Kosten prefab opbouw

Als u een eenvoudige en goedkope manier zoekt om extra woonruimte te creëren op je dak in plaats van een aanbouw in de tuin, dan is een prefab dakopbouw het gene wat hiervoor het meest geschikt is.

De Aannemer-Gigant is de dakopbouw specialist van Nederland en plaatst een geprefabriceerde dakverhoging binnen 1 dag.

Maar welke voor- en nadelen zitten er aan een prefab opbouw als we deze vergelijke met een compleet op maat gemaakt exemplaar? Leest u hier wat een opbouw van prefab kost en wat het verschil is tussen prefab en een casco opbouw.

prefab opbouw
Prefab opbouw dak

Wat is een prefab opbouw?

Een prefab dakopbouw van houtskelet wordt in de meeste gevallen voorgefabriceerd in onze fabriek. Door de voorbereidende werkzaamheden is het mogelijk een opbouw binnen een dag op uw dak te laten plaatsen.

Een dakverhoging kan zowel op een schuin dak ( hellend dak ) worden geplaatst als op een plat dak. U kunt er voor kiezen bij een prefab opbouw de afwerking zowel aan de binnenzijde als buitenzijde zelf te doen om zo op de kosten te besparen.

U kunt altijd bij de bouwer een aannemer offerte aanvragen om de prijzen te vergelijken om zelf de afwerking van de prefab opbouw uit te voeren of dit te laten doen door de Aannemer-Gigant.

Prefab opbouw kosten

De gemiddelde prijs van een prefab dakopbouw heeft grotendeels te maken met uw wensen. Denk hierbij aan:

 • Hoe groot wilt u de prefab dakopbouw laten bouwen?
 • Een casco of afgewerkte opbouw?
 • Wilt u elektra voorzieningen van te voren laten infrezen?
 • Een plat dak of schuin dak op de opbouw?
 • Moet de aannemer de binnen en buitenkant voor u afwerken?

De prijs hangt dus af van vele vragen, Gaat het om een dakkapel met een extra verdieping boven op je dak? En wat zullen de afmetingen van je prefab opbouw zijn? Ook zijn de materialen waar je je dak mee laat verhogen van invloed op de prijs.

U kunt gemiddeld rekening houden met de volgende prijscalculatie:

Soort dakSoort prefab dakopbouwGemiddelde prijs met plaatsing
Plat dakExtra verdieping bouwen met plat dak€ 20.000 tot 25.000
Extra verdieping bouwen met schuin dak€ 20.000 tot 25.000
Schuin dakDakkapel plaatsing€ 5.000 tot aan 4.000
Enkelzijdige nokverhoging plaatsen€ 7.500 tot aan 10.000
Dubbelzijdige nokverhoging plaatsen€ 11.000 tot aan 15.000

Hoe wordt een prefab dakopbouw geplaatst?

Benodigde tijd: 2 dagen, 5 uren en 5 minuten.

Het laten maken, plaatsen of monteren van een prefabriceerde dakverhoging vergt uiteraard een hoop ervaring en expertise. Het is daarom geen slecht idee om samen met een dakwerker of aannemer die gespecialiseerd is in prefab dakopbouwen te plaatsen de klus te klaren.

 1. Hoe plaatsen wij een prefab dakopbouw?


  Een prefab exemplaar wordt voor 80 % in de fabriek om maat gemaakt. Nadat wij zijn komen inmeten hoe groot de prefab opbouw moet worden gebouwd kunnen wij u exact vertellen wat de kosten hiervan zullen zijn.

 2. Het ontwerp van de opbouw


  Op basis van de afmetingen en uw wensen komen wij met een paar verschillende ontwerpen die volgens de juiste bouwmethode worden voorbereid. Je huis uitbreiden is natuurlijk een ingrijpende klus en moet wel vast staan op een bestektekening. De dakopbouw van prefab wordt dan ook zorgvuldig op maat uit getekend door onze architect.

 3. Kosten calculatie prefab dakopbouw


  Na het tekenen van het bestek en het materiaal kunnen wij als aannemersbedrijf exact de berekening maken hoeveel een een prefab dakopbouw gaat kosten. Als de klant het met de prijs van het getekende prefab exemplaar eens is kunnen wij over gaan tot het op maat maken van de opbouw.

 4. Plaatsing opbouw van prefab


  Als het eenmaal zover is dat het bouwen van de prefab dakverhoging kan ingezet worden dan kunnen wij de opbouw, aanbouw, of het dakterras daadwerkelijk gaan bouwen. De planning zal goed met de klant worden doorgesproken en de begin en de opleverdatum zijn natuurlijk van groot belang.

 5. Binnen 1 dag een prefab opbouw


  Omdat de gehele dakopbouw grotendeels in de fabriek op maat is gemaakt kunnen wij als aannemer met speciale hijs technieken de prefab dakverhoging binnen enkele uren aanbrengen op uw dak. Alle voorbereidingen zoals elektra , water, en afvoeren zullen van te voren al aangelegd worden.

  Onze houtskelet constructie wordt in de meeste gevallen in een dag wind en waterdicht geplaatst. Na oplevering kunt u zelf beslissen of u de prefab opbouw wilt laten afwerken door onze vakmannen of dat u zelf een poging gaat wagen.

extra verdieping op je dak laten bouwen
Extra verdieping bouwen op je dak

Goedkoop een verdieping bouwen op je woning

Opbouwen, bijbouwen en uitbouwen van woningen kost allemaal genoeg geld en is vaak te duur voor de particulier. Echter is er een manier om goedkoop een extra verdieping op je huis te bouwen door een prefab kante en klare verdieping.

Een extra verdieping van prefab wordt geheel op maat gemaakt en binnen een dak bevestigd op uw platte of schuine dak van uw woning. Zo heeft u snel meer ruimte voor extra slaapkamers of een werkkamer.

Een verdieping boven op je dak laten bouwen is een stuk goedkoper dan verhuizen. De waarde van uw woonhuis zal enorm stijgen en het zal u uiteindelijk nooit geld gaan kosten.

Aannemer-Gigant
Aannemer-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!