Dak verhogen kosten

De meeste bewoners zouden graag op een goedkope manier extra woonruimte creëren. Maar hoe doe je dit en hoe goedkoop kan dit waar gemaakt worden?

Is je zolder te laag om er een slaapkamer van te maken? Dan kan je je dak verhogen door een soort van ( soort van goedkope opbouw ) te laten plaatsen. Of het nu gaat om een plat dak of schuin dak dak verhogingen kunnen op alle soorten daken worden toegepast.

Maar hoeveel kost het om je dak te laten verhogen? En kan dit inderdaad in 1 dag? Op deze vragen geven wij u de juiste antwoorden op deze pagina.

Binnen 1 dag je dak verhoogd

Waarom je dak verhogen?

Als je extra woonruimte wilt hoeft u natuurlijk niet meteen je woonkamer uit te laten bouwen of een uitbouw aan de zijkant van je woning te laten bouwen.

Door dit soort van bijgebouwen bij uw woning te betrekken wordt er flink wat van uw tuin gebruikt. Uw huidige tuin wordt dus een stuk kleiner. Het beste alternatief is dus je dak verhogen. Door een dakverhoging cq (dakopbouw) zorgen wij er namelijk voor :

 • Meer vloeroppervlakte wat beloopbaar is: Of u nu denkt aan een nieuw dakkapel te laten plaatsen of een extra verdieping op je plat dak aan te laten brengen het gaat erom dat u meer beloopbare ruimte op zolder krijgt. Een dakverhoging is sneller geplaatst en een stuk goedkoper.
 • Uw huis wordt meer waard: De investering van het laten verhogen van je dak heeft u bij eventuele verkoop van uw huis zo weer terug verdiend.
 • Meer licht in uw woning: Dakverhogingen zorgen in het algemeen voor veel meer lichtval op zolders of op een zolderkamer. Door meer licht krijgt u al snel een ruimtelijker gevoel.

Advies: Als u uw dak verhogen wilt dan zal er buiten een aannemer ook een goede dakdekker bij betrokken moeten worden. Wilt u alles weten over de prijzen om je dak te laten bedekken? Klik dan even op de link en lees alle informatie van het dakbedekking aanbrengen.

Hoe verhoog je een dak?

Er zijn 2 verschillende manieren voor een verhoogd dak te laten maken. Zo kunt u kiezen uit een prefab dak verhoging maar ook een dak verhoging op maat. Een prefab dak verhoging kan in 1 dag geplaatst orden en is een stuk goedkoper dan een op maat gemaakte verhoging van het dak.

Het grote voordeel van een maat gemaakte dakverhoging is dat u zelf veel kunt aanpassen. Denk hierbij aan de vorm of de maten. Maar ook de materialen kunt u zelf een beslissing over maken.

Benodigde tijd: 2 dagen en 5 uren.

Hoe wordt uw dak verhoogd en wat zijn hier de kosten van?

 1. Controle dakconstructie

  Is uw dak wel stevig genoeg voor een dak verhoging te laten plaatsen? En is de fundering hierop berekend. Nadat u een prijsopgave heeft aangevraagd zal onze aannemer bij u langs komen om al deze belangrijke aspecten te controleren.

 2. Voorbereiding verhoging

  In deze stap zullen wij exact opmeten waar de dak verhoging geplaatst wordt. Ook zal de huidige dakbedekking worden verwijderd en wordt er een gat gemaakt in uw dakbeschot zodat deze aangepast kan worden voor de nieuwe opbouw.

 3. Plaatsing van dakverhoging

  Als u kiest voor een prefab dak verhoging wordt deze in 1 dag kant en klaar op uw dak aangebracht. Echter zal de binnenkant en een gedeelte van de buitenkant nog wel moeten worden afgewerkt. De onderdelen van het prefab exemplaar worden door een hijskraan op het dak gehesen en zo kan alles rustig op de dakconstructie gemonteerd worden. Als u kiest voor een op maat gemaakte dak verhoging dan wordt de complete uitbouw ter plaatse gemaakt door de aannemer.

 4. Hoe wordt een dakverhoging afgewerkt?

  U kunt er zelf voor kiezen om de dak verhoging aan de buitenkant te laten afwerken door bijvoorbeeld een dakdekker nieuwe bitumen dakbedekking aan te laten brengen maar de meeste mensen kiezen ervoor om de binnenkant van de zolderverhoging zelf te doen. Hierdoor bespaar je flink op de kosten van je dak verhoging.

 5. Wat kost het verhogen van je dak?

  De gemiddeld genomen prijs voor het verhogen van je platte of schuine dak ligt tussen de 20.000 en de 25.000 euro. Deze prijs is inclusief het plaatsen en de btw.

  Dit is een gemiddelde richtprijs die over 15 dak verhogingen is gecalculeerd. Wilt u graag weten wat het kost om uw eigen dak te laten verhogen? Vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte aan en misschien bent u wel veel goedkoper uit dan de bedragen hierboven.

dak verhogen kosten
Extra ruimte door dak verhoging

Voordelen van een verhoogd dak

Als u op een goedkope manier extra woonruimte wilt creëren dan hoeft u niet perse een veranda of kantoor in de tuin te laten bouwen. Een bijgebouw laten plaatsen heeft u eigenlijk geen grond voor nodig. Een dak verhoging is een veel beter alternatief om meer woonruimte te creëren.

Lees hier de voordelen van een dakverhoging ( dakopbouw ) op uw dak:

 • Vergroten van je vloeroppervlakte: Of u nu kiest voor een extra verdieping op je platte dak of een dakkapel met een dak verhoging. Uw vloeroppervlakte zal op beide manieren vergroot worden.
 • Extra ruimte door kamers: Heeft u een nieuwe badkamer of slaapkamer nodig? Met een dakverhoging bepaal je zelf de nieuwe indeling van uw bovenverdieping van uw woonhuis.
 • Meer licht op uw zolder: Als je dak verhoogd is dan zijn er kansen genoeg om nieuwe dakramen te plaatsen en meer zonlicht in je woning te krijgen. Op deze manier krijg je een veel ruimtelijker gevoel
 • Verhoogde waarde van je woning: Als u extra woonruimte krijgt dan zal u de waarde verhoging flink stijgen. Uw investering is dan snel terug verdiend.

Leuke tip: Als je graag je dak verhogen wilt dan kunt u eventueel bij een goede dakdekker of aannemer om de juiste informatie vragen. U kunt om een advies of om een vrijblijvende offerte vragen zodat u de exacte prijzen in beeld krijgt en deze kunt vergelijken met elkaar zodat u niet teveel betaald.

optopping dak
Dak optopping voor extra kamer

Optopping dak

Mocht u een plat dak hebben dan is er de keuze om een extraverdieping op je dak te kunnen laten plaatsen. Zo wordt dit ook wel het optoppen van het dak genoemd. Een bouwkundige zal wel de fundering en de muren moeten nakijken of deze de constructie kunnen dragen. Er zijn 2 mogelijkheden:

1. Extra verdieping op een plat dak

Bij een plat dak kan je bovenop een extra verdieping laten plaatsen. Zo krijgt uw woning een moderne look en meer woonruimte. Ook kunt u kiezen om bovenop je extra verdieping een dakterras te laten aanbrengen. Een optopping is dan de juiste keuze voor uw dak.

Wilt u een waterdichte dakbedekking met een lange levensduur? Dan is EPDM een van de meest geschikte soorten dakbedekkingen die er op het moment toepasbaar zijn. Maar ook PVC dakbedekking is een van de meest gebruikte soorten om uw dak waterdicht te laten maken.

Daktuin

Wilt u een originele oplossing dan is een daktuin laten aanleggen met een intensief groendak een zeer ecologische optie. Echter moet de dakconstructie van je dakverhoging hierdoor stevig worden aangepast zodat deze het complete gewicht makkelijk kan dragen.

De gemiddelde prijs: bedraagt 20.000 tot aan 25.000 euro, inclusief btw en montage.

2. Extra verdieping op een hellend dak

De tweede belangrijke mogelijkheid is om je platte dak te veranderen naar een hellend dak. Op deze manier creëer je nog meer loop en leefruimte onder je (zolder) dak. Ook heeft u meer keuze aan dak afdekkingen zoals dakpannen leggen of leien.

De gemiddelde prijs: bedraagt 20.000 tot aan 30.000 euro, inclusief plaatsing

Wat kost een plat dak verhogen?

De gemiddelde calculatieprijs voor het laten aanbrengen van een extra verdieping op uw platte dak hangt uiteraard af van uw eigen wensen.

 • Hoe groot moet de extra verdieping worden?
 • Kiest u voor steen of een dakverhoging van houtskeletbouw?
 • Welke soort gevelbekleding wilt u laten aanbrengen op uw dakverhoging?
 • Wilt u meteen zonwering laten aanbrengen?

Zo zal de uiteindelijke prijs tot stand gaan komen.

U kunt rekening houden voor een verhoging van je plat dak met richtprijzen tussen de 20.000 en de 25.000 euro. Deze bedragen zijn inclusief de plaatsing en het afwerken van de verhoging.

Wat kost een schuin dak verhogen?

Als je goedkoop je schuine dak wilt verhogen dan kan dit vaak in een dag door een dakkapel te plaatsen. De kostprijs van een gemiddelde dakverhoging is per situatie verschillend. Zo kunt u kiezen voor een prefab dakkapel of een dubbelzijdige nokverhoging.

We zullen de verschillende soorten ruimteverhogingen inclusief de prijzen in verschillende vormen weergeven:

 • Dakkapel plaatsing: 2.500 tot aan 4.800 voor een prefab dakkapel of dakkapel van hout.
 • Enkelzijdige nok verhogen: 6.000 tot aan 10.000 euro inclusief materiaal en het plaatsen.
 • Dubbelzijdige nok verhogen: 10.000 tot aan 15.000 euro inclusief materiaal en plaatsen.
 • Van een schuin dak naar een plat dak: 12.000 tot aan 20.000 euro inclusief materiaal en plaatsen.

Aannemer-Gigant
Aannemer-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!