Bouwbegeleiding

Bouwbegeleiding is ontstaan door de wanprestaties van sommige aannemersbedrijven. Een bouwbegeleider is iemand die de belangen van een particulier durende een bouwproject beschermd.

Dit kan hij of zij doen omdat degene vaak veel ervaring heeft met bouwprojecten.

En bovendien weet een bouwopzichter hoe er het best gecommuniceerd kan worden met de mensen die de klus uitvoeren.

Een bouwbegeleider onderhoudt het contact tussen de verschillende bouwbedrijven en de particulier. Een goede bouwbegeleider zorgt er voor dat het project soepel verloopt.

Vaak zijn er verschillende partijen betrokken bij een bouwproject, denk aan een vloerenlegger, Bouwbedrijf, Stukadoor of dakdekker enzovoort.

Wanneer heb je bouwbegeleiding nodig?

Als u aan het begin van een te bouwen project staat en u nooit een ervaring met een aannemer of architect heeft gehad dan is het verstandig van te voren aan een bouwbegeleider te denken.

Hij of zij zorgt ervoor dat het gehele bouwproces tot aan de oplevering loopt zoals dit hoort te lopen. Zo kunt u ervoor kiezen een bouwbegeleider vanaf het begin in te schakelen maar dit kan ook halverwege het bouwproces.

Een goede bouwbegeleider houd zich vooral bezig om op de kosten te besparen en te zorgen dat het bouwen wel volgens de normen wordt uitgevoerd.

Wat kost een bouwbegeleider?

Als bezoeker wilt u uiteraard niets anders weten hoeveel het kost om een bouwbegeleider in te huren. Wat de grootste invloed heeft op de gemiddelde kosten van het begeleiden van een verbouwing is met welk bouwbedrijf u in zee gaat.

Uiteraard wilt u zo goedkoop mogelijk uw bouwbegeleider alle bouwactiviteiten laten controleren. De gemiddelde prijzen van een bouwbegeleider liggen tussen de €30,- en €50,- per uur. Maar u kunt ook een vaste prijsopgave afspreken voor de gehele verbouwing van uw huis te laten controleren.

Goedkoper dan u denkt

Op de vraag Wat kost een woonbegeleider of verbouwbegeleiding kunnen wij als goedkoop aannemersbedrijf uit Amsterdam u de goedkoopste prijzen aanbieden.

Door een prijsvergelijking van het inhuren van een bouwinspecteur te maken zult u er snel achter komen dat u wel tot 30% goedkoper uit zult wezen.

Kosten

Omdat het vaak onduidelijk is wat een bouwbegeleider of controleur kost zullen wij voor u de meest gestelde vragen van onze klanten even onder elkaar zetten:

Wat is een bouwbegeleider?

Aanbouw kosten

Een bouwbegeleider bied hulp net als een bouwopzichter om de gele verbouwing van je woning te controleren op mogelijke gebreken. Zo let de bouwcontroleur of alles gebouwd wordt zoals dit beschreven staat.

Waarom zou ik een bouwbegeleider inhuren?

bouwbegeleiding

Het inhuren van een bouwbegeleider mag dan wel wat kosten maar u haalt hier enorm veel voordelen uit. Hij houdt zich bezig met de planning en bied de juiste controle op het bouwproject van uw woning. De bouw wordt in kwaliteit verhoogt en tijdens het bouwen let hij op de veiligheid van de bouwers.

Bouwbegeleiding wat kost dat?

bouwbegeleider

De gemiddelde prijs voor een bouwbegeleiding is afhankelijk van hoe groot de verbouwing van uw huis is. U kunt ervan uitgaan dat een bouwbegeleider een prijs berekend tussen de €30,- en €55,- per uur. U kunt uiteraard ook een vast tarief afspreken.

Is een bouwbegeleider echt nodig?

prijzen-cementdekvloeren

Als u uw huis wilt laten verbouwen dan loopt u vaak tegen onvoorziene kosten op. Als u dit in goede banen wilt laten begeleiden en een discussie met de aannemer wilt voorkomen dan kun je kiezen om een onafhankelijke bouwbegeleider in te huren. Hij fungeert als een soort van tussen persoon tussen de aannemer en de particulier.

Bouwbegeleiding wat houdt dit in?

Hij of zei houdt goed in de gaten of een aannemersbedrijf haar afspraken adequaat nakomt, en het beloofde werk kwalitatief goed uitvoert.

Maar ook het contact met de architect wordt onderhouden en de communicatie tussen de architect en de aannemers wordt ook ondersteund, er worden op deze manier onnodige fouten voorkomen.

Daarnaast kan de bouwbegeleider u onafhankelijk advies geven als u praktische vragen heeft. Denk aan de materiaalkeuze of tijdplanning. De voordelen van een bouwbegeleider:

  • Door de contacten die een bouwbegeleider heeft weet u zeker dat er alleen vakmensen aan het werk zullen gaan.
  • U heeft 1 aanspreekpunt.
  • De bouwbegeleider heeft veel kennis van zaken, hij is zich bewust van normale prijzen en helpt u dan ook met besparen.
  • Het hele proces zal soepeler gaan. Een bouwbegeleider zorgt er bijvoorbeeld voor dat belangrijke zaken als een vergunningsaanvraag niet vergeten worden.

Bouwbegeleider inhuren

Wanneer u een bouwbegeleider wilt inhuren is het van belang dat deze persoon een bouwtechnische opleiding heeft gevolgd en praktijkervaring heeft opgedaan.

Vraag dan ook altijd naar referenties en eventuele diploma’s. Uiteindelijk is het een kwestie van vertrouwen, en het contact moet dan ook goed voelen.

De taken van de bouwbegeleider vindt u hieronder:

Bouwbegeleiding voor de bouw

Wanneer u grote bouwprojecten wilt laten uitvoeren aan bijvoorbeeld uw woning of bedrijfspand in Amsterdam of een andere plaats in Nederland is het zeer raadzaam om met een partij in zee te gaan die bouwbegeleiding betaalbaar aanbiedt.

Deze houdt bijvoorbeeld in de gaten of prijs voor het huis bouwen die afgesproken is haalbaar blijft.

Bespaar op het verbouwen van je huis

De juiste bouwbegeleider komt bijvoorbeeld met ideeën om kosten bij de aannemer te besparen. Zo kent hij bijvoorbeeld gelijkwaardige materialen voor een bepaalde klus die een goedkoper alternatief vormen dan de materialen die een aannemer in zijn gedachte heeft.

Ook geeft hij aan wat mogelijke moeilijkheden kunnen vormen in het project, op die manier kunt u er in het begin rekening mee houden in de planning en eventuele extra kosten.

Problemen op de bouwvloer

Mochten er problemen zijn of voorzien worden kan de bouwbegeleiding met de aannemer communiceren.

Omdat de bouwbegeleider verstand van zaken heeft kan hij de aannemer beter overtuigen van zijn gelijk en zorgt hij er dus voor dat het bouwproject zo goed en goedkoop mogelijk wordt uitgevoerd.

Ondersteuning bij complexe werkzaamheden

Vooral bij complexe bouwklussen die uitgevoerd moeten worden is het interessant om een bouwbegeleider in te schakelen. Zo zien we vaak dat bij funderingen leggen er vaak slordig gewerkt wordt.

Het is dan belangrijk dat er iemand is om te controleren of de werkzaamheden goed uitgevoerd zijn.

Hoe bespaar je op de kosten?

Door een bouwproject goed te begeleiden zal u uiteindelijk flink op de kosten van de verbouwing besparen. Hoe dit kan? Hieronder leest u de voordelen van het inhuren van een bouwbegeleider:

  • Het op tijd opleveren van het bouwproject
  • Het goed uitvoeren van het bouwwerk
  • Veiligheid tijdens het bouwen
  • Controle op het uren die gewerkt worden
  • Kwaliteit van het bouwen

De btw op voor bouwbegeleiding is tegenwoordig weer gewoon 21%.

Ter vergelijking is er tegelijkertijd in dezelfde straat een project gestart waar er gekozen is om geen bouwbegeleider in te zetten en een ander project waar alles zelf geregeld wordt.

Dit inclusief het halen van de materialen. De werkzaamheden zijn nu een maand later klaar dan gepland en de kosten zijn gemiddeld 10% hoger dan dat van het wel begeleide project.

Nazorg

Uiteraard is een bouwbegeleider niet alleen maar makkelijk tijdens het werk maar ook na het werk als dit is opgeleverd. Stelt u zich eens voor als er onverwachte bouwkundige problemen op komen spelen en u weet u zelf geen raad.

Dan is een bouwkundig begeleider natuurlijk wel zo makkelijk om dit te gaan aan kaarten met de ingehuurde aannemer. De bouwbegeleider zal in dit geval ook de oplossing verzorgen samen met de aannemer.

De Bouwbegeleider kan op een regelmatige basis het project bezoeken en zo de voortgang goed in de gaten houden. Hij brengt verslag naar de opdrachtgever.

Ook zal hij er voor zorg dragen dat de bouwbedrijven de planning volgen, en zal ze aanspreken op eventuele fouten die gemaakt worden.

Prijs bouwbegeleiding

Wij bieden ook onafhankelijke bouwbegeleiding aan, ieder die een bouwproject begeleidt binnen ons bedrijf heeft jarenlange ervaring in de praktijk opgedaan en weet waar hij over spreekt.

Daarnaast hebben ze allemaal een bouwtechnische opleiding gevolgd om de theorie ook goed te kunnen begrijpen. De tarieven van een bouwbegeleider worden per uur gerekend.

De praktijk leert echter dat deze zijn geld zeer snel terug verdient. Als u geïnteresseerd bent geraakt om eens met een bouwbegeleider te praten kunt u geheel vrijblijvend hier voor de prijzen aanvragen via ons offerte formulier.

Bekijk onze nieuwe pagina een die gaat over zonnepanelen laten installeren. Lees alle informatie omtrent de kosten en de installatie.

Aannemer-Gigant
Aannemer-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!