Dakkapel schuin dak

Als je een dakkapel met een schuin dak op het dak van je woning wilt laten plaatsen dan wilt u uiteraard weten wat het kostenplaatje hiervoor is.

Een dakkapel met schuin dak worden ook wel “sleepdakkapel” genoemd. Als u de bestaande dakpannen gebruikt sluit het dakkapel perfect aan op het bestaande dak van uw huis. Dat is esthetisch het mooiste.

dakkapel schuin dak rijtjes

Voordelen dakkapel schuin dak

Een dakkapel met schuin dak wordt ook wel een sleepdakkapel genoemd. Het is een dakkapeltype met veel voordelen. Deze dakkapel ziet er niet alleen erg mooi uit, maar is ook kwalitatief een uitstekende keuze. U zult er lang van genieten, zonder dat u veel onderhoud hoeft te plegen.

  • Veel meer lichtinval op uw nu nog donkere zolderkamer.
  • Een betere afvoer van regenwater dan bij een plat daktype.
  • Het uiterlijk sluit precies aan bij het dak.
  • Dakpannen kunnen meestal worden hergebruikt, dan u hoeft geen nieuwe aan te schaffen.
  • De waarde van uw woning wordt hoger.

De meeste vragen die gesteld worden over een dakkapel met een schuin dak gaan in de meeste gevallen over de prijs, denkt u hierbij aan:

Natuurlijk is een dakkapel niet goedkoop, maar in onze ogen hoeft een dakkapel met schuin dak ook niet duur te zijn. De gemiddelde prijzen van dakkapellen variëren ook enorm. Daarom vinden wij dat u recht heeft op een eerlijke prijs-kwaliteit verhouding.

Kosten dakkapel met schuin dak

Wat zijn nu de exacte kosten van een dakkapel met schuin dak laten plaatsen? Afhankelijk van de grootte van de opbouw kan er een prijs worden vastgesteld. Daarnaast heeft u de keuze uit een houten dakkapel of een kunststof dakkapel.

Een houten dakkapel van 2,5 tot ongeveer 3,5 meter groot heeft een gemiddelde prijs van €3.700,- tot aan €5.000,-. Kiest u voor een kunststof dakkapel met de zelfde afmetingen als die van een houten exemplaar dan zal de gemiddelde prijs tussen de €3.500,- tot aan €4.200,- liggen.

Als u een groot dak heeft en u wilt over de gehele breedte van uw dak een dakkapel van 5 tot 6 meter breed dan kunt u voor een houten model rekening houden met een gemiddelde prijs van €6.000,- tot aan wel €7.000,- . Een dakkapel van kunststof met de zelfde afmetingen zal dan ongeveer tussen de €5.900 – tot aan €6.800,- komen te liggen.

Leest u hier wat een dakkapel met een schuin dak kost in de onderstaande prijzen tabel.

Houten dakkapel schuin dak: prijzen 2024

MatenKostprijsHoeveel draai- kiepramenHoeveel kozijnen
1 meter tot 2,5 meterVanaf €3.000,- tot aan €6.500,-1 draaikiepraam Enkel kozijn
2,5 meter tot 3,5 meterVanaf €6.500,- tot aan €9.500,-2 draaikiepramenEnkel kozijn
3,5 meter tot 4,5 meterVanaf €7.000,- tot aan €10.800,-2 draaikiepramen Dubbele kozijnen
4,5 meter of 5,5 meter Vanaf €9.500,- tot aan €11.300,-2 draaikiepramen Dubbele kozijnen
5,5 meter of groter Vanaf €11.500,- tot aan €18.500,-3 draaikiepramen Dubbele kozijnen
*indicatieve prijzen zijn inclusief plaatsen

De gemiddelde prijzen van dakkapellen met een schuine daken liggen in het algemeen wat hoger dan een dakopbouw met een plat dak. Omdat de dakconstructie van een dakkapel met schuin dak heel anders in elkaar zit worden er ook hele andere materialen gebruikt. 

Een dakkapel met een plat dak word bedekt met dakbedekking van bitumen en een exemplaar met een schuin dak word bedekt met dakpannen of ook wel pannendak genoemd. U kunt er van uit gaan dat een dakkapel met een pannendak ongeveer tussen de 10% en 15% meer zal gaan kosten.

Kunststof dakkapel schuin dak: prijzen 2024

MatenKosten dakkapel schuin dakMateriaalDraaikiep ramen
1 meter tot 2,5 meter Vanaf €3.000,- tot aan €6.500,- Kunststof1 draaikiepraam
2,5 meter tot 3,5 meter Vanaf €4.500,- tot aan €6.500,- Kunststof 2 draaikiepramen
3,5 meter tot 4,5 meter Vanaf €5.000,- tot aan €5.800,- Kunststof 2 draaikiepramen
4,5 meter of 5,5 meter Vanaf €5.800,- tot aan €6.300,- Kunststof 2 draaikiepramen
5,5 meter of groter Vanaf €5.500,- tot aan €6.500,- Kunststof 3 draaikiepramen
*indidactieve prijzen inclusief plaatsing
MatenKostprijsHoeveel draai- kiepramenHoeveel kozijnen
1 meter tot 2,5 meterVanaf €3.000,- tot aan €6.500,-1 draaikiepraam Enkel kozijn
2,5 meter tot 3,5 meterVanaf €6.500,- tot aan €9.500,-2 draaikiepramenEnkel kozijn
3,5 meter tot 4,5 meterVanaf €7.000,- tot aan €10.800,-2 draaikiepramen Dubbele kozijnen
4,5 meter of 5,5 meter Vanaf €9.500,- tot aan €11.300,-2 draaikiepramen Dubbele kozijnen
5,5 meter of groter Vanaf €11.500,- tot aan €18.500,-3 draaikiepramen Dubbele kozijnen
*indicatieve prijzen zijn inclusief plaatsen

Voordeel dakkapel met schuin dak?

Als u kiest voor een dakkapel dan heeft u dus de keuze uit een plat dak of schuin dak. Dakkapellen met een schuin dak liggen in het algemeen hoger op het dak dan een plat exemplaar.

Het dakvlak van een dak met dakpannen loopt schuin naar beneden en is gelijk aan het bestaande pannendak. De opening die gemaakt moet worden in de bestaande dakconstructie is iets groter dan normaal.

Deze soort van dakopbouw laten plaatsen word ook wel een sleepdakkapel genoemd. We zullen enkele voorbeelden van de voordelen even onder elkaar zetten:

  • Weinig tot geen onderhoud
  • Levensduur is langer
  • Het uiterlijk op het schuine dak is prachtig

Onderhoud bij dakkappellen met schuin dak

Platte daken zoals een plat dak met bitumen of een plat dak met PVC hebben regelmatig onderhoud nodig. Gelukkig is dit bij een huis met een schuin dak niet het geval. Hemelwater loopt namelijk zeer makkelijk van het schuine dak af in plaats dit blijft liggen zoals op een plat dak.

Vooral in het najaar wanneer de blaadjes weer van de bomen afvallen zullen deze niet blijven liggen op schuine daken. Zo zult u minder kans krijgen op schades zoals een daklekkage. Maar welk onderhoud heeft een schuin dak wel nodig? Het is verstandig om eens in het jaar uw dakpannen te controleren op gebreken. Heeft u een kapotte dakpan? Laat dan de dakpan vervangen.

Dakkapel met een schuin pannendak

Een schuin dakkapel wordt in 90% van de gevallen bekleed met dakpannen. Echter zijn er wel veel aspecten waar rekening mee gehouden moet worden bij een pannendak.

Als eerste moet je hellingshoek van het dak minimaal 30 tot 40 graden zijn. Als uw dak minder schuin is dan is een schuin dakkapel niet mogelijk. Als tweede kunnen uw bestaande pannen die overblijven van het gat in het dak hergebruikt worden voor het dakkapel.

Dit kan gigantisch schelen op de kosten en de opbouw zal dan ook mooi aansluiten op het bestaande dak.

Dakkapel met schuin dak en dakpannen

Langere levensduur

Een schuin dak met dakpannen heeft een veel langere levensduur dan een dakopbouw met een plat dak met bitumen. Een plat dak word snel blootgesteld aan de zon, vuil en water en zal eerder gebreken vertonen dan een dakpan.

Ook dakbedekking gaat wel 25 jaar mee maar in vergelijking met dakpannen scheelt dit toch een hoop. Dakpannen die op schuine daken gebruikt worden hebben namelijk een levensduur van rond de 75 jaar.

Uiterlijk van het dak

De meeste mensen die kiezen om een dakkapel te laten plaatsen op hun schuine dak kiezen ervoor om de juiste aansluiting te creëren. Omdat dakkapellen met een schuin dak een vloeiende overgang hebben van het dak van het huis is deze keuze al snel gemaakt.

Op deze manier staat er een eenheid van uw woning en is net of het dakkapel bij uw nieuwbouw of bestaande woning hoort. Sommige dakkapellen kunt u vergunningsvrij laten bouwen maar dit is niet altijd het geval. Kijk daarom is op deze pagina voor meer informatie:  vergunningscheck

Aannemer-Gigant
Aannemer-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!