Dakkapel zonder vergunning

Als u kiest voor een dakkapel vergunningsvrij te laten plaatsen op uw dak van uw woning dan zijn er wel enkele regels waar u zich aan moet houden.

Welke regels zijn dit? En waar moet u rekening mee houden als u kiest voor vergunningsvrij plaatsen van een dakkapel?

Snel een prijsindicatie?

Dakkapel prijzen

Als u kiest voor een standaard dakkapel van 1.50 hoog bij 2.50 breed dan kost deze gemiddeld genomen tussen de € 3.450 tot € 3.800,-. Bij het vergunningsvrij laten plaatsen zal dit aanzienlijk schelen op de totaalkosten.

Het aanschaffen van een vergunning kost rond de € 500,- dus die kunt u van de totaalkosten aftrekken als u vergunningsvrij wilt bouwen.

De meeste vragen die gesteld worden over dakkapellen gaan immers niet over bouwen met of zonder vergunning. Maar in de meeste gevallen over de prijs. denkt u hierbij aan vragen zoals:

  • Wat zijn de kosten van een dakkapel zonder vergunning?
  • Hoe duur is een vergunningvrij dakkapel?
  • Wat zijn normale prijzen?
  • Kost een dakkapel laten plaatsen veel?

Natuurlijk is een dakkapel met of zonder vergunning niet goedkoop maar in onze ogen hoeft een dakkapel laten plaatsen ook niet duur te wezen. De gemiddelde prijzen van dakkapellen variëren ook enorm.

Daarom vinden wij dat u recht heeft op een eerlijke prijs kwaliteits verhouding. Leest u hier alle prijsinformatie die u van te voren moet weten voordat u een nieuw dakkapel aanschaft op uw dak.

Offerte vergunningvrij dakkapel aanvragen

Wij begrijpen als geen ander dat het uiterst belangrijk is om te weten wat de dakkapel prijzen zijn.

Een dakkapel om uw zolder te vergroten is niet goedkoop! Bedragen tussen de 12 a 20,000 euro zijn bedragen waar u niet van hoeft te schrikken.

Wilt u ongeveer weten wat het kost om een dakkapel te laten plaatsen door een aannemer? Dan vind u al deze prijsinformatie op deze pagina of op de rest van onze website. Het is dus niet noodzakelijk om meteen een offerte aan te vragen!!

Bent u serieus geïnteresseerd en wilt u graag dat de aannemer bij u langs komt om alle vakkundige normen van het dakkapel en de dakkapel prijzen te bespreken? Dan verwijzen wij u het offerte formulier zo uitgebreid mogelijk in te vullen.

(Vult u bij de beschrijving zo uitgebreid mogelijk wat uw wensen zijn zodat wij een goed zicht krijgen van uw toekomst plannen.)

Prijstabel standaard dakkapel

We zullen u hieronder de gemiddelde prijs berekening laten zien van verschillende soorten dakkapellen.

Soort van dakkapelPrijzen prefab (en plaatsing)Prijzen traditioneel (en plaatsing)
Houten dakkapelVanaf € 2.500Vanaf € 3.000
Kunststof dakkapelVanaf € 3.350Vanaf € 4.300
Polyester dakkapelVanaf € 3.950Niet mogelijk

Dakkapel zonder vergunning extra voordelig

wilt u graag achterhalen of u een dakkapel zonder vergunning kan laten plaatsen? Vraagt u dan eens advies bij ons aan via het offerte formulier. Wij als dakkapellen specialist kunnen u bespaartips geven en denken altijd met u mee als u van plan bent om een dakopbouw of dakkapel wilt gaan aanbrengen op uw dak.

Wij zijn altijd op de hoogte van verandering van de regelgeving in uw gemeente en kunnen u snel en voordelig op weg helpen. Op deze manier kunt u flink besparen op uw nieuwe dakkapel!!!

dakkapel-offerte

Achterzijde woning meestal vergunningsvrij

Vaak kunt u vergunningsvrij een dakkapel laten plaatsen aan de achterzijde van uw woning. Dit heeft er te maken dat dit geen directe invloed heeft op het straatbeeld van de buurt waar u de dakkapel wilt laten bouwen.

Wel moet de dakkapel aan de achterzijde meestal aan bepaalde eisen voldoen wanneer u deze wilt plaatsen zonder vergunning. In de meeste gevallen zijn de volgende regels van toepassing:

  • Een maximale hoogte van 1,75 meter.
  • De onderkant van de dakkapel moet tussen o,5 meter en 1 meter boven de dakvoet (de onderkant van het dak) geplaatst worden.
  • Het hoogste punt van de dakkapel moet meer dan 0,5 meter lager dan het hoogste punt van de nok zijn.
  • De dakkapel moet aan beide zijde meer dan 0,5 meter van de dakvlakken geplaatst worden. Bij een tussenwoning geldt deze 0,5 meter voor de afstand tot de volgende woning.

De plek van de opbouw is hiervoor bepalend. Zo kan het voorkomen dat de kapel wel aan de achterkant wordt geplaatst, maar dat u toch een omgeving vergunning nodig heeft.

De overheid stelt namelijk eisen aan de afstand tot aan de nok, zijkant en dakgoot.

Vaak kunt u online op de website van uw gemeente of van rijksoverheid een brochure aanvragen met meer informatie over het vergunningsvrij plaatsen van een dakkapel.

Snel een prijsindicatie?

Burenrecht en bouwbesluit

Wanneer er aan de buitenkant verbouwd gaat worden, zoals met een dakkapel aan de orde is, heeft u te maken met burenrecht.

Hierin staat beschreven dat u bijvoorbeeld de buren tijdig inlicht wanneer u wilt gaan verbouwen. Daarnaast wordt er ook besproken wat er wel en niet toelaatbaar is wanneer het aankomt op privacy.

Hierbij moet u bijvoorbeeld denken aan inkijk op het privé terrein van uw buren.

Zelfs geluid zoals bijvoorbeeld gesprekken vallen onder dit recht. Maar ook de kans dat u buren meer geluidsoverlast van u zullen ervaren wanneer er een dakkapel wordt geplaatst wordt mee gewogen in het burenrecht.

Bouwvergunning nodig

Als uw dakkapel niet voldoet aan de eisen die bepaald zijn voor vergunningsvrij bouwen dan moet u een bouwvergunning aanvragen. Dit kunt u zeer gemakkelijk online doen op www.omgevingsloket.nl van de gemeente.

Als u dit online invult komt de aanvraag automatisch bij de gemeente terecht en is uw vergunningsaanvraag ingediend. Op de website omgevingsloket vind u tal van informatie betreft uw vergunningsplicht.

Bespaar op de prijzen!

Wilt u vooraf weten de kosten zijn voor het plaatsen van een dakkapel op woning zonder vergunning? Vraagt u dan bij ons vrijblijvend een offerte aan.

Wij zullen direct meenemen dat u de dakkapel vergunningsvrij wilt laten plaatsen. We gaan er dan van uit dat u de dakkapel laat plaatsen binnen de genoemde eisen voor het vergunningsvrij maken en plaatsen van een dakkapel.

Als blijkt dat vergunningsvrij bouwen van een dakkapel onmogelijk is in uw situatie zullen we dat uiteraard laten weten.

Ook zullen we met u meedenken om een oplossing te vinden om toch vergunningsvrij een dakkapel te plaatsen.

Eigenlijk kunnen we altijd wel een oplossing bedenken om het vergunningsvrij alsnog mogelijk te maken.

Aannemer-Gigant
Aannemer-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!