Wat zijn de kosten van een dakkapel?

De plaatsing van een dakkapel op uw bestaande of nieuwbouw woning is een fantastische oplossing voor het creëren van meer ruimte in uw huis of op uw zolder, want de beloopbare ruimte wordt aanzienlijk vergroot.

Bovendien zorgt een dakopbouw ook nog eens voor meer licht in uw huis. Het is natuurlijk wel belangrijk dat u weet wat de kosten van een dakkapel zijn.

Op deze pagina proberen we daar wat duidelijkheid in te scheppen.

hoe-duur-is-een-dakkapel

Omdat wij ook goedkoop dakkapellen plaatsen van pre-fabricaat, garanderen wij u ook nog eens een hoge kwaliteit tegen zeer betaalbare prijzen.

Voor het aanschaffen van een dakkapel inclusief het laten plaatsen zijn de kosten vaak best hoog.

Bij de Aannemer-Gigant is dit echter niet het geval. Bij ons bent u minder geld kwijt voor meer maatwerk.

De Aannemer-Gigant is onder meer gespecialiseerd in de plaatsing van prefab dakkapellen, het vervangen van uw oude dakkapel en dak kappen op maat. Dit allemaal uiteraard voor zeer gunstige prijzen.

Wilt u graag berekenen of uw nieuwe dakkapel wel in uw budget past? Dan kan u bij ons een geheel vrijblijvende offerte aanvragen zodat wij voor u een scherpe prijs kunnen maken.

Snel een prijsindicatie?

Offerte aanvragen hoe en waarom?

Wij begrijpen als geen ander dat het uiterst belangrijk is om te weten wat een nieuw dakkapel op uw dak gaat kosten.

Dakkapellen om uw zolder te vergroten zijn niet goedkoop! Prijzen tussen de 7.000 a 25,000 euro zijn bedragen waar u niet van hoeft te schrikken.

Wilt u ongeveer weten wat het kost om een zolder vergroting te laten plaatsen door een aannemer? Dan vind u al deze prijsinformatie op deze pagina of op de rest van onze website.

Het is dus niet noodzakelijk om meteen een offerte aan te vragen!!

Bent u serieus geïnteresseerd en wilt u graag dat de aannemer bij u langs komt om alle vakkundige normen van het dakkapel te bespreken.

Dan verwijzen wij u het offerte formulier zo uitgebreid mogelijk in te vullen.

(Vult u bij de beschrijving zo uitgebreid mogelijk wat uw wensen zijn zodat wij een goed zicht krijgen van uw toekomst plannen.)

dakkapel-laten-plaatsen-kosten

Voordelen

De voordelen van dakkapellen zijn overigens erg groot. Lees hieronder welk profijt u heeft van een dakkapel op uw zolderdak.

 • Meer ruimte op uw zolder
 • Stahoogte onder het dak (nokverhoging van het dak)
 • Uitzicht
 • Snelle plaatsing
 • Uiterlijk van uw woning

Dakkapel laten plaatsen prijsberekening

Dakkapellen worden binnen ons bedrijf enkel geplaatst door onze zeer vakkundige timmermannen. Zij weten dan ook als geen ander hoe zij een dakkapel plaatsen op een professionele wijze.

Door de inzet van vakkundige en erkende teams bent u zeker van een hoogwaardige kwaliteit opbouw op uw dak.

Bent u ook benieuwd naar de kosten en prijzen van een dakkapel of dakopbouw? Dan kunt u online een offerte bij ons aanvragen. Binnen uiterlijk 2 werkdagen heeft u antwoord.

Waardoor u snel inzicht heeft in de kosten van uw eventuele opbouw.

De dakkapel kostprijs en de prijzen van een aannemer zijn bij ons transparant. Door onze grote afname bij de groothandels hebben wij zeer gunstige inkoop tarieven bewerkstelligd.

Deze prijzen gecombineerd met ons tempo van werken wordt vertaald in een goed tarief voor uitstekende kwaliteit.

Op onze offerte ziet u dan ook gespecificeerd wat de kosten van het materiaal en de arbeidskosten zijn. Door middel van deze transparantie weet u precies waar u aan toe bent.

Vergunning wel of niet?

Uiteraard moet er rekening gehouden worden met het feit dat et er in de meeste gevallen een vergunning nodig is voor het plaatsen van een dak vergroting.

Dit kost natuurlijk ook iets, u moet hierbij rekening houden met een bedrag tussen e €200 en €600. Dit bedrag verschilt per gemeente.

Dit bedrag is niet een heel hoog bedrag, het vervelende van een vergunning aanvragen is dat er tijd overheen gaat. Ons advies is dan ook om dit op tijd te doen. Desgewenst kunnen wij u begeleiden in dit proces.

Dakkapellen meterprijs afhankelijk van grootte

We kunnen u veel vertellen over de kosten van een dakkapel. In de onderstaande opgave zullen wij u vertellen wat een dakkapel per lengte kost.

Zie hier een klein overzicht zodat u een redelijk idee krijgt van de prijs van een dakkapel. De prijzen zijn overigens inclusief de plaatsing ervan:

AfmetingKunststof dakkapelHouten dakkapel
Van 1,5 meter breed€2700€3000
Van 2 meter breed€2900€3200
Van 3 meter breed€3700€3800
Van 4 meter breed€4600€4750
Van 5 meter breed€5100€5300
Van 6 meter breed€6100€6500

U ziet dat de kosten per meter lager worden naarmate de de grootte van de dakkapel groter wordt.

Dit komt omdat er minder logistiek hoeft te worden geplande en omdat er simpelweg minder tijd gaat zitten in een dakkapel van 3 meter plaatsen dan 3 dakkapellen van 1 meter.

Een grote dakkapel is dus per meter goedkoper dan een kleine dakkapel. De bovenstaande kosten zijn overigens de kosten inclusief plaatsen.

Uiteraard is de kosten berekening afhankelijk van het gekozen materiaal en glas. Wilt u dubbelglas laten plaatsen of enkel glas?

Kiest u voor een dakkapel met isolatie of zonder?

Ook het type kozijn dat u laat plaatsen en de dakbedekking hebben invloed op de prijs. Dakpannen zullen duurder zijn dan een bitumen dakbedekking. Al deze factoren hebben invloed op de prijs.

dakkapel-prijs
Snel een prijsindicatie?

Isolatie

Het dak is een van de belangrijkste onderdelen van het dakkapel wat geïsoleerd moet worden. Maar naast het dak wat goed moet worden geïsoleerd zijn de zijwanden ook van groot belang.

Als u een goed bedrijf inhuurt zal deze veel zorg besteden aan het isoleren van de aansluiting tussen de dakrand en het dakkapel zodat hier geen tocht kan ontstaan.

De aansluiting van uw dakkapel op uw bestaande dak is een belangrijk punt waar de nodige aandacht aan besteed moet worden. U wilt natuurlijk niet dat u een lekkage krijgt omdat de kunststof overlappingen te kort zijn.

De dakconstructie inclusief uw dakpannen zullen moeten worden aangepast op de maat van uw dakkapel zodat er minimaal 5 jaar garantie op een waterdicht dak gegeven kan worden.

De modellen

Dakkapellen kunnen van verschillende materialen gemaakt worden. Wij noemen die verschillende modellen dakkapellen.

Elk model heeft zo zijn voor en nadelen. Hieronder ziet u de meest gebruikte modellen met de daarbij horende eigenschappen.

Ook kunt u nog kiezen voor bijvoorbeeld een schuin dak en verschillende soorten dakbedekking zoals pannendak of bitumen dak. Daarnaast heeft u ook nog keuze in de verschillende afwerkingen: bijvoorbeeld luxe of basis.

Kunststof dakkapel

Voor een voordelige keuze als u op zoek bent naar een dakkapel is een kunststof dakkapel zeker een aanrader. Een kunststof dakkapel isoleert zeer goed en u zal flink op uw stookkosten besparen.

Op deze manier zullen de stookkosten jaarlijks 15% minder zijn dan bij een houten dakkapel. Zo word een dakkapel van kunststof dus wel erg aantrekkelijk.

Houten dakkapel prijzen

Het voordeel van een houten dakkapel zijn de aanschaf kosten hiervan. De prijzen variëren vanaf 2500 euro tot aan 6000 euro.

Voor deze bedragen heeft u een solide dakkapel voor niet al te veel geld. Zo heeft een dakkapel van hout ook wel zijn nadelen en heeft deze regelmatig onderhoud nodig.

Denkt u hierbij aan het schilderen en schoonmaken van het dakkapel.

Dakkapel polyester

Het meest geplaatste goedkoopste dakkapel in ons land is het polyester dakkapel. Deze dakkapellen bieden dan ook veel voordeel in prijs.

Zo kunt u al een dakkapel aanschaffen vanaf 3900 euro.

Deze polyester dakkapellen hebben een zeer goede isolerende waarden en bieden zeer weinig onderhoud.

Wat kost een dakkapel voor u?

Bent u het zat om steeds uw hoofd te stoten op zolder, dat die kast weer niet past? Wilt u meer licht of toch de werkplek naar zolder verplaatsen?

Dan kan het wel eens tijd worden om een dakkapel te laten plaatsen voor de laagste prijs. Hiermee creëert u eenvoudig een extra kamer en zal u woning meer waarden bevatten.

Bereken snel online de prijzen van dakkapellen en ontvang uw offerte binnen 1 dag!

Een standaard dakkapel zoals de meesten daken van de woningen hebben in uw omgeving zijn 1,50 hoog en 2,50 breed.

Reken op de volgende prijzen van de dakkapellen met deze maat:

 • Houten dakkapel prijzen vanaf 2500,- euro
 • Kunststof dakkapel prijzen vanaf 3200,- euro
 • Polyester dakkapel prijzen  vanaf 4000,- euro

Houdt er wel rekening mee dat deze prijzen ongeveer de werkelijkheid benaderen. De prijs is namelijk afhankelijk van meerder factoren.

Mocht een andere maat dakkapel willen zullen de prijzen veranderen. Een langere dakkapel zal per meter goedkoper worden en een kortere dakkapel zal per meter duurder worden.

Als u zekerheid wilt hebben dat u niet teveel gaat betalen voor uw nieuwe dakkapel kunt u geheel vrijblijvend een offerte bij ons aanvragen.

Door het aanvragen van een offerte heeft u snel inzicht in de prijzen en kunt u deze gaan vergelijken met andere aannemersbedrijven.

Plaatsing en afbouwen

Nadat de casco dakkapel geplaatst is, is het zaak dat deze netjes afgewerkt wordt. Dit wordt gedaan tijdens het aftimmeren en het afbouwen ervan.

Dit houdt in dat het casco laten opleveren van een dakkapel lagere kosten met zich meebrengt dan het totaal laten aftimmeren en afwerken van een dakkapel.

dakkapel-offerte

Met het aftimmeren zorg je ervoor dat de verbindingen van de dakkapel netjes worden bedenkt met hout. Dit gebeurd zowel aan de buitenkant als van de binnenkant van de dakkapel.

Ook het plaatsen van stopcontacten op de gekozen plaatsen en het plaatsen van de kozijnen met ramen horen hierbij.

Ook het leggen van de juiste dakbedekking hoort bij het aftimmeren van de dakkapel. In principe kunnen alle bekende dakbedekkingen gebruikt worden, van een rieten kap, tot dakpannen tot bitumen.

Meestal wordt de dakkapel bedekt met dezelfde dakbedekking als het huis zelf is gedekt.

Vervolgens is het tijd voor de afbouw. Dit betekent dat je de dakkapel bewoonbaar maakt. Er zal een vloer gelegd worden, muren zullen gestuct en geschilderd of behangen worden.

dakkapellen-prijzen

Extra breed dakkapel

Een breed dakkapel op uw dak geeft natuurlijk binnen veel meer ruimte dan een smal dakkapel. Bredere dakkapellen kosten gemiddeld 500 euro per strekkende meter.

Wij geven u hieronder een opsomming van de gemiddelde koste van een dakkapel van 3 meter breed;houten dakkapel vanaf € 3.750

 • Een kunststof dakkapel kost gemiddeld € 4.000
 • Een prefab dakkapel kost gemiddeld € 4.150
 • Een polyester dakkapel kost gemiddeld € 4.800
 • Een houten dakkapel kost gemiddeld € 3.500

Als wij u een goed rekenvoorbeeld geven zal deze als volgt zijn; Een prefab kunststof dakkapel van 250 cm breed kost gemiddeld 3.500 euro inclusief 21% btw.

Omdat de btw regeling verandert is zal de specialist die uw dakkapel gaat aanbrengen op uw dak 55% van de kosten 6% btw en over de overige kosten 21% btw.

Op deze manier zal uw dakkapel goedkoper uitkomen. Dit prijsvoordeel geld niet alleen voor een nieuw en goedkoop dakkapel maar ook voor het laten plaatsen van een dakramen of een complete dakopbouw.

Een dakkapel betaalt zich terug

Ongeacht de de prijzen van dakkapellen, is het investeren in het plaatsen lonend. Tegen relatief geringe prijzen, worden onbruikbare ruimtes bruikbaar gemaakt.

De kosten zijn natuurlijk niet voor ieder dak gelijk, maar wij beloven u altijd de laagste prijzen. Bovendien kunnen wij bouwen op vrijwel ieder soort dak.

De prijzen van een dakkapel betalen zich uiteindelijk terug: u krijg niet alleen meer ruimte: ook de waarde van uw huis zal stijgen.

Omdat wij voor onze producten uitsluitend maatwerk hanteren, kan Aannemer-Gigant Amsterdam altijd een dakkapel plaatsen tegen concurrerende tarieven.

Neem dus direct contact met ons op voor meer informatie of een voorstel op maat.

Direct op een nieuwbouwwoning

Wanneer u een nieuwbouwwoning koopt is dat eigenlijk het moment om een dakkapel te laten plaatsen. Als de nieuwbouw een woning met een puntdak op zolder is kunt u het woonoppervlak eenvoudig en goedkoop direct vergroten; dit betekent direct meerwaarde voor uw nieuwe woning.

Nog een voordeel bij het plaatsen vaan dakkapel op een nieuwbouw woning is de etage sowieso nog afgewerkt moet worden.

Dit betekent dat de dakkapel en zolder in 1 adem op 1 manier kunnen worden afgewerkt. Dit scheelt ook weer in de kosten omdat er geen schade wordt aangebracht in de afwerking in de zolder zoals deze is.

Prefab is goedkoopste optie

Prefab is in de meeste gevallen de goedkoopste optie om een dakkapel te laten plaatsen. Een prefab dakkapel wordt in een fabriek gefabriceerd volgens vooraf bepaalde maten.

Omdat deze dakkapellen fabrieksmatig gemaakt kunnen worden zijn de productiekkosten in vergelijking met op maat gemaakte dakkapellen stukken lager.

Wij hebben een groot over overzicht met prefab dakkapellen die wij kunnen leveren. Tevens vind u hierin de prijs per meter voor deze dakkapellen.

U zult verbaasd zijn over de lage kosten voor zulke dakkapellen. Als u dus een goedkope optie zoekt voor het plaatsen van een dakkapel is een prefab dakkapel van de Aannemer-Gigant de beste optie.

Nokverhoging voor meer ruimte

Mocht het nu zo zijn dat u wel genoeg ruimte heeft op de zolder maar de sta hoogte erg laag is, denk dan eens aan een nok verhoging van u dak.

Het verhogen van een dak levert zo’ n 40 cm meer hoogte op zodat u voldoende ruimte kunt creëren om rechtop te kunnen staan en lopen. Effectief krijgt u dus een volledig bruikbare ruimte er bij.

Op deze manier kunt u voordelig een extra slaapkamer creëren op de zolder. Met een dakkapel kan de ruimte ook aanzienlijk vergroot worden, de zolder wordt dan ook echt een nuttige ruimte.

dakopbouw-nokverhoging

Bespaar door de prijzen te vergelijken!!

Bij ons wordt uw dakkapel altijd op het hoogste niveau gemaakt en geplaatst. Dit komt doordat wij werken met vakmensen die een dakkapel met de hand maken en vervolgens bij u plaatsen op het dak.

Benieuwd geworden naar onze prijzen? U zult verbaast zijn hoe goedkoop de kosten voor onze dakkapellen zijn.

Vult u dan het offerteformulier in en geef ons zoveel mogelijk informatie. Hoe beter wij geïnformeerd worden, hoe specifieker en vollediger onze offerte kan zijn.

Wij kunnen dan exact berekenen wat de kostprijs van uw dakkapel zal zijn. Onze eerste indicatie blijkt altijd erg dicht in de buurt van de werkelijke offerte te komen die we vrijblijvend op locatie kunnen opnemen.

Vragen & Antwoorden

Wat kost een groot dakkapel laten plaatsen?

website van het jaar

De prijzen van dakkapellen variëren enorm. U heeft te maken met de grote van het dakkapel, of u een nokverhoging wilt of een dakkapel met dakpannen etc. Leest u alle prijsinformatie van verschillende soorten dakkapellen op deze pagina.

Wat kost een dakkapel met een dak nokverhoging?

erkend vakwerk

Als u de zolder echt een stuk groter wilt laten maken dan is een dakkapel met een nokverhoging de uitkomst! Door een nokverhoging ( het verhogen van het zolderplafond ) kunt u makkelijker staan en vergoot u de ruimte aanzienlijk. Leest u hier alle prijsinformatie van een dakkapel met een nokverhoging

Heb je een vergunning nodig voor een dakkapel?

Je hebt niet altijd een vergunning nodig als u een dakkapel wilt laten aanbrengen op uw dak. Informeer bij uw lokale gemeente hierover.

Wat kosten casco dakkapellen?

Een casco dakkapel laten plaatsen is altijd goedkoper dan een totaal afgewerkt exemplaar. leest u hier alles over de prijzen casco dakkapellen.

Aannemer-Gigant
Aannemer-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!