Houten dakkapel laten plaatsen

Als wij een houten dakkapellen plaatsen dan zijn deze bekleed met zeer duurzaam hout zoals tropisch hardhout of red cedar. Waar in de meeste gevallen de rabatdelen krom zullen trekken van een andere houtsoort zal dit niet gebeuren met red cedar.

Wij produceren het op maat gemaakte houten dakkapel voor 90% in onze fabriek. De montage van het dakkapel doen wij alleen met de ideale weersomstandigheden.

De timmerlieden van de Aannemer-Gigant zullen het prachtige dakkapel van hout verfraaien met boeidelen zodat u een prachtige karakteristieke uiterlijk krijgt.

Leest u op deze pagina wat een dakkapel van hout kost inclusief de plaatsing en hoeveel jaar garantie wij geven.

houten-dakkapel-laten-plaatsen
Dakkapel van red cedar hout

Wat kost een houten dakkapel?

Wist u dat de Aannemer-Gigant 10 jaar garantie geeft op een nieuw geplaatst dakkapel van hout? De gemiddelde prijs van onze houten dakkapel begint al vanaf €3.300, inclusief plaatsing. Omdat hout veel makkelijker te bewerken is dan een kunststof dakkapel zijn er veel meer keuzemogelijkheden.

Buiten dit is een houten dakkapel makkelijker te repareren mocht er toch iets fout gaan. Lees hieronder de gemiddelde houten dakkapel prijzen zowel voor een traditioneel houten dakkapel of een prefab exemplaar. We gaan bij deze prijsberekening uit van een formaat van 1,5 meter hoog dakkapel bij 2,5 breed.

 MogelijkhedenPrefab geplaatstTraditioneel geplaatst
Goedkoopste mogelijkheid€ 2.400 tot € 2.700€ 3.100 tot € 3.500
Beste prijs / kwaliteitsverhouding€ 2.700 tot € 3.200€ 3.700 tot € 4.100
Duurste afwerkingsmogelijkheid€ 3.200 tot € 3.600€ 4.700 tot € 5.200

Goedkoopste mogelijkheid

Als je op een goedkope manier van een dakkapel wilt kunnen genieten dan is een prefab houten dakkapel een van de goedkoopste varianten.

Wij kunnen ook een traditioneel houten dakkapel geheel op maat voor een aardige betaalbare prijs voor u plaatsen. Echter wordt deze dan wel geplaatst zonder afwerking aan de binnenkant. De houten dakkapel prijs zonder binnen afwerking ligt tussen de € 2.400 en de € 2.700. Dit is inclusief het arbeidsloon.

Beste prijs en kwaliteitsverhouding

Natuurlijk is er altijd een mogelijkheid om je dakkapel geheel af te laten werken. Zo kan onze dakkapelspecialist ervoor zorgen dat het complete dakkapel goed geïsoleerd wordt en zal hij de zijwanden en de knieschotten plaatsen en aftimmeren met gipsplaten of hout.

Een prefab houten dakkapel kost gemiddeld tussen de € 2.700 en de € 3.100. Wilt u het complete houten dakkapel op maat laten maken dan kunt u rekening houden met een prijs tussen de € 3.700 en € 4.100.

Duurste afwerkingsmogelijkheid

Wilt u zelf helemaal niks doen? En wilt u dat alles van uw nieuwe houten dakkapel uit handen wordt genomen? Dan maken onze timmermannen uw dakkapel geheel op maat.

Hierbij zit het dakkapel afwerken naar de keuze die u heeft gemaakt. Zo kunt u kiezen voor een rolluik, de kleur van het schilderwerk en de glassoort. De totaal kosten van deze traditionele manier van bouwen kost tussen de € 4.700 tot € 5.200 inclusief het plaatsen.

binnenkant-dakkapel-afwerken-met-gipsplaten
Compleet afgewerkt houten dakkapel

Prijsopbouw houten dakkapel

Welke keuzes heeft u? En welk prijskaartje zit hier aan vast? Leest u hier 4 keuzeopties van verschillende vormen van houten dakkapellen:

Keuze 1 = Prefab & Traditioneel dakkapel?

Hoe wordt het dakkapel geplaatst? En wat voor invloed heeft dit op de prijs?

  • Prefab houten dakkapel: Een van de meest voorkomende keuzes van onze klanten. De kosten van een prefab dakkapel ligt lager dan de kosten van een traditioneel op maat gemaakt dakkapel. Een prefab model kan in 1 dag geplaatst worden omdat alle montage van het dakkapel al van te voren zijn gemaakt in de fabriek. Het plaatsen van een prefab exemplaar zal u een besparing opleveren van rond de € 1100,-
  • Traditioneel gemaakt houten dakkapel: Een traditioneel houten dakkapel kan geheel op maat gemaakt worden. Zo bestaat er de mogelijkheid uw eigen wensen toe te passen en het dakkapel wordt op de plek waar deze geplaatst wordt ook op het dak gebouwd. Bij deze soort plaatsingen zullen er enkele dag nodig zijn om het dakkapel compleet af te laten werken.

Keuze 2 = Wilt u een plat of schuin dak op het dakkapel?

Keuze 2 heeft te maken met de afwerking van het houten dakkapel. Hoe wordt deze afgewerkt?

  • Dakkapel met plat dak: 90% van alle dakkapellen hebben een plat dak met dakbedekking. Het dak inclusief de dakbedekking is uiteraard bij de prijs inbegrepen. U kunt een keuze maken uit bitumen dakbedekking of EPDM dakbedekking laten plaatsen.
  • Dakkapel met schuin dak: Ook bestaan er dakkapellen met een schuin dak. Wij gebruiken dan dezelfde dakpannen als u op uw bestaande dak heeft liggen. Een dakkapel met dakpannen heeft nauwelijks onderhoud nodig. Echter wordt voor een schuin dak een extra meerprijs van € 250 in rekening gebracht op de dakkapel offerte.

Keuze 3 = Wat voor afwerking kiest u?

Er zijn mogelijkheden om een houten dakkapel af te laten werken met diverse kunststof beplatingen. Kunststof heeft totaal geen onderhoud nodig en hoeft zeker niet om de 5 jaar geschilderd te worden. Echter is de uitstraling zoals Trespa (kunststof beplating) lang niet zo mooi als echt hout. Maar u kunt wel besparen op het onderhoud van het dakkapel. Denk hierbij aan een besparing op de onderhoudskosten van rond de € 500,- per 5 jaar.

Keuze 4 = Wat zijn de extra opties voor een dakkapel?

Buiten de bovenste 3 keuzes zijn er nog een extra keuzes om meerdere opties toe te passen op of aan uw dakkapel. Leest u hier welke opties er vaak worden toegepast bij het plaatsen van een nieuw dakkapel:

Extra optie dakkapelKostprijsWat voor voordeel heeft u?
Ventilatieroosters plaatsen€ 60 tot € 150 per stuk– Meer frisse lucht
– Geen vochtproblemen
Draaikiepraam en vast raam€ 150 tot € 250 per stuk– Goed reinig baar
– 2 standen raam: sneller doorluchten
Insecten hor plaatsen€ 70 tot € 90 per stuk– Tegen muggen en andere insecten
– Kan verwerkt worden in je dakraam
Rolluik plaatsen€ 400 tot € 900 per stuk– Volledige duisternis met slapen
– Geen volle zon binnen (warmte)
Hang- en sluitwerk plaatsenVanaf € 110 per raam(Vaak bij prijs inbegrepen)
– Inbraak beveiliging
– Veilig wonen
Knieschotten plaatsen€ 45 per schot– Extra opbergruimte

Waarom kiezen voor een dakkapel van hout?

Een van de belangrijkste aspecten van een dakkapel van hout is de uitstraling. Hout is niet alleen duurzaam en mooi het is een verrijking voor de rest van uw woning. Vooral als u een renovatiewoning heeft geeft een houten dakkapel een bijzonder mooie uitstraling.

Maar onze klanten kiezen er ook voor om hout te gebruiken bij hun nieuwbouwwoning. Een dakkapel van hout is een stuk goedkoper dan een kunststof of polyester dakkapel. We zetten de voordelen nog even op een rijtje:

  • Geheel op maat te laten maken
  • Snel en makkelijk te herstellen
  • Goedkoper
  • Geeft een authentieke uitstraling
Aannemer-Gigant
Aannemer-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!