Wat kost een dakkapel?

Als u uw woning laat voorzien van een dakkapel dan brengt dit interessante voordelen voor u huis met zich mee. Door het aanbrengen van een dakkapel op je dak kan je een mooie extra slaapkamer op zolder creëren.

Door de plaatsing van een dakkapel op uw bestaande of nieuwbouw woning heeft u de oplossing gevonden voor meer goedkope woonruimte. Meer ruimte in uw huis of op uw zolder betekend meer beloopbare vloeroppervlakte.

Bovendien zorgt een dakopbouw ook nog eens voor meer licht in uw huis. Het is natuurlijk wel belangrijk dat u weet wat de kosten van een dakkapel zijn.

Leest u kier alles over de dakkapel kosten en de verschillende soorten die u kunt laten plaatsen.

hoe-duur-is-een-dakkapel

Dakkapel kosten

Het is belangrijk te weten wat de kostprijs van een dakkapel is. We zullen de verschillende soorten dakkapellen inclusief de gemiddelde kostprijs in een prijzentabel zetten. Zo krijgt u nog een betere indruk van wat een dakkapel kost:

Soort dakkapelPrefabOp maat gemaakt
Houten dakkapelRond de 3.000 euroRond de 3.500 euro
Kunststof dakkapelRond de 3.300 euroRond de 3.800 euro
Polyester dakkapelRond de 4.200 euro

Door de 3 verschillende materialen ontstaat er een aardig prijsverschil. Het prijsverschil kan ook te maken hebben met de montage en de plaatsing van het nieuwe dakkapel. Een prefab constructie is op voorhand al kant en klaar in de fabriek gemaakt en aanzienlijk goedkoper dan een op maat gemaakt dakkapel.

Dit zijn belangrijke aspecten om rekening mee te houden als u de kostprijs zoveel mogelijk binnen uw budget probeert te houden.

Wat kost een dakkapel per meter?

Omdat er zoveel verschillende soorten dakkapellen te koop worden aangeboden wat zijn dan de gemiddelde kosten per meter?

In het onderstaande prijsoverzicht ziet u de meterprijzen van een kunststof dakkapel en een houten dakkapel. Een op maat gemaakt dakkapel zal altijd meer kosten dan een prefab soort. Leest u hier de strekkende meterprijzen van deze 2 soorten dakkapellen:

Meters Prijzen kunststof dakkapel Prijzen houten dakkapelWelke soort kozijnen?
1,5 meter breed € 2.500,00   € 2.800,001 draaikiep raam & 1 vast raam
2 meter breed € 2.800,00   € 3.500,001 draaikiep raam & 1 vast raam
3 meter breed € 3.200,00  € 3.600,001 draaikiep raam & 1 vast raam
4 meter breed  € 4.000,00  € 4.200,002 vaste ramen & 2 draaikiep ramen
4 meter breed € 4.200,00  € 4.800,002 vaste ramen & 3 draaikiep ramen
5 meter breed € 4.800,00  € 5.000,002 vaste ramen & 2 draaikiep ramen
5 meter breed € 5.000,00  € 5.300,002 vaste ramen & 3 draaikiep ramen
6 meter breed € 5.800,00  € 6.100,002 vaste ramen & 3 draaikiep ramen
7 meter breed € 6.200,00  € 6.700,002 vaste ramen & 3 draaikiep ramen
8 meter breed € 7.800,00  € 8.600,002 vaste ramen & 3 draaikiep ramen
dakkapel kosten
Dakkapel plaatsing Amsterdam

Hoe is de prijs van een dakkapel opgebouwd?

We zullen is dieper ingaan op de prijsopbouw van een dakkapel laten plaatsen. We zullen de kostprijs van het materiaal en het arbeidsloon scheiden zodat u echt kan zien wat een dakkapel kost. De hieronder gegeven dakkapellen zijn inclusief de kozijnen monteren en het plaatsen van dubbel hr ++ glas.

Prijsvoorbeeld

Waar moet je rekening mee houden bij het realiseren van een dakkapel? Leest u hier een duidelijk uiteengezet voorbeeld:

  • Beste kwaliteit en prijs verhouding: De meeste klanten van ons kiezen voor een dakkapel voor hun woning die een prefab constructie heeft. De Afwerking zowel aan de binnenkant als de buitenkant van het dakkapel wordt door een extern dakkapelbedrijf uitgevoerd. Als u kies voor een goede prijs kwaliteits verhouding kies dan voor deze optie. Het prijskaartje begint al vanaf 4.200 euro.
  • Grootste en duurste optie: Wil je graag een knaller van een dakkapel op je dak laten bouwen? Dan is een dakkapel van polyester of hout de duurste keuze die u kunt maken. De dakkapelspecialist zal in deze situatie het totale dak verhoging project uitvoeren. Dit is de plaatsing het afwerken aan de binnenkant en buitenkant van het dakkapel. U kunt rekening houden met een prijs van rond de 5.800 euro

Goedkoop je dakkapel laten plaatsen

Omdat wij ook goedkoop zijn in het plaatsen van verschillende soorten dakkapellen zoals een pre-fabricaat, garanderen wij u ook nog eens een hoge kwaliteit tegen zeer betaalbare prijzen.

Voor het aanschaffen van een dakkapel inclusief het laten plaatsen zijn de kosten vaak best hoog.

Bij de Aannemer-Gigant is dit echter niet het geval. Bij ons bent u minder geld kwijt voor meer maatwerk.

De Aannemer-Gigant is onder meer gespecialiseerd in de plaatsing van prefab dakkapellen, het vervangen van uw oude dakkapel en dak kappen op maat. Dit allemaal uiteraard voor zeer gunstige prijzen.

Wilt u graag berekenen of uw nieuwe dakkapel wel in uw budget past? Dan kan u bij ons een geheel vrijblijvende dakkapel offerte aanvragen zodat wij voor u een scherpe prijs kunnen maken.

dakkapel-laten-plaatsen-kosten

Wat zijn de voordelen van een dakkapel?

De voordelen van dakkapellen zijn overigens erg groot. Lees hieronder welk profijt u heeft van een dakkapel op uw zolderdak.

  • Meer ruimte op uw zolder
  • Stahoogte onder het dak (nokverhoging van het dak)
  • Uitzicht
  • Snelle plaatsing
  • Uiterlijk van uw woning

De kostprijs en de prijzen van een aannemer zijn bij ons transparant. Door onze grote afname bij de groothandels hebben wij zeer gunstige inkoop tarieven bewerkstelligd.

Deze prijzen gecombineerd met ons tempo van werken wordt vertaald in een goed tarief voor uitstekende kwaliteit.

Op onze dakkapel offerte ziet u dan ook gespecificeerd wat de kosten van het materiaal en de arbeidskosten zijn. Door middel van deze transparantie weet u precies waar u aan toe bent.

Verschillende soorten dakkapellen

Dakkapellen kunnen van verschillende materialen gemaakt worden. Wij noemen die verschillende modellen dakkapellen.

Elk model heeft zo zijn voor en nadelen. Hieronder ziet u de meest gebruikte modellen met de daarbij horende eigenschappen.

Ook kunt u nog kiezen voor bijvoorbeeld een schuin dak en verschillende soorten dakbedekking zoals pannendak of bitumen dak. Daarnaast heeft u ook nog keuze in de verschillende afwerkingen: bijvoorbeeld luxe of basis.

Kunststof dakkapel

Voor een voordelige keuze als u op zoek bent naar een dakkapel is een kunststof dakkapel zeker een aanrader. Een kunststof dakkapel isoleert zeer goed en u zal flink op uw stookkosten besparen.

Op deze manier zullen de stookkosten jaarlijks 15% minder zijn dan bij een houten dakkapel. Zo word een dakkapel van kunststof dus wel erg aantrekkelijk.

Houten dakkapel

Het voordeel van een houten dakkapel zijn de aanschaf kosten hiervan. De prijzen variëren vanaf 2500,- euro tot aan 6000,- euro.

Voor deze bedragen heeft u een solide dakkapel voor niet al te veel geld. Zo heeft een dakkapel van hout ook wel zijn nadelen en heeft deze regelmatig onderhoud nodig.

Denkt u hierbij aan het schilderen en schoonmaken van het dakkapel.

Dakkapel polyester

Het meest geplaatste goedkoopste dakkapel in ons land is het polyester dakkapel. Deze dakkapellen bieden dan ook veel voordeel in prijs.

Zo kunt u al een dakkapel aanschaffen vanaf 3900,- euro. Deze polyester dakkapellen hebben een zeer goede isolerende waarden en bieden zeer weinig onderhoud.

Vergunning nodig of juist niet?

Uiteraard moet er rekening gehouden worden met het feit dat et er in de meeste gevallen een vergunning nodig is voor het plaatsen van een dak vergroting.

Dit kost natuurlijk ook iets, u moet hierbij rekening houden met een bedrag tussen e €200 en €600. Dit bedrag verschilt per gemeente.

Dit bedrag is niet een heel hoog bedrag, het vervelende van een vergunning aanvragen is dat er tijd overheen gaat. Ons advies is dan ook om dit op tijd te doen. Desgewenst kunnen wij u begeleiden in dit proces. Kijk hier of u een vergunning aan moet vragen bij uw gemeente bij de vergunningscheck.

Uiteraard is de kosten berekening afhankelijk van het gekozen materiaal en glas. Wilt u dubbelglas laten plaatsen of enkel glas? Leest u hier alles over een vergunning aanvragen voor een dakkapel.

dakkapel-prijs

Laat je dakkapel isoleren

Het dak is een van de belangrijkste onderdelen van het dakkapel of zolder wat geïsoleerd moet worden. Maar naast het dak wat goed moet worden geïsoleerd zijn de zijwanden ook van groot belang.

Als u een goed bedrijf inhuurt zal deze veel zorg besteden aan het aftimmeren van het dakkapel en het isoleren van de aansluiting tussen de dakrand en het dakkapel zodat hier geen tocht kan ontstaan.

De aansluiting van uw dakkapel op uw bestaande dak is een belangrijk punt waar de nodige aandacht aan besteed moet worden. U wilt natuurlijk niet dat u een lekkage krijgt omdat de kunststof overlappingen te kort zijn.

De dakconstructie inclusief uw dakpannen zullen moeten worden aangepast op de maat van uw dakkapel zodat er minimaal 5 jaar garantie op een waterdicht dak gegeven kan worden.

Plaatsing en afbouwen

Nadat de casco dakkapel geplaatst is, is het zaak dat deze netjes afgewerkt wordt. Dit wordt gedaan tijdens het aftimmeren en het afbouwen ervan.

Dit houdt in dat het casco laten opleveren van een dakkapel lagere kosten met zich meebrengt dan het totaal laten aftimmeren en afwerken van een dakkapel.

dakkapel-offerte

Met het aftimmeren zorg je ervoor dat de verbindingen van de dakkapel netjes worden bedenkt met hout. Dit gebeurd zowel aan de buitenkant als van de binnenkant van de dakkapel.

Ook het plaatsen van stopcontacten op de gekozen plaatsen en het plaatsen van de kozijnen met ramen horen hierbij.

Ook het leggen van de juiste dakbedekking hoort bij het aftimmeren van de dakkapel. In principe kunnen alle bekende dakbedekkingen gebruikt worden, van een rieten kap, tot dakpannen tot bitumen.

Meestal wordt de dakkapel bedekt met dezelfde dakbedekking als het huis zelf is gedekt.

Vervolgens is het tijd voor de afbouw. Dit betekent dat je de dakkapel bewoonbaar maakt. Er zal een vloer gelegd worden, muren zullen gestuct en geschilderd of behangen worden.

Extra breed dakkapel

Een breed dakkapel op uw dak geeft natuurlijk binnen veel meer ruimte dan een smal dakkapel. Bredere dakkapellen kosten gemiddeld 500 euro per strekkende meter.

Wij geven u hieronder een opsomming van de gemiddelde koste van een dakkapel van 3 meter breed;houten dakkapel vanaf € 3.750

Als wij u een goed rekenvoorbeeld geven zal deze als volgt zijn; Een prefab kunststof dakkapel van 250 cm breed kost gemiddeld 3.500 euro inclusief 21% btw.

Omdat de btw regeling verandert is zal de specialist die uw dakkapel gaat aanbrengen op uw dak 55% van de kosten 6% btw en over de overige kosten 21% btw.

Op deze manier zal uw dakkapel goedkoper uitkomen. Dit prijsvoordeel geld niet alleen voor een nieuw en goedkoop dakkapel maar ook voor het laten plaatsen van een dakramen of een complete dakopbouw.

dakkapellen-prijzen

Een dakkapel betaalt zich terug

Ongeacht de de prijzen van dakkapellen, is het investeren in het plaatsen lonend. Tegen relatief geringe prijzen, worden onbruikbare ruimtes bruikbaar gemaakt.

De kosten zijn natuurlijk niet voor ieder dak gelijk, maar wij beloven u altijd de laagste prijzen. Bovendien kunnen wij bouwen op vrijwel ieder soort dak.

De prijzen van een dakkapel betalen zich uiteindelijk terug: u krijg niet alleen meer ruimte: ook de waarde van uw huis zal stijgen.

Omdat wij voor onze producten uitsluitend maatwerk hanteren, kan Aannemer-Gigant Amsterdam altijd een dakkapel plaatsen tegen concurrerende tarieven.

Neem dus direct contact met ons op voor meer informatie of een voorstel op maat.

Direct op een nieuwbouwwoning

Wanneer u een nieuwbouwwoning koopt is dat eigenlijk het moment om een dakkapel te laten plaatsen. Als de nieuwbouw een woning met een puntdak op zolder is kunt u het woonoppervlak eenvoudig en goedkoop direct vergroten; dit betekent direct meerwaarde voor uw nieuwe woning.

Nog een voordeel bij het plaatsen vaan dakkapel op een nieuwbouw woning is de etage sowieso nog afgewerkt moet worden.

Dit betekent dat de dakkapel en zolder in 1 adem op 1 manier kunnen worden afgewerkt. Dit scheelt ook weer in de kosten omdat er geen schade wordt aangebracht in de afwerking in de zolder zoals deze is.

Prefab is goedkoopste optie

Prefab is in de meeste gevallen de goedkoopste optie om een dakkapel te laten plaatsen. Een prefab dakkapel wordt in een fabriek gefabriceerd volgens vooraf bepaalde maten.

Omdat deze dakkapellen fabrieksmatig gemaakt kunnen worden zijn de productiekkosten in vergelijking met op maat gemaakte dakkapellen stukken lager.

Wij hebben een groot over overzicht met prefab dakkapellen die wij kunnen leveren. Tevens vind u hierin de prijs per meter voor deze dakkapellen.

U zult verbaasd zijn over de lage kosten voor zulke dakkapellen. Als u dus een goedkope optie zoekt voor het plaatsen van een dakkapel is een prefab dakkapel van de Aannemer-Gigant de beste optie.

Nokverhoging voor meer ruimte

Mocht het nu zo zijn dat u wel genoeg ruimte heeft op de zolder maar de sta hoogte erg laag is, denk dan eens aan een nok verhoging van u dak.

Het verhogen van een dak levert zo’ n 40 cm meer hoogte op zodat u voldoende ruimte kunt creëren om rechtop te kunnen staan en lopen. Effectief krijgt u dus een volledig bruikbare ruimte er bij.

Op deze manier kunt u voordelig een extra slaapkamer creëren op de zolder. Met een dakkapel kan de ruimte ook aanzienlijk vergroot worden, de zolder wordt dan ook echt een nuttige ruimte.

dakopbouw-nokverhoging

Bespaar door de dakkapel prijzen te vergelijken!!

Bij ons wordt uw dakkapel altijd op het hoogste niveau gemaakt en geplaatst. Dit komt doordat wij werken met vakmensen die een dakkapel met de hand maken en vervolgens bij u plaatsen op het dak.

Benieuwd geworden naar onze prijzen? U zult verbaast zijn hoe goedkoop de kosten voor onze dakkapellen zijn.

Vult u dan het offerteformulier in en geef ons zoveel mogelijk informatie. Hoe beter wij geïnformeerd worden, hoe specifieker en vollediger onze offerte kan zijn.

Wij kunnen dan exact berekenen wat de kostprijs van uw dakkapel zal zijn. Onze eerste indicatie blijkt altijd erg dicht in de buurt van de werkelijke offerte te komen die we vrijblijvend op locatie kunnen opnemen.

Belangrijk om te weten…

Wat kost een groot dakkapel inclusief laten plaatsen?

website van het jaar

De kosten van het plaatsen van een dakkapel liggen tussen de €3.500 en €5.000 (zie onze prijzentabel) Natuurlijk is de prijs van elke soort dakkapel anders, ook de dak schuinte heeft te maken met het oplopen van de kosten. De hoogte , breedte en de extra opties die u kiest zullen de prijs doen oplopen. laat altijd de prijzen specificeren zodat u nooit teveel betaald

Wat kost een dakkapel met een dak nokverhoging?

erkend vakwerk

Als u de zolder echt een stuk groter wilt laten maken dan is een dakkapel met een nokverhoging de uitkomst! Door een nokverhoging ( het verhogen van het zolderplafond ) kunt u makkelijker staan en vergoot u de ruimte aanzienlijk. Leest u hier alle prijsinformatie van een dakkapel met een nokverhoging

Wat kost een dakkapel met een verhoogde nok?

We krijgen veel vragen over wat een dakkapel inclusief een nokverhoging kost. Het antwoordt op deze vraag is dat het gemiddelde bedrag tussen de 5.000 en 7.000 euro. Dit is voor een compleet afgewerkt dakkapel.

Hoe timmer je een dakkapel af en waarmee?

Het afwerken van een dakkapel houd in dat de binnenzijde wordt bekleed met isolatiemateriaal, gipsplaten of hout. In de meeste gevallen timmeren wij een dakkapel af met gipsplaten zodat deze netjes gestuct kunnen worden.

Leest meer over stukadoren op deze pagina

Wat zijn de kosten van een prefab dakkapel?

De gemiddelde kosten van een dakopbouw liggen tussen de €1.050,- tot aan €1.550,- per m2. Bij een casco prefab dakopbouw. De prijzen kunnen per type opbouw erg varieert zijn. De prijsstelling is dan erg variable van prefab dakkapellen.

Aannemer-Gigant
Aannemer-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!