Uitbouw prijzen

U bent op zoek om meer informatie te kunnen vinden over het laten uitbouwen van u bestaande of nieuwbouw woning.

Maar u wilt graag weten wat het kost om zo een prachtige uitbouw te laten plaatsen. Op deze pagina vindt u meer informatie over de uitbouw prijzen die gangbaar zijn en hoe deze zijn opgebouwd.

We zullen u alles uitleggen over de uitbouw prijzen per m2 ( per vierkante meter ) of per m3 ( per kuub ) de juiste werkwijze maar ook een goedkope oplossing als het vergroten van uw woonkamer toch te duur gaat worden.

De uitbouw prijzen worden bepaald door een groot aantal factoren waar u zelf een grote invloed op heeft.

uitbouw prijzen
Uitbouw keuken

De gemiddeld berekende kosten voor een uitbouw aan uw woning liggen tussen de € 15.000 & € 23.000. Dit is inclusief de materialen en de complete montage.

Wat een grote invloed heeft op de uitbouw kosten is de breedte en lengte van de uitbouw. Hierdoor wordt namelijk de grote van het vloeroppervlakte bepaald. Hoe meer vloer oppervlakte hoe groter de uitbouw gebouwd zal moeten worden.

Ook heeft de glassoort invloed op de eindprijs. Kiest u voor dubbel glas of HR ++ glas? Zie hier in de onderstaande uitbouw prijzen tabel de kosten van een uitbouw van (5 meter breed, 3 meter diep)

Soort uitbouwPrefab uitbouw kosten (kant-en-klaar)Maatwerk uitbouw kosten
Standaard € 15.000 tot € 19.000€ 18.000 tot € 21.000
Klassiek of modern€ 16.000 tot € 20.000€ 20.000 tot € 24.000

Offerte aanvragen en flink besparen!

Wij begrijpen als geen ander dat het uiterst belangrijk is om te weten wat de uitbouw of opbouw van uw woonhuis gaat kosten.

Uitbouwen en het vergroten van uw woonkamer of keuken is niet goedkoop! Bedragen tussen de 20 a 50,000 euro zijn bedragen waar u niet verrast van op hoeft te kijken.

Wilt u ongeveer weten wat het kost om een woning uitbouw te laten plaatsen door een aannemer? Dan vind u al deze prijsinformatie op deze pagina of op de rest van onze website. Het is dus niet noodzakelijk om meteen een offerte aan te vragen!!

Bent u serieus geïnteresseerd en wilt u graag dat de aannemer bij u langs komt om alle vakkundige normen van de uitbouw te bespreken? Dan verzoeken wij u het offerte formulier zo uitgebreid mogelijk in te vullen.

(Vult u bij de beschrijving zo uitgebreid mogelijk in wat uw wensen zijn zodat wij een goed zicht krijgen van uw toekomst plannen.)

De bedoeling is dan ook een goed evenwicht tussen uw wensen en uw budget vinden.

Een aanbouw kost simpel gezegd een hoop geld. Het is dan ook verstandig om een uitbouw van uw huis zo nuttig mogelijk te creëren voor eventuele volgende kopers van uw woning.

Op die manier verdient u de som geld die u betaalt voor een uitbouw op een later tijdstip weer terug, u kunt het zien als een investering.

Omdat wij ook wel de uit- en aanbouw specialist worden genoemd krijgen wij veel prijsgerichte vragen.

Denkt u hierbij aan vragen zoals:

  • Wat zijn de kosten van een kleine of grote uitbouw?
  • Hoe duur is uitbouwen van mijn woonkamer?
  • Wat zijn normale prijzen om mijn woonkamer groter te maken?
  • Kost een uitbouw laten plaatsen veel?

Natuurlijk is een complete of prefab uitbouw laten maken niet goedkoop. Maar in onze ogen hoeft een dakopbouw, aanbouwen of een dakkapel laten plaatsen ook niet duur te wezen.

De gemiddelde prijzen van uitbouwen variëren ook enorm.

Daarom vinden wij dat u recht heeft op een eerlijke prijs kwaliteits verhouding.

Leest u hier alle prijsinformatie die u van te voren moet weten voordat u over gaat tot het laten plaatsen van een uitbouw.

aanbouw
Uitbouw met openslaande deuren

Meerwaarden aanbouw

Bij het eventuele verkopen van u bestaande of nieuwbouw woning zal er altijd worden ingeschat wat de meerwaarde kan wezen die in der loop van de tijd is ontstaan door het verbouwen van uw woning.

Een taxateur kijkt al snel naar hoeveel m2 de tussenwoning of hoekwoning had en nu heeft.

Door het laten plaatsen van een uitbouw lopen de m2 natuurlijk aardig op en zullen de uitbouw prijzen hier invloed op hebben.

We hebben voor u een prijslijst samengesteld zodat u een goed beeld heeft van wat een uitbouw kost.

Afmetingen uitbouwGemiddelde prijs ( waarde toename)
2 × 2 meter€ 9.000,-
3 × 2 meter€ 10.500,-
4 × 2 meter€ 14.500,-
5 × 2 meter€ 15.000,-
6 × 2 meter€ 16.700,-

Uitbouwen meer ruimte

Het extra oppervlakte wat door het aan en uitbouwen netto is ontstaan zullen u ook veel meer indeling- mogelijkheden geven.

U kunt een veel grotere woonkamer met zitruimte creëren zodat u weer meer ruimte heeft voor u eethoek. De meeste uitbouwen bij een woning worden dan ook in de woonkamer gerealiseerd.

Daarnaast is het een goede manier om  uw woning meer waarde te geven.

Wanneer u uw woning wilt verkopen zullen makelaars en geïnteresseerde mensen in uw woning het eerst kijken naar de oppervlakte van uw woning. In de regel is meer vierkante meter in uw woning beter dan minder ruimte.

2 verdiepingen

Als u van plan bent nog meer ruimte te laten bijbouwen dan is een aanbouw met 2 verdiepingen aan je woning natuurlijk wel de uitkomst!

Door een extra verdieping op de uitbouw te laten plaatsen zal u veel meer woonruimte worden gecreëerd dan alleen bij het bijbouwen op de begaande grond.

Een dubbele uitbouw zorgt er namelijk ook voor dat u meer leefruimte krijgt op 2 etage in plaats van alleen maar de begaande grond.

Het uitbouwen van uw woning op deze manier zal u veel meer mogelijkheden geven dan dat alleen de woonkamer is verlengd. Denkt u aan de volgende voordelen:

Dit zijn dan ook maar een paar mogelijkheden om de 2 de verdieping van de uitbouw te benutten.

Vergeet u niet dat u een flinke meerwaarde zult krijgen bij het eventuele verkopen van uw nieuwbouw of bestaande huis.

Glas prijzen voor uitbouw

Ook bij het vergroten van uw woning is lichtinval een belangrijk aspect. Door het juiste glas te kiezen krijgt u de lichtinval die u wilt en kunt u ook nog eens ( bij isolatieglas ) besparen op de stookkosten.

De glassoort bepaalt uiteindelijk de totaalprijs van de nieuwe uitbouw. ( We hebben het hier over het glas rondom de aan of uitbouw dus geen lichtstraat of lichtkoepels.

Hiervoor zal een meerprijs berekend worden door de aannemer.)

Soort glasGemiddelde kostprijs per m2 (vierkante meter)
Dubbel glas 64 euro
HR glas ( standaard ) 67 euro
HR+ 69 euro
HR++ 77 euro
HR+++ 99 euro

Extra opties kiezen?

Bij het plaatsen van een bijgebouw komt er vaak een meerprijs bij de totaalprijs om de hoek kijken.

Dit komt omdat de meeste mensen kiezen voor extra opties. We zullen een aantal van deze opties inclusief de prijzen laten zien in de onderstaande kostentabel.

Soort van extra bouwoptie Gemiddelde prijsschatting
Geveldoorbraak ( Opening van de woonkamer naar de uitbouw )Tussen de 1900 /  2400 euro
Stucwerk ( Een geheel maken van de muren en plafonds ) Tussen de 600 / 950 euro
Elektra ( Verlichting uitbouw aanleggen ) Tussen de 300/ 450 euro
Centrale verwarming ( Vloerverwarming uit-of aanbouw ) Tussen de 800/ 1000 euro
Afwerken: schilderwerk / timmerwerk Tussen de 200 / 800 euro

Serre of uitbouw?

De uitbouw prijzen zullen al snel tegen de 20,000 euro aanlopen. Dit bedrag zal snel oplopen als u de aanbouw groter laat bouwen dan die van een standaard.

De keuze tussen een uitbouw of serre kan dan ook een flinke afweging wezen omdat het bouwen van een serre veel goedkoper is dan die van een uitbouw.

Daarnaast zorgt een serre ervoor dat er meer daglicht uw woning kan binnendringen, er komt meer zon uw woning in.

Veel mensen waarderen dit en bovendien wekt dit de indruk dat de woning groter is.

Fundering

Het is verstandig een uitbouw altijd te voorzien van een fundering op palen.

De woning waar de aan of prefab uitbouw tegen aan word geplaatst is vaak al wat ouderen en heeft zijn zetting zoals dit heet al gehad.

Hierdoor zal dus de uitbouw alleen nog gaan werken en kunnen er scheuren ontstaan in uw muren omdat de uitbouw nog gaat werken en de woning niet meer.

Met een goede fundering wordt voorkomen dat de constructie instabiel is. Afhankelijk van de zwaarte van de uitbouw en de manier waarop deze geconstrueerd wordt zal er een bepaalde fundering gemaakt moeten worden.

prijs-van-kozijnen
Uitbouw van 5 meter breed

Uitbouw prijzen factoren

  • Grootte van de uitbouw
  • Materiaalkeuze (hout of stenen)
  • Aantal en soort kozijnen
  • Isolatie
  • Fundering
  • Afwerkingsniveau

Dit zijn de belangrijkste maar niet enigste factoren die uiteindelijk de aanbouw kosten zullen bepalen.

Richtlijn prijzen

Er zijn een aantal richtlijnen die u in uw hoofd kunt nemen aangaande de uitbouw prijs.

Een casco uitbouw kost rond de €2000 per m2. Casco betekent dat er niks afgewerkt wordt, u heeft dus een uitbouw zonder vloer, isolatie, verwarming of raam.

Voor al bovengenoemde “extra’s” kunt u dus rekenen op een meerprijs. Een houten vloer laten leggen in de uitbouw zal dus vele malen duurder zijn dan een laminaat vloer.

Hetzelfde geldt voor luxe kozijnen, deze zullen de prijs ook hoger doen uitvallen dan een standaard kozijn.

De bodemsoort is ook van groot belang bij het bepalen van de kosten. De bodem bepaalt namelijk welke fundering we maken voor de aanbouw.

Een bouwtechnisch expert kan dit voor u bepalen.

De fundering is een groot gedeelte van het kostenplaatje, dit heeft dus zeker invloed op de prijs.

Om u een beetje een indruk te geven van de kosten die kunnen gaan spelen geven wij u hieronder een kleine opzet van de gemiddelde prijzen:

Breedte x DiepteOppervlakteGem prijzen
2 m x 3 m6 m2€ 14.000
4 m x 3 m12 m2€ 17.000
5 m x 3 m15 m2€ 22.000

Vergunningsvrij bouwen

Het bouwen van een uitbouw mag niet altijd vergunningsvrij. Echter is het momenteel zo dat de uitbouwen wel groter gebouwd mogen worden vergunningsvrij dan vroeger.

Waar eerst een maximale diepte van 2,5 meter voor stond mag nu al een diepte hebben van 4 meter. het vergunningvrij bouwen is dus wel een stukje soepeler geworden.

We hebben het uiteraard wel over het bijbouwen van de achterkant van uw woning.

aanbouwen
Stenen uitbouw Amsterdam

Uitbouw prijzen aanvragen

Zoals u gelezen heeft is het lastig om gemakkelijk inzicht te krijgen in de uitbouw prijzen van uw persoonlijke situatie.

Als u precies wilt weten wat de uitbouw woning voor u gaat kosten adviseren wij u om het offerteformulier op onze website in te vullen.

Wees zo duidelijk mogelijk over uw bouw wensen, dan kunnen wij een nauwkeurige offerte samenstellen die zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid komt.

Wist u dat u flink kunt besparen op de kostprijs door verschillende offertes met elkaar te vergelijken?

Leg de aangevraagde offertes naast elkaar neer en bekijk wie de voordeligste prijs / kwaliteitsverhouding heeft.

Op deze manier bent u altijd goedkoper uit dan u denkt !!

De uitbouw prijzen berekenen

Wanneer wij van u het verzoek krijgen om een offerte op te stellen kunnen wij een berekening maken. Daarom is het belangrijk om duidelijk te communiceren wat de wensen zijn, zoals het aantal m2 en eventueel m3.

Ook welk materiaal de voorkeur heeft, de mate van afwerking en de ondergrond waarop gebouwd moet worden is belangrijke informatie.

Met al deze informatie kunnen wij een redelijk adequate berekening maken. Om de prijzen voor uw uitbouw exact te berekenen zullen we langskomen op locatie om een kloppende offerte op te maken.

De aannemer gigant staat voor u klaar om u duidelijkheid over uw uitbouw prijzen te geven. Wilt u toch meer weten over het uitbouwen dan kunt u altijd even contact met ons bedrijf opnemen.

Vragen & Antwoorden

Wat is de prijs van een uitbouw?

De gemiddelde prijs van een uitbouw laten plaatsen door een aannemersbedrijf varieert tussen de 15 tot 50 duizend euro. Afhankelijk hoe u de uitbouw gebouwd wilt hebben.

Is uitbouwen van een huis duur?

erkend vakwerk

Een woning uitbouw plaatsen is niet goedkoop! Echter stijgt uw woning flink in waarde en krijgt u een flinke hoeveelheid woonoppervlakte bij uw woonkamer.

Kan ik een vrijblijvende prijsopgave laten maken?

Prijs-vergelijken

Ja, op onze website heeft u de mogelijkheid om een vrijblijvende prijsopgave aan te vragen. Lees hier meer over op deze pagina.

Aannemer-Gigant
Aannemer-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!