Kosten nieuwe badkamer

Hoe zijn de kosten van een nieuwe badkamer opgebouwd en hoe kunt u de kosten toch zo laag mogelijk houden zodat u redelijk goedkoop uit bent voor uw badkamerverbouwing?

Op deze pagina leest u alle belangrijke informatie die u moet weten over de kosten van een complete badkamerverbouwing.

Wat kost een badkamer renovatie?

Als bezoeker wilt u niets anders weten dan hoeveel het vernieuwen van je oude badkamer kost. Wat de grootste invloed heeft op de kosten van een badkamerverbouwing heeft grotendeels te maken met welke badkamerspecialist u in zee gaat.

Gemiddelde prijzen

Uiteraard wilt u uw kleine badkamer of juist grote doucheruimte zo goedkoop mogelijk laten opknappen. De gemiddelde prijzen van het renoveren van uw oude badkamer liggen tussen de € 2.200 en € 4.000 afhankelijk van uw wensen en de grootte van uw badkamer.

Kosten wat het kost willen wij niets anders dan u de goedkoopste prijs aanbieden voor het renoveren of opknappen van uw oude badkamer.

Goedkoper dan u denkt…..

Op de vraag “hoeveel een nieuwe badkamer kost” kunnen wij u altijd de goedkoopste prijzen aanbieden. Vergelijk de prijzen van onze badkamerrenovaties door bij onze goedkope badkamermonteurs een vrijblijvende prijsopgave aan te vragen.

Door een prijsvergelijking om uw badkamer gedeeltelijk of helemaal te laten verbouwen zult u er snel achter komen dat u bij onze badkamerinstallateurs minimaal 30% goedkoper uit bent!

Waar wacht u nu nog op en kies voor een goedkope badkamerverbouwing! Vergelijk gratis onze kostenindicatie en ontvang de kostprijs binnen 2 minuten van uw nieuwe aangelegde badkamer. Wij zorgen ervoor dat u 30% bespaart op de totaalprijs.

Prijs afhankelijk van uw wensen

Op deze pagina vertellen wij u alles over het berekenen van de kosten voor een nieuwe badkamer voor uw bestaande of nieuwbouw woning inclusief het plaatsen van het nieuwe sanitair.

Wij krijgen veel prijsgerichte vragen over het aanschaffen en het plaatsen van een nieuwe badkamer. Denkt u aan vragen zoals….

Hoe duur is een compleet nieuwe badkamer

verbouwing-van-de-badkamer

Kiest u voor een mooie inloopdouche, ligbad of twee wastafels met een nieuw badkamermeubel? Als u van deze badkamersituatie uit gaat kunt u rekening houden met een totaalprijs tussen de € 2.000 en € 4.400.

Mocht u een zeer grootte badkamer hebben en die wilt u compleet verbouwen Reken er dan op dat uw badkamerverbouwing tussen de 2600,- en 12.000,- kan gaan kosten.

Wat kost een kleine badkamer verbouwing?

kosten-badkamer-verbouwing

Als u een kleine badkamer heeft en u wilt deze eens lekker gaan opknappen dan kunt u rekening houden met de gemiddelde kosten tussen de €1.800 en €6.000 .

Deze kostprijs is inclusief het tegelen van de badkamer en de montage van het nieuwe sanitair.

Kan een badkamer verplaatst worden?

verplaatsen-van-badkamer

U kunt er voor kiezen om uw oude badkamer te laten verplaatsen naar een slaapkamer, zolder of overloop.

Houdt u er wel rekening mee dat al het leidingwerk zoals waterleidingen en afvoeren verplaatst moeten worden naar de nieuwe situatie.

Wat kost een badkamer laten verbouwen?

Badkamer-laten-verbouwen

De prijzen van badkamerrenovaties liggen gemiddeld tussen de € 2.000 en € 4.000.

De prijs is afhankelijk het aantal m2 en de grootte van uw badkamer en inloopdouche. Een badkamer van 5 m2 is altijd goedkoper om te laten verbouwen dan een badkamer van 10 m2 of meer.

Hoe lang duurt een badkamerverbouwing?

kosten-badkamer-verbouwen

Een totale badkamer laten verbouwen is niet in 1 dag gebeurt. Men adverteert hier wel mee maar het is een onmogelijke opgave.

Snel een badkamer opknappen kan met met wat schilderwerk maar een totale renovatie duurt minimaal 2 weken.

Natuurlijk is de plaatsing van nieuwe badkamers met inloopdouche of ligbad in het algemeen niet goedkoop, maar in onze ogen hoeft een badkamer plaatsen ook niet duur te wezen.

De gemiddelde prijzen van nieuwe badkamers variëren ook enorm.

Daarom vinden wij dat u recht heeft op een eerlijke prijs kwaliteits verhouding. Leest u hier alle prijsinformatie die u van te voren moet weten voordat u over gaat tot het kopen van een nieuwe badkamer.

verbouwing van de badkamer
Badkamer compleet vernieuwd in Utrecht

Er zijn 2 hoofdoorzaken die bepalen wat de kosten van het plaatsen en het aanleggen van een nieuwe kleine of grote badkamer zijn.

Het gaat om de materiaalkeuze en de bewerkelijkheid van uw wensen in de nieuwe badkamer, hoeveel arbeid er dus verzet moet worden bij de verbouwing.

Leest u snel verder om alle informatie te lezen die van groot belang is bij het laten verbouwen van een badkamer.

Prijsinformatie

Zoals wij al hierboven verteld hebben zijn de gemiddelde kosten van het verbouwen van je badkamer niet goedkoop.

De prijzen van het aanschaffen van een nieuwe badkamer variëren dan ook tussen de € 3.000 tot wel € 13.000 geheel afhankelijk van uw wensen.

Als u te maken krijgt met sloopwerkzaamheden en leidingen die verlegd moeten worden een andere richting op voor uw nieuwe inloopdouche of toilet dan loopt de kostprijs aardig op.

Leest u hieronder de gemiddelde prijzen die komen kijken bij het verbouwen van de badkamer.

Badkamer verbouwingGem. kosten, incl. btw, en materiaalToelichting
Verleggen van leidingwerk water en elektra€ 300 – € 750 
Nieuwe vloer of vloertegels ( vloer egaliseren )€ 600 – € 1.400Prijs voor 10 m2  vloertegels gemiddelde
Wanden betegelen en aanbrengen van stucwerk€ 800 – € 1.600Prijs voor 19 m2 wandtegels en 10 m2 stucen
Kraan plaatsen€ 120 – € 350Vergelijk kraan prijzen
Hangtoilet ophangen€ 200 – € 600Vergelijk hangtoilet prijzen
Wastafel montage€ 300 – € 700vergelijk wastafel prijzen
Electrisch vloerverwarming€ 600 – € 700Vloerverwarming als hoofdverwarming (geen radiator)
Inloop douche€ 320 – € 1.700 
Ligbad, spabad€ 700 – € 2.400 

Offerte aanvragen en besparen

Wij begrijpen als geen ander dat het uiterst belangrijk is om te weten wat een nieuwe badkamer laten plaatsen gaat kosten.

Badkamerverbouwingen zijn in het algemeen zijn niet goedkoop! De gemiddelde prijzen liggen tussen de 4000,- en 50.000,- euro.

Wilt u ongeveer weten wat het kost om een nieuwe badkamer te realiseren door een aannemer? Dan vind u al deze prijsinformatie op deze pagina of op de rest van onze website.

Het is dus niet noodzakelijk om meteen een offerte aan te vragen!!

Bent u serieus geïnteresseerd en wilt u graag dat de aannemer bij u langs komt om alle vakkundige normen van de badkamerverbouwing te bespreken?

Dan verwijzen wij u het offerte formulier zo uitgebreid mogelijk in te vullen.

(Vult u bij de beschrijving zo uitgebreid mogelijk wat uw wensen zijn zodat wij een goed zicht krijgen van uw toekomst plannen.)

kosten-badkamer-verbouwing
Nieuwe badkamer plaatsing in Bussum

Deels of helemaal verbouwen?

De plaats van de badkamer is belangrijk of u hem nu helemaal of deels wilt gaan verbouwen. Ook de indeling en het plannen van de vakmensen speelt een grote rol.

De keuzes die gemaakt worden hebben grote invloed op de kosten van de verbouwing. Maak dus de juiste keuzes en zorg ervoor dat u binnen uw budget blijft.

Om u zo goed mogelijk op weg te helpen zullen wij u enkele voorbeelden geven waar u op moet letten bij een verbouwing van uw badkamer en met name de kosten nieuwe badkamer.

 • Wat stoort u het meest in de oude badkamer?
 • Wat mist u nu echt in uw oude badkamer?
 • Voor welk bedrag wilt u de badkamer gaan verbouwen?
 • Is de badkamer van nu groot genoeg?
 • Blijft de plaats van de badkamer het zelfde?

Bij het deels opknappen van de oude badkamer kunt u de indeling compleet veranderen en bijvoorbeeld nieuw sanitair aanbrengen.

Ook het huidige tegelwerk zou voor het moderne stucwerk vervangen kunnen worden.

Ook hier zijn een aantal dingen van groot belang. Lees hieronder de belangrijkste punten:

 • Hoe wordt de badkamer ingedeeld?
 • Blijft de wc op zijn oude plek staan?
 • Wilt u de wasbak op de zelfde plaats hebben?
 • Blijft de doucheruimte het zelfde?
 • Waar bevind zich de standleiding?

Zorgt u van te voren dat u deze bovenstaande vragen makkelijk kunt beantwoorden. Dit scheelt u niet alleen een hoop tijd maar ook nog eens een hoop geld.

Renoveren badkamer goedkoper

Als de complete verbouwing u teveel gaat kosten dan is het opknappen of het renoveren van uw huidige badkamer vaak veel voordeliger.

Bij een renovatie wordt  de huidige staat van de badkamer waar nodig verbeterd zodat het niet nodig is alles opnieuw aan te schaffen.

Door zo een opknapbeurt is het net of u een nieuwe badkamer heeft zonder de hoge kosten. In de meeste gevallen zal het sanitair vervangen worden maar zullen de leidingen bijvoorbeeld op hun plek blijven.

Badkamer-laten-verbouwen
Villa verbouwd met nieuwe inloopbadkamer

Kleine dingen veranderen zoals nieuwe tegeltjes of het vervangen van een badkamermeubel zijn de kosten niet.

Als u zelf wat werkzaamheden wilt uitvoeren zoals zelf tegels plaatsen dan kunt u rekening houden met een richtprijs van €700.

Bij het inhuren van een tegelzetter zullen de prijzen per m2 rond de €80 gemiddeld liggen. Dat is snel bespaart dus! Een badkamerrenovatie is in veel gevallen goedkoper dan alles compleet vernieuwen.

De gemiddelde prijzen voor het laten opknappen van uw badkamer liggen tussen de €2500 en de €3500 per 10 m2.

Dit is dus inclusief de materialen en de arbeidskosten. Let op dat dit gemiddelde prijzen zijn, als u een zeer luxe badkamer kiest zullen de kosten uiteraard hoger uitvallen.

Bijvoorbeeld wanneer u een inbouwdouche laat bouwen in plaatst van een douchebak laat plaatsen.

kostenberekening-badkamer-verbouwen
Badkamer met verlaagd bad Mijdrecht

Nieuwe badkamer nieuwbouwwoning

Wanneer u een nieuwbouwwoning gekocht heeft zal het ook nodig zijn om een complete nieuwe badkamer te laten plaatsen.

Omdat er geen sloopwerk uitgevoerd hoeft te worden zullen de kosten voor een nieuwe badkamer in een nieuwbouwwoning lager zijn dan wanneer er wel sloopwerkzaamheden zullen moeten worden.

Wel is het zaak dat de leidingen en afvoeren op de juiste plek zitten voor uw nieuwe badkamer.

Het verleggen van afvoeren en leidingen brengt vaak wel extra kosten met zich mee.

Voor het maken van een nieuwe badkamer in uw nieuwbouwwoning bent u bij de Aannemer-Gigant in ieder geval aan het goede adres.

Vraag een vrijblijvende offerte aan om te zien hoe laag onze kosten zijn.

Tegels of stucwerk in de badkamer?

Zowel het tegelwerk als het stucwerk hebben een grote invloed op de totale prijs. Zo kunt u kiezen uit keramische tegels of natuursteen, maar u kunt ook gaan voor mooi stucwerk zoals waterdichte toelakt of beton stuc.

Houd u bij het uitzoeken van de badkamertegels altijd rekening met de R-waarde van de tegels. De R-waarde geeft aan hoe slipbestendig de badkamer tegel (vloertegels) zijn.

In het onderstaande kostenoverzicht vind u de prijzen van diverse soorten tegels en stucwerk.

Stucwerk of TegelsPrijs per m2
inclusief plaatsing
Keramische wand en vloertegels€ 12 tot aan € 60
Terracotta tegels wand en vloer€ 15 tot aan € 30
Grestegels wand en vloertegels€ 12 tot aan € 35
Cementtegels€ 40 tot aan € 80
Natuursteen tegels€ 20 tot aan € 60
Leisteen€ 20 tot aan € 120
Hardsteen vloer en wandtegels€ 25 tot aan € 120
Marmer€ 30 tot aan € 120
Graniettegels€ 40 tot aan € 90
Glad stucwerk€ 15 tot aan € 20
Tadelact ( waterdicht stucwerk )€ 80 tot aan € 160
Betonlook / betonstuc ( waterdicht stucwerk )€ 80 tot aan € 140

Arbeidskosten badkamer verbouwen

De werkzaamheden van de vakmannen die het daadwerkelijk uitvoeren moeten natuurlijk ook betaald worden.

Voor het maken van een nieuwe badkamer zijn in de meeste gevallen een loodgieter en een tegelzetter nodig. Vaak komen deze taken samen bij 1 persoon.

Tijdens het plaatsen van een nieuwe badkamer betaal je vaak een complete prijs, dus een vaste prijs voor zowel het plaatsen als de materialen.

Maar om toch enig inzicht in het kostenplaatje te krijgen is het fijn om te weten dat de kosten per uur ongeveer €45 bedragen. Dit is voor zowel de loodgieter als een tegelzetter.

Materiaal kosten in nieuwe badkamer

Wanneer u een nieuwe badkamer laat plaatsen is de keuze van accessoires en materialen overweldigend.

Er zijn vele verschillende radiatoren, kranen, wasbakken, douchekoppen, handdoekenrekjes en andere meubels en accessoires die u nodig heeft in de badkamer.

Al deze producten komen in verschillende uitvoeringen en daarbij zeer uiteenlopende prijzen.

Wij adviseren om de aankoop van sanitairproducten bij één winkel te doen en het liefst dan nog bij een outlet winkel.

Daarnaast hebben wij inkoopvoordeel bij groothandels in badkamer materialen.

Op deze manier kunnen wij voor een lagere prijs dan gebruikelijk tegels en bovengenoemde accessoires inkopen.

Wanneer u veel koopt bij 1 winkel kunt altijd een betere deal maken dan wanneer u overal losse zaken kopen.

Vooral op het porseleinwerk (wasbak) en douchekoppen/kranen kan flink wat korting bedongen worden wanneer u een compleet pakket koopt.

Zoals gezegd kunnen wij veel materialen inkopen met een flinke korting die we altijd door berekenen aan onze klanten.

Wat gaat de nieuwe badkamer kosten?

Natuurlijk wilt u weten wat de gemiddelde kosten zullen zijn voor het vernieuwen van uw badkamer voordat u begint met verbouwen hiervan.

Het is lastig om een eenduidig prijsoverzicht te geven van de kosten deze zijn afhankelijk van de materialen en de kosten van onder andere het sanitair.

Om toch een beeld te geven van de kosten van een nieuwe badkamer hebben we een tabel gemaakt met de gemiddelde kosten per vierkante meters ( m2 ) een afwerkingsniveau voor een gemiddelde badkamer.

De prijzen die u hieronder ziet zijn all-in prijzen.

OppervlakAfwerkingsniveauKostenKosten per m2
6 m2Basis€2750€460
6 m2Comfort€5800€966
6 m2Luxe€14000€2333
9 m2Basis€3200€355
9 m2Comfort€6700€745
9 m2Luxe€15500€1722

De prijzen hierboven zijn slechts een indicatie. Zoals u kunt zijn de kosten erg afhankelijk van onder meer het afwerkingsniveau.

Daarnaast zijn er nog meer factoren die de uiteindelijke prijs van een nieuwe badkamer bepalen.

nieuwe-badkamer-plaatsen
Betonlook badkamer zonder tegels

Afhankelijk van prijsfactoren

Als u van te voren u zoekwerk goed uitvoert dan kunt u een aardige schatting maken van de prijs die u badkamer kan gaan kosten.

De kosten zijn erg afhankelijk van verschillende factoren.

Een belangrijk aspect is dan ook hoe klein of groot gaat de nieuwe badkamer worden en wat voor soort sanitair wilt u in de badkamer bevestigen.

Dit sanitair heeft een grote invloed op de prijs van de nieuwe badkamer. Hier wat voorbeelden van wat er zou kunnen vervangen worden in de oude badkamer.

 • Vervangen van de huidige tegelvloer
 • Vervangen van de wandtegels
 • Het sanitair laten vervangen
 • Leidingwerk vernieuwen en elektra
 • Vloerverwarming aanleggen
 • Installeren wc of hangtoilet

Op deze manier kunt u zelf een lijstje samenstellen wat u kan helpen een goede richtprijs te geven voor u nieuwe badkamer en krijgt u een goed overzicht van de gemiddelde kosten voor de plaatsing.

Wat ook een groot voordeel van tegenwoordig is dat u een geheel vrijblijvende aannemer offertes kunt aanvragen op het internet bij verschillende specialisten.

Door verschillende prijsopgaven aan te vragen krijgt u een duidelijk beeld over de prijzen en kunt u bovendien gemakkelijk de beste prijs vinden.

Kosten badkamer te overzien

Ook tegels komen in verschillende prijsklassen voor. Wanneer u bijvoorbeeld grote natuurstenen tegels wilt bestellen en laten leggen zal u veel meer kwijt zijn dan wanneer u voor kleinere witte fabriekstegels kiest.

Een combinatie van een dure en een goedkopere tegel kan een net zo luxe uitstraling geven als wanneer u alleen dure tegels gebruikt om de badkamer te tegelen.

En het is niet waar dat goedkope tegels per definitie lelijk zijn, er zijn hele leuke tegels te vinden voor een zachte prijs.

Wij hebben voor u een mooi overzicht met bijbehorende prijs.

Nieuwe badkamer laten aanleggen

Voordat begonnen kan worden met de aanleg van de nieuwe badkamer zal de oude badkamer er volledig uit gesloopt moeten worden.

Als u zelf in staat bent dit te doen is dit een aanrader, dat bespaart u aanzienlijk op de arbeidskosten.

Nog een manier om de arbeidskosten laag te houden is om waar mogelijk 1 bedrijf te gebruiken voor verschillende klussen, dan kan er meestal een interessante afspraak gemaakt voor de gehele klus.

Wij als aannemer kunnen bijvoorbeeld tijdens een woning renovatie ook direct een nieuwe badkamer plaatsen.

Prijzen badkamer laten plaatsen

Ook de mate van arbeid die verricht moet worden bepaalt de kosten van de nieuwe badkamer die geplaatst moet worden.

De installatie van de verschillende meubels en leidingen kosten natuurlijk geld.

Zo is het ook logisch dat een grote badkamer vernieuwen duurder zal zijn dan het renoveren van een kleine badkamer. Wel zullen de kosten per vierkante meter lager zijn bij een grote badkamer dan bij een kleine badkamer.

Wanneer u gehele nieuwe indeling wilt van de badkamer zullen er waarschijnlijk leidingen verlegd moeten worden.

Dit is arbeidsintensief en moet vanzelfsprekend met de grootste nauwkeurigheid uitgevoerd worden.

Leidingwerk groot onderdeel van de kosten

Het leidingwerk van de badkamer heeft grote invloed op de kostprijs van de nieuwe natte ruimte. Vooral als u een bad, toilet, of douche wilt laten plaatsen of verplaatsen zullen hiervoor nieuwe badkamerleidingen voor getrokken moeten worden.

Denkt u hierbij aan:

 • Warm water toevoer voor bad, douche, en wastafel.
 • Koud water toevoer voor bad, douche en wastafels.
 • Afvoer riolering voor het bad, douche putje, en wastafel.
 • Electra voor het licht, stopcontacten en eventueel je sauna.

Het aanbrengen van nieuwe leidingwerk kost tijd en heeft voor 30% invloed op de eindprijs van uw nieuwe badkamer.

Offerte nieuwe badkamer

Wanneer u snel duidelijkheid wilt over de prijs van je nieuwe badkamer die u geïnstalleerd wilt hebben in uw bestaande of nieuwbouwwoning is een offerte aanvragen de beste manier.

Ontdek voor welke scherpe prijzen wij en badkamer kunnen installeren. Vraag een vrijblijvende offerte en probeer zo duidelijk mogelijk aan te geven wat precies uw wensen zijn.

Ook horen we graag wat de huidige staat van de badkamer is zodat we kunnen inschatten wat de totale kosten voor de verbouwing zullen zijn.

Aannemer-Gigant
Aannemer-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!