Huis verbouwen

Een oud huis verbouwen geheel of gedeeltelijk is een klus die zich meestal inpandig afspeelt. Het laten opknappen van een kluswoning door een aannemer is daarom ook niet goedkoop.

De opknapbeurt gebeurt in de meeste gevallen bij oudere bestaande renovatiewoningen die niet meer aan de eisen van huidige woningeigenaren voldoen. Zo wordt de woning weer gemoderniseerd en geeft het verbouwen een flinke meerwaarde.

Leest u op deze pagina alles over de kosten van verschillende soorten grote en kleine verbouwingen van uw huis en ons stappenplan hoe u het beste kunt beginnen bij deze opknapbeurt.

Huis verbouwen
Eerst slopen dan verbouwen en opknappen

Wat kost een huisverbouwing?

De kosten van een complete verbouwing kunnen aardig oplopen. Zo kunt u kiezen voor een totaalrenovatie en uw huis laten opknappen voor een ton maar ook een kleine badkamer verbouwing laten uitvoeren.

Een toilet kan je al laten verbouwen voor een kleine € 1.850,- . Terwijl als u de gehele begaande grond wilt verbouwen u op een bedrag van rond de € 40.000 uitkomt.

Wij hebben als aannemersbedrijf 3 verschillende manieren om de prijzen van een verbouwing te calculeren. Dit is een vaste prijs, een richtprijs berekenen of een uurtarief van € 30 tot € 45 per uur in rekening te brengen.

Leest u hier de gemiddelde verbouwingskosten per verschillende ruimte in uw woonhuis. De prijzen die u ziet zijn inclusief de sloopwerkzaamheden en het afvoeren van het puin:

Complete verbouwingGemiddelde kosten incl BTW
Dakopbouw laten plaatsen€ 10.000 tot aan € 20.000,-
Badkamer verbouwing€ 6.000 tot aan € 9.000,-
Zolder verbouwing & isoleren€ 7.000 tot aan € 10.000,-
Keuken verbouwing€ 10.000 tot aan € 15.000,-
Woonkamer uitbouwen€ 20.000 tot aan € 35.000,-

Omdat wij relatief goedkoop een woningverbouwing voor u kunnen uitvoeren krijgen wij ook regelmatig vragen over de prijs. Denkt u hierbij aan vragen zoals:

Natuurlijk is het laten opknappen van een oudere woning niet meer zo goedkoop als een paar jaar geleden. Maar in onze ogen hoeft een huis laten verbouwen ook niet duur te wezen. De gemiddelde prijzen van het renoveren van een huis variëren ook enorm.

Wij als erkend aannemersbedrijf vinden dan ook dat u recht heeft op een eerlijke prijs kwaliteit verhouding.

Op deze pagina geven wij u alle prijsinformatie over het vertimmeren van een woning, de gemiddelde verbouw kosten en de juiste werkwijze.

Offerte aanvragen snel inzicht in de prijzen

Wij begrijpen als geen ander dat het uiterst belangrijk is om te weten hoeveel een woning renoveren gaat kosten. Een huis geheel laten verbouwen vanaf de zolder tot aan de woonkamer is natuurlijk niet goedkoop!

Bedragen tussen de 5.000,- a 50,000,- euro zijn bedragen waar u niet van hoeft te schrikken. ( afhankelijk van wat u wilt laten verbouwen)

Wilt u ongeveer weten wat het kost om je woonhuis te laten opknappen door een aannemer? Dan vind u al deze prijsinformatie op deze pagina of op de rest van onze website. Zie ook de volgende pagina:

Hoe verbouwen wij uw huis? (stappenplan)

Als u uw huis wilt laten verbouwen dan is het belangrijk van te voren te laten weten wat u wilt laten verbouwen en welk budget u hiervoor heeft. Wij laten u hier een stappenplan zien hoe wij het verbouwen van een woning aanpakken:

Benodigde tijd: 3 dagen.

Om een woning renovatie op te starten is het belangrijk dat u een goed inzicht krijgt in de kosten van de verbouwing.
Lees hier ons stappenplan hoe wij de kosten berekenen van verschillende soorten verbouwingen:

 1. Wat wilt u laten verbouwen?


  Wilt u uw woonkamer vergroten door een uitbouw te laten plaatsen? Of wilt u uw badkamer laten opknappen? Om de juiste kostprijs naar voren te halen is het belangrijk te weten wat u wilt laten opknappen. Door ons de juiste informatie te geven stellen wij vrijblijvend een prijsopgave op voor dat geen wat u wilt laten verbouwen.

  dubbele aanbouw

 2. Prijsberekening verbouwing


  Er zijn verschillende vormen om een offerte op te stellen. Lees hier de 3 verschillende mogelijkheden om een prijsafspraak te maken:

  Vaste prijs: Door een vaste prijs op te stellen in de verbouw offerte weet u exact waar u aan toe bent. Mocht er sprake zijn van meerwerk dan kunnen wij niet achteraf de prijs van de verbouwing verhogen.

  Richtprijs: Door online een offerte aan te vragen stellen wij zo snel mogelijk een richtprijs voor u op. Wij geven hierbij een inschatting van de kosten die de verbouwing met zich mee zal dragen. De richtprijs zal niet meer dan 10% afwijken van de daadwerkelijke prijs.

  Uurtarief: U kunt ook kiezen voor een prijs per uur. Echter wordt dit vaak opgesteld voor kleinere klussen in en rondom uw huis. Het uurtarief van ons aannemersbedrijf ligt tussen de € 35 en € 45 euro.

  kosten-aannemer

 3. Uitvoering verbouwing


  Nadat u besloten heeft de verbouwing uit te laten voeren zullen wij de complete verbouwing van uw woning gaan inplannen. Zo zullen wij de tijd van de verbouwing berekenen en u een begin en einddatum van de oplevering geven. Wij geven u hier een voorbeeld van zowel de prijs als de tijdsbesteding van verbouwingen:

  Goedkoper verbouwing: Wilt u uw toilet laten verbouwen? Dan zullen wij de oude tegels van uw muur slopen en het oude sanitair demonteren. Vervolgens zullen wij nieuwe waterleidingen en afvoeren aanleggen. Wij zullen nieuwe natuurstenen tegels op de vloer aanbrengen en het toilet met strak stucwerk voorzien. Een geheel nieuwe toiletruimte kost gemiddeld € 2.000,- en zal een week tijd in beslag nemen.

  Gemiddelde verbouwing: Als u besloten heeft om uw woning gedeeltelijk te laten verbouwen dan komt u in de volgende opties terecht:

  Zolder opknappen en dakkapel laten vervangen
  Het opknappen of herindeling van de slaapkamers
  Het vernieuwen van uw oude badkamer
  Woonkamer uitbouwen

  De gemiddelde kosten van deze verbouwing bedragen tussen de € 9.000 en de € 17.000,-. De tijd die deze woningverbouwing in beslag zal nemen is 2 tot aan 3 weken.

  Complete verbouwing: De duurste optie om je woning te laten verbouwen is de gehele woning laten strippen en slopen. Hierna zullen wij de woonkamer uitbreiden door een aanbouw te plaatsen. De badkamer compleet verbouwen en de gehele woning opnieuw laten stucen en spuiten.

  De gemiddelde prijs van een complete woning renovatie ligt tussen de € 20.000 en € 45.000,-. De tijd die wij voor deze verbouwing nodig hebben is tussen de 4 en 6 weken.

  bouwbegeleiding

Huis renovatie doormiddel van verbouwing

Onder het verbouwen valt ook het renoveren en isoleren van een woning. Bij een renovatie wordt in de regel gezorgd dat de woning in een goede staat hersteld wordt en wordt het nodige vernieuwd.

U kunt bijvoorbeeld ten behoeve van de renovatie de gehele badkamer verbouwen, de zolder laten isoleren maar ook alle kozijnen vervangen en direct dubbel glas plaatsen.

Een huis renoveren is komt dus ten goede van de staat van uw woning. Vaak wordt er voor gekozen om een hele woning te renoveren, mensen kiezen er eigenlijk nooit voor om een deel van uw woning te renoveren.

Dit is ook een logische keus omdat tijdens een renovatie er veel puin en stof vrijkomt en de bouwvakkers echt intensief bezig zijn in de woning.

Vaak is het dan ook zo dan renovaties worden uitgevoerd op een moment dat de woning niet bewoond is.

Opknappen woning wat te doen?

Als u uw woning wilt gaan opknappen zijn er een tal van mogelijkheden die u kunt uitvoeren. Maar waar te beginnen? Hieronder geven wij u een klein overzicht zodat u weet waar u moet beginnen met verbouwen:

huis verbouwen
Voor en na de verbouwing

Het plannen van een verbouwing

Bij een verbouwing is het van het grootste belang dat er een gedegen planning gemaakt wordt.

Het goed regelen en indelen van de werkzaamheden is een taak die vaak onterecht onderschat wordt. Een geslaagde huis verbouwing staat of valt met een goede planning.

Zeker wanneer u mensen gaat inhuren om bepaalde klussen uit te voeren is het belangrijk dat het één en ander goed op elkaar afgestemd wordt.

Zo is het bijvoorbeeld onmogelijk om de eventuele stukadoors en vloerenleggers op het zelfde moment te laten komen.

Ook het plaatsen van een keuken doe je ideaal gezien pas na het leggen van een vloer en het afwerken van de wanden. Om dit alles in goede banen te leiden is het dus belangrijk om een goede planning te maken.

Wij hebben als ervaren aannemersbedrijf uit Amsterdam goed inzicht in de verschillende stappen van een verbouwing.

Wij kunnen u dan ook desgewenst helpen met het maken van een correcte bouw planning.

Casco woning verbouwen

Een casco woning is een woning die nog helemaal kaal is. De bouw staat er, maar daar is in de meeste gevallen alles mee gezegd.

Er zullen nog vloeren gelegd moeten worden, stopcontacten moeten worden gemaakt, leidingen moeten nog worden getrokken, de wanden zullen afgewerkt moeten worden etcetera.

Wij kunnen een casco huis verbouwen tot het moment dat het helemaal klaar is om te gebruiken. Wij zullen inventariseren wat u precies gedaan wilt hebben en zullen daar een duidelijke offerte voor maken.

We zullen alle kosten voor alle onderdelen van de verbouwing specificeren zodat u precies kunt zien wat hoeveel kost.

Woonkamer en keuken samenvoegen

Een veel gedane verbouwing de afgelopen jaren is dat er van een aparte keuken een open keuken wordt gemaakt. Dat betekend dat de keuken bij de woonkamer betrokken wordt.

Het voordeel van deze verbouwing is dat de woonruimte een stuk groter oogt en de gehele woning veel meer ruimtelijker oogt.

Ook kan je gemakkelijk een grote eettafel in de woonkamer zetten. Ook al staat de tafel dan in de woonkamer geeft dit toch de indruk dat het een grote woonkeuken is.

Dit is hartstikke gezellig wanneer er bijvoorbeeld vrienden of familie over komen om te eten. Uiteraard zijn er ook nadelen.

Soms lijkt het wel als de tussenmuren worden weggebroken van de keuken dat er veel meer ruimte tot stand is gekomen, en dit dan voordelen met zich mee brengt. Wij kunnen u vertellen dat dit niet altijd het geval is.

Zo heeft u minder opbergruimte in uw huis omdat u veel minder muren heeft waar u kasten aan kunt bevestigen.

Wat ook een flink nadeel kan zijn is dat de etensluchten blijven hangen in uw woonkamer na het koken.

Ondanks de afzuiging goed zal werken kan de hele avond de woonkamer blijven stinken.

Huis verbouwen voor nieuwe indeling

Een veel voorkomende reden om een huis te verbouwen is omdat de huidige indeling niet (meer) voldoet aan de eisen van de eigenaar.

Met een verbouwing is dit makkelijk op te lossen. Zo kan bijvoorbeeld de badkamer geheel naar wens worden verbouwd.

Afgezien van de draagwanden kunnen in principe alles uit een woning gesloopt worden en kan het huis opnieuw ingedeeld worden.

Vaak zien we dat er extra kamers, bijvoorbeeld slaapkamers, nodig zijn in een woning of dat er juist muren in de woning verwijderd worden om zo grotere kamers te creëren.

Ook het vervangen van de badkamer of keuken staat op hoog op het lijstje met meest uitgevoerde verbouwingen.

Voor zo een soort opknapklus is het nodig om zowel te slopen als de bouwen. Eerst wordt het overtollige in een woning gesloopt.

Bijvoorbeeld bepaalde wanden, gehele keukens, lambrisering of de gehele binnenkant van een woning. Na dit proces kan er gebouwd gaan worden.

Nieuwe kamers, een dakopbouw, keukens, een uitbouw kunnen natuurlijk allemaal gebouwd worden door de aannemer.

Extra wanden plaatsen, keuken laten opknappen, of juist wanden weghalen alles is uiteraard mogelijk in een verbouwing.

Huis verbouwen vergunning

Wanneer u inpandig uw huis gaat verbouwen of laat renoveren is het meestal niet nodig om een vergunning aan te vragen. Voor een verbouwing die de omgeving direct beïnvloedt is meestal wel een vergunning voor nodig.

Dit zijn de verbouwingen aan de buitenzijde van de woning en die voor iedereen dus zichtbaar zijn.

Bij verbouwingen die direct invloed hebben op de omgeving moet u denken aan: dakopbouwen, uitbouwen aan de voor- of zijkant of uitbouwen aan de achterkant dieper dan 2.5 meter.

Het vertimmeren van een woning aan de buitenkant is ook populair in Nederland maar vaak lopen mensen er toch tegenaan dat de vergunning niet rondkomt.

Gelukkig kunnen wij u helpen met het aanvragen van een vergunning waardoor de slagingskans tot het ontvangen van een vergunning groter wordt.

Wanneer u niet goed weet hoe u een vergunning moet aanvragen kunt u onze hulp inschakelen. Wij hebben ervaring met aanvragen van vergunningen voor een huis verbouwing.

Kosten woning laten verbouwen

Wat kost het om een huis te laten verbouwen? In de meeste gevallen als mensen een bedrag in hun hoofd hebben om hun huis te gaan verbouwen dan kunt u er van uit gaan dat u het dubbele bedrag mag gaan berekenen.

In het algemeen is het verbouwen veel duurder dan er word gedacht zowel voor de materialen als voor de vakmensen die moeten worden ingehuurd.

De meest gestelde vraag is toch wel ”wat kost een huis verbouwen?” of “wat zal de verbouwing mij gaan kosten? Het is erg moeilijk vooruit precies de prijzen van een verbouwing in te gaan schatten.

Wat u wel kunt doen is een globale prijs indicatie ontvangen van ons aannemersbedrijf door middel van een gratis offerte aan te vragen.

Op deze manier kunt u snel zien of de renovatie van uw woning in uw budget gaat passen en heeft u de mogelijkheid de prijzen te vergelijken met andere aanbieders.

Voor een exacte prijs zullen wij uiteraard moeten langskomen bij het pand dat verbouwd gaat worden.

Met de kennis van de huidige staat van het pand en de wetenschap wat u exacte wensen/eisen zijn kunnen we een adequate verbouwing offerte opmaken.

Bepaal uw budget voor de klus

Voor u is het belangrijk om vooraf duidelijk te krijgen wat precies u budget is voor de verbouwing.

Met dit budget in uw hoofd is het gemakkelijker om keuzes te maken tijdens het plannen van de verbouwing.

U kunt immers niet meer uitgeven dan uw budget en zo laat u sommige zaken simpelweg niet uitvoeren en hoeft u niet onnodig tijd te besteden aan het nadenken over klussen die toch niet kunnen gebeuren.

Bovendien kan de uitvoerende aannemer ook rekening houden met uw budget.

De aannemer zal bij ideeën om uw verbouwing te realiseren rekening houden met het budget. Er zal dan gekozen worden voor oplossingen die binnen uw budget passen.

prijsberekening-huis-verbouwen

Zelf gaan verbouwen?

Natuurlijk als u zelf wilt gaan verbouwen zal dit op de kosten gaan schelen. Maar meestal blijkt dat als particulieren zelf de verbouwing van een woning zelf gaan doen dat ze van de regen in de druk komen.

Vaak als mensen zelf hier zelf aan gaan beginnen komen ze hier wel op terug en valt het verbouwen vaak vies tegen.

Niet alleen is het tijdrovend maar ook de stress en het financiële plaatje helpen niet mee.

Ook zult u verstand moeten hebben van het verbouwen van uw woning en het geen wat u wilt gaan verbouwen.

Heeft u dit niet dan is het echt beter een erkend bouwbedrijf in te schakelen om u op weg te helpen.

Wanneer u gaat verbouwen is het vaak een combinatie van bovenstaande voorbeelden. Sommige werkzaamheden zult gemakkelijk zelf kunnen uitvoeren, waar u voor andere klussen wellicht hulp nodig heeft.

Wanneer u zelf wilt werken aan de verbouwing is het dan ook verstandig om alleen de relatief eenvoudige klussen zelf uit te voeren.

Denk bijvoorbeeld aan het afwerken van de vloer en wanden.

Wij kunnen als erkend bedrijf helpen met de lastige klussen tijdens het verbouwen van uw huis.

Denk bijvoorbeeld aan de grovere klussen zoals het slopen en creëren van wanden, nieuwe indelingen plaatsen, elektra- en waterleidingen leggen etcetera. Wij zorgen dat alles bouwkundig klopt en goed functioneert.

Aannemer inhuren

Het opknappen van een woning is niet zomaar een klusje hiervoor is ervaring nodig en expertise.

Als u van plan bent toch een aannemer in te gaan huren dan is het verstandig om van te voren even een onderzoekje te plegen of de aannemer goed aangeschreven staat en erkend is.

Als u een goede aannemer in de hand neemt kunt u de ideeën voor de verbouwing bespreken en zal hij u helpen deze uit te voeren.

Een goede aannemer geeft u tips en zorgt ervoor de de gehele renovatie van uw woning in uw budget zal passen.

Belangrijke tips

Om alles nog even samen te vatten vindt u hieronder nog een aantal belangrijke tips die het verbouwen en renoveren van uw huis een stuk gemakkelijker maken:

 • Maak een lijst met eisen en wensen
 • Stel een budget vast
 • Vraag meerdere offertes aan
 • Zorg dat alles voor aanvang van de verbouwing duidelijk is
 • Zet alle afspraken met de aannemer op papier
 • Tijdens de verbouwing is contact met de aannemer erg belangrijk, bouwbegeleiding kan hier een oplossing bieden

Offerte voordeel huis verbouwen

Het voordeel wat u krijgt als u een offerte of prijsindicatie aan gaat vragen bij ons is dat u kunt profiteren van 20% korting op uw verbouwing.

Ja u hoort het goed maar liefst 20% korting geven wij u op elke soort van verbouwing aan het huis.

De offerte aanvraag is geheel vrijblijvend en u kunt zelf uitmaken of u met ons in zee gaat of toch niet door de kostenindicatie te gaan vergelijken met andere aannemersbedrijven.

Belangrijk om te weten..

Hoe lang duurt een huis verbouwen?

website van het jaar

Afhankelijk van welke soort verbouwing u laat uitvoeren kunnen wij van een paar dagen tot enkele maanden bezig zijn met het verbouwen van uw huis. Als u uw woning compleet van onder tot boven wilt laten renoveren houd dan rekening met een tijdsbestek van 2 tot 4 maanden.

Wat kost een compleet huis verbouwen?

erkend vakwerk

De meeste woning renovatie die wij uitvoeren komen vaak op een totaalprijs uit tussen de €6.000 en €70.000,-. Wilt u uw complete huis laten verbouwen dan kunnen wij volgens onze berekeningen vertellen dat u rekening kunt houden met een m² prijs die tussen de €60 en €150,- ligt.

Huis verbouwen of verkopen?

Als u niet weet of u uw huis wilt laten verbouwen of toch liever maar verkoopt dan is het handig van te voren de kosten van de verbouwing te berekenen. Lees hier de prijsberekening van een gemiddelde verbouwing.

Wat kost een oud huis laten verbouwen?

bouwbegeleiding

Heeft u een oude woning gekocht? En wilt u deze woning op laten knappen? Houd dan rekening met het budget wat u wenst uit te geven. Een oud huis verbouwen kan momenteel erg duur zijn. Leest u hier alles over de kosten van een huisverbouwing en de tijdsbesteding.

Wat kost een huis verbouwen met aanbouw?

Prijs-vergelijken

De kosten om een huis te laten verbouwen zijn moeilijker te berekenen dan de prijs van een aanbouw laten plaatsen. Wij kunnen voor u vrijblijvend een richtprijs opstellen voor een totaalrenovatie van uw woning inclusief een op- of aanbouw.

Aannemer-Gigant
Aannemer-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!