Kosten opbouw garage

Als u een dakopbouw op een garage wilt laten plaatsen dan zult u snel meer woonruimte bij uw woonhuis creëren. Zo zorgt een garageopbouw voor extra kamers die bij uw woning horen en het zal uw woonoppervlakte vergroten.

Zeker door de toekomstige woningnood zullen de meeste mensen meer gaan opbouwen of hun woningen gaan aanbouwen. Leest u op deze pagina wat een garageopbouw kan gaan kosten en wat de mogelijkheden zijn.

garage-opbouw

Kosten dakopbouw garage

De prijs van een dakopbouw bovenop uw garage kan variëren van 10.000,- euro tot aan wel 25.000,- euro. Afhankelijk of u kust voor een dakopbouw met puntdak of plat dak.

Ook zal de kostprijs grotendeels te maken hebben met het materiaal wat er verbruikt zal worden. Het is daarom erg lastig om zonder de meters van het vloeroppervlakte een exacte prijs te maken.

De gemiddelde bouwkosten van een extra verdieping boven op uw garage zullen per vierkante meter rond de €2100,- liggen. Echter zal de garage opbouw dan casco worden opgeleverd.

Vraag geheel vrijblijvend een prijsindicatie aan en wij zorgen ervaar dat u ontvangt wat u nodig heeft.

Exacte prijs verdieping plaatsen op garage

Uiteraard zitten er kosten verbonden aan het bouwen van een verdieping op je garage. Maar wat kost een woonverdieping laten plaatsen? Leest u hier de gemiddelde prijzen die wij als aannemer berekenen:

Afwerking garage opbouw Afmetingen Soort dak Totaal kosten
Prefab garage opbouw 5 x 3 meter Plat dak 8000,- euro
Minimale afwerking binnenkant 5 x 3 meter Plat dak 9000,- euro
CV installatie en stucwerk binnenkant 5 x 3 meter Plat dak 13000,- euro
Compleet afgewerkte garage opbouw 5 x 3 meter Puntdak 18000,- euro
Minimale afwerking binnenkant 5 x 3 meter Puntdak12000,- euro
CV installatie en stucwerk binnenkant 5 x 3 meter Puntdak15000,- euro

Extra verdieping op garage

Als u overgaat tot het laten bouwen van een extra verdieping boven op uw schuur of garage dan zult u dus meer beloopbare woonruimte creëren. Ook zal de waarde van uw woning gaan stijgen wat in deze tijd natuurlijk niet verkeerd is.

Door een extra verdieping op te laten bouwen kunt u een heerlijke extract slaapkamer of werkkamer boven uw garage laten maken. Zo krijgt u woning extra kamers wat het vloeroppervlakte zal vergroten.

Prefab dakopbouw

Wilt u zo goedkoop mogelijk een extra verdieping op uw garage laten plaatsen dan is een prefab dakopbouw de snelste en goedkoopste manier.

Prefab betekend een kant en klare opbouw die zo boven op de garage geplaatst kan worden. Echter worden deze vaak casco ( leeg ) opgeleverd.

U kunt ervoor kiezen de afwerking zowel aan de binnenzijde als buitenkant zelf te doen om op de kosten te besparen. Prefab dak opbouwen worden veel gebruikt om dat deze op maat gemaakt worden in de fabriek.

U heeft weinig last van het bouwen en de rommel. Voor dat u het weet staat de prefab opbouw boven op uw huidige garage of schuur.

opbouw-garage-met-puntdak
Opbouw garage met puntdak

Opbouw met puntdak

U kunt natuurlijk kiezen voor een garageopbouw met een plat dak of punt dak. Als u kiest voor een puntdak dan zullen er dakpannen gelegd moeten worden. Wij doen dit op dezelfde manier zoals de dakpannen van uw bestaande dak liggen.

Dakpannen leggen op een schuin dak is nog een aardige klus. Wij huren hiervoor ook een onderaannemer in die gespecialiseerd is in het aanleggen van dakpannen. Zo kunnen wij u garanderen dat er een garantie dak op uw schuur komt te liggen.

Een verdieping boven op uw garage of schuur met een plat dak is makkelijker te plaatsen dan een verdieping met een schuin dak. U kunt rekening houden met een meerprijs van rond de 5000,- euro om een schuin dak te realiseren.

Opbouw garage 2 onder 1 kap woning

Wilt u op een snelle en goedkope manier meer woonruimte bij uw woning toevoegen? Dan kan u overwegen om u garage bij je woning te betrekken.

Een verbouwde garage of je garage bij uw woonkamer betrekken zal u snel en goedkoop een grotere woonkamer geven. Ook bij een 2 onder een kap woning bouwen de meeste mensen de garage opbouw aan elkaar vast.

Op deze manier heeft u en een extra bovenverdieping op uw garage maar ook krijgt u de kans om uw garage bij uw woning te betrekken. Een garage bij je huis toevoegen geeft een flinke waarde verhoging bij eventuele verkoop van uw woonhuis.

Opbouw garage 2 onder 1 kap woning
Aannemer-Gigant
Aannemer-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!