Prijzen serres

De gemiddelde kostprijs van een prefab, glazen of aluminium serre, of tuinkamer zoals serres ook wel genoemd worden zijn afhankelijk van wat voor soort woonserre u kiest.

Gaat het bijvoorbeeld om een grote glazen uitbouw of een kleine prefab serre of een aluminium of glazen exemplaar die moet worden geplaatst?

serre-aanbouw
Serre eetkamer

Net als met elk bouwproject heeft u veel van de aanbouw kosten zelf in de hand, denk aan de afwerking en de grootte van de serre die u wilt.

Of u een erg moderne serre van bijvoorbeeld aluminium wilt of een traditionelere van hout. Ook de mate van hoeveel u zelf kunt doen heeft een grote invloed op de uiteindelijk prijs.

De kosten voor een serre zijn wel bijna altijd lager dan volledige woning uitbouw. En dit terwijl de oppervlakte vaak toch even groot is en u veel meer licht naar binnen haalt met dit soort uitbouw.

De indicatieprijs zijn simpelweg lager omdat de constructie eenvoudiger en lichter is. Om u een indicatie te geven van de prijzen vind u hieronder een tabel met een gemiddeld prijzenoverzicht.

Afmeting serrem2PrijsPrijs per m2
2 x 3 m6 m2 €12000,- €3000
3 x 3 m9 m2 €13500,- €2166
4 x 3 m12 m2 €15000,- €1916
5 x 3 m15 m2 €18000,- €1733

Let op dat bovenstaande prijzen indicatieve prijzen zijn.

De uiteindelijke kosten van een serre aanbouw zullen afhankelijk zijn meerdere factoren, een offerte op maat geeft u een goed idee van exacte kosten.

serre-aanbouwen-kosten
Nieuw aangebouwde serre

Wat kost een prefab serre?

De kosten van een gemiddelde prefab serre willen nog wel eens verschillend wezen.

De prijs van een woonserre laten aanbouwen aan uw woning ligt tussen de € 7.000 voor 10 m2 tot aan € 17.000 voor een prefab serre van 35 m2 ( vierkante meter )

Bij het aanschaffen van een prefab serre bent u altijd voordeliger uit! Deze kan namelijk op 1 dag worden geplaatst.

Hieronder hebben wij voor u de gemiddelde kostprijs in kaart gebracht zodat u snel kunt berekenen of de prijs van een nieuwe serre wel in uw budget past voordat u een vrijblijvende offerte aanvraagt:

AfmetingGemiddelde prijs
Prefab serre van 10 m2€ 7.000
Prefab serre van 15 m2€ 12.500
Prefab serre van 30 m2€ 17.000

Goedkope serre plaatsen

Als u kiest voor een goedkope serre is een prefab serre een van de voordeligste uitvoeringen.

Het aanbouwen van een prefab serre kan namelijk erg snel gedaan worden, dit komt natuurlijk omdat een prefab al wordt gemaakt in de fabriek.

Deze hoeft alleen nog maar op geplaatst te worden op de juiste locatie.

Een prefab serre aanbouw word gemaakt door massaproductie en de fabricage prijzen zijn dus stukken lager dan een oplossing op maat.

U kunt zich voorstellen dat serres die op maat gebouwd worden meer tijd kosten en meer inkoopkosten van materiaal met zich meebrengen.

Per vierkante meter zal de prefab serre dus goedkoper zijn, dit heeft er alles mee te maken dat het een massaproduct is.

Er is een bepaald vooroordeel over prefab serres, namelijk dat ze lelijk zijn. Maar tegenwoordig zijn er zeer mooie prefab serres met een mooie uitstraling.

Een andere methode om goedkoper een serre te laten plaatsen is door deze tussen 2 muren te plaatsen.

Op die manier is er in principe alleen nog een glazen overkapping en voorkant nodig. Dit scheelt aanzienlijk in de materiaalkosten.

Een ander bijkomend voordeel is dat de constructie vaak goedkoper kan. Dit is vanwege het feit dat de glazen overkappen en voorkant aan de bestaande muren bevestig kan worden.

Prijzen op maat

Omdat serres er in veel verschillende soorten en maten zijn liggen de prijzen nog wel eens uiteen.

De prijs is afhankelijk van het soort serre dat u kiest. De prijzen voor een standaard uitbouw zijn vaak hoger dan die van een serre.

De prijs is voor een groot gedeelte afhankelijk van de wensen die de wintertuin laat bouwen.

De gemiddelde prijzen van een serre van 2mx3m liggen tussen de €15,000 en €18,000 euro. Terwijl als u kiest voor een groter serre van 5 m x 3 m dan zal de prijs snel stijgen naar 25,000 euro.

Verhoudingsgewijs is dit wel goedkoper per vierkante meter.

Ook is de prijs afhankelijk van de materiaal keuze. Zo kunt u er voor kiezen een serre van hout te laten plaatsen maar ook aluminium en zelfs kunststof behoren tegenwoordig tot de mogelijkheden.

Hout is de meest kostbare variant.

Voor een exacte prijs kunt u het best een vrijblijvende offerte aanvragen.

Met de juiste informatie kunnen we de exacte prijs berekenen.

Denk bijvoorbeeld aan het formaat dat u wilt, de materialen die gebruikt moeten worden, de huidige situatie en wat voor soort zonwering u wilt.

serre-aanbouw
Woonkamer serre

Van verschillende materialen

Een serre kan vanzelfsprekend van verschillende materialen gemaakt worden.

Bij een serre is wel sowieso een heel groot gedeelte van glas gemaakt.

Maar er zijn natuurlijk verschillende soorten glas die ook allen hun eigen prijs categorie hebben. Zo zal gewoon dubbel glas goedkoper zijn dan 3 dubbel hr++ glas.

Daarnaast zijn er ook nog verschillende materialen om het glas mogelijk. Meestal wordt er gebruik gemaakt van een houten serre, een andere optie is een kunststof of aluminium serre.

Kunststof is in deze de goedkoopste optie en een aluminium serre is vaak erg prijzig.

Extra opties voor uw serre

Er zijn erg veel opties mogelijk op uw serre. Alle opties kosten vanzelfsprekend extra geld, wanneer u dus een goedkope glazen serre wilt kunt u het best ervoor kiezen om niet te veel opties uit te kiezen.

Het is toch leuk om te weten wat voor opties er mogelijk zijn. Enkele opties zijn:

  • Een lichtstraat in het dak
  • Een schuifdak op de serre
  • Uitgebreide zonwering op en voor de serre
  • Een losse serre in de tuin

Maatwerk serre

De prijs van een serre plaatsen en serrebouw hangt af van verschillende factoren.

Hierin spelen de afmetingen een grote rol en ook de afwerking mogen we niet vergeten. Hoe luxer u de serre wilt hebben des te duurder de aanschafprijs van de serre zal zijn.

Aan de hand van u wensen kunnen wij u een redelijke prijsopgave geven zodat u dit mee kunt nemen in de calculatie voor de verbouwing.

Glassoort van je prefab serre

De meeste prefab serres bestaan voor 90% uit glas. De keuze van het glas type wat u kiest speelt daarom een grote rol in de kosten van de serre. Een standaard serre word geleverd met dubbelglas.

Als je kiest voor goed geïsoleerd glas dan zal u flink besparen op de stookkosten. Kies altijd voor HR++ glas.

In het onderstaande prijzenoverzicht ziet u de meerprijs per glassoort.

GlassoortPrijs inclusief btw, ex de arbeidskostenU- waarde
Dubbel glasStandaard glas2.7
HR glas€ 4 per m2 glas1,7 – 2,0
HR+ glas€ 9 per m2 glas1,3 – 1,6
HR++ glas€ 14 per m2 glas1,2
HR+++ glas€ 52 per m2 glas0,5 – 0,9

Hoe lager de U-Waarde is des te beter het glas isoleert. Op deze manier bespaart u dus meer op uw energierekening.

Zelfbouw serre

Er zijn ook zelfbouw oplossingen wanneer u een serre gebouwd wilt hebben in uw tuin.

Vanzelfsprekend zijn de kosten hiervoor een stuk lager en dat kan dus erg interessant zijn voor de handige doe-het-zelver. Er zijn namelijk al zelfbouw serres beschikbaar vanaf €4000.

Het is echter wel enorm af te raden om een zelf zo een aanbouw te realiseren als u niet heel handig bent met klussen.

We krijgen vaak telefoontjes met de opmerking dat men bezig met een zelfbouw serre maar dat men er toch niet helemaal uitkomt.

Investeren in u woning

Een woning gaan uitbreiden en gaan verbouwen verhoogt ten alle tijden de waarden van u huis.

Dit is natuurlijk een zeer goede investering voor de toekomst omdat de meerwaarde aardig omhoog zal gaan. Zorg altijd dat de bouwmaterialen van een goede kwaliteit zijn net zoals het bouwen van de serre of uitbouw.

Garantie van de verbouwing is een heel belangrijk onderdeel van de gehele verbouwing bij het eventuele verkopen van u woning.

serre-plaatsen
Meer woonruimte door serre

Hoe bepalen wij de kostprijs?

Wanneer wij een offerte gaan opmaken voor de prijzen in kaart te brengen helpt het enorm wanneer u precies beschrijft wat uw wensen zijn.

Graag horen we welke maten de serre betreft, wat voor glas er in moet, of wij de vloer moeten leggen of dat iemand anders dat doet, en wat voor vloer dat dan moet zijn.

Ook is de ondergrond waar de serre op gebouwd moet worden handig om te weten.

Hieraan kunnen we namelijk afleiden of en wat voor fundering er gemaakt moet worden. Wees zo duidelijk en uitgebreid mogelijk, u krijgt dan een offerte die zo dicht mogelijk bij de werkelijke prijs ligt.

Wanneer u deze prijs interessant vindt zullen we een afspraak op locatie inplannen om een definitieve offerte op te stellen.

U kunt ook aan ons een budget doorgeven voor de serre. Wij kunnen dan bepalen wat er mogelijk is met uw budget, en samen naar de beste oplossing zoeken.

Bespaar op de prijs van uw serre!

Nadat wij een offerte hebben opgesteld heeft u alle gelegenheid om die te bekijken. Op basis van wellicht andere offertes die u aanvraagt kunt u beslissen of onze prijs echt zo mooi is.

Mocht u een goed gevoel krijgen bij ons en spreekt de offerte u aan, dan kunnen we een afspraak op locatie maken. Tijdens die afspraak bekijken we de woning en de plek waar we de serre bouwen moeten.

We spreken alles in detail door en zullen een gedetailleerde prijs opmaken geënt op uw situatie en uiteindelijke wensen die binnen uw budget valt.

Aannemer-Gigant
Aannemer-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!