Kozijnen prijzen

Zijn uw houten kozijnen aan vervanging toe en wilt u graag nieuwe kozijnen laten plaatsen? Dan raden wij u aan om zich goed te oriënteren op de talloze mogelijkheden en prijzen van kozijnen.

Op deze pagina vertellen wij u alles over de kozijnen prijzen en de vele mogelijkheden van de materiaal keuze.

Wat kost een kozijn?

Een belangrijk aspect is natuurlijk wat kosten kozijnen? De kosten van een kunststof kozijn beginnen al vanaf € 750,- dit is inclusief de plaatsing en montage van het HR++ glas.

U heeft ook de keuzemogelijkheid om te kiezen voor kozijnen van zowel kunststof of aluminium, de prijs van deze kozijnen ligt 20% hoger.

Leest u hier de gemiddelde kozijnen prijzen per materiaalsoort en het plaatsen van HR++ glas:

Kozijn soortGemiddelde prijzen Voordelen aanschaf
Kunststof€ 750 tot € 1.200 voor 2,5 m2Weinig tot geen onderhoudskosten
Hout€ 1.800 tot € 2.800 voor 2,5 m2 Zeer goede isolerende werking
Aluminium€ 2.300 tot € 3.000 voor 2,5 m2 Zeer lange levensduur
kozijnen prijzen
Kunststof kozijnen zolderkamer

Wat krijg je voor je geld?

In de onderste 3 voorbeelden laten wij u zien wat u krijgt voor de aankoop van nieuwe kozijnen:

Goedkoop kozijn

Heeft u maar 2 tot 3 nieuwe kozijnen nodig, maar u kiest het liefst voor goedkope kozijnen? Wilt u ook weinig onderhoudskosten? Dan is de keuze voor een kunststof kozijn makkelijk gemaakt.

Kunststof kozijnen hebben een zeer lange levensduur van gemiddeld 45 jaar. De kunststof kozijnen prijzen beginnen al vanaf € 750 tot aan € 1.200,- ( dit is inclusief montage en het plaatsen van dubbelglas )

Karakteristiek kozijn

Als u het belangrijk vind dat uw huis een mooie strakke uitstraling creëert kies dan voor houten kozijnen. Een kozijn van hout zal uw woning meer sfeer geven, buiten dit geeft een houten kozijn een zeer hoge isolatiewaarden. Als u 2 tot 3 houten kozijnen wilt laten plaatsen dan zullen de kozijnen prijzen tussen de € 1.800 en € 2.800 liggen.

Beste kozijn

Kiest u voor kwaliteit? Dan is de keuze voor aluminium kozijnen de beste keuze die u kunt maken. Aluminum kozijnen hebben een zeer lange levensduur en zullen nooit verrotten.

Echter hoeven deze soort kozijnen maar een keer per jaar goed schoongemaakt te worden. Wilt u 2 tot 3 nieuwe aluminium kozijnen laten plaatsen? Houd dan rekening met de gemiddelde kosten die tussen de € 2.300 en € 3.000 liggen.

prijzen van kozijnen
Dubbelglas plaatsen kozijn

Wat heeft nog meer invloed op de kozijnen prijzen?

Als u van plan bent nieuwe kozijnen te kopen dan kunt u meerdere keuzes maken die invloed hebben op de prijs. Leest u hier een kort overzicht van verschillende keuzes zodat u een goed inzicht krijgt in de kosten van nieuwe kozijnen:

Keuze 1: Materiaal van het kozijn

Zoals we al hebben verteld zijn er 3 soorten kozijnen van verschillende materialen. Misschien heeft u op het moment houten kozijnen die u wilt laten vervangen voor kunststof kozijnen? Door de prijzen van de verschillende soorten kozijnen te vergelijken krijgt u een goed overzicht van het materiaal wat het beste bij uw huidige woning past.

Onze kozijnen specialist zal u ten alle tijden het juiste advies geven:

  • Kozijn van hout: Buiten dat hout een warme uitstraling geeft isoleert hout ook nog eens goed. Een houten kozijn van rond de 3m² zal een prijs hebben van ongeveer € 1.800,-
  • Kozijn van kunststof: Als u kiest voor een lange levensduur dan zijn kunststof kozijnen de kozijnen die u goedkoop kunt laten plaatsen. Kunststof kozijnen kosten gemiddeld rond de € 1.300 tot € 1.800 per 3m².
  • Kozijn van aluminium: Een van de duurste keuzes die u kunt maken is de aankoop van aluminium kozijnen. Voor een kozijn van rond de 3m² betaald u al snel een bedrag van € 2.700,-
Keuze 2: Welk soort glas plaatsen in het kozijn?

Een kozijn zonder glas is natuurlijk soep eten zonder lepel! Omdat er zoveel verschillende soorten glas zijn te verkrijgen heeft de keuze van glas een grote invloed op de kozijnen prijzen.

Maar welke keuze van glas heeft u om in uw nieuwe kozijnen te laten plaatsen? Bekijk in de onderstaande prijstabel een overzicht van verschillende soorten glas en de gemiddelde prijzen:

Soorten glasIsolatiewaardenGemiddelde m2 prijzen
Normaal dubbel glasRedelijke isolatie€60 tot €70 per m²
HR glas (isolatieglas)Voldoende isolatie€70 tot €80 per m²
HR++ glas (isolatieglas)Goede isolatie€80 tot €90 per m²
HR+++ glas (isolatieglas)Uitstekende isolatie€90 tot €110 per m²
Keuze 3: Extra opties nieuwe kozijnen

U kunt kiezen voor standaard kozijnen maar er zijn natuurlijk altijd extra opties aan te kopen. Leest u hieronder welke luxe opties dit zijn:

Extra luxe PrijzenUw voordelen
VentilatieroosterNormaal €68,- Betere ventilatie in woonkamer of slaapkamers
Gelaagd glas plaatsen€90,- tot €140,-Beveiligingsglas
Kleur veranderingVanaf €60,-Kunststof kozijn in andere kleur laten spuiten

Interessant om te weten

Als u uw kozijnen vervangen wilt dan bent u uiteraard ook nieuwsgierig naar de kosten hiervan. De prijzen van binnen- en buiten kozijnen of raamvensters willen nog wel eens erg uiteenlopen.

Omdat wij als aannemer veel bezig zijn met het plaatsen van nieuwe kozijnen krijgen wij ook regelmatig prijsgerichte vragen hierover. Denkt u aan vragen zoals..

Wat kost een gemiddeld genomen kozijn?

Als u kiest voor nieuwe kozijnen dan zullen de prijzen hiervan uiteen lopen door de materiaal keuze. Kunststof kozijnen beginnen al bij een prijs vanaf € 750.-. Terwijl een kozijn van hardhout begint bij € 950,-. Kunststof kozijnen laten plaatsen is de goedkoopste mogelijkheid.

Wat kosten houten kozijnen voor mijn gehele woning?

De keuze voor houten kozijnen is 20 tot 30% hoger dan die van kunststof. Wilt u alle kozijnen van uw woning vervangen voor kunststof? Dan bent u goedkoper uit dan kozijnen van hout. het aantal kozijnen van uw woning geven een totaalprijs. Wilt u weten wat de kosten zijn om al uw kozijnen te vernieuwen van uw huis? Vraag dan geheel vrijblijvend een prijsberekening aan.

Is een kunststof kozijn veel goedkoper dan een kozijn van hout?

Houten kozijnen zijn in aanschaf duurder dan kunststof kozijnen. Gemiddeld genomen zijn kunststof kozijnen 30% goedkoper. De levensduur van kunststof is ongeveer gelijk aan die van hout. Echter heeft een kozijn van kunststof geen onderhoud nodig en hier kom je bij een houten kozijn niet onderuit.

Wat kost een kunststof kozijn met HR++glas?

Als u alle kozijnen van een rijtjeshuis wilt laten vervangen door kunststof dan liggen de gemiddelde prijzen voor alle kozijnen vernieuwen tussen de € 9.000,- en € 12.000,-. Deze prijzen zijn inclusief het plaatsen en monteren van HR++glas

Wat kost het om nieuwe kozijnen te laten plaatsen?

Gemiddeld berekend liggen de prijzen om kozijnen van een heel woonhuis te laten vervangen tussen de €3.000,- en €15.000,-. Als u 3 tot 4 kozijnen met een gemiddeld oppervlakte van 8 m2 wilt vervangen dan kost dit rond de €3.500,-

Bespaar op uw nieuwe kozijnen!

Nieuwe kozijnen aanschaffen vraagt uiteraard om een investering in uw woning. Wist u dat u flink kunt besparen op uw kozijnen?

Door een vrijblijvende offerte aan te vragen krijgt u een veel beter inzicht in de exacte prijzen van kozijnen in de situatie die voor u geschikt is.

Door onze offerte te vergelijken komt u al snel achter de voordeligste prijs. Op deze manier bent u altijd goedkoop uit en betaalt u nooit teveel.

Raamsoorten

Uiteraard hangen de prijzen van nieuwe kozijnen niet alleen maar af van het soort kozijn die u kiest. Het type raam heeft namelijk een grote invloed op de uiteindelijke totaalprijs.

Het meestvoorkomende raam is het vaste raam, het draai-kiepraam en het valraam. Als je raam niet open hoeft kiest dan een vastraam. De prijzen van een vastraam liggen gemiddeld genomen 25% lager dan een val of draai-kiepraam.

Omdat bij een vastraam geen scharnieren, hang- en sluitwerk nodig is is de prijs hierdoor een stuk lager dan andere raamsoorten.

Daarnaast zijn vastenramen makkelijkere te monteren dan andere ramen. Leest u hier de gemiddelde prijzen per raamsoort.

RaamsoortenPrijs HR++ raam 60 x 60 cm
Vast raam€90,- tot aan €140,-
Valraam€140,- tot aan €240,-
Draai-kiepraam€190,- tot aan €240,-
Aannemer-Gigant
Aannemer-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!