Huis verbouwen

Een oud huis verbouwen of geheel laten opknappen van je nieuwbouw woning is een klus die zich meestal inpandig afspeelt.

Het gebeurd in de meeste gevallen met oudere bestaande woningen die niet meer aan de eisen van huidige woningeigenaren voldoen.

Huis verbouwen

Denk hierbij aan verouderde badkamer opknappen en keukens, geen cv installatie, slechte isolatie (enkel glas), rot hout, te kleine kamers, te klein woonoppervlak, het slopen enzovoort.

Omdat wij relatief goedkoop een woningverbouwing voor u kunnen uitvoeren krijgen wij ook regelmatig vragen over de prijs. Denkt u hierbij aan vragen zoals:

  • Wat kost verbouwen van een huis?
  • Hoe duur is een complete verbouwing?
  • Wat zijn normale prijzen?
  • Kost verbouwen van een huis veel?

Natuurlijk is het laten opknappen van een oudere woning niet goedkoop. Maar in onze ogen hoeven verbouwingen ook niet duur te wezen. De gemiddelde prijzen van het renoveren van een huis variëren ook enorm.

Daarom vinden wij dat u recht heeft op een eerlijke prijs kwaliteit verhouding.

Leest u hier alle prijsinformatie die u van te voren moet weten voordat u begint met verbouwen.

Op deze pagina proberen wij u alle informatie te geven over het vertimmeren van een woning, de gemiddelde verbouw kosten en de juiste werkwijze.

Snel een prijsindicatie?

Offerte aanvragen hoe en waarom ….?

Wij begrijpen als geen ander dat het uiterst belangrijk is om te weten hoeveel een woning renoveren gaat kosten. Een huis geheel laten verbouwen en op laten knappen is niet goedkoop!

Bedragen tussen de 5 a 80,000 euro zijn bedragen waar u niet van hoeft te schrikken.

Wilt u ongeveer weten wat het kost om je woonhuis te laten opknappen door een aannemer? Dan vind u al deze prijsinformatie op deze pagina of op de rest van onze website.

Het is dus niet noodzakelijk om meteen een offerte aan te vragen!!

Bent u serieus geïnteresseerd en wilt u graag dat de aannemer bij u langs komt om alle vakkundige normen van de verbouwing te bespreken?  Dan verwijzen wij u het offerte formulier zo uitgebreid mogelijk in te vullen.

(Vult u bij de beschrijving zo uitgebreid mogelijk wat uw wensen zijn zodat wij een goed zicht krijgen van uw toekomst plannen.)

Kosten-huis-verbouwen

Huis renovatie door middel van verbouwing

Onder het verbouwen valt ook het renoveren en isoleren van een woning. Bij een renovatie wordt in de regel gezorgd dat de woning in een goede staat hersteld wordt en wordt het nodige vernieuwd.

U kunt bijvoorbeeld ten behoeve van de renovatie de gehele badkamer verbouwen, de zolder laten isoleren maar ook alle kozijnen vervangen en direct dubbel glas plaatsen.

Een huis renoveren is komt dus ten goede van de staat van uw woning. Vaak wordt er voor gekozen om een hele woning te renoveren, mensen kiezen er eigenlijk nooit voor om een deel van uw woning te renoveren.

Dit is ook een logische keus omdat tijdens een renovatie er veel puin en stof vrijkomt en de bouwvakkers echt intensief bezig zijn in de woning.

Vaak is het dan ook zo dan renovaties worden uitgevoerd op een moment dat de woning niet bewoond is.

Opknappen woning wat te doen?

Als u uw woning wilt gaan opknappen zijn er een tal van mogelijkheden die u kunt uitvoeren. Maar waar te beginnen? Hieronder geven wij u een klein overzicht zodat u weet waar u moet beginnen met verbouwen:

Het plannen van een verbouwing

Bij een verbouwing is het van het grootste belang dat er een gedegen planning gemaakt wordt.

Het goed regelen en indelen van de werkzaamheden is een taak die vaak onterecht onderschat wordt. Een geslaagde huis verbouwing staat of valt met een goede planning.

Zeker wanneer u mensen gaat inhuren om bepaalde klussen uit te voeren is het belangrijk dat het één en ander goed op elkaar afgestemd wordt.

Zo is het bijvoorbeeld onmogelijk om de eventuele stukadoors en vloerenleggers op het zelfde moment te laten komen.

Ook het plaatsen van een keuken doe je ideaal gezien pas na het leggen van een vloer en het afwerken van de wanden. Om dit alles in goede banen te leiden is het dus belangrijk om een goede planning te maken.

Wij hebben als ervaren aannemersbedrijf uit Amsterdam goed inzicht in de verschillende stappen van een verbouwing.

Wij kunnen u dan ook desgewenst helpen met het maken van een correcte bouw planning.

Casco woning verbouwen

Een casco woning is een woning die nog helemaal kaal is. De bouw staat er, maar daar is in de meeste gevallen alles mee gezegd.

Er zullen nog vloeren gelegd moeten worden, stopcontacten moeten worden gemaakt, leidingen moeten nog worden getrokken, de wanden zullen afgewerkt moeten worden etcetera.

Wij kunnen een casco huis verbouwen tot het moment dat het helemaal klaar is om te gebruiken.

Wij zullen inventariseren wat u precies gedaan wilt hebben en zullen daar een duidelijke offerte voor maken.

We zullen alle kosten voor alle onderdelen van de verbouwing specificeren zodat u precies kunt zien wat hoeveel kost.

Snel een prijsindicatie?

Woonkamer en keuken samenvoegen

Een veel gedane verbouwing de afgelopen jaren is dat er van een aparte keuken een open keuken wordt gemaakt. Dat betekend dat de keuken bij de woonkamer betrokken wordt.

Het voordeel van deze verbouwing is dat de woonruimte een stuk groter oogt en de gehele woning veel meer ruimtelijker oogt.

Ook kan je gemakkelijk een grote eettafel in de woonkamer zetten. Ook al staat de tafel dan in de woonkamer geeft dit toch de indruk dat het een grote woonkeuken is.

Dit is hartstikke gezellig wanneer er bijvoorbeeld vrienden of familie over komen om te eten. Uiteraard zijn er ook nadelen.

Soms lijkt het wel als de tussenmuren worden weggebroken van de keuken dat er veel meer ruimte tot stand is gekomen, en dit dan voordelen met zich mee brengt. Wij kunnen u vertellen dat dit niet altijd het geval is.

Zo heeft u minder opbergruimte in uw huis omdat u veel minder muren heeft waar u kasten aan kunt bevestigen.

Wat ook een flink nadeel kan zijn is dat de etensluchten blijven hangen in uw woonkamer na het koken.

Ondanks de afzuiging goed zal werken kan de hele avond de woonkamer blijven stinken.

Huis verbouwen voor nieuwe indeling

Een veel voorkomende reden om een huis te verbouwen is omdat de huidige indeling niet (meer) voldoet aan de eisen van de eigenaar.

Met een verbouwing is dit makkelijk op te lossen. Zo kan bijvoorbeeld de badkamer geheel naar wens worden verbouwd.

Afgezien van de draagwanden kunnen in principe alles uit een woning gesloopt worden en kan het huis opnieuw ingedeeld worden.

Vaak zien we dat er extra kamers, bijvoorbeeld slaapkamers, nodig zijn in een woning of dat er juist muren in de woning verwijderd worden om zo grotere kamers te creëren.

Ook het vervangen van de badkamer of keuken staat op hoog op het lijstje met meest uitgevoerde verbouwingen.

Voor zo een soort opknapklus is het nodig om zowel te slopen als de bouwen. Eerst wordt het overtollige in een woning gesloopt.

Bijvoorbeeld bepaalde wanden, gehele keukens, lambrisering of de gehele binnenkant van een woning. Na dit proces kan er gebouwd gaan worden.

Nieuwe kamers, een dakopbouw, keukens, een uitbouw kunnen natuurlijk allemaal gebouwd worden door de aannemer.

Extra wanden plaatsen, keuken laten opknappen, of juist wanden weghalen alles is uiteraard mogelijk in een verbouwing.

Huis verbouwen vergunning

Wanneer u inpandig uw huis gaat verbouwen of laat renoveren is het meestal niet nodig om een vergunning aan te vragen. Voor een verbouwing die de omgeving direct beïnvloedt is meestal wel een vergunning voor nodig.

Dit zijn de verbouwingen aan de buitenzijde van de woning en die voor iedereen dus zichtbaar zijn.

Bij verbouwingen die direct invloed hebben op de omgeving moet u denken aan: dakopbouwen, uitbouwen aan de voor- of zijkant of uitbouwen aan de achterkant dieper dan 2.5 meter.

Het vertimmeren van een woning aan de buitenkant is ook populair in Nederland maar vaak lopen mensen er toch tegenaan dat de vergunning niet rondkomt.

Gelukkig kunnen wij u helpen met het aanvragen van een vergunning waardoor de slagingskans tot het ontvangen van een vergunning groter wordt.

Wanneer u niet goed weet hoe u een vergunning moet aanvragen kunt u onze hulp inschakelen. Wij hebben ervaring met aanvragen van vergunningen voor een huis verbouwing.

Kosten woning laten verbouwenkosten huis verbouwen

Wat kost het om een huis te laten verbouwen? In de meeste gevallen als mensen een bedrag in hun hoofd hebben om hun huis te gaan verbouwen dan kunt u er van uit gaan dat u het dubbele bedrag mag gaan berekenen.

In het algemeen is het verbouwen veel duurder dan er word gedacht zowel voor de materialen als voor de vakmensen die moeten worden ingehuurd.

De meest gestelde vraag is toch wel ”wat kost een huis verbouwen?” of “wat zal de verbouwing mij gaan kosten? Het is erg moeilijk vooruit precies de prijzen van een verbouwing in te gaan schatten.

Wat u wel kunt doen is een globale prijs indicatie ontvangen van ons aannemersbedrijf door middel van een gratis offerte aan te vragen.

Op deze manier kunt u snel zien of de renovatie van uw woning in uw budget gaat passen en heeft u de mogelijkheid de prijzen te vergelijken met andere aanbieders.

Voor een exacte prijs zullen wij uiteraard moeten langskomen bij het pand dat verbouwd gaat worden.

Met de kennis van de huidige staat van het pand en de wetenschap wat u exacte wensen/eisen zijn kunnen we een adequate verbouwing offerte opmaken.

Bepaal uw budget voor de klus

Voor u is het belangrijk om vooraf duidelijk te krijgen wat precies u budget is voor de verbouwing.

Met dit budget in uw hoofd is het gemakkelijker om keuzes te maken tijdens het plannen van de verbouwing.

U kunt immers niet meer uitgeven dan uw budget en zo laat u sommige zaken simpelweg niet uitvoeren en hoeft u niet onnodig tijd te besteden aan het nadenken over klussen die toch niet kunnen gebeuren.

Bovendien kan de uitvoerende aannemer ook rekening houden met uw budget.

De aannemer zal bij ideeën om uw verbouwing te realiseren rekening houden met het budget. Er zal dan gekozen worden voor oplossingen die binnen uw budget passen.

prijsberekening-huis-verbouwen

Zelf gaan verbouwen?

Natuurlijk als u zelf wilt gaan verbouwen zal dit op de kosten gaan schelen. Maar meestal blijkt dat als particulieren zelf de verbouwing van een woning zelf gaan doen dat ze van de regen in de druk komen.

Vaak als mensen zelf hier zelf aan gaan beginnen komen ze hier wel op terug en valt het verbouwen vaak vies tegen.

Niet alleen is het tijdrovend maar ook de stress en het financiële plaatje helpen niet mee.

Ook zult u verstand moeten hebben van het verbouwen van uw woning en het geen wat u wilt gaan verbouwen.

Heeft u dit niet dan is het echt beter een erkend bouwbedrijf in te schakelen om u op weg te helpen.

Wanneer u gaat verbouwen is het vaak een combinatie van bovenstaande voorbeelden. Sommige werkzaamheden zult gemakkelijk zelf kunnen uitvoeren, waar u voor andere klussen wellicht hulp nodig heeft.

Wanneer u zelf wilt werken aan de verbouwing is het dan ook verstandig om alleen de relatief eenvoudige klussen zelf uit te voeren.

Denk bijvoorbeeld aan het afwerken van de vloer en wanden.

Wij kunnen als erkend bedrijf helpen met de lastige klussen tijdens het verbouwen van uw huis.

Denk bijvoorbeeld aan de grovere klussen zoals het slopen en creëren van wanden, nieuwe indelingen plaatsen, elektra- en waterleidingen leggen etcetera. Wij zorgen dat alles bouwkundig klopt en goed functioneert.

Aannemer inhuren

Het opknappen van een woning is niet zomaar een klusje hiervoor is ervaring nodig en expertise.

Als u van plan bent toch een aannemer in te gaan huren dan is het verstandig om van te voren even een onderzoekje te plegen of de aannemer goed aangeschreven staat en erkend is.

Als u een goede aannemer in de hand neemt kunt u de ideeën voor de verbouwing bespreken en zal hij u helpen deze uit te voeren.

Een goede aannemer geeft u tips en zorgt ervoor de de gehele renovatie van uw woning in uw budget zal passen.

advies bouwen

Belangrijke tips

Om alles nog even samen te vatten vindt u hieronder nog een aantal belangrijke tips die het verbouwen en renoveren van uw huis een stuk gemakkelijker maken:

  • Maak een lijst met eisen en wensen
  • Stel een budget vast
  • Vraag meerdere offertes aan
  • Zorg dat alles voor aanvang van de verbouwing duidelijk is
  • Zet alle afspraken met de aannemer op papier
  • Tijdens de verbouwing is contact met de aannemer erg belangrijk, bouwbegeleiding kan hier een oplossing bieden

Offerte voordeel voor huis verbouwen

Het voordeel wat u krijgt als u een offerte of prijsindicatie aan gaat vragen bij ons is dat u kunt profiteren van 20% korting op uw verbouwing.

Ja u hoort het goed maar liefst 20% korting geven wij u op elke soort van verbouwing aan het huis.

De offerte aanvraag is geheel vrijblijvend en u kunt zelf uitmaken of u met ons in zee gaat of toch niet door de kostenindicatie te gaan vergelijken met andere aannemersbedrijven.

Vragen & Antwoorden Huis verbouwen

Hoe lang duurt een huis verbouwen?

website van het jaar

Afhankelijk van de grote van de verbouwing kan een aannemer enkele weken tot maanden bezig wezen met verbouwen. Leest u hier meer informatie over de tijd van een gemiddelde woning verbouwing.

Wat kost een compleet huis verbouwen?

erkend vakwerk

De kosten van een huis verbouwen lopen erg uiteen. Zo kan men kiezen om alleen de woonkamer te laten verbouwen maar ook de slaapkamers en de zolder. Lees hier alles over de verschillende prijzen van een complete woning laten verbouwen.

Huis verbouwen of verkopen?

Als u niet weet of u uw huis wilt laten verbouwen of toch liever maar verkoopt dan is het handig van te voren de kosten van de verbouwing te berekenen. Lees hier de prijsberekening van een gemiddelde verbouwing.

Wat kost een oud huis verbouwen?

bouwbegeleiding

Oude huizen laten verbouwen door bijvoorbeeld een aannemer kosten tegenwoordig aardig wat geld. Wilt u weten wat een huis verbouwen kost? leest u dan hier het antwoord op deze pagina.

Wat kost een huis verbouwen met aanbouw?

Prijs-vergelijken

De kosten om een huis te laten verbouwen zijn moeilijker te berekenen dan de prijs van een aanbouw laten plaatsen. Leest u op de pagina aanbouw of uitbouw laten plaatsen exact de kosten hiervan.

Aannemer-Gigant
Aannemer-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!