Nokverhogende dakkapel

Naast het plaatsen van een traditioneel dakkapel kunt u er ook voor kiezen om een dakkapel bovenop het dak te plaatsen. Door een nokverhogende dakkapel win je veel ruimte aan de zijkant van je dak maar ook aan de bovenkant.

nokverhogende dakkapel
Nokverhogende dakkapel Amsterdam

Wat als je dakkapel te weinig stahoogte heeft?

Als u een woning heeft met een zeer lage zolder dan is een nokverhogende dakkapel de oplossing om veel meer ruimte te creëren op uw bovenverdieping.

Als uw woning een laag dak heeft dan is een standaard dakkapel met een plat dak niet altijd de oplossing om meer sta hoogte te creëren.

Als u zolder een stahoogte heeft die niet hoger is dan 1,5 meter hoog dan zal dit door een nokverhogend dakkapel 1,85 hoog worden. Door een dubbele nokverhoging vergroot u dus de stahoogte van uw zolderverdieping,

Wat is een nok verhogen?

Een nok is de bovenkant van je dak. Bij het verhogen van de nok zal aan een kant of tweekanten het complete dak verhoogt worden naar een normale stahoogte.

Sommige zolders of vlieringen zijn te laag om te lopen. Door een nokverhogende dakkapel te laten plaatsen krijgt u meer beloopbare ruimte en lichtinval via de ramen van het dakkapel.

In de volksmond kan een nokverhogende dakkapel ook wel dakkapel met nokverhoging worden genoemd of verhoogde nok van het dak. Uiteindelijk zijn het allemaal de zelfde verbouwingen die op de zolder worden uitgevoerd.

Uw voordeel

Blijkbaar heeft u interesse in het verhogen of de prijzen van een nokverhogend dakkapel. Een nokverhoging zal de waarde van uw woning doen stijgen omdat u veel meer beloopbare woonruimte zal krijgen.

Buiten dit geeft een dakkapel veer meer licht en kunt u de ruimte verbouwen tot extra slaapkamer. Een goede investering dus.

dakkapel met verhoging
Dakkapel met nokverhoging

Dakkapel nokverhoging prijzen

Wat kost een nokverhogende dakkapel? En hoe groot is zo een verhoging? Bij de Aannemer-Gigant krijgen wij veel de vraag wat kost een nokverhoging? Het is een makkelijke vraag waar geen simpel antwoordt op is. De prijs heeft alles te maken met de keuze en de dakkapel afwerking die u kiest.

Een redelijke prijsschatting is tussen de 5000,- en 7500,- euro voor een compleet afgewerkt verhoging.

Om u een goed kostenoverzicht te laten inzien hebben wij een de gemiddelde kosten van een verhoogd dakkapel in een prijzen tabel geplaatst. leest u hier de prijzen van een nokverhogende dakkapel:

Prijzen

De prijzen zijn variabel betreft het plaatsen van een nokverhogende dakkapel. Hoeveel kost een nokverhogende dakkapel’? De gemiddelde kosten van een nokverhoging plaatsen liggen in vergelijking met een normaal dakkapel 30% hoger.

Als u de dakopbouw compleet wilt laten afwerken dan kunt u rekening houden met een kostprijs tussen de €7.000,- en de €18.000,-

Wilt u een compleet afgewerkte dakopbouw met dakkapel denk dan aan prijzen vanaf 15,000 euro. Hieronder geven wij u een prijslijst met verschillende meters voor uw nieuwe tweezijdige dakopbouw, inclusief de plaatsing.

Aantal meters breedPrijs houtPrijs kunststof
4€9.000,-€12.000,-
5€10.000,-€14.000,-
6€13.000,-€17.000,-
7€15.000,-€18.000,-

De prijzen die wij in de kostentabel noemen zijn de gemiddelde prijzen van aannemers. De prijzen zijn voor zowel een houten en kunststof dakopbouw. Zo kunt u goed het prijsverschil zien van de materialen die gebruikt worden.

Stenen opbouw ook mogelijk

De meeste nokverhogende dakopbouwen zijn van gemetselde stenen. als u kiest voor een goedkope nokverhoging kiest u dan voor de kleinste dakopbouw die er te plaatsen is.

Wij als Aannemer-Gigant zijn de aan- en uitbouw specialist van Nederland en geven standaard 30% korting.

Is uw dak geschikt voor een nokverhogende dakkapel?

Bijna elk dak is wel geschikt om een verhoging aan te brengen. Zo kan je een nokverhogende dakkapel plaatsen op een plat dak maar ook op een schuin dak. Er zijn weinig tot geen situaties waar een dakverhoging niet mogelijk is.

Bij een boerderij dak van riet wordt de verhoging wel een stuk moeilijker. Buiten dit zal de prijs (omdat er riet aangeschaft moet worden een stuk duurder liggen. Leest u hier alles over een boerderij verbouwen.

Wat moet je weten over een nokverhogende dakkapel plaatsen?

Wat kost een dakkapel met nokverhoging?

Kosten zijn een van de belangrijkste factoren om het werk zoals een dakkapel met nokverhoging uit te laten voeren. Wat een nokverhogend dakkapel kost kunnen wij simpel weg het volgende antwoordt geven. Tussen de 5.000 en 7.000 euro geheel afgewerkt.

Wat kost alleen een dakverhoging?

Een dak laten verhogen of ook wel een hefdak genoemd kost gemiddeld voor een plat dak tussen de 22.000 en 28.000 euro. Dit zijn richt prijzen van verschillende aannemersbedrijven.

Hoe wordt een nokverhoging aangebracht?

Als u een nokverhoging wilt laten plaatsen dan wordt de nok van het dak verhoogd en verschoven. Door de dakverhoging krijgt u veel meer ruimte op uw zolder. Een goedkope opbouw laten plaatsen is een grote verbouwing maar zou als u kiest voor een prefab opbouw ook op een dag kunnen.


Aannemer-Gigant
Aannemer-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!