Dak verhogen door optopping

Met een optopping van de Aannemer-Gigant brengen wij een of meerdere woonlagen boven op je bestaande woonhuis. Zo kan je met het optoppen je woning flink uitbreiden door een extra verdieping, dakterras, dakappartement of penthouse op te laten bouwen.

Vergroot je woonruimte

Als u bezig bent met een gezinsuitbreiding dan is het vergroten van je woonruimte van bijvoorbeeld een rijtjeshuis of hoekwoning geen slecht idee. Maar wat zijn de mogelijkheden buiten het laten uitbouwen van je woonkamer of opbouw boven op je uitbouw?

De meeste mensen die deze grote verbouwingen achterwegen willen laten kiezen voor het optoppen van het dak (dak verhoging)

Maar wat is het prijsverschil tussen een optopping en het uit laten bouwen van uw woonkamer? Op deze pagina vertellen wij u exact de verschillen van het bouwen van een verhoogd dak maar ook wat het kost om een optopping te laten realiseren op uw zolder.

optopping-dak-verhoging
Optopping door dak te verhogen

Waarom je dak verhogen met een optopping?

Er is een reden waarom u zich verdiept in het optoppen van uw dak. Is het de prijs of wilt u weten hoe een dak verhogen in zijn werk gaat?

Al u meer woonruimte wilt hoeft u niet meteen uw woonkamer uit te laten bouwen. Zo een bijgebouw als een aanbouw plaatsen of een garage vergroten is een dure en flinke klus.

Je dak verhogen of het optoppen van je dak is een stuk goedkoper dan het plaatsen van een bijgebouw, opbouw of aanbouw.

Voordelen dak optoppen

 • Extra ruimte voor slaapkamers of badkamer: Wilt u een extra badkamer laten plaatsen of u wilt meer slaapkamers in uw huis bouwen dan is het optoppen van het dak de goedkoopste manier om meer ruimte te krijgen in uw woning.
 • Waardeverhoging woning: Omdat je extra woonruimte en vloeroppervlakte bij uw woning krijgt door de zolder te vergroten zal uw huis meer waard worden bij eventuele verkoop.
 • Mooiere uitstraling woning: Door een optopping van het dak zal je woning aan de buitenkant er heel anders gaan uitzien dan de andere rijtjes woningen. De uitstraling is unieke en geeft een bepaalt karakter.

Ons advies: Wil je graag een optopping op je dak? Let dan goed op de kosten van je dak laten verhogen. De kosten van een dak optoppen lopen vaak erg uiteen. Zo kun je bij een ander bouwbedrijf zomaar 30% betalen.

Vergelijk daarom onze prijzen met andere bedrijven die ook dakoptoppingen bouwen en zorg ervoor dat u niet te duur uitkomt.

Wij kunnen ons voorstellen dat u graag wilt weten wat een dak laten verhogen gaat kosten. Door hier snel achter te komen kunt u een vrijblijvende prijsopgave aanvragen zodat u in ieder geval de juiste richtprijs ontvangt.

Vraag hier vrijblijvend uw prijsopgave aan en ontdek hoe goedkoop wij zijn!

Wat is een optopping?

Een optopping plaatsen wordt ook wel dakopbouw of dakverhoging genoemd van het bestaande dak. Optoppen is een goedkope manier om extra ruimte op uw zolder te creëren. De stahoogte wordt zomaar met 50 cm verhoogt.

Door de dak verhoging kunt u makkelijk een extra slaapkamer of studeerkamer laten bouwen. Ook worden optoppingen veel gebruikt om sportruimtes van te maken of een leuke speelkamer voor de kinderen.

Leges

Met een optopping in de vorm van een dakopbouw op je platte dak zijn de leges van een noodzakelijk omgevingsvergunning verschillend per gemeente waar u woont.

Elke gemeente is vrij om zijn eigen tarief vast te stellen. De financiële kosten lopen dan ook uit een tussen de € 1.000 tot aan de € 1.400.- . Maar u kunt het zo duur maken zoals u zelf wilt.

Zo kunnen er ook bedragen voorkomen van € 1.750 tot wel € 40.000. Deze duurdere prijzen zijn gebaseerd op grote en brede optoppingen over het gehele dak.

dakopbouw met dakverhoging
Optopping met dakverhoging

Wat kost een opbouw op je huis als optopping?

Een gemiddelde opbouw of dak verhoging zoals een optopping kost gemiddeld rond de €1.500,- per vierkante meter (m2) Wanneer je een dakopbouw als optopping of nokverhoging laat bouwen dan zal de prijs van een 20 m2 opbouw rond de €30.000 gaan kosten.

De gemiddelde prijs hangt wel af van factoren zoals de vorm van de opgebouwde optopping en de materialen die worden gebruikt.

Optoppen van je woning ( tips & voordelen)

Optoppen woning kan heel interessant zijn als u te weinig ruimte in uw woning heeft. Onder een optopping verstaan we het verhogen van het bestaande dak van uw woonhuis.

Dit kan een woning zijn met een of twee verdiepingen. Optopping is een van de snelste en goedkoopste manieren om je woonoppervlakte flink uit te breiden. Leest u hier de voordelen van een dak laten optoppen:

 • Snel en voordelig meer woonruimte
 • Vergroot het woonvolume van de zolderruimte
 • Waarde verhogend
 • Mooi aangezicht vanaf de buitenzijde

TIP: Heeft u interesse gekregen in een optopping van je klushuis of nieuwbouwwoning? Vraag dan eens gehel vrijblijvend een prijsopgave bij ons aan. Zo komt u er snel achter wat het optoppen van je dak gaat kosten.

Hoe wordt een optopping geplaatst?

Benodigde tijd: 2 dagen en 5 uren.

Op welke manieren kunnen optoppingen worden gemonteerd op uw dak van uw gebouw? Leest u hier een stappenplan.

 1. U krijgt als eerst een prijsvoorstel van een aannemer


  De aannemer neemt uw opdracht zeer serieus en berekend de optopping nauwkeurig. U krijgt een vaste prijs voor de dak verhoging zonder dat u achteraf hoeft bij te betalen. De dakopbouw wordt volledig naar uw wensen opgebouwd.

 2. Het bouwplan

  Samen met de aannemer-gigant stellen wij een bouwplan op om op de juiste manier uw zolder te voorzien van meer ruimte door een optopping als dak vergroting te plaatsen. Wij werken vanaf de bestektekening en zullen u adviseren over de afwerkingsmogelijkheden zoals de elektra, isolatie, en het stucwerk.

 3. Hoe wordt de optopping op uw dak van uw gebouw geplaatst?


  Het optoppen van het dak kan op meerdere manieren geplaatst worden. Bij een prefab exemplaar wordt deze vaak met een hijskraan meteen op het dak aangebracht. Een op maat gemaakte dak verhoging neemt meer tijd in beslag en de materialen zullen in etappes naar de zolder worden gebracht.

 4. U bepaalt hoe er gebouwd wordt


  Als wij zo ver zijn om te optopping, of de dak verhoging te plaatsen dan nemen wij alles nog een keer met u door. Zo willen wij zeker zijn dat de klus goed afgerond wordt en dat u een tevreden klant bent, Ook kunnen wij voor u een kant-en-klare opgetopt dak leveren. Deze worden vaak in een dag geplaatst.

 5. Kosten optopping woning


  De gemiddelde kosten van het laten optoppen van je dak van uw woning kunnen zomaar 30% verschillen bij andere bouwbedrijven. De gemiddelde kosten van een dak optoppen liggen rond de €1.500,- per vierkante meter. Houd hier rekening mee bij het aanvragen van een offerte.

Aannemer-Gigant
Aannemer-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!