Dakkapel offerte

Als u binnenkort een nieuw dakkapel wilt laten plaatsen dan is het van groot belang dat u meerdere dakkapel offertes aanvraagt om zo de prijs van een dakkapel te kunnen vergelijken en u zo goedkoop mogelijk uit bent voor uw nieuwe kapel.

Maar wat moet er in een dakkapel offerte staan en wat is belangrijk? Wij zullen u wat meer duidelijkheid geven op deze pagina.

hoe-duur-is-een-dakkapel

De meeste vragen die gesteld worden over dakkapellen gaan in 90% van de  gevallen over de prijs of over de dakkapel offerte samenstelling. Denkt u hierbij aan vragen zoals:

 • Wat zijn de kosten?
 • Hoe duur is een dakkapel?
 • Wat zijn normale prijzen?
 • Kost een dakkapel veel?

Natuurlijk is een dakkapel niet goedkoop maar in onze ogen hoeft een dakkapel laten plaatsen ook niet duur te wezen. De gemiddelde prijzen van dakkapellen variëren ook enorm.

Daarom vinden wij dat u recht heeft op een eerlijke prijs kwaliteits verhouding. Leest u hier alle prijsinformatie die u van te voren moet weten voordat u een nieuw dakkapel aanschaft op uw dak.

Snel een prijsindicatie?

Offerte aanvragen hoe en waarom?

Wij begrijpen als geen ander dat het uiterst belangrijk is om te weten wat een dakkapel plaatsen kost.

Een dakkapel om uw zolder te vergroten is niet goedkoop! Bedragen tussen de 12 a 20,000 euro zijn bedragen waar u niet van hoeft te schrikken.

Wilt u ongeveer weten wat het kost om een dakkapel te laten plaatsen door een aannemer? Dan vind u al deze prijsinformatie op deze pagina of op de rest van onze website.

Het is dus niet noodzakelijk om meteen een offerte aan te vragen!!

Bent u serieus geïnteresseerd en wilt u graag dat de aannemer bij u langs komt om alle vakkundige normen van het dakkapel te bespreken? 

Dan verwijzen wij u het offerte formulier zo uitgebreid mogelijk in te vullen.

(Vult u bij de beschrijving zo uitgebreid mogelijk wat uw wensen zijn zodat wij een goed zicht krijgen van uw toekomst plannen.)

dakkapel-plaatsen-aannemer-gigant

Dakkapel prijzen

Als u meer licht in uw nieuwbouwwoning of bestaande huis wilt is een dakkapel op de zolderverdieping natuurlijk de oplossing.

Voordat u zich bezig gaat houden met dakkapel offertes wilt u natuurlijk eerst is weten wat de online gemiddelde prijzen van de soort dakkapel die u graag wilt laten plaatsen.

De meeste dakkapel prijzen lopen flink uiteen. Daarom hebben wij voor u een prijsoverzicht gemaakt zodat u ongeveer weet wat het kost.

DAKKAPEL VAN..PREFAB PRIJS (INCLUSIEF PLAATSEN)TRADITIONEEL PRIJS (INCLUSIEF PLAATSEN)
Houten dakkapellenVanaf € 2.500Vanaf € 3.700
Kunststof dakkapellenVanaf € 3.000Vanaf € 4.200
Polyester dakkapellenVanaf € 4.000Niet van toepassing

Wees goedkoper uit !!

Natuurlijk is het laten plaatsen van een dakkapel met een schuin dak of een plat dak een dure investering maar er zijn toch manieren om goedkoper uit te zijn dan u denkt.

Er zijn veel dakkapelbedrijven die graag een dakkapel bij u komen plaatsen maar houd u er rekening mee dat elk bedrijf een ander tarief heeft.

De tarieven die dakkapelbedrijven hanteren kunnen een erg groot verschil hebben in prijs.

Wilt u besparen op de kosten voor uw nieuwe dakkapel dan is het een verstandige keuze om de prijzen van meerdere dakkapellen specialisten te gaan vergelijken zodat u toch voordelig uit bent.

U kunt bij ons beginnen om een vrijblijvende offerte aan te vragen. Vergelijk onze offerte voor uw nieuwe dakkapel met andere dakkapellen specialisten en u zult zelf met eigen ogen zien dat er een groot verschil zit in de kosten.

Zorg dat u niet teveel betaald voor uw nieuwe dakkapel u kunt uw geld immers maar een keer uitgeven!!!!!

dakkapel-offerte

Een dakkapel plaatsing is een precieze klus

Het laten maken en plaatsen van een dakkapel bij de Aannemer-Gigant is een serieuze klus. Het is belangrijk dat de huidige dakconstructie van het huis op de juiste manier word aangepast zodat het dakkapel goed aansluit op uw dak.

Als u zelf een dakkapel wilt gaan plaatsen laat u zich dan van te voren goed informeren hoe u dit het beste kan doen.

We zullen u vast een stappenplan laten zien wat de juiste werkwijze is voor het monteren van uw dakkapel als u dit zelf wilt gaan doen:

Stappenplan plaatsen

Benodigde tijd: 1 dag.

Voor het zelf plaatsen van uw dakkapel kunt u het onderstaande doe-het-zelf stappenplan gebruiken.

 1. Dak sparing gat maken

  U moet uiteraard beginnen bij het maken van een gat in het dak zogenoemd de daksparing. Meet de constructie goed in zodat u de juiste breedte van uw dakpannen kan verwijderen. Op deze manier zorgt u ervoor dat dat uw pannen goed aansluiten op de zijwanden en krijgt u geen lekkage.

  Als u de horizontale liggende balk gaat verwijderen ook wel gording genoemd zorg er dan voor dat de bovenliggende balken (gordingen) verbonden worden met de verticale balken (slapers).kosten-van-een-dakkapel-laten-plaatsen

 2. Dragende constructie

  Nu moet u een draagconstructie maken. U kunt deze zelf van hout skelet in elkaar zetten maar er is ook een keuze om prefab losse onderdelen hiervoor aan te schaffen.

  Het is belangrijk dat de constructie met hoekgrijpankers wordt verbonden aan de balken van het dak. Bij het maken van een draagconstructie hoort ook het plaatsen van het kozijn wat u in uw dakkapel wilt hebben.zoldervloer-laten-isoleren

 3. Buitenkant aftimmeren

  Nu u klaar bent met het maken van de draagconstructie kunt u de buitenzijde afwerken. Let op het weer en doe dit zo snel mogelijk voordat u lekkage krijgt.

  Op het dak is het belangrijk dat u een dampwerende folie gebruikt. Als u de dakbedekking op een afschot van 2 mm tot 3 mm gelegd heeft kunt u verder met de binnenkant af te werken.kosten-van-een-dakkapel-laten-plaatsen

 4. Binnenzijde Aftimmeren

  Er zijn verschillende mogelijkheden voor het aftimmeren van de binnenkant. U kunt kiezen voor isolatie met gipsplaten die naderhand worden voorzien van stucwerk. Maar hout of kunststof word tegenwoordig ook veel gebruikt.

  Vergeet niet het maken van uw vensterbank en het plaatsen van uw knieschotten die ook onder het aftimmeren van de binnenkant van uw dakkapel vallen. Ook kunnen we (delen van) de dakkapel afwerken met mooie lambrisering.prijs-berekenen-dakkapel

Snel een prijsindicatie?

Wat staat er in een dakkapel offerte?

Als u een dakkapel offerte aanvraagt is het belangrijk dat de werkzaamheden duidelijk omschreven staan.

De dakkapellen specialist moet er voor zorgen dat de prijzen gespecificeerd zijn zodat u een goed beeld krijgt van de complete kosten.

U wilt immers niet dat u achteraf onverwachte kosten moet betalen.

We zullen u een opsomming geven van de kostenpost zodat u nog meer duidelijkheid heeft wat belangrijk is zodat u de prijzen goed kan vergelijken:

 • Wat is de prijs van de dakopbouw ( dakkapel )?
 • Word al het materiaal en vuil afgevoerd?
 • Staan de montage kosten apart vermeld?
 • Moet u voorrijkosten betalen of zit dit bij de prijs inbegrepen?
 • Is de prijs inclusief de BTW?
 • Zit er een hijskraan bij de prijs inbegrepen?

Zoals u kunt zien zijn de bovenstaande voorbeelden zeer belangrijke aspecten om te weten. Zorg er altijd voor dat de offerte word uitgebracht zodat het duidelijk is voor u en niet voor degene die hem maakt!

Vergelijken van dakkapel offertes…

Omdat de meeste dakkapellen specialisten verschillende tarieven hanteren is het voor u van groot belang de offertes te vergelijken en te letten op de totaalprijs.

Ook niet geheel onbelangrijk natuurlijk is ” wat zit er bij de prijs inbegrepen?

Vergelijk altijd eerst de verschillende prijzen met elkaar en daarna pas bekijkt u hoe de kosten zijn opgebouwd en wat is inbegrepen en niet.

U kunt ons altijd om advies vragen maar wij hebben ook de mogelijkheid voor u gemaakt om online een vrijblijvende offerte aan te kunnen vragen. Vergelijk onze prijs is met de andere offertes die u aanvraagt en u kunt zelf zien dat wij niet te duur zijn voor uw nieuwe dakkapel.

Hoe werkt de offerte aanvraag?

 1. Vul uw voornaam en achternaam in op het formulier.
 2. Uw adresgegevens.
 3. Dan vult u uw email adres en telefoonnummer in.
 4. Bij de aanvang datum vult u in wanneer wij moeten beginnen met de plaatsing.
 5. In het veld “titel opdracht” vult u een korte titel in van de uit te voeren opdracht, bijvoorbeeld: “dakkapel plaatsen over hele breedte”.
 6. Bij omschrijving vult u een uitgebreide beschrijving in van de uit te voeren werkzaamheden. Hoe uitgebreider u het invult des te uitgebreider kunnen wij een offerte opmaken.
 7. Klik op “Vraag gratis offerte aan”

Na het aanvragen ontvangt u binnen enkele dagen een vlijm scherpe dakkapelofferte geheel vrijblijvend!!

Vragen & Antwoorden

Wat kost een dakkapel per meter?

website van het jaar

De gemiddelde prijzen van dakkapellen zijn afhankelijk of u kiest voor een casco dakkapel of een dakkapel die volledig is afgewerkt zowel aan de binnenzijde als buitenkant. Lees hier alles over de gemiddelde kosten.

Wat kost een dakkapel plaatsen?

erkend vakwerk

De kosten om een dakkapel te laten plaatsen door een aannemer lopen erg uiteen. Zo kan je een dakkapel in een dag laten plaatsen of kiezen voor een op maat gemaakt casco model. Lees hier alle informatie betreft de plaatsing en de kosten van een nieuw dakkapel.

Wanneer moet ik mijn dakkapel vervangen?

Als uw oude dakkapel vergaan is en niet meer op te knappen valt dan kunt u beter over gaan tot het laten plaatsen van een nieuw exemplaar. Lees hier alles over de prijsvergelijking van een dakkapel opknappen of vernieuwen.

Wanneer is een dakkapel vergunningsvrij?

Als een dakkapel tussen een bepaalde maat valt (wat per gemeente verschillend kan zijn) dan hoeft u geen vergunning aan te vragen voor een nieuw dakkapel. Lees hier alles over een vergunningsvrij dakkapel laten plaatsen.

Aannemer-Gigant
Aannemer-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!