Kozijnen prijzen

Als u uw kozijnen vervangen wilt dan bent u uiteraard ook nieuwsgierig naar de kosten hiervan.

De prijzen van binnen en buiten kozijnen of raamvensters willen nog wel eens erg uiteenlopen, daarom zullen wij u op deze pagina alles vertellen over de kostenberekening van kunststof, houten en aluminium kozijnen en geven u de juiste prijsindicatie.

kozijnen-prijzen

Omdat wij als aannemer veel bezig zijn met het plaatsen van nieuwe kozijnen krijgen wij ook regelmatig prijsgerichte vragen hierover. Denkt u aan vragen zoals..

  • Wat zijn de exacte kosten om de kozijnen van mijn gehele woning te vervangen?
  • Hoe duur is het plaatsen van een kozijn?
  • Wat zijn normale prijzen van kozijnen?
  • Kost een binnen of buitenkozijn veel?

Natuurlijk is de plaatsing van nieuwe raam of deur kozijnen niet goedkoop, maar in onze ogen hoeft een nieuw kozijn laten aanbrengen ook niet duur te wezen.

De gemiddelde prijzen van kozijnen variëren ook enorm.

Daarom vinden wij dat u recht heeft op een eerlijke prijs kwaliteits verhouding.

Leest u hier alle prijsinformatie die u van te voren moet weten voordat u kiest voor nieuwe kunststof , houten of aluminiumkozijnen.

Snel een prijsindicatie?

Offerte aanvragen hoe en waarom?

Wij begrijpen als geen ander dat het uiterst belangrijk is om te weten wat nieuwe kozijnen laten plaatsen door een aannemer gaat kosten. Hardhouten of kunststof kozijnen zijn in het algemeen zijn niet goedkoop!

De gemiddelde prijzen om de kozijnen van een compleet woonhuis te laten vervangen liggen tussen de 3000,- en 15.000,- euro.

Wilt u ongeveer weten wat het kost om uw huis te voorzien van nieuwe kozijnen plaatsen door een aannemer?

Dan vind u al deze prijsinformatie op deze pagina of op de rest van onze website. Het is dus niet noodzakelijk om meteen een offerte aan te vragen!!

Bent u serieus geïnteresseerd en wilt u graag dat de aannemer bij u langs komt om alle vakkundige normen van de kozijnen te bespreken?  Dan verwijzen wij u het offerte formulier zo uitgebreid mogelijk in te vullen.

(Vult u bij de beschrijving zo uitgebreid mogelijk wat uw wensen zijn zodat wij een goed zicht krijgen van uw toekomst plannen.)

kozijnen-prijzen

Kozijnen, de totale prijs

Zijn uw huidige kleine of grote kozijnen met of zonder ramen of deuren niet meer in staat te voldoen wat ze eigenlijk zouden moeten doen? Is het dan niet de hoogste tijd om uw kozijnen te vervangen?

Nieuwe kozijnen laten uw woning weer stralen en geven veel meer isolatie dan oudere kozijnen. Voordat u ander kozijnen wilt gaan aanschaffen is het van groot belang dat u de prijs van de kozijnen weet.

Hieronder vind u een goede indicatie van de totale kosten.

Soort kozijnenOppervlakteGem prijzen incl glas
Kunststof kozijn1 m²€ 650 – € 700
Houten kozijn1 m²€ 700 – € 800
Aluminium kozijn1 m²€ 700 – € 850

Als u het echt zat bent dat uw oude kozijnen veel koude en vochtige lucht binnen laten dan kan u het beste overstappen naar de beste isolerende kozijnen die van kunststof zijn met extra dik HR++ glas.

Dit is een dubbel glas soort met extra isolerende werking voor de woning.

Het aankopen van nieuwe kozijnen is een zeer goede investering in uw woning. Uiteraard is het niet de bedoeling om de hoofdprijs te betalen voor het opnieuw aanschaffen.

Wist u dat u flink kunt besparen op uw nieuwe kozijnen?

Door een paar verschillende offertes aan te vragen kunt u de prijzen vergelijken en dit kan aanzienlijk gaan schelen op de totaal prijs.

Wat voor voordeel heeft u bij ons als u een vrijblijvende offerte aanvraagt? Bij ons krijgt u 20% korting op de prijzen van het aankopen en monteren van uw nieuwe kozijnen.

Bespaar op uw nieuwe kozijnen!

Nieuwe kozijnen aanschaffen vraagt uiteraard om een investering in uw woning. Wist u dat u flink kunt besparen op uw kozijnen?

Door een vrijblijvende offerte aan te vragen krijgt u een veel beter inzicht in de exacte prijzen van kozijnen in de situatie die voor u geschikt is.

Door onze offerte te vergelijken komt u al snel achter de voordeligste prijs. Op deze manier bent u altijd goedkoop uit en betaalt u nooit teveel.

Materiaalkosten berekenen

Omdat wij u nu een indicatie hebben gegeven van de totale kosten voor het vervangen van uw kozijnen wilt u natuurlijk ook graag weten wat de kosten zijn van de kozijnen zelf exclusief het laten monteren de montage dus.

Leest u hier een duidelijk prijzenoverzicht (de aangegeven kosten zijn een goede indicatie)

Soort materiaalPrijs kozijn 60 x 60 cmKosten isolatieglasTotaalprijs (excl plaatsing)
Kunststof kozijn€ 110€ 25,-€ 135,-
Houten kozijn€ 125€ 25,-€ 150,-
Aluminium kozijn€ 140€ 25,-€ 165,-

Zoals we hierboven vermeld hebben zijn kunststof kozijnen de goedkoopste kozijnen die er te verkrijgen zijn. 

De gemiddelde prijzen van kunststof kozijnen liggen 20% lager dan die van houten kozijnen en aluminium kozijnen.

Montagekosten

Mocht u niet handig genoeg zijn ga dan niet proberen zelf de nieuwe kozijnen te monteren. Een goede optie is dan ook de klus uit te besteden aan de juiste vakman.

Het is niet alleen maar makkelijk ook krijgt u de garantie die u hoort te krijgen bij het aankopen van de nieuwe kozijnen.

In sommige gevallen vervalt de garantie als de kozijnen niet geplaatst worden door iemand die vakbekwaam is en weet wat hij doet.

De kosten voor het laten monteren van kozijnen verschillen natuurlijk per situatie en er staat nooit een vast bedrag voor.

Stelt u zich eens voor dat u een draai-kiepraam wilt laten installeren dan zullen de arbeidskosten veel hoger liggen omdat dit gehele raam goed afgesteld moet worden en dit kost aardig wat tijd.

Als u er van uit gaat dat de prijzen voor de montage ongeveer gelijk zijn aan de prijzen van de kozijnen dan heeft u een goede indicatie van wat de montage kan gaan kosten.

Bij het vervangen van alle kozijnen in erker kost het u natuurlijk meer geld.

Snel een prijsindicatie?

Aanvullende kosten

Omdat u nu meer inzicht heeft gekregen in de montagekosten van nieuwe kozijnen is het ook verstandig rekening te gaan houden met de eventueel extra kosten die nog eens om de hoek kunnen komen kijken. Denk hierbij aan;

  • Montagemateriaal
  • Afvoerkosten
  • Voorrijkosten

Raamsoorten

Uiteraard hangen de prijzen van nieuwe kozijnen niet alleen maar af van het soort kozijn die u kiest.

Het type raam heeft namelijk een grote invloed op de uiteindelijke totaalprijs.

Het meestvoorkomende raam is het vaste raam, het draai-kiepraam en het valraam. Als je raam niet open hoeft kiest dan een vastraam. De prijzen van een vastraam liggen gemiddeld genomen 25% lager dan een val of draai-kiepraam.

Omdat bij een vastraam geen scharnieren, hang- en sluitwerk nodig is is de prijs hierdoor een stuk lager dan andere raamsoorten.

Daarnaast zijn vastenramen makkelijkere te monteren dan andere ramen. Leest u hier de gemiddelde prijzen per raamsoort.

RaamsoortenPrijs HR++ raam 60 x 60 cm
Vast raam€90,- tot aan €140,-
Valraam€140,- tot aan €240,-
Draai-kiepraam€190,- tot aan €240,-

Voorrijkosten

De voorrijkosten moeten de uren dekken die de specialist kwijt is aan het rijden naar uw woning. In de meeste gevallen wordt er met een kilometervergoeding gewerkt.

Deze gemiddelde prijs ligt rond de 17 cent per kilometer.

Als u probeert te besparen op de kosten voor het laten vervangen van uw kozijnen is het misschien wel verstandig een vakman uit de buurt te kiezen. Deze zal een beperkt aantal km rijden.

Op deze manier zal u besparen op de prijs van uw kozijnen.

prijs-van-kozijnen

Onderhoudskosten

Als u nieuwe kozijnen gaat uitkiezen zal u niet alleen naar de aanschafkosten moeten kijken maar ook naar de kosten die op langere termijn kunnen gaan spelen zoals de onderhoudskosten.

Alleen een kunststof of aluminium kozijn is redelijk onderhoudsvrij in tegenstelling tot houten kozijnen.

Houten kozijnen hebben regelmatig een schoonmaakbeurt nodig om zo de kwaliteit van uw kozijn te behouden.

Daarnaast is het verstandig eens in de 25 jaar uw hang en sluitwerk te vernieuwen omdat hang en sluitwerk erg slijtgevoelig is.

Kozijnen van hout hebben uiteraard meer onderhoud nodig dan een kunststof kozijn. Denk hierbij aan het schilderwerk wat eens in de 8 jaar terug komt.

De gemiddelde onderhoudskosten van houten kozijnen liggen een stuk hoger dus.

Exacte prijzen berekenen

Wat de exacte prijzen zijn, is pas vast te stellen na een gedegen inventarisatie. De kosten zijn onder andere afhankelijk van de vorm, de grootte en het door u gekozen materiaal.

Maar wat u ook kiest: Onze prijzen zijn altijd scherp. Met onze ruime ervaring kunnen wij u van dienst zijn bij het beantwoorden van uw vragen en het geven van advies.

Als erkende aannemer weten wij in iedere situatie de beste oplossing.

Dankzij ons uitgebreide netwerk met daarin vaste leveranciers kunnen wij u een breed scala aanbieden met daarin altijd exemplaren die in uw budget passen.

Advies

Wilt u meer informatie ontvangen over kozijnen laten plaatsen of bent u op zoek naar advies? Neem dan contact met ons op.

Wij staan u graag te woord om al uw vragen te beantwoorden.

Samen met u komen wij tot de beste keuze. Service, kwaliteit, duurzaamheid én lage kosten staan bij ons voorop.

Bij ons hebt u de zekerheid dat u altijd vindt wat u zoekt, ongeacht uw voorkeuren en budget.

Inmeten van de kozijnen

De exacte kosten in kaart brengen doen wij tijdens een bezoek. Voor het inmeten van de kozijnen kunnen wij zien welke kozijnen het beste geschikt zijn voor uw situatie.

nieuwe kozijnen

Tevens kunnen wij direct duidelijkheid geven over de prijzen van uw nieuwe kozijnen zodat u niet voor onverwachte verassingen komt te staan.

Wanneer het zo is dat de kozijnen die wij adviseren bijvoorbeeld boven uw budget zitten kunnen we altijd nog advies geven over kozijnen met een lagere prijs.

Ons doel is in ieder geval om u met een goed gevoel achter te laten en als een tevreden klant.

Bespaar op uw nieuwe kozijnen!

Wilt u een concrete offerte voor het eventuele vervangen van de kozijnen? Vertel ons waar u naar op zoek bent in een geheel vrijblijvende offerte-aanvraag en wij laten u precies weten wat uw mogelijkheden zijn en wat het kost om alles uit te laten voeren.

Vraag nu een offerte aan en laat ons aantonen dat wij altijd de ideale oplossing voor u kunnen bieden tegen zeer scherpe tarieven.

Probeer in de offerte aanvraag zo duidelijk mogelijk te zijn over uw wensen, de hoeveelheid kozijnen en de maten van de kozijnen.

Uiteraard is het voor ons ook handig om te horen welke kozijnen u wilt en aan welke eisen deze kozijnen moeten voldoen.

Op deze manier kunnen we een zo duidelijk mogelijke offerte opmaken voor u.

Vragen & Antwoorden

Wat zijn de prijzen van kozijnen?

website van het jaar

Afhankelijk van de materiaalkeuze zoals kunststof of hout kan er een prijs worden opgesteld door een aannemer. De prijs kan inclusief het plaatsen zijn van de kozijnen of exclusief. Lees hier meer..

Wat zijn de prijzen kozijnen met dubbel glas?

erkend vakwerk

De meeste kozijnen van tegenwoordig worden al met dubbelglas HR++ glas geplaatst. Dit wil zeggen dat er een goed geïsoleerde glassoort in aangebracht wordt. Leest u hier alles over kozijnen plaatsen met dubbel glas en de prijs.

Wat is de prijs kozijn met openslaande deuren?

Als u graag kozijnen wilt met openslaande deuren naar de tuin dan kunnen deze in de berekening worden meegenomen. Houd er rekening mee dat op maat gemaakte kozijnen met deuren altijd iets duurder zijn dan de standaard exemplaren.

Wat kosten stalen kozijnen?

Kozijnen van staal worden vaak binnenshuis toegepast. Vooral mat zwarte kozijnen zijn tegenwoordig erg in trek. Leest u hier wat kozijnen van staal plaatsen kost en wat de juiste werkwijze hiervan is.

Aannemer-Gigant
Aannemer-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!