Rolluiken tegen inbraak en zonlicht 500 tot aan 1.000 euro
Hang- en sluitwerk 70 tot aan 180 euro
Afwerking van knieschotten 30 tot aan 40 euro

Bespaar op je vervangende dakkapel

Op een dakkapelvervanging is een hoop te besparen. Dit kunt u doen om de dakkapel offertes met elkaar te vergelijken. Kies niet meteen voor de goedkoopste maar kijk ook naar de ervaring van het bedrijf zoals de Aannemer-Gigant heeft.

Vraagt u geheel vrijblijvend bij ons een prijsopgave aan om uw dakkapel te laten vervangen en wij zullen ervoor zorgen dat u een zeer scherpe prijs ontvangt.

Veel gestelde vragen (faq)

Aannemer-Gigant
Aannemer-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!