Dakopbouw plat dak

De bestaande of nieuwbouw woning waarin u in woont is misschien een beetje te klein geworden naar verloop van tijd.

huisopbouw laten plaatsen

Door middel van een extra verdieping op uw dak te laten bouwen zoals het dak laten opbouwen of het laten ophogen van je dak creëert u snel veel extra ruimte voor bijvoorbeeld een extra slaapkamer of werkruimte.

Zeker bij een dakopbouw op een plat dak is relatief eenvoudig en goedkoop te realiseren ( vaak in 1 dag ).

Door het laten bouwen van een dakopbouw zal u meer ruimte creëren op uw woning, zeker met een plat dak is een extra verdieping gemakkelijk te maken.

Lees op deze pagina over de werkwijze en de gemiddelde prijs die voor een dakopbouw op een plat dak gerekend kan worden per m2.

Ook zult u ontdekken wat de voordelen zijn van een extra verdieping op uw platte dak.

Snel een prijsindicatie?

Offerte aanvragen hoe en waarom ….?

Wij begrijpen als geen ander dat het uiterst belangrijk is om te weten wat een nieuwe opbouw op een plat dak gaat kosten. Opbouwen op platte daken zijn in het algemeen zijn niet goedkoop!

De gemiddelde prijzen liggen tussen de 15000,- en 50.000,- euro.

Wilt u ongeveer weten wat het kost om een dakopbouw op jouw platte dak te laten plaatsen door een aannemer? Dan vind u al deze prijsinformatie op deze pagina of op de rest van onze website.

Het is dus niet noodzakelijk om meteen een offerte aan te vragen!!

Bent u serieus geïnteresseerd en wilt u graag dat de aannemer bij u langs komt om alle vakkundige normen van de dakopbouw te bespreken? Dan verwijzen wij u het offerte formulier zo uitgebreid mogelijk in te vullen.

(Vult u bij de beschrijving zo uitgebreid mogelijk wat uw wensen zijn zodat wij een goed zicht krijgen van uw toekomst plannen.)

dak op laten bouwen

Meer woonruimte

Door een dakopbouw op een plat dak te laten bouwen kan u tot meer dan 35% aan woning ruimte verkrijgen. Een dakopbouw is eigenlijk een stuk verlening van het huis.

U doet niet meer dan een stuk bij bouwen door middel van dakopbouw laten plaatsen op uw bestaande dak.

Zo bent u in staat om een extra slaapkamer bij te bouwen zonder al teveel te moeten slopen. Een dakopbouw op uw dak is daarom ideaal snel geplaatst en voordelig in prijs.

Een perfecte mogelijkheid is bijvoorbeeld een garagedak. Het dak van een garage is vaak ongebruikt en grenst toch tegen de eerste etage van een woning aan.

Op deze manier vergroot u het vloeroppervlak van de eerste etage.

Dit platte dak leent zich uitermate goed om een opbouw op te plaatsen, ook omdat de oppervlakte vaak precies groot genoeg is voor een ruime slaapkamer.

Op deze manier wordt de vaak loze ruimte op een garage toch nog goed benut. Een opbouw op een garage bouwen is dan ook een klus die veelvuldig hebben uitgevoerd.

Kosten dakopbouw plat dak

Elk huis is anders en heeft andere afmetingen. Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen, kunt u binnen een paar minuten de effectieve prijs weten wat een extra ruimte bouwen op uw dak u gaat kosten.

Het beste wat u kunt doen om de kosten dakopbouw te achterhalen in uw situatie is een geheel vrijblijvende offerte aanvragen.

Na het aanvragen van deze offerte zullen wij u de prijzen van het opbouwen van u dak toe mailen zodat u kunt kijken of het in uw budget past.

Hoeveel ruimte krijgt u ervoor terug?

De extra ruimte die u gaat krijgen van het plaatsen van een opbouw is afhankelijk van de dak oppervlakte.

Hieronder geven wij u enkele voorbeelden van het aantal beloopbare m2 die bij uw woning komen;

 • Dakopbouw plat dak 5 meter breed bij 8 meter lang = 40 m2
 • Dakopbouw steil dak 5 meter breed bij 8 meter lang = 33 m2
 • Dakopbouw schuin dak 5 meter breed bij 8 meter lang = 38 m2

Vergunning voor een plat dak opbouw

Voor een dakopbouw op een plat dak op je woning heb je naar alle waarschijnlijkheid een vergunning nodig vanuit de gemeente.

Wij hebben ervaring met het aanvragen van vergunning in tal van gemeentes. Wij kunnen u dan ook helpen om een aanvraag goed in te vullen zodat u de meeste kans van slagen heeft bij het aanvragen.

Ook zullen wij een dusdanig ontwerp maken dat een omgevingsvergunning geen probleem zou moeten opleveren.

Uiteraard moet u er wel rekening mee houden dat het aanvragen van een vergunning ook geld kost.

De kosten voor een vergunning voor en dakopbouw op plat dak zijn tussen €200 en de €600.

Snel een prijsindicatie?

Optopping

Het optoppen ( dak verhoging )van het dak van uw woning ook wel nokverhoging genoemd is eigenlijk niets meer of minder dan een extra verdieping op een huis laten bouwen.

Door een makkelijk ontwerp te laten maken zullen de kosten van de dakopbouw en optopping niet al te hoog oplopen.

Door samen met de buren de keuze te maken voor een extra verdieping op uw dak te maken zal de prijs voor een optopping een stuk minder wezen dan dat u het in uw eentje zal doen.

Hoe meer woningen een dakopbouw willen laten plaatsen hoe minder u zal betalen.

Het laten optoppen van uw huis zal u snel meer een beloopbare ruimte geven voor een extra slaapkamer of werkruimte en kan zowel worden toegepast bij een bestaande of nieuwbouw woning.

Keuze maken

Veel mensen gaan zitten nadenken of een andere woning kopen niet voordeliger is dan een nieuwe geplaatste dakopbouw.

De kosten van een dakopbouw platte dak worden vergeleken met de kosten van extra geld wat in de nieuwe woning gaat zitten.

Wij kunnen u vertellen dat het kopen van een nieuwe woning veel meer kosten met zich mee brengt dan een dakopbouw. De gemiddelde prijzen van een prefab opbouw liggen tussen de 15 en 25 duizend euro.

De kosten die u kwijt zal zijn voor het herinrichten van een nieuw gekochte woning liggen 25% hoger.

Samen met de buren of niet?

Het laten op toppen van een huis is eigenlijk niet meer of minder dan een extra verdieping op uw huis laten bouwen.

Vaak genoeg wordt de aannemer gevraagd of het mogelijk is twee woningen tegelijk te voorzien van een extra verdieping op het dak.

In dit geval moet u meteen u slag slaan en informeren naar de extra korting die hij kan geven op de te bouwen opbouwen.

Voor de aannemer wordt deze klus groter en kan hij meer verdienen dus waarom zou u dan geen extra korting op de offerte kunnen ontvangen?

Dakopbouw in een dag

Omdat onze professionals ervaren zijn op het gebied van verschillende daken zoals die van hout of pannendak is het voor ons mogelijk om en ruimte bij te bouwen in een dag.

De dakopbouw in een dag begint ’s morgens vroeg met het aanmaken van het houten skelet en geleidelijk aan komen de zijwanden en het dak.

U kunt er zelf voor kiezen of u het dak met een EPDM dakbedekking wilt laten beplakken of met bitumen dakbedekking.

U kunt zelf bij dit proces van een dakkapel of dakopbouw in een dag komen kijken hoe we te werk gaan.

Na letterlijk een dakopbouw in een dag kunt u genieten van een nieuwe ruimte die u veel minder geld heeft gekost dan ruimte te laten metselen.

In heel geheel Nederland zijn wij bezig om dakopbouwen in een dag te voltooien.

Materiaalkeuze extra verdieping plat dak

Een dakopbouw kan natuurlijk met verschillende materialen gebouwd worden. De meest gebruikte materialen zijn steen en hout. Welk materiaal u kiest is afhankelijk van een aantal factoren:

 • Budget
 • Materiaal waar de woning van gebouwd is
 • Persoonlijke smaak
 • Sterkte van de constructie van de woning

Een stenen opbouw is duurder dan een houten opbouw. Een stenen opbouw is daarentegen wel duurzamer en vergt veel minder onderhoud. U zult moeten bekijken wat binnen uw budget valt.

Wanneer de gehele woning al van hout gemaakt is, zal het er vanzelfsprekend netter uitzien als de extra verdieping ook van hout gemaakt is.

Daarnaast is het praktisch onmogelijk om een stenen opbouw boven op een houten woning te bouwen.

Een stenen dakopbouw is een stuk zwaarder dan een houten dakopbouw. Zodoende is de sterkte van de gebouwde woning van groot belang, kan de huidige constructie de geplande dakopbouw dragen?

Wij kunnen dit uiteraard voor u uitrekenen.

Prefab dakopbouw

Met een prefab dakopbouw kiest u voor kwaliteit en hoogwaardige materialen waarvan u zeker bent dat ze minstens vijftig jaar meegaan. Een prefab dakopbouw staat voor maximale ruimte en persoonlijke wensen centraal.

Het fijnste dat u heeft, is dat de prefab dakopbouw een minimale plaatsingstijd vereisen en een minimale overlast voor de buren in de straat.

De prefab opbouw op uw dak bestaat uit verschillende keuzes en stijlen zodat u altijd de beste stijl direct binnen handbereik heeft voor uw huis.

U kunt natuurlijk heel gemakkelijk zelf veranderingen aanbrengen en wij zijn de specialist in het plaatsen van prefab dakopbouw.

Als u niet goed weet tussen elke elementen u kunt kiezen of wat u precies wil, kunt u ons altijd contacteren voor vrijblijvend advies.

Onze medewerkers staan altijd voor u klaar om u zo snel mogelijk van dienst te kunnen zijn.

dakopbouw garage

Garage opbouwen

Wij maken veel mee dat onze klanten een opbouw willen op de garage. Omdat een garage een plat dak heeft is het laten plaatsen van een dakopbouw niet al te duur.

Hierdoor willen de meeste mensen een garage dakopbouw laten plaatsen. We zullen voor u de indeling van zo een opbouw even in kaart brengen:

 • Vaste trap naar de opbouw toe
 • Ramen aan de voorzijde en achterzijde
 • Dubbel glas plaatsing
 • Eventueel dakramen
 • Houten kozijnen plaatsen
 • Twee slaapkamers
 • Badkamer

Offerte dakopbouw plat dak

Wanneer u precies wilt weten wat de kosten zullen bedragen voor een opbouw op uw platte dak kunt u bij ons vrijblijvend een offerte aanvragen. Na deze aanvraag zullen wij een afspraak inplannen om op locatie te komen kijken.

Daarna zullen we aan de hand van uw wensen en de mogelijkheden op de woning en het platte dak dat we gezien hebben de prijs voor een dakopbouw bepalen.

Vragen & Antwoorden

Wat kost een dakopbouw plat dak?

Er zijn veel variaties van dakopbouwen voor platte daken. Ook de prijzen lopen hierdoor erg uiteen. De gemiddelde kosten kunnen per m2 berekend worden door de aannemer. Lees hier alle prijsinformatie die u nodig heeft voordat u overgaat tot het plaatsen van een opbouw op uw platte dak.

Kan er ook een prefab dakopbouw geplaatst worden?

Ja zeker zijn er ook prefab exemplaren te plaatsen. Echter zijn hier standaard maten voor. Wilt u een prefab of casco dakopbouw op uw dak dan vind u hier alle informatie over de gemiddelde prijs.

Kan je een opbouw voor een plat dak zelf maken?

bouwbegeleiding

Het opbouwen van een woonhuis is moeilijker dan je denkt. Zo krijg je te maken met constructieberekeningen van een constructeur en de vergunning aanvraag bij uw gemeente. Lees hier meer informatie.

Aannemer-Gigant
Aannemer-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!