Kozijnen vervangen kosten

U wilt uw oude binnen- of buiten kozijnen vervangen met dubbel HR++ glas van uw bestaande woning? Maar u bent benieuwt wat hiervan de kosten zullen zijn?

Hier geven wij u informatie over de prijzen van kozijnen vervangen inclusief het plaatsen. Ook vindt u advies hoe de kosten van het laten vervangen van kozijnen goed in de hand kunt houden.

Niemand wilt natuurlijk teveel betalen en wij helpen u graag met besparen op de uitgaven.

kozijnen vervangen kosten
Vervanging van oude kozijnen in Amsterdam

Omdat wij ook wel de kozijnenspecialist worden genoemd krijgen wij vele prijsgerichte aanvragen via ons offerteformulier. Denkt u hierbij aan vragen zoals:

  • Wat zijn de kosten van het vervangen van al mijn kozijnen van mijn huis?
  • Hoe duur is de vervanging van mijn kozijnen?
  • Wat zijn normale prijzen die berekend worden?
  • Kost een kozijn laten vervangen veel?
  • Kan ik mijn houten kozijnen laten vervangen door kunststof?

Uiteraard is een kozijnvervanging niet heel goedkoop, maar in onze ogen hoeft een vervanging ook niet duur te wezen.

De gemiddelde prijzen van houten, kunststof of aluminium kozijnen variëren ook enorm.

Daarom vinden wij dat u recht heeft op een eerlijke prijs kwaliteits verhouding. Leest u hier alle prijsinformatie die u van te voren moet weten voordat u over gaat tot het laten vervangen van uw kozijnen.

Kozijnen vervangen kosten berekenen

Als uw de oude kozijnen van uw gehele woning wilt laten vervangen door nieuwe kunststof of hardhouten kozijnen dan zit er een aardig kostenplaat aan te komen. Voor het vervangen van al de kozijnen van een woonhuis kunt u rekening houden met prijzen die liggen tussen de €3.000,- en €15.000,-.

Is de tijd nu echt aangebroken om uw raamkozijnen of deurkozijnen te laten vernieuwen dan is het verstandig dat u zich goed verdiept in de gemiddelde kosten van de vervanging.

Leest u hieronder een opsomming van de gemiddeld berekende kosten van het vervangen van een raamkozijn:

Soort kozijn vervangenGemiddelde vervanginskostenKozijn maat
Kunststof kozijnen (1 kozijn)180,- euro55 bij 55 cm
Houten kozijnen (1 kozijn)190,- euro55 bij 55 cm
Aluminium kozijnen (1 kozijn)200,- euro55 bij 55 cm

Offerte aanvragen hoe en waarom?

Wij begrijpen als geen ander dat het uiterst belangrijk is om te weten wat nieuw kozijnen laten plaatsen gaat kosten. Hardhouten of kunststof kozijnen zijn in het algemeen zijn niet goedkoop!

De gemiddelde prijzen om de kozijnen van een compleet woonhuis te laten vervangen liggen tussen de 3000,- en 15.000,- euro.

Wilt u ongeveer weten wat het kost om uw huis te voorzien van nieuwe kozijnen plaatsen door een aannemer? Dan vind u al deze prijsinformatie op deze pagina of op de rest van onze website.

Het is dus niet noodzakelijk om meteen een offerte aan te vragen!!

Bent u serieus geïnteresseerd en wilt u graag dat de aannemer bij u langs komt om alle vakkundige normen van de kozijnen te bespreken? Dan verwijzen wij u het offerte formulier zo uitgebreid mogelijk in te vullen.

(Vult u bij de beschrijving zo uitgebreid mogelijk wat uw wensen zijn zodat wij een goed zicht krijgen van uw toekomst plannen.)

Totaal prijs vernieuwing

Als u merkt dat uw huidige kozijnen er slecht aan toe zijn en tocht of vocht doorlaten dan is het hoogtijd om deze kozijnen te laten vervangen of in sommige gevallen te laten repareren.

De praktijk leert overigens dat vervangen uiteindelijk goedkoper uitpakt dan repareren. Nieuwe kozijnen zullen u ramen en deuren weer goed laten sluiten en geven weer een betere isolatie aan u woning.

Daarnaast heeft u direct de kans om ook de buiten ramen te vervangen wat ook weer bijdraagt aan een betere isolatie. Voordat u nieuwe kozijnen wilt gaan aanschaffen is het belangrijk de prijzen van de kozijnen te achterhalen.

De exacte prijs verschilt natuurlijk per situatie, maar toch hebben wij een goede opsomming kunnen maken van de totaal kosten.

Soort kozijnenOppervlakteGem prijzen incl HR++glas
Kunststof kozijnenm2€ 700 – € 800
Houten kozijnenm2€ 750 – € 950
Aluminium kozijnenm2€ 800 – € 950

Bent u meteen op zoek naar goed geïsoleerde kozijnen zoals kozijnen met HR++ glas? Dan kunt u rekening gaan houden met de volgende berekening:

Voor het vervangen van ongeveer 6 ramen met een totaal oppervlakte van 7 tot 8 m2 zal u gemiddeld 5,900 euro kwijt zijn. Deze prijs is inclusief het plaatsen van de kozijnen en de btw.

Besparen op uw nieuwe kozijnen

Als u nieuwe kozijnen wilt laten plaatsen dan is dit een behoorlijke investering in uw woning.

Echter zal deze investering u op latere hand geld gaan opleveren. Denk hierbij aan de eventuele verkoop van u woning of een betere isolatiewaarden.

Door middel van onze vrijblijvende offerte aanvraag kunt u makkelijk en kosten loos u prijzen voor nieuwe kozijnen vergelijken met die van andere bedrijven. Op deze manier betaalt u nooit teveel.

kozijnen-laten-vervangen
Verwijderen oude kozijnen

Materialen en de kosten

Nu u een goede inschatting heeft van de totaal kosten van het vervangen van uw buitenkozijnen, wilt u nu natuurlijk weten wat de kosten zijn van een kozijn zelf exclusief de montage.

Hieronder vind u een goede schatting van de prijzen die gerekend kunnen worden bij het maken van kozijnen op maat in een prijzenoverzicht.

Soort kozijnenGemiddelde KostenMaat
Kunststof kozijnen 125 euro  55 x 55
Houten kozijnen 135 euro  55 x 55
Aluminium kozijnen 155 euro  55 x 55

Zoals u hierboven kunt zien zijn het de kunststof kozijnen die er het goedkoopste uitspringen. De gemiddelde prijs van kunststof kozijnen ligt 17% lager dan die van houten of aluminium.

Wat kost het vervangen van kozijnen?

Wij raden aan niet zelf kozijnen te gaan monteren. Bij het plaatsen en monteren van de kozijnen kan er van alles fout gaan en daar zit u natuurlijk niet op te wachten na het aanschaffen van de nieuwe kozijnen.

Zeker omdat er constructief het 1 en ander gedaan moet woeden is het erg vervelend als er iets fout gaat.

Besteed deze werkzaamheden uit aan een vakman die gespecialiseerd is in het vervangen en plaatsen.

Er zijn doe het zelvers die het zelf proberen maar slechts enkele kunnen het ook echt. Het gebeurd niet zelden dat wij alsnog voor hulp gebeld worden.

Vaak komen we er dan achter dat er meer leed dan goed gedaan is waardoor de kosten hoger uitvallen dan wanneer wij direct waren ingeschakeld.

Het laten uitbesteden zal u niet alleen moeite en een hoop tijd schelen maar ook op ten duur zal u hierop geld besparen.

Alles wordt namelijk in 1 keer goed gedaan. Bovendien krijgt u garantie mee van het bedrijf dat de kozijnen plaatst.

De kosten van het monteren van kozijnen verschilt per situatie. Een vast raamkozijn is makkelijker te plaatsen dan een draai-kiep of kantel raamkozijn.

Bij kozijnen die moeten kantelen of kunnen kiepen zal er een bepaalde tijd nodig zijn deze goed af te stellen en kost dit natuurlijk extra.

Een goede berekening is als volgt: bent u aan uw nieuwe kozijnen aanschaffen 1000 euro kwijt? Reken dan 8oo euro voor het monteren en plaatsen hiervan.

nieuwe kozijnen plaatsen
Nieuw kozijn geplaatst in Utrecht

Extra kosten vernieuwen

Nu u meer inzicht heeft in de montage en materiaalkosten kunnen er bij het vernieuwen van de kozijnen nog meer extra kosten verbonden zijn. Denkt u hierbij aan het volgende:

  • Afvoeren van het materiaal
  • Voorrijkosten
  • Montagemateriaal

Mocht u niet handig genoeg zijn ga dan niet proberen zelf uw nieuwe kozijnen te plaatsen, maar denk er dan eens over na om een specialist in te schakelen.

Het uitbesteden van de montage scheelt u niet alleen op de kosten maar ook een hoop tijd en frustraties.

Een vakman beschikt over de juiste ervaring en kennis en heeft het bijpassende gereedschap. De gemiddelde kosten voor het monteren van kozijnen verschillen uiteraard per situatie.

Bij sommige wilt u nu een vast kozijn laten installeren dan zullen de kosten lager liggen dan van een draai-kiepraam.

Bij het aanbrengen van een draai-kiepraam zal deze afgesteld moeten worden wat een tijdrovende klus is.

U kunt er van uit gaan dat de kosten voor het vervangen van uw kozijn iets lager liggen dan de kosten van het materiaal.

Mocht u nu €450,- kwijt wezen aan nieuwe kozijnen plaatsen, dan zullen de montagekosten rond de €400,- liggen.

Vervangen online berekenen

Wanneer u graag de prijs wilt weten voor het vervangen van uw kozijnen of nieuwe kozijnen laten plaatsen is het verstandig om het offerteformulier op onze website in te vullen.

Uiteraard is de offerte geheel vrijblijvend. Beschrijf uw wensen over het kozijnen vervangen zo uitgebreid mogelijk in de email.

Op die manier kunnen we een offerte maken die precies aansluit bij uw wensen.

Raamsoort bijpassend kozijn

De kosten van nieuwe kozijnen hangen niet alleen af van de keuze in het materiaal, maar ook welk type kozijn.

De meest voorkomende raamsoorten zijn een val raam en een draai-kiepraam. Mocht uw raam nou niet open hoeven kiest dan voor een vast raam dit zal aanzienlijk in de kosten gaan schelen.

De prijzen van een vast raam zijn lager doordat hier voor geen hang en sluitwerk nodig is.

nieuwe kozijnen
Kunststof kozijn vervangen door hout

Welk soort glas in mijn kozijn?

Bij het vernieuwen van u kozijnen zal er ook nieuw glas geplaatst moeten worden. Wilt u goed geïsoleerd glas denk dan aan HR++ glas. HR++ glas isoleert 35% beter dan het oude glas wat u eerst in uw kozijn had zitten.

Deze nieuwe glassoort is speciaal ontwikkeld voor de beste geluids- en warmte isolatie.

Wist u dat u wel tot 260 euro kunt besparen per jaar door deze glas keuze te maken? De prijzen van HR++ glas liggen gemiddeld rond de 75 euro per m2.

Offerte exacte kozijnen vervangen kosten ontvangen

Wanneer u precies wilt weten wat de kosten zullen zijn voor uw nieuwe kozijnen kunt u bij ons een vrijblijvende offerte aanvragen.

Geef duidelijk aan wat de wensen en wat de eisen zijn van de kozijnen die geplaatst zou moeten worden. Ook horen we graag wat voor vensters er nu in zitten inclusief de bijbehorende maten.

Ook horen we graag of u nieuwe ramen nodig heeft en of u een voorkeur heeft voor een bepaald raam, bijvoorbeeld HR++.

Met deze informatie zullen wij een vrijblijvende offerte opmaken met een goede benadering van de uiteindelijke prijs.

Als deze kosten voor het vervangen van uw kozijnen u aanspreken zullen we een afspraak op locatie maken om definitieve offerte op te maken.

Interessant om te weten….

Wat zijn de kosten om mijn oude kozijnen te laten vervangen?

aannemerofferte

Als u uw oude kozijnen wilt laten vervangen voor nieuwe houten of kunststof kozijnen dan zijn de prijzen afhankelijk van de hoeveelheid kozijnen die er vervangen moeten worden.

Als u er vanuit gaat dat een zelfde houten kozijn vervangen wordt dan de huidige dan kan dit tussen de € 500,- tot aan de € 3.000 gaan kosten. Dit is voor het laten vervangen van een kozijn.

Wat kost aluminium kozijnen vervangen door houten?

Als u uw Aluminium kozijnen wilt laten vervangen voor mooie hardhouten kozijnen dan is de prijs afhankelijk van de hoeveelheid binnen- of buitenkozijnen die u nodig heeft. Leest u hier alles wat u moet weten over de prijzen van het vervangen op deze pagina.

Alle ramen- en deurkozijnen laten vervangen van mijn woning wat kost dit?

website van het jaar

Als u alle ramen en kozijnen van uw woning wilt laten vernieuwen dan hangt hier een flink prijskaartje aan vast.

Leest u op deze pagina wat de prijzen zijn om al uw kozijnen en ramen te vervangen.

Wat is de prijs per m2 voor kozijnen vervangen?

erkend vakwerk

Het is moeilijk om een prijs per vierkante meter te geven voor het vervangen van uw kozijnen. Leest u op deze pagina een gemiddeld prijzen overzicht van kozijnen vervangen en het plaatsen.

Aannemer-Gigant
Aannemer-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!