Goedkoop dakkapel laten plaatsen

Als u op zoek bent naar een betaalbaar dakkapel? Dan wilt u uiteraard ook dat deze van een goede kwaliteit is. De Aannemer-Gigant plaatst uw dakkapellen voor de scherpste prijs aan een- of twee kanten van uw dak snel en vaak binnen 1 dag.

Maar hoe zorgt u ervoor dat de dakkapel kosten binnen uw budget blijven? Gelukkig zijn er genoeg manieren om een goedkoop dakkapel te plaatsen waarmee u kunt genieten van meer ruimte op uw zolder. Leest u snel verder om erachter te komen hoe u aan een betaalbaar dakkapel komt.

dakkapel-plaatsen
dakkapel plaatsen

De gemiddelde dakkapel kosten (inclusief dakkapel plaatsen) liggen rond de € 7.500,- Er zijn verschillende factoren die de prijzen van een dakkapel bepalen. De kosten van een goedkoop en nieuw dakkapel per meter hangen grotendeels af van de materiaalkeuze.

Ook de manier hoe en waar het dakkapel geplaatst moet worden zullen prijsbepalend zijn.

De meeste klanten van ons die kiezen voor een goedkoop dakkapel plaatsen kiezen voor een dakkapel van hout of kunststof.

De prefab modellen zijn altijd goedkoper dan wanneer de dakkapelspecialist het dakkapel op maat moet komen maken.

Leest u hier wat de prijzen zijn van een goedkoop dakkapel bij een standaard afmeting:

Type goedkope dakkapelPrefab (kant-en-klaar
inclusief plaatsen)
Traditioneel (op maat gemaakt
inclusief plaatsen)
Houten dakkapel plaatsingVanaf prijs € 3.000Vanaf prijs € 3.800
Kunststof dakkapel plaatsingVanaf prijs € 3.500Vanaf prijs € 4.500
Polyester dakkapel plaatsingVanaf prijs € 4.500Niet mogelijk

Hoe wordt een goedkope dakkapel geplaatst?

Benodigde tijd: 1 dag en 5 uren.

Ook bij het plaatsen en monteren van een goedkoop dakkapel zal de dakkapellen specialist zeer vakkundig te werk moeten gaan. Ook bij het plaatsen van wat goedkopere dakkapellen komt het specialistische vakmanschap om de hoek kijken. Leest u hier het stappenplan van de plaatsing van een voordeliger dakkapel:

 1. Voorbereiding van het bestaande dak


  Voordat het budget dakkapel geplaatst kan worden zal de dakkapelspecialist de juiste maten van het dakkapel moeten aftekenen voor het gat wat in de dakconstructie zal moeten worden gemaakt. Hier heeft de schuinte ( hellingshoek van het dak) veel invloed op.

 2. Materiaalsoort dakkapel


  Het materiaal van het dakkapel de kleur en de maat van het goedkopere dakkapel hebben ook een grote invloed op de plaatsing. Zo is een dakkapel van prefab sneller geplaatst dan een dakkapel van hout of kunststof.

 3. Hoe wordt het dakkapel geplaatst?


  Onze dakkapelspecialist zal alle voorbereidingen treffen die nodig zullen zijn voor de plaatsing van de nieuwe ruimte op zolder. Zo zal hij alles afdekken met zeil tegen eventuele regenval en zullen de dakafwerkingen zoals de dakbedekking van te voren op maat gesneden worden. Het aftimmeren van de binnenkant en buitenkant van het dakkapel kan pas als het gehele dakkapel waterdicht is.

 4. Rekening ontvangen voor het uitgekozen dakkapel


  Als het dakkapel compleet is aangebracht dan zal deze worden afgetimmerd. Nadat de klant tevreden is met zijn of haar goedkope dakkapel zorgen wij ervoor dat u de eindafrekening krijgt met de afgesproken gecalculeerde prijs van het dakkapel.

dakkapel kosten
Plaatsing goedkoop dakkapel in Haarlem
Type goedkope dakkapelPrijzen
inclusief plaatsing
LevensduurOnderhoud / of niet
Houten dakkapelVanaf € 2.400Min 30 jaarSchilderwerk onderhoud nodig om de 5 jaar
Kunststof dakkapelVanaf € 3.000Min 55 jaarAlleen schoon te maken
Polyester dakkapelVanaf € 3.900Min 55 jaarAlleen schoon te maken

De keuze van het materiaal bepaalt voor een groot deel hoe goedkoop je dakkapel gaat worden. Een van de goedkopere exemplaren is een prefab houten dakkapel. Dit scheelt in tegen stelling 40% op de prijs van een polyester dakkapel. Maar wat zijn de voor- en nadelen van een goedkoop dakkapel?

Soort materiaalVoordeelNadeel
Hout Het goedkoopste prefab dakkapel
Zeer authentieke uitstraling
Makkelijk te schilderen
Om de 5 jaar schilderen
Kortere levensduur dan polyester
Duur plaatsing is langer
Moeilijk een vergunning te krijgen
Kunststof Moderne look
Onderhoudsvrij
Kan goed geïsoleerd worden
Prijs ligt 30% hoger
Repareren is lastig
Polyester Geheel naadloos
Geen onderhoud nodig
Goed geïsoleerd
40% hogere prijs
Reparatie is moeilijk

Betaalbaar en een snelle montage

Wij leveren en monteren ook prefab, houten of een kunststof dakkapellen of zelfs een traditioneel gebouwd exemplaar in een zeer korte tijd voor uw renovatie of nieuwbouwwoning. Lees hier alles over een dakkapel met een schuin dak.

Omdat wij een betaalbaar aannemersbedrijf zijn krijgen wij regelmatig vragen over dakkapel plaatsingen en de prijs hiervan. Denkt u hier bij aan vragen zoals:

Natuurlijk is ook een betaalbaar of een actie op een dakkapel niet heel goedkoop maar in onze ogen hoeft het aanschaffen van een dakkapel ook niet duur te wezen. De gemiddelde prijzen van dakkapellen variëren ook enorm.

Daarom vinden wij dat u recht heeft op een eerlijke prijs kwaliteits verhouding.

Leest u hier alle prijsinformatie die u van te voren moet weten voordat u overgaat tot het plaatsen van een kapel aan de voorkant of achterkant van uw dak.

Leest u op deze pagina alles over een dakkapel laten plaatsen aan de voorzijde of achterzijde van uw nieuwbouw of bestaande woning en de bijbehorende prijzen.

Wij zijn de dakkapel discounter van Nederland met altijd zeer scherpe prijsacties.

Offerte goedkoop dakkapel aanvragen

Wij begrijpen als geen ander dat het uiterst belangrijk is om te weten wat de dakkapel prijzen zijn. Een dakkapel om uw zolder te vergroten is niet goedkoop!

Bedragen tussen de 12 a 20,000 euro zijn bedragen waar u niet van hoeft te schrikken.

Wilt u ongeveer weten wat het kost om een dakkapel te laten plaatsen door een aannemer of uw oude dakkapel laten vervangen? Dan vind u al deze prijsinformatie op deze pagina of op de rest van onze website.

Het is dus niet noodzakelijk om meteen een offerte aan te vragen!!

Bent u serieus geïnteresseerd en wilt u graag dat de aannemer bij u langs komt om alle vakkundige normen van het dakkapel en de dakkapel prijzen te bespreken?

Dan verwijzen wij u het offerte formulier zo uitgebreid mogelijk in te vullen.

(Vult u bij de beschrijving zo uitgebreid mogelijk wat uw wensen zijn zodat wij een goed zicht krijgen van uw toekomst plannen.)

kosten-van-een-dakkapel-laten-plaatsen

Goedkope kunststof dakkapellen

Een kunststof dakkapel is de goedkopere oplossing ten opzichte van een houten dakkapel.

Vroeger was kunststof duurder maar door de doorlopende ontwikkelingen is het fabriceren van kunststof kapellen stukken goedkoper geworden.

Ook is de efficiëntie van de fabrieken beter geworden waardoor ook op dat punt het maken van kunststof prefab dakkapellen steeds goedkoper is geworden.

Een ander voordeel van een kunststof dakkapel is dat de isolatie vaak beter is. De profielen en wanden van deze dakkapellen worden in de meeste gevallen goed met tussenruimtes gecreëerd om een zo optimaal mogelijke isolatie te bewerkstelligen.

Dit betekent dus dat er minder stookkosten zullen zijn en dat u op die manier dus ook kosten bespaard.

En als klap op de vuurpijl hebben kunststof dakkapellen in tegenstelling tot houten dakkapellen amper onderhoud nodig.

Ook hier geldt dus weer dat op de lange termijn de kunststof dakkapellen stukken goedkoper zijn.

Kozijnen zijn prijs bepalend

Welke en wat voor kozijnen er geplaatst zullen worden in de dakkapel zijn ook erg bepalend voor de uiteindelijke prijs. Kozijnen komen namelijk in verschillende uitvoeringen en in verschillende materialen.

Zo kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor kozijnen uit verschillende soorten hout, kozijnen van kunststof en kozijnen van aluminium. De keuze hierin is erg bepalend voor de uiteindelijke prijs en hoe goedkoop het dus wordt.

Zo is een hardhouten kozijn met behandeling een stuk duurder dan wanneer hout van mindere kwaliteit wordt gebruikt.

Wanneer u nog goedkoper wilt is het mogelijk om een kunststof kozijn te kiezen. Een goedkoop dakraam is ook een mogelijkheid in een dakkapel.

Daarnaast zult u ook nog de keuze moeten maken voor de uitvoering van het te gebruiken kozijn. Zo is er de keuze tussen draai kiep kozijnen, openslaande ramen, val kozijnen en nog enkele andere uitvoeringen.

De goedkoopste variant is natuurlijk een vast raam, deze kan niet open en zit gewoon vast.

U kunt combineren tussen verschillende soorten kozijnen in de dakkapel en kunt u op deze manier de goedkoopste dakkapel vinden.

hoe-duur-is-een-dakkapel
Prefab 3 meter dakkapel

Casco dakkapel is het goedkoopste

Wanneer u een dakkapel laat plaatsen heeft u in de meeste gevallen de keuze tussen een casco dakkapel of een totaal afgewerkte.

Met casco bedoelen we eigenlijk een kale dakkapel zonder afwerking.

Wanneer wij een casco dakkapel opleveren betekent dit dat deze wind- en waterdicht is, alle kieren zijn gedicht en de kozijnen zijn geplaatst.

Zelf bent u verantwoordelijk voor de verdere afwerking, denk bijvoorbeeld aan het leggen van de vloer, het aansluiten van de electra, het afwerken van de wanden enzovoort.

Bij een dakkapel die we afgewerkt moeten opleveren zijn bovengenoemde werkzaamheden allemaal uitgevoerd door ons wanneer de dakkapel opgeleverd wordt.

Wij zorgen er voor dat de wanden netjes zijn, er een vloer ligt, eventuele elektra punten worden gerealiseerd enzovoort.

U kunt zich voorstellen dat een volledig afgewerkte dakkapel duurder is dan wanneer u de dakkapel casco laat opleveren.

Als u dus een goedkope dakkapel zoekt kan het verstandig zijn om deze casco te laten opleveren, enige ervaring met klussen is dan wel handig.

Goedkoop laten plaatsen

Een volgende mogelijkheid voor een zo goedkoop mogelijke dakkapel is door te besparen op de plaatsingskosten. Nu zult u misschien denken dat deze kosten altijd vast staan maar dat is niet altijd helemaal waar.

Wanneer u bijvoorbeeld samen met u buren besluit om allebei (of meerdere mensen) een dakkapel te laten plaatsen kunnen wij veel lagere kosten voor de plaatsing berekenen.

Daarnaast zijn er momenten in het jaar waarop we het rustiger hebben, tijdens deze periodes kunnen wij ook lagere prijzen bereken om zo goedkoop mogelijk een dakkapel te laten plaatsen.

Vergeleken met andere dakkapel bedrijven zijn we eigenlijk altijd goedkoper wat betreft het plaatsen van de dakkapel.

Aanbiedingen

Als u van plan bent om een goedkoop dakkapel aan te schaffen dan moet deze evengoed duurzaam wezen en moet het materiaal wat gebruikt is lang meegaan.

Veel dakkapellen specialisten plaatsen aanbiedingen vooral voor de snel geplaatste prefab dakkapellen van kunststof of van hardhout met een standaard afmeting.

Als u op deze aanbiedingen ingaat dat dan bent u altijd voordeliger uit dan u denkt.

Offerte goedkope dakkapel vergelijken

Om echt te weten wat de prijs van uw dakkapel zal worden kunt het best een offerte aanvragen bij ons. Het aanvragen van een prijs is geheel vrijblijvend en u heeft binnen 2 werkdagen duidelijkheid over de kosten.

Door middel van verschillende offertes aanvragen bij verschillende dakkapel bedrijven kunt u eenvoudig ontdekken waar u de goedkoopste dakkapel kunt laten plaatsen.

Let er wel op dat u alleen vergelijkt tussen erkende bedrijven die eenzelfde kwaliteit leveren.

U zult verbaasd staan vanwege onze lagen dakkapel prijzen, bij de Aannemer-Gigant vind u echt de voordeligste dakkapellen met de hoogste kwaliteit.

Belangrijk om te weten..

Goedkoop dakkapel laten plaatsen kan dit?

Prijs-vergelijken

Natuurlijk zijn er verschillende vormen van dakkapellen die ook wat goedkoper geplaatst kunnen worden. Denkt u hierbij aan een prefab of casco dakkapel. Leest u hier alles over een goedkoop dakkapel plaatsen.

Is een kunststof dakkapel goedkoper dan een houten dakkapel?

Een op maat gemaakt dakkapel van hout is altijd duurder dan een dakkapel van kunststof. Lees hier waarom en vergelijk de prijzen van een houten, kunststof of polyester dakkapel.

Wat kost het aftimmeren van je dakkapel?

aannemer offerte

Als u een nieuw dakkapel heeft laten monteren dan zal deze nog afgetimmerd moeten worden. Een dakkapel aftimmeren kost gemiddeld rond de 400 tot 600 euro. Echter is de prijs erg afhankelijk van uw eigen wensen.

Aannemer-Gigant
Aannemer-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!