Dakopbouw kosten

Bij de dakopbouw kosten kunt u uitgaan van ongeveer €1200 per m2, bij dit bedrag gaan we uit van een casco prefab opbouw.

Voor dit bedrag is de opbouw dus wel water- en winddicht maar is de afwerking zowel de buitenkant als de binnenkant nog niet volledig afgerond, dit wordt casco genoemd.

De meeste vragen die gesteld worden over dakopbouwen gaan voor 90% van de gevallen over de prijs. Denkt u hierbij aan vragen zoals:

 • Wat zijn de kosten van een optopping van uw huis?
 • Hoe duur is een dakopbouw?
 • Wat zijn normale prijzen?
 • Kost een dakopbouw veel?
 • Plaatsen jullie ook dak opbouwen in Amsterdam?
 • Hebben jullie ook een constructeur voor een constructieberekening?

Natuurlijk is een opbouw op uw dak niet goedkoop maar in onze ogen hoeft een dakopbouw laten plaatsen ook niet duur te wezen. De gemiddelde prijzen van het opbouwen van een bestaand dak variëren ook enorm.

Daarom vinden wij dat u recht heeft op een eerlijke prijs kwaliteits verhouding.

Leest u hier alle prijsinformatie die u van te voren moet weten voordat u de keuze maakt om uw dak van uw woning te verhogen.

Snel een prijsindicatie?

Offerte aanvragen hoe en waarom ….?

Wij begrijpen als geen ander dat het uiterst belangrijk is om te weten wat een nieuwe dakopbouw met of zonder nokverhoging laten plaatsen gaat kosten.

Dakopbouwen in het algemeen zijn niet goedkoop! De gemiddelde prijzen liggen tussen de 15000,- en 50.000,- euro.

Wilt u ongeveer weten wat het kost om een opbouw op uw dak te laten plaatsen door een aannemersbedrijf?

Dan vind u al deze prijsinformatie op deze pagina of op de rest van onze website.

Het is dus niet noodzakelijk om meteen een offerte aan te vragen!!

Bent u serieus geïnteresseerd en wilt u graag dat de aannemer bij u langs komt om alle vakkundige normen van de opbouw te bespreken? Dan verwijzen wij u het offerte formulier zo uitgebreid mogelijk in te vullen.

(Vult u bij de beschrijving zo uitgebreid mogelijk wat uw wensen zijn zodat wij een goed zicht krijgen van uw toekomst plannen.)

Wat kost een opbouw?

Een gemiddelde opbouw op uw dak van uw huis kost rond de €1.200,- per vierkante meter. Wanneer je een dakopbouw laat bouwen van rond de 20 m2 zal de opbouw tussen de €24.000 en €26.000 kosten.

De bovenstaande prijzen zijn wel een gemiddelde prijs voor een opbouw met of zonder nokverhoging, de uiteindelijke exacte prijs is natuurlijk afhankelijk van meerder factoren.

De bovengenoemde prijs is de prijs van een dakopbouw van hout. Hout is de meest voordelige manier om deze constructie die een extra verdieping toevoegt te maken.

Ook kunt u kiezen voor een stenen opbouw maar dat kent een aantal complicaties. Steen is zwaarder, de etages onder de opbouw worden dus zwaar belast.

Dit kan betekenen dat er extra versteviging nodig zal zijn. Bovendien is steen ook duurder dan hout.

Een voordeel van een stenen opbouw is dat het in de meeste gevallen beter aansluit bij de huidige bouw. Voor de duidelijkheid hebben we het hier over een dakopbouw.

Als u op zoek bent naar kosten voor een dakkapel kijkt op de pagina: de kosten van een dakkapel.

dakopbouw-nokverhoging

Dakopbouw met plat dak

Een plat dak leent zich uiteraard uitstekend om een dakopbouw op te maken, de gehele oppervlakte van het platte dak kan immers gebruikt worden om op te bouwen.

Een dakopbouw met een plat dak is vaak een op maat gemaakt prefab dakopbouw die voortijdig in de fabriek word gefabriceerd.

Na het bouwen hiervan kan deze in delen op uw dak getakeld worden en zo bent u vaak binnen een dag wind en waterdicht.

Op deze manier hoeft de totale bouw maar maximaal 3 dagen te duren.

Leest u ook eens de pagina nokverhoging voor een zeer voordelige oplossing.

Een goed voorbeeld van plat dak waar vaak een opbouw op wordt geplaatst op gebouwd is een garage. Omdat veel garages tegen een woning aangebouwd zijn kan de eerste etage dus vaak uitgebreid worden met een dakopbouw op de garage.

Dakopbouw plat dak kosten

De vierkante meters de (m2) van een dakopbouw zijn bepalend voor de dakopbouw kosten. U kunt er van uit gaan dat een vierkante meter gemiddeld ongeveer 1200 euro kost.

Dus wanneer u bijvoorbeeld een dakopbouw 10 m2 wilt laten bouwen zal dat ongeveer €12.000 gaan kosten en wanneer een uw een opbouw van 20 m2 wilt zal dat ongeveer €24.000.

En u kunt zich voorstellen dat een dakopbouw van 15 m2 daar precies tussen in zit.

Ook is de afwerking van de dakopbouw aan de buitenkant en binnenkant bepalend. Hoe luxer de materialen zijn die u kiest des te duurder gehele opbouw zal gaan kosten.

Een manier om hierop te besparen is om het afwerken (geheel of gedeeltelijk) zelf te doen. Denk bijvoorbeeld aan de vloer leggen en de wanden schilderen.

De kosten voor een dakopbouw op een garage zijn in principe hetzelfde als de eerder genoemde prijzen. Een vereiste hiervan is dat de fundering van de garage wel sterk genoeg is om nog een verdieping te dragen.

Afwerking dakopbouw

De dakopbouw kosten voor de afwerking heeft u totaal in eigen hand. Dit geld voor de binnenkant maar ook de buitenkant van de opbouw. De afwerking heeft een grote invloed op de prijzen van een dakopbouw.

U kunt natuurlijk kiezen voor extra dakramen of een dure houten vloer, maar aan de andere kant kunt u ook kiezen voor een goedkopere laminaatvloer.

Ook de kosten voor de afwerking van de buitenkant van de opbouw zijn variabel.

Er zijn hele mooie, maar dure steen strips. Er is ook mooie gevelbeplating die een stuk goedkoper is.

Wanneer u wilt besparen op de kosten is het een mogelijkheid om de opbouw casco te laten afleveren.

Wanneer u kiest voor een casco afwerking wordt de dakopbouw niet afgewerkt wat natuurlijk scheelt in de kosten. U zult dan zelf de afwerking moeten verzorgen.

dakopbouw
Snel een prijsindicatie?

Een extra verdieping is de moeite waard…

Een extra verdieping op uw woning zorgt er in de meeste gevallen voor dat de woning simpel weg met de helft of met 1/3 wordt uitgebreid. De oppervlakte van de opbouw is in de meeste gevallen immers net zo groot als de onderliggende etages.

De reden dat er vaak gekozen wordt is dat er geen ruimte van de tuin gebruikt hoeft te worden. Een andere mogelijkheid is natuurlijk dat er uberhaubt geen tuin beschikbaar is om een eventuele uitbouw te maken.

Daarnaast valt de prijs voor een extra verdieping op uw woning in de meeste gevallen ook reuze mee.

Vergunning nodig of niet?

Bij het aanbrengen van een dakopbouw op uw garage of dak van uw huis is in de meeste gevallen het aanvragen van een vergunning nodig. Het verkrijgen van de vergunning is mede afhankelijk van de volgende punten;

 • De woningen in de buurt
 • De buren
 • De gemeente
 • Privacy voor de buren, denk aan eventuele inkijk
 • Dakopbouw garage (voor hobbyruimte of extra slaapkamer)

Dakopbouw kosten berekenen

Als u exact wilt weten wat de kosten voor uw dakopbouw zullen bedragen is het verstandig om een offerte op te laten maken.

Wanneer u bij ons een offerte aanvraagt zullen we een afspraak inplannen om de situatie op locatie te komen bekijken. Denk er dan aan dat we willen zien hoe het huis gebouwd is, hoe sterk het huis gebouwd is, welke mogelijkheden wij zien om een dakopbouw te plaatsen.

Ook zullen we natuurlijk vragen wat uw wensen zijn voor de extra verdieping die gebouwd moet worden.

Met deze informatie kunnen we de exacte kosten berekenen. Als we dat gedaan hebben zullen we netjes een offerte toesturen met alle kosten netjes gespecificeerd.

huisopbouw laten plaatsen

Om de dakopbouw kosten zo laag mogelijk te houden is het verstandig om dit door 1 bedrijf te laten uitvoeren, dan kunt u waarschijnlijk een totaal bedrag overleggen voor de verschillende werkzaamheden.

Wat natuurlijk nog goedkoper is, is om de afwerking zelf uit te voeren.

Afmetingen DakopbouwGemiddelde prijzenSoort opbouw
Opbouw van 8 m2€ 11.000,-Met een nokverhoging
Opbouw 10 m2€ 13.000,-Met een verhoogde nok
Opbouw 15 m2€ 16.000,-Met een verlegde nok
Opbouw  20 m2€ 18.000,-Met een verlegde nok
Opbouw 25 m2€ 17.000,-Met een plat dak
Opbouw 30 m2€ 19.000,-Met een schuin dak
Opbouw 35 m2€ 21.000,-Met een recht plat dak
Opbouw 40 m2€ 24.000,-Met een recht schuin dak

Kwaliteit is net zo belangrijk als de kosten

Kies niet enkel op basis van een prijs die een bedrijf offreert maar kies vooral voor kwaliteit. Een goedkope dakopbouw kan zomaar een dure opbouw worden als deze geen goede kwaliteit heeft.

U kunt referenties op het internet opzoeken over veel bedrijven. U kunt zelfs vragen of u kunt bij kijken bij een project die de aannemer in het verleden heeft uitgevoerd.

Op deze manier is de kans dat u een verkeerde beslissing neemt kleiner, want u kunt immers maar een keer u geld uitgeven.

Dakopbouw laten plaatsen

Wij van de aannemer gigant bieden de beste kwaliteit en kunnen dat uiteraard bewijzen.

Al onze werknemers zijn gediplomeerd en we hebben bouwtechnici in dienst die van te voren berekend of de dakopbouw veilig en goed is en op een plat dak bevestigt kan worden.

Nu is het duidelijk geworden wat het bouwen van dakopbouw kost. Ook de voordelen van een opbouw zullen duidelijk zijn, bijvoorbeeld dat er een extra verdieping wordt gemaakt.

En bedenk ook nog dat dat de mogelijkheden uitgebreid zijn:

 • Dakopbouw met vlak dak
 • Dakopbouw met schuin dak
 • Dakopbouw in de stijl van uw huis

Bovendien zijn onze dakopbouw kosten laag te noemen. Vraag bij ons een vrijblijvende offerte aan om binnen 1 dag de dakopbouw kosten voor uw situatie te komen.

Vragen & Antwoorden

Wat zijn de kosten voor een dakopbouw?

website van het jaar

De prijzen van een dakopbouw casco of afgewerkt laten plaatsen lopen erg uiteen. Zo zijn de aspecten van de maat, de afwerking en de moeilijkheidsgraad van de plaatsing erg belangrijk. Lees hier alles over de gemiddelde prijs van een opbouw.

Dakopbouw kosten berekenen

Het is mogelijk om van te voren de gemiddelde prijs van een opbouw op uw dak te berekenen. Op deze pagina vind u de gemiddelde kosten van verschillende maten dakopbouwen.

Wat kost een bouwtekening van een dakopbouw?

erkend vakwerk

Als u een constructieberekening wilt laten maken door een architect zit hier een kostenplaatje aan verbonden. Een bouwtekening laten maken kost gemiddeld tussen de 250,- en 750,- euro. Lees hier meer over een constructeur berekening.

Wat is de prijs per m2 voor een dakopbouw?

Bij een casco dakopbouw kan er een gemiddelde prijs per vierkante meter worden berekend door de aannemer. Zo weet u van te voren waar u aan toe bent. Leest u alle prijzen van verschillende maten opbouwen op deze pagina.

Wat is de prijs per m2 voor een dakopbouw?

Prijs-vergelijken

Bij een casco dakopbouw kan er een gemiddelde prijs per vierkante meter worden berekend door de aannemer. Zo weet u van te voren waar u aan toe bent. Leest u alle prijzen van verschillende maten opbouwen op deze pagina.

Aannemer-Gigant
Aannemer-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!