Dubbele dakkapellen

Heeft u met een dakkapel nog niet voldoende ruimte? Kies dan voor een dubbel dakkapel. Een dubbel dakkapel kunt u boven of naast elkaar plaatsen.

Een dubbel geplaatst dakkapel geeft eindeloos veel mogelijkheden op het dak van uw woning. U creëert veel meer licht op beide verdiepingen en het beloopbare vloeroppervlakte verdubbelt.

Leest u op deze pagina alles over een dubbele dakkapel, de voordelen en de nadelen, de kosten en verschillende mogelijkheden.

dubbele dakkapel
Dubbele dakkapel tegen over elkaar

Wat kost een dubbele dakkapel?

De kosten voor het plaatsen van een dubbele dakkapel beginnen al vanaf € 7.000 en kunnen oplopen tot aan de € 11.000. Deze bedragen zijn inclusief het plaatsen en de materialen. Het prijsverschil kan ontstaan door de verschillende soorten materialen en de keuze van een prefab dakkapel of op maat gemaakt dubbele dakkapel.

U kunt kiezen bij een dubbele dakkapel om deze door te laten trekken over de gehele breedte van uw dak of u kiest voor een dakkapel aan beide kanten van het dak zoals de foto hierboven. Leest u hieronder de gemiddelde kosten voor een dubbele dakkapel te laten plaatsen:

MateriaalsoortGemiddelde kosten
(inclusief plaatsen)
Soort dakkapel
Houten dakkapelVanaf € 9.000Prefab geplaatst
Houten dakkapelVanaf € 10.000Maatwerk geplaatst
Kunststof dakkapelVanaf € 7.400Prefab geplaatst
Kunststof dakkapelVanaf € 8.800Maatwerk geplaatst
Polyester dakkapelVanaf € 9.300Prefab geplaatst
De kostprijs incl. plaatsing en BTW
prijzen dubbele dakkapel prefab en maatwerk

Prijsvoorbeeld

Leest u hieronder de 3 keuzes die u kunt maken om de dakkapel prijs binnen uw budget te kunnen houden:

Goedkoopste mogelijkheid

Wilt u de kosten van het dakkapel laag houden? kies dan voor een houten prefab dubbele dakkapel. U kunt deze laten plaatsen en zelf aftimmeren aan de binnenkant. Voor deze dubbele dakkapel soort betaalt u een gemiddelde prijs van € 6.000,- tot aan € 9.000, -inclusief de plaatsing.

Onderhoudsvrij dakkapel

Kiest u voor een dubbele dakkapel waar u nauwelijks onderhoud aan hoeft te plegen? Dan kunt u een polyester dakkapel laten plaatsen. De dubbele dakkapel kosten liggen dan rond de vanaf prijs van € 9.000.-

Luxe afwerking mogelijkheid

Kiest u voor een dubbele dakkapel met een extra luxe afwerking? U kunt hierbij denken aan:

  • Rolluiken laten plaatsen
  • Draai-kiepramen
  • Dubbel HR++glas
  • Luxe hang en sluitwerk

Bij deze keuze kunt u rekening houden dat dit project rond de € 10.500,- kan gaan kosten. Echter met deze luxe keuze is uw dubbele dakkapel van alle aspecten voorzien en laat u uw gehele dakkapel afwerken door onze timmermannen.

Dakkapellen naast elkaar plaatsen

Er bestaat uiteraard ook een keuze om 2 dakkapellen naast elkaar te laten plaatsen. U kunt dit zien als een groot dakkapel wat doorgetrokken is over het gehele dak. Dit kunnen 2 losse dakkapellen wezen maar ook een hele grote van 7 meter breed.

kosten-van-een-dakkapel-laten-plaatsen

Waarom 2 dakkapellen boven elkaar?

Als u een grote woning heeft met twee schuine dakvlakken, dan kunt u overwegen om 2 dakkapellen boven elkaar te laten plaatsen. Zo creëert u op 2 verschillende etages van uw woning meer loopruimte en lichtinval. Het hangt af van uw eigen gemeente of u 2 dakkapellen boven elkaar kunt plaatsen.

In de meeste gevallen heeft u voor een dakkapel op het tweede dakvlak een dakkapel vergunning nodig. Voordat u overgaat tot het laten plaatsen van 2 dakkapellen boven elkaar informeer dan eerst bij het omgevingsloket van uw eigen gemeente.

dubbel dakkapel
Dakkapellen boven elkaar geplaatst

Wat bepaalt de prijs van een dubbel dakkapel?

Wanneer u keuze uitgaat naar een dubbele dakkapel plaatsen, dan is de totaalprijs erg afhankelijk van een paar keuzes die u zult moeten maken. Lees hieronder de 4 keuzemogelijkheden:

Keuze 1 = Op maat gemaakt of prefab?

De meeste prefab dakkapellen worden van te voren in de fabriek gemaakt. Deze prefab dakkapellen zijn echter alleen te verkrijgen in standaard maten. Een prefab dakkapel heeft als groot voordeel dat deze snel en binnen 1 dag geplaatst kan worden.

Als u meer inspraak wilt hebben op uw nieuwe dakkapel, dan kunt u kiezen voor een traditioneel dakkapel. Dit type dakkapel wordt stap voor stap opgebouwd op het dak en meteen gemonteerd. Een prefab dubbele dakkapel is goedkoper dan een traditioneel op maat gemaakt exemplaar. U kunt rekening houden met een meerprijs van een dubbele op maat gemaakt dakkapel van rond de € 1.700,-

Keuze 2 = Welk materiaal gebruiken bij een dubbele dakkapel?

Wat een hoop invloed heeft op de prijs van een dubbele dakkapel is het materiaal:

  • Dakkapel van hout: Hout geeft een warme en authentieke uitstraling bij iedere woning. Hierdoor hebben veel Nederlandse huizen houten dakkapellen op hun dak. Echter is bij een houten dakkapel om de 5 jaar onderhoud zoals schilderwerk nodig.
  • Dakkapel van kunststof: Kunststof is een materiaal wat veel gekozen wordt. Het is niet alleen onderhoudsvrij maar heeft een zeer voordelige aankoopprijs.
  • Dakkapel van polyester: Polyester is het meest duurzaamste materiaal voor een dakkapel. Ook dit materiaal is onderhoudsvrij en zeker duurzaam. Hierdoor ligt de prijs hoger dan van een houten dakkapel of kunststof..

Keuze 3 = Het plaatsen van een dubbele dakkapel

Als u een dubbele dakkapel laat plaatsen heeft u 3 verschillende plaatsingsmogelijkheden:

  • Naast elkaar plaatsen: Een van de meest voorkomende opties voor dubbele dakkapellen. Door de kapellen naast elkaar te laten plaatsen creëert u veel meer ramen naast elkaar wat meer licht inval brengt. Vergeet niet dat de ruimte aanzienlijk vergroot wordt op de verdieping waar het dakkapel gemonteerd wordt. U kunt bijvoorbeeld 2 slaapkamers laten maken of een aparte werkruimte.
  • Boven elkaar plaatsen: Als u wilt dat uw huis status krijgt dan is het een goed idee om de dubbele dakkapellen boven elkaar te plaatsen. Op deze manier zal u op 2 verdiepingen meer licht en ruimte winnen. Let wel goed op of u een vergunning nodig heeft. Dit kan per gemeente verschillen.
  • Haaks op elkaar plaatsen: Wilt u een dubbele dakkapel op zolder plaatsen? Dan zou u de dakkapellen tegenover elkaar kunnen plaatsen. Hierdoor krijgt u van beide kanten lichtinval en heb je aan 2 kanten van de zolder veel meer ruimte. ( als het ware krijg je een grote loopruimte )

Keuze 4 = Welke extra opties zijn er?

Er zijn bij dakopbouwen altijd extra opties toe te passen zo ook bij dubbele dakkapellen. Lees hier hoe u uw wooncomfort nog meer verhoogd:

Extra optiesMeerprijs dakkapel
Rolluiken plaatsen€ 400 tot aan € 900 per rolluik
Draaikiepraam plaatsen€ 120 tot aan € 380,- per draai-kiepraam
HR ++ glas plaatsen€ 700 tot aan € 120 per m2 (vierkante meter)
Zonwering plaatsen€ 140 tot aan € 1.550 per zonwering

Vergunning nodig voor dubbele dakkapellen?

Wilt u een dubbel dakkapel laten bouwen, dan zult u in de meeste gemeentes een omgevingsvergunning of een bouwvergunning moeten aanvragen voor het plaatsen van een dakkapel. Het aanvragen van een vergunning kan behoorlijk wat tijd kosten.

De gemeente beoordeelt uw aanvraag onder meer op basis van de bouwverordening, de welstandsrichtlijnen en het bestemmingsplan. Als u de vergunning gekregen heeft kunnen wij snel starten met het bouwen van uw dakkapel.

Voordelen en nadelen dubbel dakkapel

Nadeel dubbele dakkapellen Voordeel dubbele dakkapellen
Het ziet er aan de buitenkant vrij kolossaal uit.Prijs per stuk goedkoper doordat ze tegelijk geplaatst kunnen worden.
De plaatsing is arbeidsintensiever omdat een dubbele dakkapel minder vaak voorkomt en daardoor ook wat lastiger te plaatsen is. Extra ruimte en licht op de verdieping waar het dakkapel geplaatst wordt.
Er is vaak een vergunning van de gemeente nodig.De waarde van de woning stijgt aanzienlijk.

Veel gestelde vragen

Aannemer-Gigant
Aannemer-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!