Uitbouw woning kosten

Het laten uitbouwen van uw woning en woonkamer is niet zomaar iets. Belangrijke aspecten zoals de kosten, de grootte, en de hoeveelheid extra m2 die u bij uw vloeroppervlakte erbij gaat krijgen zijn erg belangrijk om te weten.

Leest u op deze pagina alle informatie die u nodig heeft voor dat u begint met het uitbouwen en verlengen van uw woonkamer en woning.

De kosten van het uitbouwen van uw woonkamer zijn erg uiteenlopend. Er is zo verschrikkelijk veel mogelijk dat wij begrijpen dat u door de bomen het bos niet meer ziet.

Wij zullen uiteenzetten wat er mogelijk is qua een uitbouw woning en wat de bijbehorende gemiddelde kosten zijn.

Offerte woning uitbouw aanvragen

Wij begrijpen als geen ander dat het uiterst belangrijk is om te weten wat het uitbouwen of opbouwen van een huis gaat kosten.

Uitbouwen of een woning vergroten is niet goedkoop! bedragen tussen de 20 a 50,000 euro zijn bedragen waar u niet van hoeft te schrikken.

Wilt u ongeveer weten wat het kost om een woning uitbouw te laten plaatsen door een aannemer?

Dan vind u al deze prijsinformatie op deze pagina of op de rest van onze website.

Het is dus niet noodzakelijk om meteen een offerte aan te vragen!!

Bent u serieus geïnteresseerd en wilt u graag dat de aannemer bij u langs komt om alle vakkundige normen van de uitbouw te bespreken? Dan verwijzen wij u het offerte formulier zo uitgebreid mogelijk in te vullen.

(Vult u bij de beschrijving zo uitgebreid mogelijk wat uw wensen zijn zodat wij een goed zicht krijgen van uw toekomst plannen.)

Als u de goedkoopste uitbouw zoekt kunt u het best een casco serre laten bouwen. Vervolgens zult u zelf de afwerking moeten verzorgen om de kosten te drukken.

Deze uitbouw kan in een kant en klaar pakket komen en is verreweg de goedkoopste oplossing.

De duurste oplossing is een luxe afgewerkte stenen uitbouw aan uw woning.

Deze uitbouw sluit naadloos aan bij uw bestaande bouw en de afwerking is perfect te noemen. De wanden zijn perfect geïsoleerd en de kozijnen zijn van de hoogste kwaliteit.

aanbouw

Wat gaat een uitbouw kosten?

Wij krijgen als uitbouw specialist veel prijsgerichte vragen.Denkt u hierbij aan vragen zoals:

 • Wat zijn de kosten van een complete uitbouw?
 • Hoe duur is laten uitbouwen?
 • Wat zijn normale betaalbare prijzen?
 • Kost een kleine uitbouw veel?

Of vragen die gaan over de vergunning zoals:

 • Heb ik een vergunning nodig?
 • Wat kost een vergunning voor een uitbouw?
 • Waar vraag ik mijn vergunning aan?

Als deze vragen kunnen wij te allen tijden voor u beantwoorden. Moet er een nieuwe badkamer in, dan brengt dit ook kosten met zich mee. 

Natuurlijk is het vergroten van uw huis niet goedkoop, maar in onze ogen hoeft een prefab uitbouw zeker niet niet duur te wezen.

De gemiddelde prijzen van uitbouwen variëren ook enorm.

Daarom vinden wij dat u recht heeft op een eerlijke prijs kwaliteits verhouding.

Beginnen bij het begin

Allereerst wordt er gekeken welke fundering gemaakt moet worden op de grondsoort waar de aanbouw komt, uiteraard is het gewicht van de uitbouw ook van belang.

De fundering is van het grootste belang, en is dan ook vrij een groot gedeelte van de uiteindelijke prijs (afhankelijk van het type fundering). Op onze website kunt u meer lezen over funderingen.

Om u een goede indruk te kunnen geven van de uitbouw woning kosten geven wij u hieronder in een tabel de gemiddelde prijzen die berekend worden voor het uitbouwen van een woning:

Breedte x  DiepteOppervlakteGem prijzen
2 meter x 3 meter6 m²€ 14.000
4 meter x 3 meter12 m²€ 17.000
5 meter x 3 meter15 m²€ 22.000

Uitbouw woning kosten laten berekenen

Om de kosten te laten berekenen van uw uitbouw is het belangrijk de maat van de aanbouw te weten, het dak dat erop moet en het type kozijnen dat u in de uitbouw geplaatst wilt hebben.

Casco betekent niet meer dan wind en waterdicht. Daarna wordt gekeken naar de casco prijs (zonder afwerking) van de uitbouw die u wilt.

Vervolgens wordt er gekeken naar de afwerking. Bij de afwerking moet u denken aan de verwarming, de vloer, de verlichting, de wand- en plafondafwerking, eventuele extra binnenwandjes enzovoort.

U kunt zich voorstellen dat u de afwerking zo duur kan maken als u zelf wilt. Er zijn dan ook genoeg huiseigenaren die ervoor kiezen om de afwerking zelf uit te voeren.

Meerwaarde uitbouw woning

Omdat u extra m2 gaat toevoegen aan uw woning zal u ook een meerwaarden creëren.

Er zijn wel een paar punten waar u op moet letten om deze meerwaarde van uw huis te waarborgen.

 • Zorg dat u een geheel maakt van de uitbouw en uw woning.
 • Zorg dat er extra daglicht toegevoegd wordt door een ruime raampartij
 • Zorg ervoor dat uw tuin goed in beeldt wordt gebracht
 • Zorg voor openslaande deuren naar uw tuin toe
aanbouwen

Casco of prefab?

Als u overgaat tot het kiezen en laten plaatsen van een aanbouw dan komt u automatisch in een woningverbouwing terecht.

Voor het laten verbouwen van uw huis kunt u het best een erkende maar wel betaalbare aannemer in de hand nemen.

Een aannemer zorgt ervoor dat u garantie heeft op de bouwwerkzaamheden en maakt een planning van de aankomende verbouwing.

Wilt u goedkoop uit wezen? Kies dan voor een prefab of casco exemplaar te laten plaatsen.

Een casco uitbouw wilt zeggen dat deze wind en waterdicht word afgeleverd en u zult zelf de uitbouw moeten afwerken.

Een prefab uitbouw kan eventueel kant en klaar worden neergezet op de juist gemaakt fundering.

De meest voorkomende maten van een uitbouw aan de achterkant van een woning zijn:

 • 10 m2 tot 12 m2 vloeroppervlakte
 • 20 m2 tot 25 m2 vloeroppervlakte
 • 30 m2 tot 40 m2 vloeroppervlakte

Uitbouw zijkant of voorkant

Als u aan de achterzijde van uw woning geen ruimte genoeg heeft om uw woning te vergroten dan is de zijkant of juist de voorkant ook een goede optie om uw huis groter te maken.

Maar als u op een andere plaats de uitbouw wilt neerzetten dan kunnen de maten van het vloeroppervlakte natuurlijk kleiner zijn zoals bij een erker.

Maar een uitbouw zal u altijd extra ruimte opleveren of deze nu groot of klein is. Zoals wij hierboven al vertelde is de goedkoopst uitbouw het casco exemplaar.

Het metselwerk en het platte dak van bitumen zullen geheel worden afgemaakt zodat de gehele uitbouw wind en waterdicht is.

Ook de ramen en deuren zullen worden geplaatst echter zal er aan de buitenzijde nog wel het een en ander moeten worden afgetimmerd.

Denkt u hierbij aan:

Ook kan er bij een prefab uitbouw worden gekozen voor een casco oplevering.

U kunt altijd met het bouwbedrijf bespreken of hij een prijsindicatie wilt verstrekken voor de houtskeletbouw af te werken zowel aan de binnenzijde als buitenzijde van de uitbouw.

Maak een geheel

Uiteraard wilt u van uw huis en uitbouw een geheel gaan maken. Zorg er voor dat u de juiste stenen vind die ook gebruikt zijn bij u bestaande woning.

Ook de kleur van de verf die gebruikt wordt moet het zelfde zijn als die van de bestaande deuren en kozijnen. Het aller mooiste is natuurlijk dat u amper verschil kunt zien tussen het nieuwe en het ouwe werk.

Offerte uitbouw woning

De aannemer gigant is ervaren in het bouwen van uitbouwen in alle verschillende prijsklassen.

Wij weten dan ook hoe we uitbouw kosten aan uw woning laag houden. Wanneer u ons uw budget overlegt met uw wensen erbij kunnen wij bekijken of dit een haalbare kaart is.

Wanneer uw wensen niet gehaald kunnen worden met het aangegeven budget hebben wij tal van tips waar u wellicht op kunt besparen en toch binnen bepaalde uitbouw woning kosten blijft.

Vraag is een geheel vrijblijvende offerte aan voor het plaatsen van uw uitbouw aan uw woning.

Binnen enkele dagen zullen wij u een zeer scherpe prijs met maar liefst 20% korting toe sturen!!

Vragen & Antwoorden

Wat zijn de kosten van een uitbouw?

website van het jaar

De uitbouw kosten zijn grotendeels afhankelijk van de grote van de uitbouw en de fundering. Leest u op deze pagina alles wat u moet weten over de prijzen van uit- en opbouwen van een woning.

Wat kost een uitbouw met 2 verdiepingen?

erkend vakwerk

Als u kiest om ook de bovenverdieping te vergroten dan is een uitbouw met 2 verdiepingen een goede overweging. De kosten van dit exemplaar zijn uiteraard duurder dan enkel het plaatsen van een uitbouw op de begaande grond. Leest u hier alle prijsinformatie over een 2 verdiepingen uitbouw.

Kosten uitbouw woning berekenen?

Wilt u weten wat uw uitbouw gaat kosten? Dan kunt u hier alle prijsberekeningen bekijken op deze pagina.

Wat kost een uitbouw nieuwbouw woning?

bouwbegeleiding

De gemiddelde prijzen van een uitbouw plaatsen voor een nieuwbouwwoning zijn ongeveer gelijk aan het aanbouwen van een renovatiewoning. Lees hier alles over de prijs per m2 voor het laten plaatsen van een uitbouw voor uw nieuwbouw woning.

Aannemer-Gigant
Aannemer-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!