Dakopbouw

Een dakopbouw of optopping op uw dak ( dak verhogen ) of garage komt in vele verschillende vormen, waarvan de meest bekende het dakkapel is.

hoe-duur-is-een-dakkapel

Maar ook als er een complete verdieping of een enkele kamer op een nieuwbouw of bestaand huis wordt geplaatst noemen we dit een dakopbouw of opbouw van de woning.

Met deze laatst genoemde kunt u op een relatief eenvoudig manier 30% meer woonoppervlakte creëren in uw bestaande of nieuwbouw woning.

huisopbouw laten plaatsen

Dit is ideaal wanneer u bijvoorbeeld wel wilt uitbouwen, maar niet wilt inleveren op de ruimte in uw tuin. De meest gekozen opbouwen liggen tussen de 20 en 50 vierkante meter ( m2 )

Omdat wij vele prefab en casco dakopbouwen met dakkapel of verhoogde nok hebben geplaatst krijgen wij veel vragen over de prijs. Denkt u hierbij aan vragen zoals:

  • Wat zijn de gemiddelde kosten van een extra verdieping?
  • Hoe duur is een dak op laten bouwen of dak verhoging?
  • Wat zijn normale prijzen?
  • Kost een dakopbouw veel?

Natuurlijk is een extra verdieping of een dak ophoging op uw woning niet goedkoop maar in onze ogen hoeft een bouwen van een opbouw op je dak ook niet duur te wezen.

De gemiddelde prijzen van dakopbouwen variëren ook enorm. Daarom vinden wij dat u recht heeft op een eerlijke prijs kwaliteits verhouding.

Leest u hier alle voorbeelden en de beste prijsinformatie die u van te voren moet weten voordat u overgaat tot een extra verdieping laten plaatsen op uw woning.

Snel een prijsindicatie?

Offerte aanvragen hoe en waarom?

Wij begrijpen als geen ander dat het uiterst belangrijk is om te weten wat een dakopbouw plaatsen door een aannemer kost.

Een opbouw op een plat dak of schuin dak is niet goedkoop! Bedragen tussen de 10 en 30,000 euro zijn bedragen waar u niet van hoeft te schrikken.

Wilt u ongeveer weten wat het kost om een kleine of grote dakopbouw te laten plaatsen door een aannemer?

Dan vind u al deze prijsinformatie op deze pagina of op de rest van onze website. Het is dus niet noodzakelijk om meteen een offerte aan te vragen!!

Bent u serieus geïnteresseerd en wilt u graag dat de aannemer bij u langs komt om alle vakkundige normen van de opbouw te bespreken? Dan verzoeken wij u het offerte formulier zo uitgebreid mogelijk in te vullen.

(Vult u bij de beschrijving zo uitgebreid mogelijk wat uw wensen zijn zodat wij een goed zicht krijgen van uw toekomst plannen.)

Een extra verdieping op de woning

Een extra verdieping op uw woning of garage zorgt ervoor dat er een nieuwe zolder of slaapkamer ontstaat.

Daarom wordt deze vorm van bouwen ook wel zolder opbouw genoemd. Voor veel mensen is het dan ook interessant om zo een zolderopbouw te laten uitvoeren.

Voordat er een extra verdieping of kamer op uw huis geplaatst kan worden moet er rekening gehouden worden met een aantal belangrijke zaken.

Er is bijvoorbeeld altijd een omgevingsvergunning nodig als u zo een soort dakopbouw wilt plaatsen.

Een dak op laten bouwen wordt vaak afgezet tegenover het kopen van een nieuwe woning.

Wat is voordeliger en wat geeft meer ruimte? Natuurlijk is het laten opbouwen van uw dak veel voordeliger dan een nieuw huis kopen.

Op deze manier kunt u heel gemakkelijk en relatief goedkoop een extra etage aan uw woning toevoegen.

Het is niet voor niks dat er zo veel mensen gekozen hebben voor een opbouw in de vorm van een extra woonlaag op hun woning.

De gemiddelde kosten voor een dakopbouw liggen tussen de 10 en 25 duizend euro. De kosten van een nieuw huis aanschaffen liggen veelal hoger en niet te vergeten dat u de nieuwe woning ook nog is naar uw zin moet maken.

dakopbouw
dakopbouw plat dak

Vergunning van de opbouw

Wij hebben veel ervaring met het aanvragen van vergunningen voor dakopbouwen met een nokverhoging, met een dakkapel, of terras. Tijdens de aanvraag bij de gemeente zijn er een aantal zaken die gemeentes belangrijk achten.

Voor een extra woonlaag is het namelijk altijd nodig om een vergunning aan te vragen.

Wij kennen de procedures en kunnen een zo hoog mogelijke kans creëren dat de vergunningsaanvraag voor een dakopbouw wordt goed gekeurd.

Daarnaast is het belangrijk dat de constructie van uw woning een opbouw toestaat.

Inspectie constructie woning

Tevens kunnen wij een inspectie van uw woning constructie doen. Samen met een architect kunnen we dan bepalen welk gewicht de dakopbouw kan hebben zodat het veilig blijft.

U kunt zich voorstellen dat bijvoorbeeld stenen zwaarder zijn dan hout. Dit zijn belangrijke beslissingen die u wel geïnformeerd moet nemen.

Prijzen dakopbouw

Het is moeilijk om zo een vaste prijzen van een dakopbouw te noemen. Wel is er een soort van richtlijn. U kunt uitgaan van vierkante meterprijs van ongeveer €1200 per m2.

De prijs van een opbouw in uw situatie is natuurlijk afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Een dakopbouw die gemaakt is van hout is goedkoper dan een opbouw van steen.

Ook is de prijs van de opbouw afhankelijk van het type kozijnen en glas, de afwerking en de isolatie die u wilt laten aanbrengen.

Wanneer u duidelijkheid wilt over de dakopbouw kosten voor uw situatie kunt u het best een offerte aanvraag invullen zodat we u een richtprijs kunnen geven.

Uiteraard is dit geheeld vrijblijvend. Het helpt ons als u zo gedetailleerd mogelijk het offerte formulier invult.

Om u toch alvast een beetje op weg te helpen laten we u hier een kostenoverzicht zien van de gemiddelde prijzen.

Afmeting DakopbouwGemiddelde prijsSoort opbouw
Opbouw van 8 m2€ 11.000,-Met een nokverhoging
Opbouw 10 m2€ 13.000,-Met een verhoogde nok
Opbouw 15 m2€ 16.000,-Met een verlegde nok
Opbouw  20 m2€ 18.000,-Met een verlegde nok
Opbouw 25 m2€ 17.000,-Met een plat dak
Opbouw 30 m2€ 19.000,-Met een schuin dak
Opbouw 35 m2€ 21.000,-Met een recht plat dak
Opbouw 40 m2€ 24.000,-Met een recht schuin dak

Nu heb je een idee wat de kosten zijn.

Snel een prijsindicatie?

Dakopbouw plat dak

Het plaatsen van een dakopbouw word in de meeste gevallen gedaan op het bestaande platte dak van een woning of garage.

Zo een optopping of dakopbouw op een plat dak is vaak prefab en is in de fabriek al geheel op maat gemaakt.

De uitsparing die in uw dak wordt gemaakt zal passend zijn voor de nieuwe opbouw en op deze manier zal de dakopbouw dan ook in een keer op uw dak worden gehesen.

Een dakkapel als dakopbouw

Zoals eerder vermeldt is de dakkapel de meest geziene opbouw op baken. Deze is zeer geschikt om een van een etage met schuine daken een volledig bruikbaar verdieping op de woning te maken.

De meeste dakkapellen zijn prefab, dit staat voor pre fabricaat. U kiest van te voren de meest geschikte oplossing voor uw woning uit een aantal dakkapellen.

Tijdens het bouwen wordt er dan een gat in uw schuine dak gezaagd en de dakkapel wordt simpel weg in uw dak getild en bevestigd door de bouwers.

afwerking-van-een-dakkapel

Een prefab dakopbouw

Een prefabricage opbouw op de bovenkant van een woning is in meeste gevallen een stuk goedkoper dan een opbouw die op maat gemaakt wordt.

Dit is mogelijk omdat de constructie ervan al helemaal uitgestippeld is en het proces voor fabricage geoptimaliseerd is.

Daarnaast wordt constructie in een fabriek gemaakt, dit zorgt ervoor dat er snel gewerkt kan worden zonder negatieve invloeden van bijvoorbeeld het weer.

De kosten voor een prefab dakopbouw zijn dan ook een stuk goedkoper. Zo zijn er dakopbouwen van 20 m2 beter beschikbaar vanaf €15000.

Dit is een zeer aantrekkelijk bedrag om uw woning op deze manier uit te breiden. Een prefab dakopbouw wordt vaak gemaakt van houtskelet bouw.

Dit is omdat hout gemakkelijk te bewerken is en dus ideaal is om een constructie mee te maken, ook een opbouw is hier dus ideaal mee te realiseren.

Bovendien kan het gemakkelijk in delen vervoerd worden en gemakkelijk naar een bestaand dak gehesen worden.

Casco of afgewerkt

Wanneer er een opbouw op uw dak geplaatst gaat worden heeft u de keuze tussen een casco afwerking, een complete afwerking of iets daar tussenin. Bij een casco oplevering staan de wanden en zitten de kozijnen erin.

Wanneer u een complete afwerking in dakopbouw kiest zal er ook zorg gedragen worden voor het plaatsen van wanden, het aanleggen van de elektra, het aansluiten van waterleidingen, het leggen van de vloer enzovoort.

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om enkele van deze bovenstaande afwerkingen te laten uitvoeren.

Vanzelfsprekend zult u dan zelf de andere afwerkingen moeten doen. Op deze manier kunt u relatief simpel besparen op de complete dakopbouw.

dakopbouw-nokverhoging

Optopping

Een optopping van het dak is een flinke klus om uit te laten voeren. Bij het verhogen van de nok van het dak zal eerst het gehele dak eraf moeten inclusief de bestaande plafonds.

In de meeste gevallen zal de gehele zolder constructie aangepast moeten worden zodat de nokverhoging of ook wel dak ophoging genoemd op de juiste manier kan worden toegepast.

Het optoppen ( dak verhogen )van een bestaande of nieuwbouw huis is eigenlijk niet meer of minder dan een extra verdieping op een huis of garage bouwen.

De meeste dakopbouwen en optoppingen worden uitgevoerd bij individuele woningen.

Ook word er wel gekozen om het samen met de buren ui te laten voeren om zo op de kosten te kunnen besparen.

Hoe meer woningen hun dak willen laten ophogen hoe lager de kosten zullen wezen.

Waar moet u op letten?

Laat ten alle tijden een erkend aannemersbedrijf een vaste prijs geven voor het te bouwen project.

Wat zeker een belangrijk punt is dat het uiterlijk van de opbouw bij de rest van de omliggende woningen past in de straat waar u woont. Een goed advies in deze is om de dakopbouw iets terug te laten vallen van uw gevel.

U heeft op deze manier iets minder ruimte maar als de gevel in een geheel wordt doorgetrokken zal dit heel anders vertonen tegen de rest van de woningen.

Dakopbouw offerte

Het bouwen en bevestigen kan al binnen 1 dag gebeurd zijn. Bovendien zijn kosten van een dakkapel relatief laag. De ruimte die u ervoor krijgt kost per vierkante meter minder dan een extra verdieping bouwen op een huis.

Voor een idee van onze dakopbouw kosten of een nokverhoging van u dak kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen.

Als u vragen hebt, kunt u natuurlijk contact opnemen voor meer informatie. Voor een volledig advies over uw opbouw staan wij u te allen tijde graag te woord.

Of u nu vragen hebt over techniek, mogelijkheden of prijzen, wij bieden u de antwoorden. Surft u voor meer bouw gerelateerde informatie over onze site.

U krijgt dan een totaal beeld van ons bedrijf. Wellicht snel tot ziens als nieuwe klant en heeft u binnenkort een dakopbouw.

Vragen & Antwoorden

Hoe duur is een dakopbouw?

website van het jaar

De plaatsing van een dakopbouw is een vrij grote ingreep. De gemiddelde kosten variëren hierdoor ook enorm. Wilt u weten wat een dakopbouw in verschillende maten kost? Leest u dan hier alle informatie over de prijzen per m2.

Wat kost een dakopbouw plat dak?

erkend vakwerk

een opbouw met een plat dak is altijd goedkoper dan een dakopbouw met een schuin dak. Wilt u weten waar het prijsverschil inzit? Leest u dan op deze pagina alles over de gemiddelde kosten van verschillende soorten dakopbouwen.

Wat kost een dakopbouw per m2?

Het is moeilijk aan te geven wat een dakopbouw per m2 kost. Afhankelijk van de grote en de afwerking heeft u de meeste kosten zelf in de hand. Leest u hier meer dakopbouw ideeën met de verschillende prijzen.

Aanbouw met dakopbouw kan dit?

Prijs-vergelijken

U kunt ervoor kiezen de aanbouw meteen te vergroten door hier een dakopbouw op te laten plaatsen. Leest u hier alle mogelijkheden inclusief de prijzen.

Vergunning dakopbouw is dit nodig?

90% van de gevallen zal er een vergunning verstrekt moeten worden door de gemeente bij het aanbrengen van een dak vergroting op uw woonhuis. Lees hier alles over een dakopbouw met of zonder vergunning.

Aannemer-Gigant
Aannemer-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!