Badkamer verbouwen

Als u bezig bent met de voorbereidingen voor het van een badkamer verbouwing dan zullen er snel een aantal belangrijke vragen naar boven komen over de kosten van een badkamerverbouwing.

 • Wat gaat de verbouwing van mijn badkamer kosten?
 • Hoe lang duurt het laten verbouwen van mijn badkamer?
 • Kan ik mijn badkamer goedkoop laten opknappen?
 • Hoe worden de renovatie kosten berekend?

Een complete badkamer renovatie staat bij veel mensen op hun te doen lijstje. We bevinden ons namelijk vaker in de badkamer dan we daadwerkelijk denken. Het zou natuurlijk fijn zijn als dit een aangenamere plek zou worden waar alle functionaliteiten aanwezig zijn.

badkamer-verbouwen
Complete badkamer verbouwing

Soms is hiervoor een badkamer verbouwen nodig. Maar waar moet je nou op letten als u uw badkamer wilt laten verbouwen? In dit artikel zetten wij alle belangrijke aandachtspunten op een rijtje:

 • Wanneer gaat u uw badkamer verbouwen?
 • Waar moet u beginnen?
 • Wilt u een complete renovatie van de badkamer of gedeeltelijk?
 • Hoeveel gaat het kosten?

Lees snel verder om alle antwoorden op de bovenstaande vragen te ontdekken.

Gedeeltelijk of helemaal verbouwen?

Bij het laten opknappen van uw badkamer heeft u verschillende keuzes. Wilt u uw complete badkamer verbouwen? Of zou u alleen een nieuwe badkamervloer nodig hebben?

Als u als voorbeeld alleen al uw toilet en douche laat verbouwen in de badkamer dan kan dit al zorgen voor een complete nieuwe uitstraling. Bij de keuze om uw volledige badkamer te laten renoveren zal de prijs uiteraard hoger uitvallen dan wanneer u kiest voor een gedeeltelijke renovatie.

Voordat u uw badkamer helemaal gaat verbouwen, raden wij als aannemer aan u goed te verdiepen in wat u exact wilt vervangen in de oude badkamer voordat u begint met het waarmaken van uw droombadkamer.

Wat kost een badkamer laten verbouwen?

Een belangrijke vraag is natuurlijk “wat gaat een nieuwe badkamer kosten“? Waarom deze vraag belangrijk is is dat u rekening moet gaan houden met het budget wat u heeft voor uw nieuwe badkamer. Uiteraard zijn de badkamer renovatie kosten afhankelijk van welke keuzes u maakt.

De gemiddelde prijzen van een badkamer renoveren kunnen erg uit een lopen. De keuzes die u maakt in de materialen hebben een grote invloed op de totaalprijs van het renoveren van je badkamer. Maar ook de grootte van je badkamer (vloeroppervlakte) heeft invloed hoe duur de renovatie zal worden.

Leest u hier de gemiddelde totaal kosten met de gemiddelde kosten per vervangend onderdeel:

Te vervangenGemiddelde berekeningskosten
Complete badkamer vernieuwen€ 3.000 tot € 15.000
Ligbad laten plaatsen€ 750 tot € 3.800
Whirlpool / Spa plaatsing€ 2.300 tot € 8.700
Inloopdouche incl tegelwerk€ 1400 tot € 4.700
Douchecabine€ 1.400 tot € 4.000
Hangend toilet laten plaatsen€ 400 tot € 700
Wastafel montage€ 300 tot € 700
Kraan vernieuwen€ 250 tot € 650
Nieuwe cementdekvloer€ 600 tot € 2.800
Elektrische vloerverwarming€ 800 tot € 1600
kosten-badkamer-verbouwing
Voorbeeld opknappen oude badkamer

Prijsvoorbeelden badkamer verbouwen

Als u van plan bent de badkamer te verbouwen of op te laten knappen dan zal er een extra fijne relaxte ruimte in uw huis worden toegevoegd.

Maar wat moet u nu allemaal weten bij het verbouwen van een badkamer? en gaat het allemaal niet te duur kosten?

Is uw wasruimte oud en gedateerd, en wilt u een compleet nieuwe badkamer? Dan kunt u kiezen om uw badkamer deels of helemaal te laten verbouwen of te renoveren. Hoever u hierin gaat hangt helemaal af van uw wensen.

Zo kunt u alleen het sanitair of het bad laten vervangen in uw badkamer, maar ook de complete badkamer laten slopen en opnieuw inrichten. Het renoveren of verbouwen van een badkamer heeft verschillende voordelen.

U kunt tijdens de badkamerverbouwing bijvoorbeeld de ventilatie verbeteren en leidingen controleren en als nodig meteen vervangen.

Ook kunt u de badkamer logischer indelen en mooier maken, met nieuw sanitair, spotjes of een hypermoderne douchecabine.

Leest u hier enkele prijsvoorbeelden van 3 verschillende soorten badkamerverbouwingen:

Standaard badkamer opknappen

Wilt u uw badkamer verbouwen maar zo weinig mogelijk geld uitgeven? Een standaard badkamer laten opknappen bestaat uit de volgende aspecten:

 • Nieuwe douchecabine plaatsen
 • Badkamermeubel vervangen met wastafel
 • Standaard ligbad met toilet

Het bedrag is afhankelijk van dat geen wat u wilt laten verbouwen. We gaan hier uit van een standaard badkamer verbouwen van 10 m2. Het totaalbedrag voor deze opknapbeurt ligt tussen de € 3.000,- en de € 5.500,-.

Middel grote badkamer opknappen

Als u een grote waarde hecht om een nieuwe badkamer te laten plaatsen maar u wilt toch binnen een bepaald budget blijven dan kunt u de verbouwing op de volgende manier aanpakken:

 • Nieuwe inloopdouche laten plaatsen
 • Nieuw ligbad of whirlpool laten aanleggen
 • Twee wastafels met een op maat gemaakt badkamermeubel
 • Nieuw hangend toilet laten monteren

In deze opgestelde situatie kunt u rekening houden met de verbouwkosten die tussen de € 5.500 en de € 7.800,- liggen. Dit is voor een middel grote badkamer van 12 m2.

Luxe grote badkamer opknappen

Kijkt u niet op een paar euro’s? En hecht u veel waarden aan een compleet vernieuwde badkamer? U kunt dan rekening houden dat de badkamer verbouwen kosten oplopen tot aan de € 10.000 tot € 15.000,-.

In deze luxe soort verbouwing voeren wij de volgende verbouwingsonderdelen uit

 • Meerdere wastafels met badkamermeubel plaatsen
 • Uitgebreide grote inloopdouche plaatsen
 • Grote spa ligbad installeren
 • Nieuw waterdicht stucwerk voor badkamer of badkamer tegels plaatsen

Bij deze luxe badkamer verbouwing kunt u rekening houden met een beginprijs vanaf € 12.000,-. Wij gaan hier uit van een vloeroppervlakte van ruim 15 m2.

Hoe verbouwen wij uw badkamer (stappenplan)

Leest u hier hoe wij als aannemer een badkamer zullen verbouwen en compleet leegstrippen. We gaan hier uit van een week werk.

Benodigde tijd: 5 dagen.

 1. Schets of tekening nieuwe badkamer indeling maken


  Voordat de wij overgaan tot het verbouwen van uw badkamer is het handig vooraf een tekening of schets aan ons te overhandigen. Het doel is dat wij als aannemer de exacte maten en indeling op tekening kunnen waarnemen zodat de uitvoering van de verbouwing exact klopt zowel met het offertebedrag als de tijd van de uitvoering.

  badkamer-tekening-maken

 2. Strippen en leegslopen oude badkamer


  De oude badkamer zal inclusief het tegelwerk leeg gesloopt moeten worden. Het strippen en het sloopwerk is niet het leukste werk van de badkamerklus maar zal toch moeten gebeuren. Wij zullen met uiterste zorg te werk gaan in verband met het verstopte leidingwerk.

  badkamer-slopen-en-strippen

 3. Leidingen verleggen


  Afhankelijk van de nieuwe indeling van uw badkamer zal het sanitair zoals de wastafels, het bad en de inloopdouche een nieuwe plek in de badkamer krijgen. Hierdoor zal onze loodgieter de leidingen moeten verleggen of compleet opnieuw vervangen (vaak bij oudere badkamers)

  leidingen-badkamer-verleggen-vernieuwen

 4. Egaliseren en uitvlakken vloer en muren badkamer


  Voordat wij uw nieuwe tegelvloer leggen of wandtegel plaatsen zullen de ondergronden eerst geheel waterpas uitgevlakt moeten worden. Dit doen wij op de vloer met een nieuwe zandcementdekvloer en de muren worden uitgevlakt met nieuw stucwerk. Zo hebben wij een vlakke ondergrond om de badkamer opnieuw te voorzien van badkamertegels.

  cementdekvloer-laten-leggen

 5. Tegelen en voegen


  Nadat de vloer en de muren zijn uitgevlakt kunnen deze opnieuw betegeld worden. Tegels zijn makkelijk schoon te maken en zijn waterdicht. Vele mensen kiezen tegenwoordig voor een waterdichte stuclaag van bevoordeelt betonlook. Als u toch kiest voor nieuwe badkamertegels dan zorgen wij voor uitstekend waterdicht voeg- en kitwerk.

  badkamer-betegelen-met-badkamertegels

 6. Badkamerplafond plaatsen


  Nadat de wand en vloertegels af gevoegd zijn beginnen wij met het nieuwe badkamerplafond van waterbestendige gipsplaten dicht te maken. De gipsplaten worden afgewerkt met strak stucwerk en naderhand geschilderd met een hoge kwaliteit latexverf.

  badkamerplafond-maken-en stucen

 7. Plaatsen van het nieuwe sanitair


  Nu de badkamer grotendeels verbouwd is kunnen wij de badkamer afbouwen. Het aan en afvoerwater wordt aangesloten, en het nieuwe sanitair wordt in de badkamer geplaatst. Onze loodgieter zal alles netjes en strak afkitten met siliconekit zodat alles waterdicht wordt opgeleverd en u heerlijk kunt genieten van uw nieuw verbouwde badkamer.

  badkamer-verbouwen

Hoe bespaar je op je badkamer verbouwen?

We zullen u wat tips geven om te besparen als u deze badkamerruimte wilt laten opknappen:

 • Laat bruikbare materialen zitten: Als als voorbeeld uw vloertegels erg slecht zijn dan kunt u uw badkamervloer vervangen. Dit kan natuurlijk ook met de douche, wasbakken, het toilet en het bad. Het beste is om uw plafond opnieuw te verven voordat u druppels krijgt op uw nieuwe tegelwerk.
 • Kies om het tegelwerk te laten zitten: Als de bestaande tegels in uw badkamer aan vervanging toe zijn kunt u er voor kiezen de tegels van de vloer en wanden te slopen maar u kunt deze ook over tegelen. Uiteraard zal uw wand en vloerdikte iets dikker worden maar het bespaart u veel werk en u zult veel zuiniger omgaan met uw budget. Gebruik altijd de juiste lijm voor het over tegelen van het bestaande tegelwerk.
 • Mocht het zo wezen dat alles te slecht is in uw badkamer om te laten zitten: Ga dan zuinig met uw budget om! Probeer zoveel mogelijk prijzen te vergelijken van het nieuwe sanitair, douche en bad en op deze manier zal u flink kunnen besparen op de uiteindelijke kosten.

Waar moet u nog meer op letten?

Hier een korte checklist ( stappenplan ) zodat u niets over het hoofd ziet en vergeet als u van plan bent uw badkamer zelf te gaan verbouwen:

 • Is al het elektra geaard?
 • Kiest u voor vloerverwarming?
 • Let op vochtwering wanden en plafonds
 • Wilt u een inloopdouche?
 • Plaats dubbel glas in uw kozijnen (voor een goede isolatie)

Wat is er van groot belang bij een badkamer verbouwen of een nieuwe badkamer laten plaatsen? Wat zijn de aspecten die u niet moet vergeten en waar u rekening mee moet houden:

 • Hoe wordt er in de badkamer geventileerd?
 • Wat mist u echt in uw oude badkamer?
 • Wat voor toilet wilt u?
 • Wilt u zelf gaan verbouwen?
 • Kiest u voor de zelfde ruimte?
 • Hoeveel wilt u besteden?

Al deze bovengestelde vragen zullen op uw afkomen als u uw badkamer wilt laten renoveren.

kosten-badkamer-verbouwen
Betegelde badkamer

Badkamer tegelen

De wand- of vloertegels in uw badkamer bepalen grotendeels de uitstraling van de gehele badkamer. Het is daarom van groot belang dat de badkamertegels strak en netjes worden geplaatst. Als de oude tegels in uw douche wel vervangen mogen worden dan wilt u uiteraard weten wat de kosten zijn van het opnieuw betegelen van uw badkamer.

Leest u hier in ons prijzenoverzicht wat een badkamer betegelen kost door onze tegelzetter:

Badkamer betegelen kosten
Badkamer laten betegelenGemiddelde prijs
Badkamer opnieuw betegelen van 20 tot 35 m²€ 1.500,- tot aan € 1.800,-
Badkamer betegelen inclusief vloer van 20 tot 35 m²€ 1.800,- tot aan € 2.000,-
Betegelen badkamer vloer € 380,- tot aan € 700,-
Wandtegels plaatsen per m²  € 35,- tot aan € 70,-
Vloertegels plaatsen per m²€ 40,- tot aan € 80,-
Strippen/ slopen oude badkamerVanaf € 400,-
Puincontainer van 5 tot 10 kuub€ 250,- tot aan € 350,-

Verplaatsen of renoveren?

Welke keuze maakt u? Wilt u uw badkamer verplaatsen of juist de oude badkamer laten verbouwen? Er is een grote kans dat u uw badkamer naar een andere ruimte wilt verplaatsen. Wij als vakkundige aannemer hebben veel ervaring in het verplaatsen van uw oude badkamer naar bijvoorbeeld een slaapkamer of inloopkast.

Een verplaatsing van een badkamer is net zoveel werk als een complete badkamer verbouwen. Ook bij de verplaatsing zal het leidingwerk vernieuwd moeten worden en de prijs hiervan is gelijk aan die van een badkamer opknappen. U hoeft deze keuze zeker niet te maken om te besparen op de kosten van de te verbouwen badkamer.

Badkamer-laten-verbouwen
Doorloop badkamer naar slaapkamer

Badkamer in een week verbouwen

Wanneer een badkamer wordt verbouwd is het vervelend dat de badkamer in die periode niet gebruikt kan worden.

Veel mensen hebben dan het ook verzoek om een badkamer zo snel mogelijk te verbouwen zoals op 1 dag. Dit is natuurlijk een onmogelijke zaak om uit te voeren. Wij zijn wel bereid uw badkamer te kunnen verbouwen in een week. Wat al een zeer kort tijdsbestek is om de oude badkamer volledig te slopen en weer op te bouwen.

Binnen een week slopen we dan ook de oude badkamer en plaatsen we in dezelfde week een nieuwe badkamer. Op deze manier wordt de periode dat u zonder badkamer beperkt.

Badkamer goedkoop laten verbouwen

Heeft u een beperkt budget voor de verbouwing van uw badkamer, dan zijn er nog steeds volop mogelijkheden. Zo zijn er verschillende posten waar u flink op kunt besparen.

U kunt bijvoorbeeld zelf meehelpen aan de verbouwing, zodat u personeelskosten uitspaart. Ook het slopen van de oude badkamer en het verwijderen van oude tegels kunt u natuurlijk zelf doen.

Dit bespaart toch weer een hoop geld op de kosten van een badkamer laten verbouwen. Ook voor het sanitair en de tegels zijn er goedkopere oplossingen denkbaar.

Er zijn bijvoorbeeld outlet winkels die restpartijen tegels en sanitair verkopen. Op die manier heeft u voor een lagere prijs toch een complete inrichting voor uw badkamer.

Badkamer laten renoveren door een aannemer

Mocht u de oude badkamer willen laten renoveren door een aannemersbedrijf, dan is in bepaalde gevallen een renovatie aan de gehele woning nodig.

Leidingen en afvoeren die verborgen zitten achter wanden en plafonds moeten dan gesloopt en vernieuwd worden.

Doet deze situatie zich voor bij uw woning, dan stellen we u daar uiteraard vooraf van op de hoogte. Ook attenderen we u op de extra kosten die dit met zich meebrengt.

Het compleet vernieuwen van een wasruimte is een uitstekende manier om de waarde van uw huis te verhogen.

We hebben in de loop der jaren talloze verbouwingen gerealiseerd, van klein tot groot en van renovaties en upgrades tot complete metamorfoses.

Wat dacht u bijvoorbeeld van een privé spa aan huis? Heerlijk genieten was nog nooit zo dichtbij!

verplaatsen-van-badkamer
Grote inloopdouche

Bespaar op uw badkamerverbouwing? Vraag een offerte aan!

Als erkend aannemersbedrijf in Amsterdam kunt u erop rekenen dat wij niet alleen naar volle tevredenheid uw badkamer verbouwen, maar ook de kwaliteit leveren waar u jarenlang plezier van heeft.

En dat tegen zeer scherpe tarieven. Vraag direct een offerte aan voor het vernieuwen van uw badkamer om zo de prijs van uw aankomende verbouwing vrijblijvend te ontvangen.

Na het aanvragen van uw offerte zult u binnen enkele dagen de juiste prijsindicatie in uw mailbox ontvangen.

Vergelijk onze prijs en ontdek hoe goedkoop wij uw badkamer kunnen verbouwen!

Belangrijk om te weten..

Hoe duur is een kleine badkamer laten verbouwen?

website van het jaar

De gemiddelde prijs om een kleine badkamer van 2 bij 3 meter te laten verbouwen zal tussen de €2.500 en €7.000,-. Deze bedragen zijn inclusief de montage van het nieuwe sanitair en overige materialen.

Hoe kan ik douchen als ik mijn badkamer aan het verbouwen ben?

erkend vakwerk

Als u bezig bent met een badkamerverbouwing dan is erg vaak geen mogelijkheid om te douchen. Er zijn meerdere oplossingen hiervoor zodat u kunt douchen tijden het verbouwen.

Tijdelijk een goedkope douchecabine in een andere ruimte plaatsen.
Een verplaatsbare douche cabine huren.

Hoe duur kost een badkamer verbouwen?

U kunt een badkamer verbouwen zo duur maken als u wilt. De kosten zijn grotendeels afhankelijk van het sanitair en het oppervlakte van de te verbouwen badkamer. Leest u hier alles over in ons prijzenoverzicht.

Wat zijn de kosten voor het laten strippen van mijn gehele badkamer?

bouwbegeleiding

Als u de oude badkamer slopen wilt dan kunt u dit zelf doen of uitbesteden aan een aannemer. Houd rekening met een tijdsbesteding van ongeveer 3 werkdagen. De kosten van het compleet strippen van de badkamer liggen tussen de € 550,- en € 850,-. Inclusief het afvoeren van het puin.

Wie kan mijn badkamer verbouwen?

Prijs-vergelijken

In het algemeen is er een loodgieter en een goede aannemer nodig om uw oude badkamer te laten verbouwen. Een aannemer heeft alle mensen in dienst zodat u zelf geen moeite hoeft te doen om verschillende vakmannen bij elkaar te zoeken.

Hoe kan ik mijn badkamer opknappen zonder te verbouwen?

Je kunt ervoor kiezen je badkamer te laten opknappen zonder dat deze verbouwt hoeft te worden. Maar welke alternatieven zijn er? U kunt denken aan uw oude tegels te laten vervangen, het schilderen van het tegelwerk en plafond, of over het tegelwerk heen laten stucen door een stukadoor.

Kan een badkamer verbouwd worden in 1 dag?

aannemer offerte

Er word veel geadverteerd met het verbouwen van een badkamer binnen 1 dag. Echter is dit onmogelijk!! Een verbouwing aan een kleine of grote badkamer kost tijd als u dit goed wilt laten uitvoeren. De gemiddelde tijdsbesteding van een badkamer renovatie ligt tussen de 1 a 2 weken.

Aannemer-Gigant
Aannemer-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!