Kosten binnenmuur verwijderen

Als u een binnenmuur ( draagmuur ) wilt verwijderen dan zullen de kosten erg variëren. U kunt rekening houden met de gemiddelde prijzen van € 300,- tot € 900,- voor een niet dragende muur te laten verwijderen.

Wat zijn de kosten om een dragende muur te laten verwijderen? De gemiddelde kostprijs om een draagmuur te laten verwijderen liggen tussen de € 1.000 en € 2.200,-.

Dit is voor een huis met een verdieping. Mocht uw woning meerdere verdiepingen hebben en de draagmuur bevind zich op de 2 de verdieping dan kunt u een prijsstijging verwachten van 25%

draagmuur verwijderen kosten
Draagmuur verwijderen Amsterdam

Kosten voor het verwijderen van muren

Als u van plan bent uw woonkamer te vergroten door een uw woning te laten verbouwen dan zijn sommige muren een belangrijk gegeven en kunnen bijdragen aan de draagconstructie van uw woning. Draagmuren houden uw gehele woning op zijn plaats en zorgen ervoor dat uw woning stevig op de fundering blijft staan.

Maar wat kost een dragende muur laten verwijderen door specialisten?

Kosten voor het verwijderen een draagmuur

Als onze vakmannen een dragende muur moeten verwijderen op een eerste of tweede verdieping is het niet meer dan logisch dat er veel meer arbeid verricht zal moeten worden. We hebben het hier grotendeels over de puin van de draagmuur verwijderen.

De gemiddelde draagmuur verwijderen kosten kunt u in de onderstaande tabel zien

Gemiddelde verwijdering kosten€ 1.100,-
Hoge verwijdering kosten€ 9.000,-
Goedkope verwijdering kosten€ 200,-

Kosten dragende muur vervangen door stalen balk

Door een goede constructieberekening te maken weet de constructeur of bouwbegeleider exact hoe zwaar de ondersteunende balk moet worden aangebracht om de steunmuur op te vangen.

  • Hoe zwaar moet de stalenbalk zijn?
  • Hoe groot moet de stalenbalk zijn
  • Welke soort stalenbalk moet er in de draagmuur geplaatst worden?

Al deze vragen zijn van groot belang voor het ondersteunen van de draagmuur. De geschikte dragende constructie zal moeten voldoen aan de normen om te zorgen dat bij verwijdering van de draagmuur de boel niet instort.

In sommige gevallen kan een horizontale draagbalk al genoeg zijn om een draagmuur veilig op te vangen. Het kan ook voorkomen dat er een stalen poort moet worden toegepast met meerdere stalen kolommen en staanders.

Soms volstaat een enkele horizontale balk om het verwijderen van een draagmuur veilig op te vangen. Vaak moet de vakman ook een verticale steunstructuur plaatsen in de vorm van één of meer staanders of kolommen.

Uit de constructieberekening blijkt of dat ook nodig is en welke afmetingen de staanders moeten hebben. Zijn er staanders nodig, dan kunnen de kosten twee keer zo hoog uitvallen.

We zullen u hier een overzicht laten zien van de meest voorkomende ondersteuningen van draagmuren.

  • Bij een lengte die korter is dan 2 meter dan kan de draagmuur rusten op een H ball (steunbalk)
  • Bij een lengte van 3 meter zou de H balk al steunbalken nodig hebben
  • Bij langere lengtes zoals een lengte van 4 tot 5 meter dan zal de constructie moeten worden aangepast

TIP: Ga nooit een draagmuur verwijderen zonder dat u een constructie tekening heeft laten maken. In sommige gevallen kunnen draagmuren helemaal niet verwijderd worden omdat het gehele huis hier op rust.

dragende muur verwijderd
Dragende muur verwijderd

Hoe verwijder je een op een goede manier een draagmuur?

We leggen u hier uit hoe draagmuren op de juiste manier verwijderd moeten worden:

Vergunning aanvragen


Wij krijgen vaak de vraag of er een vergunning aangevraagd moet worden om een dragende muur te moeten verwijderen en een balk ter ondersteuning te plaatsen.

Bij een normale vergunningsaanvraag bij de gemeente kunt u rekening houden met een tijdsbestek van 7 tot 8 weken. In sommige gemeentes kan je een spoed aardvraag indienen die vaak met 5 werkdagen al goed gekeurd wordt.

Bereid het verwijderen van een draagmuur goed voor


Als u een goede voorbereiding treft scheelt u dit achteraf een hoop werk. Dit is een bekend fenomeen bij een draagmuur verwijderen.

Als u ervoor zorgt dat het verwijderen van een draagmuur en het op de juiste manier plaatsen van de ondersteunende constructie in goede handen is zal u de gehele woning verbouwing goed moeten begeleiden.

U wilt immers wel dat het resultaat wat u voor ogen heeft daadwerkelijk uitkomt. Om dit juiste resultaat te bereiken hebben wij wat vragen voor u opgesteld:

Waarom wilt u de draagmuur verwijderen?
Hoe wilt u de draagmuur laten verwijderen en door wie?
Hoeveel wilt u van de dragende muur laten verwijderen?
Wat wilt u doen nadat de draagmuur verwijderd is?


Deze vragen zijn erg belangrijk zeker als u midden in een huis verbouwing zit. Draagmuren hebben een enorme invloed op het verbouwen en renoveren van je woonhuis. Dit is niet alleen maar door de kosten maar ook de extra ruimte die u creëert.

Hoe beter u de voorbereiding van de muur verwijdering op papier zet des te makkelijker het voor de constructie tekenaar zal worden. Bouwkundige tekeningen zijn van groot belang bij het verwijderen van steunmuren in uw huis om bijvoorbeeld de keuken bij de woonkamer te betrekken.

Kosten verschil bij grotere muur doorbraak

Er kan een enorm kostenverschil ontstaan tussen een muurdoorbraak van 3 meter breed of 4 meter breed. Waarom zit hier zoveel kosten verschil in? Hoe kleiner de draagmuur doorbraak is hoe goedkoper de sloopwerken zullen uitkomen.

Laat een constructie tekening maken van je draagmuur


Wij hebben al eerder genoemd dat het van groot belang is een constructieberekening als je een draagmuur gaat laten verwijderen van erg groot belang is. Een constructieberekening is een groot onderdeel van een gemeentelijk vergunning.

Mag je vergunningsvrij bouwen en een muur verwijderen? De berekening van de constructeur heeft daar grote invloed op. Er zijn veel risico s betreft een draagmuur verwijderen zonder vergunning. Als je zonder vergunning toch van plan bent om de dragende muur te verwijderen dan kan u erop wachten dat u een bouwstop kunt krijgen van de gemeente.

Draagmuur verwijdering voor meer woonruimte


Draagmuren verwijderen worden vaak gelijktijdig met een verbouwing uitgevoerd. Zo betrekken de meeste mensen hun keuken bij hun woonkamer en zullen het aantal m2 van hun woonoppervlakte flink vergroot worden.

Ook zal de waarde van uw woning flink omhoog gaan als u uw keuken bij uw woonkamer betrekt zoals een open keuken.

dragende muur verwijderen
Doorgang muur naar woonkamer

Hoe weet ik of mijn muur dragend is?

Bij elke muur wegslopen is het maar de vraag of deze dragend is. De meeste buitenmuren zijn dragende muren. Binnenmuren daarin tegen hoeven niet altijd dragend te zijn. Echter is dit te zien of het een muur van steen is of van gipsblokken. Niet dragend scheidingswanden hebben vaak palen, of steunen de boven muren van de bovenverdieping.

Elke woning heeft wel dragende muren dus pas goed op welke muur u wilt wegslopen!!

Kostenindicatie

Tekeningen constructieKostprijs
Constructive berekening laten maken€ 300,- tot aan € 600,-
Bouwtekening om schaal maken€ 500,- tot aan € 1.300,-
Stempelplan gemeente€ 200,- tot aan € 400,-
Omgevingsvergunning aanvragen€ 200,- tot aan € 500,-
Materiaalkosten staalKostprijs
Stalen balk plaatsen€ 200,- tot aan €600,-
Arbeid vakmannenKostenindicatie
Het laten slopen van een draagmuur€ 700,- tot aan € 1.000,-
Plaatsing stalen bak€ 600,- tot aan € 1.100,-
Afval vervoeren container€ 200,- tot aan € 400,-

De gemiddelde kosten voor het plaatsen van een stalen balk liggen tussen de € 1.100 tot de € 3.000,-. Echter zullen de prijzen kunnen variëren aanvankelijk hoe zwaar de H balk van staal zal worden berekend. Ook het type en de arbeid van de installatie brengen kosten met zich mee.

Doorgang tussen twee kamers creëren

Wilt u een extra grote kamer creëren dan is een doorgang naar je woonruimte of slaapkamer een zeer goede optie. Al zal u maar een gedeelte van de muur wegslopen dan raden wij toch aan om de Aannemer-Gigant dit uit te laten voeren. je weet namelijk nooit of het gaat om een draagmuur of een muurtje van gips.

Een doorgang maken naar een andere kamer kost gemiddeld tussen de € 1.250 tot € 2.150.-

Wat kost een niet dragende muur af breken?

Bij het laten slopen van een niet dragende muur zoals een muur van gipsblokken of gipsplaten dan betalen de meeste huis eigenaren een gemiddelde prijs tussen de € 200 tot € 900,-. De kostenfactoren waar rekening mee gehouden zal moeten worden zijn het afvoeren van het puin en de grote van de muur.

.

Aannemer-Gigant
Aannemer-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!