Renovatie woning

Voor het verbeteren van uw woning bent u bij de Aannemer-Gigant op de juiste plek, wij hebben al tal van keren huis renovatie’s aan woningen meegemaakt en verbeterd.

Wij doen dit in de meeste gevallen met de hulp van architect.

Deze kan dan de geplande renovatie op papier zetten zodat u precies weet wat er gaat gebeuren en zodat de aannemer ook exact weet wat de bedoeling is.

renovatie woning kosten
Complete woning renovatie Rotterdam

Een architect weet immers veel meer over originele staat van een huis en kan bovendien creatiever en daadkrachtiger bedenken hoe een woning goed vernieuwd kan worden.

Het maakt dan weinig uit of het een grote of een kleine renovatie betreft. Een woning opknappen is simpelweg gezegd een verbetering (of een gedeelte van een) van een woning.

Een renovatie is een vernieuwing en verbetering van de huidige staat. Dit kan ook inhouden dat oude details bijvoorbeeld weer terug gehaald worden.

Renovatie en woning verbetering zijn niet alleen verschillende termen maar betekenen ook daadwerkelijk wat anders.

Een huisrenovatie kan dan wel weer onderdeel zijn van een huis verbouwen.

Omdat woningrenovaties een dagelijkse klus voor ons is krijgen wij veel prijsaanvragen. Denkt u hierbij aan vragen zoals:

Een huis laten verbouwen of renoveren is niet heel goedkoop natuurlijk. Echter hoeft dit ook niet heel duur te kosten. 

De gemiddelde prijzen van een kleine of grote woonhuis renovatie variëren ook dan ook enorm.

Daarom vinden wij dat u recht heeft op een eerlijke prijs kwaliteits verhouding.

Leest u hier alle prijsinformatie die u van te voren moet weten voordat u uw huis laat opknappen door een aannemersbedrijf.

kostenberekening-badkamer-verbouwen
Oude badkamer gerenoveerd tot moderne badkamer

Wat moet je weten over een huis renovatie?

Het renoveren van een huis kan betekenen dat er nieuwe muren worden geplaatst een kelder onder de woning word gebouwd, de isolatie wordt vervangen, een serre wordt aangebouwd, een nieuwe badkamer wordt geplaatst en ga zo maar door.

Een voorbeeld van een kleine woningrenovatie is bijvoorbeeld wanneer de voegen in buitengevel hersteld moeten worden in de oude staat.

Er zijn dan geen complexe constructies nodig en daarom noemen we het een kleine renovatie. Ook bijvoorbeeld de gevel terugbrengen in de oude originele staat valt onder renovatie.

Het wooncomfort gaat in ieder geval omhoog en uw pand zal meer waarde krijgen. De meest uitgevoerde renovatie’s zijn de badkamers.

Wij zijn hier erg bedreven in en kunnen u helpen met ideeën en met de uitvoering. U kunt het offerteformulier invullen om de kosten van uw nieuwe badkamer te weten te komen.

Dit hoort bij allemaal bij onze service.

De laatste tijd zien we ook een opmerkelijke groei van renovaties die geënt zijn op energie besparing in een huis, denk bijvoorbeeld aan beter isoleren van een woning, kozijnen laten vervangen een dakkapel laten aanbrengen op uw dak of een efficiëntere cv-installatie laten aanleggen.

Wat kost een huis renovatie?

De algemene kosten van een complete huisrenovaties verschillen enorm. Een verbouwing kan een paar duizend euro kosten maar ook tonnen.

Afhankelijk van wat uw doelstelling is van de huisverbouwing zullen de kosten hierdoor oplopen.

Om een goed prijzeninzicht te kunnen krijgen van je eigen renovatie is het makkelijk de verschillende onderdelen van de verbouwing van je woning onder elkaar te zetten.

Dee meeste renovaties hebben een totaalprijs tussen de €9.000 en €80.000. Wil je je complete huis laten verbouwen? Dan zal een aannemer vaak een prijs per vierkante meter of per kubieke meter vastleggen.

De prijzen liggen dan in de meeste gevallen tussen de €40,- en €180,- per m² en €200,- en €400,- per m³. Het gemiddelde uurloon van aannemers ligt tussen de €20,- en €60,- per uur.

Kostenindicatie complete huis renovatie

In de onderstaande kostentabel vind u de gemiddelde prijzen voor een complete huis renovatie:

Complete huis renovatieGemiddelde kosten per m³
Klein huis van (90 m²)€350 / €400
Gemiddeld huis van (140 m²)€350 / €450
Groot huis van (190 m²)€350 / €500

Dit is uiteraard een gemiddeld genomen prijzen indicatie van wat de meeste aannemersbedrijven u in rekening brengen.

Kostenindicatie per renovatieonderdeel

In het onderstaande prijsschema vind je de gemiddelde kosten voor een huis renovatie per onderdeel.

Onderdelen huis renovatieGemiddelde kosten
Aanbouw laten plaatsen€15.000 / €20.000
Dakkapel plaatsen€3.000 / €4.000
Badkamer verbouwen€3.000 / €18.000
Toilet vervangen€700 /  €1200
Keuken opknappen€1.200 / €4.000
Verlichting laten aanleggen€100 /  €1.000
Deuren vernieuwen€70 / €200 (per deur)
Buiten-en binnenschilderwerk€900 / €3.500
Kelder bouwen€12000 / €40000

Kostenindicatie onderaannemers

We zullen u ook de uur prijzen weergeven van verschillende onderaannemers die moeten worden ingehuurd bij een complete huis renovatie.

OnderaannemersGemiddelde prijs per uur
Dakdekker€30 – €50
Elektriciens€35 – 70
Glaszetter€35 – €45
Stukadoors€20 – €50
Schilders€30 – €40
Timmerman€25 – €60
Tegelzetter€30 – €40

Waarom een woningrenovatie?

Een woning renoveren gebeurd vaak omdat de huidige staat van de woning erg verouderd is.

Woningen uit bijvoorbeeld de jaren 70 en ouder waar in de tussentijd weinig tot niks aan verbeterd is worden vaak in het geheeld gerenoveerd.

Deze woningen hebben namelijk vaak geen goede isolatie in bijvoorbeeld de kruipruimte zie ( kruipruimte isolatie laten aanbrengen ) en ook de leidingen in de woningen voor de centrale verwarming zijn nog niet gelegd.

Ook voldoet indeling in de meeste gevallen niet aan de eisen van tegenwoordig.

Ook veel woningen die ouder dan 15 jaar zijn voldoen niet aan de huidige eisen qua isolatie. Deze komen dan ook vaak in aanmerking voor een volledige renovatie.

Ook nieuwere woning waar andere mensen in komen wonen kunnen simpelweg niet voldoen aan de eigenaren van het huis. Dit kan ook een reden zijn om de gehele woning simpelweg te renoveren. Nog een reden kan zijn dat de eigenaar een herinrichting overwegen van de woning.

Wellicht is de indeling van de kamers hoogst onpraktisch en is het tijd om de indeling van de woning drastisch te veranderen. Met een herinrichting van een woning is dit op een relatief eenvoudige wijze te bereiken.

Stappenplan & tips woningrenovatie

Benodigde tijd: 20 dagen.

Als een oude woning aan een renovatie toe is dan is het belangrijk om alle werkzaamheden in een stappenplan te verwerken. Zo weten wij als aannemer exact wanneer er wat gerenoveerd moet worden. Het plannen voor het opknappen van uw woning is een van de belangrijkste aspecten naast de kosten van het renoveren:

 1. Wat wilt u laten renoveren?


  Het is uiteraard belangrijk om te weten wat u precies wilt gaan verbouwen. Kiest u voor een badkamer renovatie of wilt u uw woning laten opknappen? Als u dit weet heeft u ook alle alternatieven afgewogen? Omdat er veel oplossingen zijn waardoor het verbouwen een stuk goedkoper kan worden is het belangrijk deze mee te nemen.

 2. Verbouwkosten berekenen


  Wij hebben u al eerder uit gelegd hoe te besparen op de kosten van een verbouwing. Een van de belangrijkste aspecten is om offertes met elkaar te vergelijken zodat u nooit teveel betaald.

 3. Financiering regelen


  Tegenwoordig gaat het allemaal niet zo heel makkelijk meer het laten financieren van een huis. Laat staan een financiering van een verbouwing. Zorg dat u op tijd bent met het aanvragen want in sommige gevallen kan het wel eens meer dan 7 weken duren voordat u een antwoord krijgt van de gene die de financiering voor u in orden moet maken.

 4. Wie heeft u nodig voor een totaalrenovatie?


  Wat en wie heeft u nodig bij een renovatie van uw woning? een klusjesman of wilt u een aannemer inhuren die al het werk voor u uit handen gaat nemen. Stel je zelf de vraag hoeveel mensen heb ik nodig om kozijnen te laten plaatsen, of hoeveel mensen heb ik nodig om het dak te laten vervangen? Op deze manier komt u er snel genoeg achter wie en hoeveel vaklui u kan inhuren om de werkzaamheden uit te laten voeren.

 5. Verbouwing voorbereiden


  Wie gaat de renovatie uitvoeren? en in welke volgorden wordt het geplant? Al deze zaken zal u van te voren moet beslissen. Een goede tip is dan ook schrijf alles voor u zelf uit zodat u niet steeds weer moet denken hoe het ook alweer zat. Wij geven u hier een voorbeeld van het plaatsen van een dakkapel:

  Heb ik een renovatievergunning nodig?
  Wie maakt de verbouw tekening?
  Offertes en renovatie prijzen aanvragen
  Een aannemer inhuren of niet?
  Met de buren over leggen

Al deze kleine aspecten kunnen u helpen het renoveren gemakkelijker te maken.

Kosten woning laten verbouwen
Complete woning gerenoveerd Utrecht

Uitvoering renovatie woning

Een woning renovatie wordt opvallend vaker uitgevoerd wanneer men een huis gekocht heeft of wil gaan verkopen.

Dit is natuurlijk ook logisch, mensen die  hun huis voor de beste prijs willen verkopen, moeten zich onderscheiden.

En een huisrenovatie helpt dan ook de prijs te verhogen. In de periode dat mensen in een huis wonen wordt er niet bijster vaak een grote renovatie uitgevoerd.

Wanneer u een renovatie wenst uit te voeren is het belangrijk dat u weet wat u precies gedaan wilt hebben.

Ook is het belangrijk om te weten of de te renoveren woning van hout, van steen of wellicht een ander materiaal is.

Als u dit duidelijk heeft kunt u het offerteformulier invullen met uw wensen duidelijk beschreven, en wij zullen dan een vrijblijvende offerte toesturen.

Wanneer u niet precies weet wat u gedaan wilt hebben maar wel een budget in uw hoofd heeft voor woning verbetering kunnen wij u ook vrijblijvend adviseren over wat er mogelijk is voor uw beschikbare budget.

Woning opknappen de oplossingen

Tijdens een persoonlijk gesprek bespreken wij uw persoonlijke wensen voor de renovatie aan uw woning.

Afhankelijk van uw wensen maken wij een plan. Wij leveren hierbij maat oplossingen.

Wij hebben de klantvriendelijkheid ook hoof in het vaandel staan. Wij komen al onze afspraken na en kunnen op elk moment tijdens de renovatie uw uitleg geven over de werkzaamheden, of desgewenst kleine aanpassingen doorvoeren.

Voordat we beginnen aan uw opdracht, lopen we eerst met u de woning door om onze werkwijze toe te lichten.

Hierdoor verloopt de woning renovatie efficiënt en soepel. De Aannemer-Gigant levert hierbij een hoge kwaliteit tegen een voordelige prijs.

In 2022 voordeel huis renoveren

De overheid heeft met het oog op de bouwcrisis besloten dat er een tijdelijk verlaagd btw tarief geld voor het renoveren van een woning.

Tegenwoordig is dit btw voordeel reeds verdwenen, er moet dus weer gewoon 21% btw betaald worden wanneer u een renovatie wilt laten uitvoeren.

In plaats van 21% betaald u nog maar 9% btw. Voor een duidelijke uitleg en inzicht in de voorwaarden verwijzen we u door naar de publicatie van het besluit op de rijksoverheid website: Rijksoverheid geeft btw korting op een renovatie aan uw woning 2013.

Heeft u hulp nodig bij de renovatie aan uw woning? Dan schieten wij u graag te hulp.

Vraag geheel een vrijblijvende offerte aan en laat u verrassen door onze uitgebreide kennis en aanbod.

serre aanbouw
Bijkeuken renovatie met uitbouw

Offerte voor woning renovatie

Om de exacte kosten woning renovatie te achterhalen kunt u het best een offerte aanvragen bij ons aannemersbedrijf.

Als u ons u duidelijk beschrijft wat de bedoeling kunnen en duidelijk beschrijft wat de huidige staat is, al dan niet ondersteund met een foto, kunnen wij op een redelijke manier de kosten berekenen.

Als u een budget in uw hoofd heeft bent u natuurlijk vrij om dit erbij te noteren.

Op deze manier kunnen we een berekening toepassen en oplossingen aandragen die helpen binnen u budget te blijven.

Wij reageren binnen 2 werkdagen met een geheel vrijblijvende offerte.

Mocht de prijs interessant zijn zullen wij altijd op locatie langskomen om een definitieve offerte op te maken.

Op deze manier weet u exact wat de prijs voor de renovatie van uw woning zal zijn.

Interessante informatie..

Hoeveel kost het om een ​​heel huis te verbouwen?

De kosten van uw verbouwing ligt er aan wat u wilt laten opknappen. Als u nog geen idee heeft van wat u wensen zijn, maar wel een budget. Dan kunt u een geheel vrijblijvende offerte aanvragen. Zodat wij u kunnen ondersteunen bij het maken van uw keuze’s. Leest u alles over de kostprijs verder op deze pagina.

Waar begin ik bij het renoveren van een huis?

Prijs-vergelijken

Dit is altijd waar wij de meeste vragen over krijgen. Omdat het renoveren van uw woning is niet altijd even snel gedaan. Er moeten met heel wat factoren rekening gehouden worden. Daarom hebben wij voor u een opzet stappenplan gemaakt. Leest u alles hierover verder op deze pagina.

Aannemer-Gigant
Aannemer-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!