Kosten aannemer

De kosten van een aannemer kunnen erg uiteen lopen. Wilt u binnen een korte tijd uw huis laten verbouwen, of een dakkapel op uw dak laten plaatsen? dan zult u op zoek moeten naar een voordelige aannemer.

Een verstandige zet is om te kijken welke aannemer de laagste kosten per uur berekend. Een aannemer heeft u in principe pas nodig als u wat grotere verbouwingen wilt gaan laten uitvoeren zoals het uitbouwen of een goedkope dakopbouw laten plaatsen op uw huidige kluswoning.

Wilt u alles weten over de kosten van aannemers? Op deze pagina zullen wij u alles vertellen over de aannemer kosten per uur of per m².

Ook zullen wij u bespaartips geven op de factoren die de totaalprijs beïnvloeden van zowel de bouw of renovatie als de kostprijs van een aannemer.

kosten-aannemer
Aannemingssom berekening

Hoeveel kost een aannemer inhuren?

De gemiddelde aannemer prijzen liggen tussen de €30,- en €40,- per uur. De gemiddelde hoogte van de uurtarief is grotendeels afhankelijk van de verbouwwerkzaamheden die moeten worden uitgevoerd door de bouwvakkers.

Bij kleinere verbouwklussen zoals het verbouwen van een zolderkamer of het verbouwen van je kleine badkamer ligt het uurtarief van een aannemer op €30,- per uur.

Bij grotere verbouwingen zoals het laten plaatsen van een erker of een aanbouw laten plaatsen aan je woonkamer zullen de kosten per uur rond de €45,- iets hoger dus.

Kosten aannemer per uur

Op de vraag ” hoeveel aannemers kosten?” is het antwoord niet echt makkelijk te geven. Elk aannemersbedrijf of bouwer hanteert namelijk zijn eigen prijs per uur.

De kosten van een goedkope aannemer beginnen al bij €20,- tot €30,- per uur. De prijs van een goede aannemer zal tussen de €30,- en €40,- per uur liggen.

Vind je een aannemer met de gemiddelde kosten van €37,- tot €55,- per uur dan kiest u voor een dure aannemer.

Juist omdat de kostprijs van aannemers steeds maar varieert is het dus erg verstandig om de aannemers prijzen te vergelijken. Vergelijken van de kosten van aannemersbedrijven is voor u een besparingsmogelijkheid.

Leest u hieronder de exacte uurtarieven van meerdere bouwspecialisten zodat u de aannemer prijzen goed met elkaar kunt vergelijken:

Prijs aannemer per uur

UurtariefGemiddelde kosten per uur
Laag€20,- tot aan €30,-
Midden€30,- tot aan €40,-
Hoog€37,- tot aan €55,-

Uurloon aannemer in 2022

Waarom zit er zoveel verschil in de aannemer kosten? En waarom kan een goedkope aannemer zo een laag uurtarief berekenen? Het verschil tussen de prijzen van aannemers kan komen door de ervaring van de vakman. Hoe meer ervaring een bouwvakker heeft hoe duurder hij per uur zal kosten.

De beste aannemer zal altijd het duurste kosten. Een goede maar goedkope aannemer heeft vaak onderaannemers in te huren die een stuk goedkoper zijn dan hun eigen personeel. Dit is een van de grootste redenen van het prijsverschil van aannemersbedrijven in Nederland.

Waar wordt de prijs per uur van een aannemer nog meer door beïnvloed?

  • Jaar ervaring vakman
  • Locatie van het aannemers / bouwbedrijf
  • Welk soort verbouwing wilt u laten uitvoeren
  • Parkeer gelegenheid ( Bijvoorbeeld parkeren in de Stad Amsterdam is erg duur )

Wat is de aannemer prijs per m²

Het kan voorkomen dat een aannemer een vaste prijs per m² brekend. De gemiddelde prijzen per m² van een aannemers liggen tussen de €40,- tot aan €175,-.

Maar wat is nu een verstandige beslissing? Huur je een aannemer in om een vaste prijs per m² te berekenen voor het verbouwen van je huis of juist een prijs per uur?

Deze beslissing nemen is grotendeels afhankelijk van je eigen wensen en persoonlijke situatie. Het grote voordeel van het van te voren afspreken van een prijs per m² is dat u exact kan inzien wat de verbouwwerkzaamheden gaan kosten.

Bij een uurprijs is dit moeilijk van te voren te bepalen. Uurtarieven worden vaak toegepast bij kleinere verbouwklussen zoals een kozijn reparatie of een deur laten afhangen.

aannemer-offerte
Bouwen nieuwe woning door aannemer

Wat kost het verbouwen van je huis?

Hoe vind je een goede aannemer voor het laten renoveren van je oude renovatiewoning? En wat gaat het verbouwen van je klushuis kosten? Er zijn talloze vragen over de kosten van een huis verbouwen.

De aannemer kosten voor een huisverbouwing variëren uiteraard ook enorm. Voor het verbouwen van een klein huis liggen de kosten per m³ vaak tussen de €250,- en €350,-. Denk hierbij aan het laten verbouwen van een tussenwoning of appartement.

Het verbouwen of renoveren van een gemiddeld woonhuis denk hierbij aan het (verbouwen van een twee onder een kap woning ) zullen de kosten van een aannemer rond de €300,- en €450,- per m³ worden berekend.

Het komt erop neer hoe groter te verbouwen huis is hoe goedkoper de verbouwing zal worden..

Prijsvoorbeeld woningen verbouwen

Complete renovatieverbouwkosten per m³
Klein huis laten verbouwen€300,- tot aan €500,-
Gemiddeld huis laten verbouwen€250,- tot aan €400,-
Groot huis laten verbouwen€230,- tot aan €320,-
kozijnen-laten-vervangen-door-aannemer

Kosten nieuw huis laten bouwen

Een aannemer kan natuurlijk ingeschakeld worden om een compleet goedkoop huis te laten bouwen. De prijs hiervan is natuurlijk afhankelijk van wat voor huis u wilt laten bouwen.

De prijs is afhankelijk van de kwaliteit bouw die u wilt en natuurlijk ook van de grootte van de woningen. Daarnaast kost de afwerking van een woning ook geld, deze kosten moeten eigenlijk ook meegenomen worden in de prijs van een woning laten bouwen.

Ter indicatie kunnen we zeggen dat de prijs per m3 voor normale bouw ongeveer €350 bedraagt.

Dit is inclusief de materialen en arbeid die hiervoor benodigd is. Deze prijs is wel casco bouw, de afbouw kosten moeten hier dus bij opgeteld worden. Voor meer informatie kijkt u op de pagina prijs huis bouwen.

Zoals wij al vertelde is de kostprijs van de aannemer afhankelijk van de verbouwklussen die u wilt laten uitvoeren in uw klushuis. Als je een uitbouw aan laat bouwen van 3 bij 3 meter kunt u rekening houden met een prijs van rond de €16.500,-

Bouwen van een dakkapel is weer wat goedkoper. De gemiddelde kosten om goedkoop je dakkapel te laten plaatsen liggen rond de €3.800,-

Voor het laten verbouwen van een oude badkamer naar een nieuwe badkamer liggen de prijzen tussen de €2.000,- tot €6.500,- 

Als u uw oude keuken wilt laten opknappen of een nieuwe keuken wilt laten plaatsen dan zullen de kosten van een keukenrenovatie tussen de €7.000,- tot aan €18.000,- liggen.

Al deze bovengenoemde prijzen zijn uiteraard de gemiddelde prijzen die een aannemer berekend in zijn aannemer offerte.

Kostprijs aannemer per verbouwklus

BouwwerkzaamhedenGemiddelde kosten bijkomend
Aanbouw of uitbouw plaatsen€16.500,-3 x 3 meter
Dakkapel plaatsen€3.800,-Kunststof of hout
Zonnepanelen plaatsen€2.500,- tot aan €3.000,-Plaatsing van 8 panelen
Badkamer verbouwen€2.200,- tot aan €8.000,-Gehele verbouwing
Keuken verbouwen€4.000,- tot aan €17.000,-Gehele verbouwing
Dak nok laten verhogen€5.500,- tot aan €12.500,-Nokverhoging incl isolatie

Goede aannemer Amsterdam

Wij krijgen regelmatig de vraag of ons aannemersbedrijf alleen maar in Amsterdam werkt. Maar natuurlijk werken wij ook landelijk en voeren wij alleen grotendeels verbouwingen uit in de stad Amsterdam.

De aannemer-gigant aannemer Amsterdam is een erkend bedrijf wat door de loop der jaren een hoop goede referenties achter zich heeft staan.

Aannemer-Gigant
Aannemer-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!