Badkamer verbouwen

Als u bezig bent met het voorbereiden van een verbouwing van uw kleine of grote bestaande badkamer in uw woning dan zijn er altijd een aantal vragen waar u het antwoordt niet op weet zoals:

 • Wat een badkamer laten verbouwen kost?
 • Kan een verbouwing in 1 dag?
 • Kan het goedkoop?
 • Wat is de kosten berekening?
 • Hoe duur is het laten opknappen van mijn badkamer?

Natuurlijk is een badkamerverbouwing niet goedkoop maar in onze ogen hoeft het laten opknappen van uw oude badkamer ook niet duur te wezen.

De gemiddelde prijzen van een badkamerrenovatie variëren ook enorm. Daarom vinden wij dat u recht heeft op een eerlijke prijs kwaliteits verhouding.

We zullen u op deze pagina duidelijkheid geven over een kleine en grote badkamer laten verbouwen en het laten vernieuwen door een aannemer of om het zelf te doen, de gemiddelde kosten van een nieuwe badkamer en de materialen die gebruikt worden om uw badkamer op te knappen.

Snel een prijsindicatie?

Offerte aanvragen hoe en waarom ….?

Wij begrijpen als geen ander dat het uiterst belangrijk is om te weten wat een badkamer laten verbouwen door een aannemer gaat kosten.

Badkamerverbouwingen zijn in het algemeen zijn niet goedkoop! De gemiddelde prijzen liggen tussen de 5000,- en 50.000,- euro.

Wilt u ongeveer weten wat het kost om uw oude badkamer te laten renoveren door een aannemer?

Dan vind u al deze prijsinformatie op deze pagina of op de rest van onze website. Het is dus niet noodzakelijk om meteen een offerte aan te vragen!!

Bent u serieus geïnteresseerd en wilt u graag dat de aannemer bij u langs komt om alle vakkundige normen van de nieuwe badkamerverbouwing te bespreken?

Dan verwijzen wij u het offerte formulier zo uitgebreid mogelijk in te vullen.

(Vult u bij de beschrijving zo uitgebreid mogelijk wat uw wensen zijn zodat wij een goed zicht krijgen van uw toekomst plannen.)

Badkamer verbouwen

Als u van plan bent de badkamer te verbouwen of op te laten knappen dan zal er een extra fijne relaxte ruimte in uw huis worden toegevoegd.

Maar wat moet u nu allemaal weten bij het verbouwen van een badkamer? en gaat het allemaal niet te duur kosten?

Is uw wasruimte oud en gedateerd, en wilt u een compleet nieuwe badkamer? Dan kunt u kiezen om uw badkamer deels of helemaal te laten verbouwen of te renoveren. Hoever u hierin gaat hangt helemaal af van uw wensen.

Zo kunt u alleen het sanitair of het bad laten vervangen in uw badkamer, maar ook de complete badkamer laten slopen en opnieuw inrichten. Het renoveren of verbouwen van een badkamer heeft verschillende voordelen.

U kunt tijdens de badkamerverbouwing bijvoorbeeld de ventilatie verbeteren en leidingen controleren en als nodig meteen vervangen.

Ook kunt u de badkamer logischer indelen en mooier maken, met nieuw sanitair, spotjes of een hypermoderne douchecabine.

badkamer-verbouwing

Gedeelte of helemaal verbouwen

Het strippen en leegslopen van de badkamer in uw woning  kan vaak al in 1 dag.

Afhankelijk van de grootte van de ruimte en het uit te voeren werk. Vraagt u zichzelf van te voren af of u zelf de badkamerverbouwing wilt uitvoeren, of liever professionele hulp inschakelt.

Een badkamer zelf verbouwen of vernieuwen is weliswaar een stuk goedkoper, maar u kunt voor vervelende verrassingen komen te staan.

Een slecht verbouwde badkamer schrikt toekomstige kopers van uw huis misschien wel af, waardoor ze afhaken of een veel lager bod uitbrengen.

En dan zijn er nog de verbouwkosten. Een badkamer laten verbouwen is niet goedkoop en evenmin eenvoudig.

De voorbeelden van thuis klussers die halverwege de verbouwing gedesillusioneerd afhaakten kennen we allemaal van televisie.

Heeft u niet de tijd, kennis en middelen om uw badkamer zelf te verbouwen? Schakel dan de hulp in van de Aannemer-Gigant uit Amsterdam en vraag geheel vrijblijvend een badkamer offerte aan.

Wij zijn experts in het renoveren van grote en kleine badkamers  en hebben een oplossing voor elk budget.

Besparen op de verbouwing

We zullen u wat tips geven om te besparen als u deze ruimte wilt gaan opknappen.

 • Laat bruikbare materialen zitten: Als als voorbeeld uw vloertegels erg slecht zijn dan kunt u uw badkamervloer vervangen. Dit kan natuurlijk ook met de douche, wasbakken, het toilet en het bad. Het beste is om uw plafond opnieuw te verven voordat u druppels krijgt op uw nieuwe tegelwerk.
 • Kies om het tegelwerk te laten zitten: Als de bestaande tegels in uw badkamer aan vervanging toe zijn kunt u er voor kiezen de tegels van de vloer en wanden te slopen maar u kunt deze ook over tegelen. Uiteraard zal uw wand en vloerdikte iets dikker worden maar het bespaart u veel werk en u zult veel zuiniger omgaan met uw budget. Gebruik altijd de juiste lijm voor het over tegelen van het bestaande tegelwerk.
 • Mocht het zo wezen dat alles te slecht is in uw badkamer om te laten zitten: Ga dan zuinig met uw budget om! Probeer zoveel mogelijk prijzen te vergelijken van het nieuwe sanitair, douche en bad en op deze manier zal u flink kunnen besparen op de uiteindelijke kosten.

Kostenindicatie voor badkamer renovatie:

In de onderstaande kostenindicatie vind u de gemiddelde kosten voor een badkamer renovatie. De prijsinformatie is inclusief de montage en het materiaal:

Soort van badkamer renovatieGemiddelde berekeningskosten
Complete badkamer vernieuwen€ 3.000 – € 18.000
Ligbad laten plaatsen€ 750 – € 3.800
Whirlpool / spa plaatsing€ 2.300 – € 8.700
Inloopdouche incl tegelwerk€ 1400 – € 4.700
Douchecabine€ 1.400 – € 4.000
Hangend toilet laten plaatsen€ 400 – € 700
Wastafel montage€ 300 – € 700
Kraan vernieuwen€ 250 – € 650
Nieuwe cementdekvloer€ 600 – € 2.800
Elektrische vloerverwarming€ 800 – € 1600

De bovenstaande tarieven zijn indicatie prijzen voor gedeeltelijk uw badkamer te vernieuwen. Uiteraard kunnen deze prijzen afwijken van de originele offerte die u aanvraagt.

Waar moet u nog meer op letten?

Hier een korte checklist ( stappenplan ) zodat u niets over het hoofd ziet en vergeet als u van plan bent uw badkamer op te gaan knappen.

 • Is al het elektra geaard
 • Kiest u voor vloerverwarming?
 • Let op vochtwering wanden en plafonds
 • Wilt u een inloopdouche
 • Plaats dubbel glas in uw kozijnen

Wat is er van groot belang bij een badkamer verbouwen of een nieuwe badkamer laten plaatsen? Wat zijn de aspecten die u niet moet vergeten en waar u rekening mee moet houden:

 • Hoe wordt er in de badkamer geventileerd?
 • Wat mist u echt in uw oude badkamer?
 • Wat voor toilet wilt u?
 • Wilt u zelf gaan verbouwen?
 • Kiest u voor de zelfde ruimte?
 • Hoeveel wilt u besteden?

Al deze bovengestelde vragen zullen op uw afkomen als u uw badkamer wilt laten renoveren.

kosten-badkamer-verbouwen
Snel een prijsindicatie?

Badkamer tegelwerk

Als u in de bestaande badkamer tegels op de vloer en wanden heeft zitten zou u kunnen bedenken deze over te tegelen in plaats van de oude tegel eerst te gaan slopen.

Het slopen van de bestaande tegellaag brengt altijd meer schade mee dan u denkt.

Mocht u ervoor kiezen om nieuwe tegels over het bestaande tegelwerk te gaan lijmen houd er dan wel rekening mee dat u gemiddeld 1 tot 2 cm dikkere wanden of vloer zult krijgen.

Dit kan te kosten komen van de deuren de hoogte van de toiletpot of wastafel.

Gebruik ten alle tijden een watervaste lijm die niet kan oplossen op het moment dat deze vochtig gaat worden. Het zelfde geld voor het voegwerk van de tegels.

Renoveren of verplaatsen?

De Aannemer-Gigant renoveert en knapt uw badkamer betaalbaar voor u op. Wij beschikken over de beste middelen en mensen voor succesvolle verbouwingen, van A tot Z.

Door onze jarenlange ervaring werken we nauwkeurig, snel en voordelig.

Bovendien schatten we de verbouwkosten vooraf goed in, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan bij het laten verbouwen of verplaatsen van een badkamer.

Het verplaatsen van een badkamer is bijvoorbeeld interessant wanneer de huidige plaatsing van de badkamer niet handig is of wanneer u uw huidige woning in z’n geheel opnieuw wilt indelen tijdens een grotere verbouwing.

De Aannemer-Gigant is hét adres voor het zetten van tegels, het plaatsen van sanitair of het afwerken en plaatsen van badkamermeubilair en leidingen.

U gaat in zee met een erkend aannemersbedrijf en hebt de zekerheid dat uw badkamer professioneel en vakkundig wordt opgeknapt of dit nu gaat om een kleine of grote badkamer.

Nieuwe badkamer in nieuwbouwwoning

Wanneer u een nieuwbouwwoning koopt zit er vaak een standaard badkamer in. Deze badkamer is vaak erg basis in is dan ook in de ogen van veel mensen niet mooi genoeg.

Er bestaat binnen zo een nieuwbouwproject vaak de mogelijkheid om andere tegels of ander sanitair vanuit de bouw te laten plaatsen.

De kosten om een standaard badkamer in een nieuwbouwwoning te laten vervangen voor iets moderner vanuit de bouw zijn echter vaak veel te hoog.

Denk bijvoorbeeld aan het laten plaatsen van inbouwdouche, een doorlopende tegel van vloer naar wand, een mooiere wasbak, plaatsing van een ligbad, meer stroompunten voor bijvoorbeeld apothekerskast enzovoort.

Wanneer u op een betaalbare manier de standaard badkamer in een nieuwbouwwoning wilt vervangen voor iets moois bent u bij de Aannemer-Gigant aan het juiste adres.

Wij kunnen van een standaard badkamer, of een casco ruimte in een nieuwbouw project, precies de badkamer van uw dromen maken.

Vraag een vrijblijvende offerte aan en laat u verassen door onze scherpe prijzen.

Een voordeel van het laten verbouwen in nieuwbouwwoningen is dat de kosten vaak lager zijn omdat er zich geen onvoorziene situaties voordoen. Daarnaast is het een voordeel dat er uit het bouwdepot betaald kan worden.

Badkamer-laten-verbouwen

Badkamer in een week verbouwen

Wanneer een badkamer wordt verbouwd is het vervelend dat de badkamer in die periode niet gebruikt kan worden.

Veel mensen hebben dan het ook verzoek om een badkamer zo snel mogelijk te verbouwen zoals op 1 dag. We hebben dan ook de service “badkamer verbouwen in een week”.

Binnen een week slopen we dan ook de oude badkamer en plaatsen we in dezelfde week een nieuwe badkamer.

Op deze manier wordt de periode dat u zonder badkamer beperkt.

Badkamer goedkoop laten verbouwen

Heeft u een beperkt budget voor de verbouwing van uw badkamer, dan zijn er nog steeds volop mogelijkheden. Zo zijn er verschillende posten waar u flink op kunt besparen.

U kunt bijvoorbeeld zelf meehelpen aan de verbouwing, zodat u personeelskosten uitspaart.

Ook het slopen van de oude badkamer en het verwijderen van oude tegels kunt u natuurlijk zelf doen.

Dit bespaart toch weer een hoop geld op de kosten van een badkamer laten verbouwen. Ook voor het sanitair en de tegels zijn er goedkopere oplossingen denkbaar.

Er zijn bijvoorbeeld outlet winkels die restpartijen tegels en sanitair verkopen.

Op die manier heeft u voor een lagere prijs toch een complete inrichting voor uw badkamer.

Badkamer renoveren

Mocht u de oude badkamer gaan renoveren, dan is in bepaalde gevallen een renovatie aan de gehele woning nodig.

Leidingen en afvoeren die verborgen zitten achter wanden en plafonds moeten dan gesloopt en vernieuwd worden.

Doet deze situatie zich voor bij uw woning, dan stellen we u daar uiteraard vooraf van op de hoogte. Ook attenderen we u op de extra kosten die dit met zich meebrengt.

Het compleet vernieuwen van een wasruimte is een uitstekende manier om de waarde van uw huis te verhogen.

We hebben in de loop der jaren talloze verbouwingen gerealiseerd, van klein tot groot en van renovaties en upgrades tot complete metamorfoses.

Wat dacht u bijvoorbeeld van een privé spa aan huis? Heerlijk genieten was nog nooit zo dichtbij!

verplaatsen-van-badkamer

Wat kost een badkamer verbouwen?

De kosten voor het verbouwen van een badkamer zijn gemiddeld genomen €5500. Maar een specifieke verbouwing kan enorm van deze prijs afwijken. Dit heeft te maken met de grootte van uw badkamer, de kostprijs van de materialen en of er leidingen verlegd dienen te worden.

Ook het aanleggen van vloerverwarming, iets dat veel mensen willen bij een badkamer verbouwing, brengt extra kosten met zich me.

Om u toch een aantal richtprijzen te geven vind u hieronder een tabel met een richtprijs voor verschillende grootte en kwaliteit afwerking. Ook vindt u de prijs per m2 terug in deze tabel.

Afwerking niveauAfmetingPrijsPrijs per m2
Basis2m x 3m€2500,-€417,-
Comfort2m x 3m€5500,-€916,-
Luxe2m x 3m€13000,-€2166,-
Basis3m x 3m€3100,-€344,-
Comfort3m x 3m€6500,-€722,-
Luxe3m x 3m€15000,-1666,-

U zou bijvoorbeeld alleen het tegelwerk van de badkamer kunnen vervangen of alleen het sanitair vernieuwen.

Met de kosten van het arbeidsloon heeft u uiteraard niets te maken als u al het werk zelf gaat uitvoeren.

Bij de Aannemer-Gigant bent u verzekerd van kwaliteit en scherpe prijzen, maar vertrouwen en een goed gevoel zijn minstens zo belangrijk.

Daarom staan we altijd voor u klaar voor vragen over uw aanstaande verbouwing en het delen van kennis en inzichten.

Zo maakt u altijd de juiste keuze en betaald u nooit teveel voor het vernieuwen van uw oude badkamer.

Goedkoop laten verbouwen

Zoals iedereen wilt u ook een goede kwaliteit voor een niet al te hoge prijs. Om zo goedkoop mogelijk uit te wezen zijn er een aantal tips die wij u kunnen geven om de kosten van de badkamerverbouwing binnen uw budget te houden:

 • Vergelijk de prijzen van uw offertes
 • Kies niet meteen de eerste beste aannemer
 • Koop uw sanitair zelf in ( online )

Als u de bovenstaande tips uitvoert zal u zeker goedkoper uitwezen dan u zelf denk!

Bespaar op uw badkamerverbouwing? Vraag een offerte aan!

Als erkend aannemersbedrijf in Amsterdam kunt u erop rekenen dat wij niet alleen naar volle tevredenheid uw badkamer verbouwen, maar ook de kwaliteit leveren waar u jarenlang plezier van heeft.

En dat tegen zeer scherpe tarieven. Vraag direct een offerte aan voor het vernieuwen van uw badkamer om zo de prijs van uw aankomende verbouwing vrijblijvend te ontvangen.

Na het aanvragen van uw offerte zult u binnen enkele dagen de juiste prijsindicatie in uw mailbox ontvangen.

Vergelijk onze prijs en ontdek hoe goedkoop wij uw badkamer kunnen verbouwen!

Vragen & Antwoorden

Hoe duur is een badkamer verbouwen?

website van het jaar

De kosten om een badkamer te laten verbouwen door een aannemer zijn afhankelijk van de grote en de indeling van de nieuwe badkamer. Lees hier de gemiddelde berekeningen van de prijs van een nieuwe badkamer.

Badkamer verbouwen waar douchen?

erkend vakwerk

Als u bezig bent met een badkamerverbouwing dan is erg vaak geen mogelijkheid om te douchen. Er zijn meerdere oplossingen hiervoor. Leest u de meest voorkomende noodoplossingen op deze pagina.

Hoe duur kost een badkamer verbouwen?

U kunt een badkamer verbouwen zo duur maken als u wilt. De kosten zijn grotendeels afhankelijk van het sanitair en het oppervlakte van de te verbouwen badkamer. Leest u hier alles over in ons prijzenoverzicht.

Hoe lang duurt een badkamer verbouwen?

bouwbegeleiding

Een badkamer verbouwing duurt gemiddeld twee weken. Bij een kleine badkamer kan dit iets sneller gaan dan bij een grote badkamer. Leest u meer informatie betreft de verbouwingstijd en de gemiddelde kosten van een badkamerverbouwing.

Wie kan mijn badkamer verbouwen?

Prijs-vergelijken

In het algemeen is er een loodgieter en een goede aannemer nodig om uw oude badkamer te laten verbouwen. Een aannemer heeft alle mensen in dienst zodat u zelf geen moeite hoeft te doen om verschillende vakmannen bij elkaar te zoeken.

Badkamer opknappen zonder te verbouwen?

Je kunt ervoor kiezen je badkamer te laten opknappen zonder dat deze verbouwt hoeft te worden. U bespaart hierop een hoop geld en bent veel sneller klaar. Leest u hier de alternatieven voor een complete badkamerverbouwing.

Badkamer verbouwen in 1 dag kan dit?

aannemer offerte

Er worden veel aanbiedingen gedaan om een badkamer in 1 dag te verbouwen. Echter is dit onmogelijk en duurt een badkamer verbouwing minimaal 1 tot 2 weken. Lees hier meer over de hoe lang een badkamer verbouwing duurt.

Waar voeren jullie de meeste badkamer verbouwingen uit?

Wij verbouwen badkamers in verschillende steden zoals, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en zelfs Eindhoven en Enschede.

Aannemer-Gigant
Aannemer-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!