Aanbouw kosten

U bent op Internet de mogelijkheden aan het onderzoeken omdat u benieuwd bent naar de berekening van de aanbouw kosten?

Op deze pagina vindt u meer informatie over hoe de prijs is opgebouwd van een (bijgebouw) aanbouw laten plaatsen met 2 verdiepingen (dubbele verdieping)  en alle mogelijkheden voor het laten aanbouwen van uw woning aan de achterzijde, voorzijde of de zijkant van uw huis.

Aanbouw kosten

Bij de Aannemer-Gigant bent u voor een prijsinformatie en het plaatsen van een aanbouw of bijgebouw aan uw bestaande of nieuwbouwwoning aan het juiste adres.

Of het nu gaat om een grote aanbouw van 40 m2 of een kleinere uitbouw van 20 m2 (ook wel erker genoemd ) wij zijn de specialist als het gaat om huiskamers verlengen.

Ook voor informatie voor alle voortkomende kosten die met uw aanbouw werkzaamheden te maken hebben, inclusief schilderwerk, kunt u bij ons terecht.

Deze kosten horen volgens ons namelijk ook bij het bouwen van een aanbouw aan een woning.

Offerte kosten aanvragen hoe?

Wij begrijpen als geen ander dat het uiterst belangrijk is om te weten wat het uitbouwen, aanbouwen of opbouwen van een huis gaat kosten.

Aanbouwen van een woonkamer om deze te vergroten is niet goedkoop. Bedragen tussen de 20 a 50,000 euro zijn bedragen waar u niet van hoeft te schrikken.

Wilt u ongeveer weten wat het kost om een woning aanbouw te laten plaatsen door een aannemer?

Dan vind u al deze prijsinformatie op deze pagina of op de rest van onze website.

Het is dus niet noodzakelijk om meteen een offerte aan te vragen!!

Bent u serieus geïnteresseerd en wilt u graag dat de aannemer bij u langs komt om alle vakkundige normen van de woningaanbouw te bespreken?

Dan verwijzen wij u het offerte formulier zo uitgebreid mogelijk in te vullen.

(Vult u bij de beschrijving zo uitgebreid mogelijk wat uw wensen zijn zodat wij een goed zicht krijgen van uw toekomst plannen.)

aanbouw

Aanbouw met kwaliteit bouwen

Ons aannemersbedrijf hecht veel waarde aan het leveren van kwaliteit tegen een betaalbare prijs.

Wanneer u ons inschakelt voor een uitbouw of aanbouwen van uw huis, dan garanderen wij u dat wij hierbij maatwerk leveren van hoge kwaliteit.

Het maakt dan niet uit of we een aanbouw aan een bestaande woning mogen bouwen of dat u graag een aanbouw aan de nieuwbouwwoning wilt plaatsen.

De kosten zijn bij ons altijd zeer aantrekkelijk!

Wel houden wij altijd het kostenplaatje in ons achterhoofd, zo zijn er voldoende oplossingen voor bepaalde problemen waar de goedkopere optie net zo goed is als de duurdere optie.

De werkzaamheden worden uitsluitend uitgevoerd door een vaste ploeg van zeer ervaren gediplomeerde medewerkers.

Zo werkt ons aannemersbedrijf met een vast team van timmer mannen en onderaannemers.

Wanneer we bijvoorbeeld een aanbouw moeten maken op basis van houtskelet bouw kunnen onze timmermannen dit perfect uitvoeren.

Door jarenlange ervaring leveren wij dan ook maatwerk.

Het feit dat we een vast team vormen met andere bedrijven betekent dat we efficiënt dus goedkoper werken dan andere partijen.

Doel van de aanbouw

Zoals bekend creëert u een aanzienlijk deel extra ruimte in uw woning door het bouwen van een aanbouw.

De aanbouw kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Veel mensen gebruiken de aanbouw als vergroting van de woonkamer.

Wanneer er mooie openslaande deuren in de aanbouw richting de tuin worden gemaakt wordt de tuin ook nog eens een prachtig verlengstuk van uw woning.

Verder kan er voor gekozen om de aanbouw een praktisch nut te geven.

Zo wordt een aanbouw vaak gebruikt om de keuken in te plaatsen. Op deze manier kan vaak een grote woonkeuken gerealiseerd worden.

Houd er wel rekening mee dat er voor het plaatsen van een keuken in een aanbouw extra leidingen en afvoeren gelegd moeten worden.

Dit brengt vanzelfsprekend extra kosten met zich mee.

aanbouw met keuken

Een andere mogelijkheid is de aanbouw als badkamer in te richten.

Ook hier geldt dat er dan wel leidingen aangelegd moeten worden. In zo een geval kan het natuurlijk ook prachtig zijn de aanbouw met een plat dak of puntdak te voorzien met een mooi dakraam erin.

Advies aanbouw offerte

De aanbouw kosten van het door u te bouwen project zijn moeilijk te doorgronden.

De kosten zijn afhankelijk van vele verschillende factoren en geen klus is eigenlijk hetzelfde.

Uiteraard gelden er wel bepaalde duidelijk standaarden, zo zijn grotere aanbouwen duurder dan de kleinere varianten van hetzelfde materiaal.

En is een luxe afwerking vanzelfsprekend ook duurder dan een meer basis afwerking.

Wanneer u dan ook een offerte aanvraagt zullen wij adviseren.

Wij geven u advies de aanbouw kosten dan ook zo laag mogelijk te houden als u aangeeft dat u een klein budget heeft.

Ook wanneer het budget ruimer is zullen we samen met u bekijken of het mogelijk is om hetzelfde resultaat voor een lagere prijs te realiseren.

Een ander advies met betrekking tot het aanvragen van offertes is om er meerdere aan te vragen.

Op deze manier kunt u gemakkelijk de prijzen van verschillende aannemers vergelijken.

Let er wel op dat er veel boeven in de aannemerswereld actief zijn.

Het is daarom zeer belangrijk een goede gespecificeerde offerte aan te vragen bij een gerenommeerd bedrijf die erkend is in het aan en opbouwen van woningen.

De voordelen van het aanvragen van verschillende offerte’s is dat u de prijzen kunt vergelijken van verschillende bedrijven zodat u een goed overzicht kunt krijgen wie er betaalbaar is.

Bij elke verbouwing zijn er wel voor en nadelen aanwezig. Lees hier een kleine opsomming hiervan.

Voordelen

Door middel van het laten plaatsen van een aanbouw zal de vloeroppervlakte van de woning uitgebreid worden.

U voegt meer m2  (vierkante meters) toe en creëert meer leefruimte.

Lees snel alle voordelen van het aanbouwen van uw woning.

 • Meer vloer oppervlakte
 • Grotere woonkamer
 • Meerwaarde van de woning
 • Buitenkant woning toont knapper.

Het bouwen van het gedeelte wat bij u woning wordt toegepast wordt grotendeels buiten uitgevoerd tot dat de aanbouw geheel waterdicht is.

Na het waterdicht maken zal de muur van de gevel worden doorgebroken zodat de ruimte een geheel kan worden.

Nadelen

Ook zijn er een paar kleine nadelen van deze verbouwing. Leest u ze hieronder.

 • Investering (kosten)
 • Tijdrovend
 • Vergunning aanvragen
woning-laten-aanbouwen

Aanbouw prijs per m2 berekenen

Wilt u meer weten over het laten aanbrengen van een aanbouw en de aanbouw kosten berekenen?

Dan kunt u via onze website vrijblijvend een offerte aanvragen voor het bouwen van een aanbouw en de daarbij horende uitbouw prijzen.

Na uw aanvraag nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Om u een indicatie te kunnen geven van de gemiddelde kosten per m2 hebben wij voor u een overzicht gemaakt in een tabel.

Ook de prijzen van een goedkope aanbouw hebben wij meegenomen. Vaak worden de kosten ook per m3 weergegeven, maar wij gaan voor de eenvoud even uit van vierkante meters.

Om snel indicatie te hebben van wat de uitbouw kosten van uw huis zijn, volgt hier een overzicht van verschillende modellen en afmetingen.

Prijzen zijn vanaf, dus de goedkoopste uitbouw varianten.

Om snel indicatie te hebben van wat de uitbouw kosten van uw huis zijn, volgt hier een overzicht van verschillende modellen en afmetingen.

Prijzen zijn vanaf, dus de goedkoopste uitbouw varianten.

Breedte aanbouwL x H = m2Gemiddelde kosten
2 meter breed2 x 2 meter€8.900  ex btw
3 meter breed3 x 2 meter€12.100 ex btw
4 meter breed4 x 2 meter€15.700 ex btw
5 meter breed5 x 2 meter€16.900 ex btw
6 meter breed6 x 2 meter€18.000 ex btw
4 meter breed4 x 2 meter€16.800 ex btw
5 meter breed5 x 2 meter€17.800 ex btw
6 meter breed6 x 2 meter€19.800 ex btw

Houd er overigens rekening mee dat de kosten voor het aanbouwen van een woning in de nieuwbouw goedkoper is dan een aanbouw aan een bestaande woning.

De prijzen in de tabel hierboven zijn de kosten voor een aanbouw aan een bestaande woning.

Bijgebouw prijs per m

De prijs van een aanbouw of uitbouw wordt ook vaak uitgedrukt in bepaalde kosten per kubieke meter.

Dit is ergens ook wel logisch omdat er simpelweg hoge en lage uitbouwen zijn. Daarom zijn kosten per vierkante meter vaak niet afdoende om een prijs aan te geven.

Als u een duidelijk prijs voor voor de kosten per m3 kunt u het best met ons afspreken op locatie.

We kunnen dan bespreken wat uw exacte wensen zijn, ook qua afwerking. Op basis hiervan kunnen we een kostenraming maken per m3.

Prijs aanbouw bepalen

Een combinatie van alle bovenstaande factoren zoals de prijzen van een aanbouw ,plus de arbeidskosten zullen de uiteindelijke eindprijs bepalen.

Voordat er een goede offerte gemaakt kan worden zal de aannemer daarom van te voren langskomen om alle wensen duidelijk te bespreken en de huidige situatie goed bekijken zodat hij goed weet wat er allemaal nodig is om de aanbouw te realiseren,

We zullen u hier enkele voorbeelden geven:

 • Welke methode: Er worden grofweg 2 methodes gebruikt om een aanbouw te maken. Zo maken we of een stenen aanbouw of een aanbouw op basis van houtskelet bouw.
 • Laat u de aanbouw casco bouwen: dan zal er geen afwerking aan de binnenkant worden verricht. De prijs van het aanbouwen is dan ook afhankelijk welke soort stenen en kozijnen er worden gebruikt.
 • Indien er een fundering toegepast moet worden: als er een fundering aangebracht moet worden dan zullen er heipalen worden geslagen. Ga er van uit dat een paal slaan gemiddeld 1000 euro kost. Hoeveel palen u nodig heeft is geheel afhankelijk van de ondergrond.
 • Afwerking van de aanbouw: de kosten van het laten afwerken aan de binnenzijde van de aanbouw zoals het stucwerk en het elektra aanleggen zijn geheel afhankelijk van u eigen keuze. Wat voor stucwerk wilt u op uw wanden en plafonds en waar wilt u uw lichtschakelaars hebben?
 • Centrale verwarming: De kosten voor de centrale verwarming aan te laten leggen zijn weer afhankelijk van het aantal radiatoren die nodig zijn en de keuze voor de soort radiator zoals een design radiator of vloerverwarming.
aanbouwen

Prefab aanbouw

Als u uw woon en vloeroppervlakte wilt gaan uitbreiden en eigenlijk geen zin heeft in al die rotzooi van de verbouwing dan is een prefab aanbouw misschien wel de juiste oplossing.

Prefab aanbouwen en dakkapellen worden in de fabriek al compleet op maat gemaakt en op locatie bevestigd aan uw woning.

In tegenstelling tot een traditionele aanbouw die al snel 2 werkweken in beslag zal nemen.

Het voordeel in de prijs van prefab zit hem voornamelijk in het arbeidsloon.

Het plaatsen van een prefab uitbouw gaat een stuk sneller en is met een aantal werkdagen gerealiseerd.

De gemiddelde kosten van een prefab aanbouw zijn veel lager dan het aanbouwen van uw huis op locatie.

Een ander voordeel van een prefab aanbouw is dat u vooraf kunt zien hoe het er uiteindelijk uit komt te zien en wat dus het uiteindelijke resultaat is.

Serre als uitbouw

Een serre is in principe ook een aanbouw. Dit is een heel eigen manier van een woning aanbouw.

Een serre is een aanbouw die voor het grootste deel uit glas bestaat. Dit betekent dat er veel kozijnen en glas in een serre zijn verwerkt.

Toch zijn de kosten voor serrebouw over het algemeen lager dan de prijs voor een complete stenen aanbouw.

Dit heeft er mee te maken dat de meeste serre oplossingen prefab zijn. Er wordt een opening in uw huidige muur gemaakt waarna de prefab serre relatief eenvoudig geplaatst kan worden.

Daarnaast is het zo dat de meeste geen dure fundering nodig hebben, dit scheelt ook aanzienlijk in de kosten.

Opvijzelen aanbouw

Wanneer er een aanbouw geplaatst is op een fundering die per ongeluk in iets minder stevige grond is geplaatst kan het gebeuren dat deze enigszins zakt.

Op zo een moment is het nodig om de aanbouw weer te verhogen. Dit wordt opvijzelen genoemd.

Bij het plaatsen van een aanbouw is het lastig te voorspelen of de aanbouw zichzelf erg gaat zetten.

Het zettingsproces kan er ook toe leiden dat de bouw iets zakt. Op zo een moment is het dus noodzakelijk om de aanbouw op te vijzelen.

Voor elk soort woning

Er zijn veel verschillende type woningen. De praktijk leert dat er eigenlijk voor elk soort woning wel een methode bestaat om een aanbouw te realiseren.

Zo hebben wij onder andere ervaring om aanbouwen te bouwen aan de volgende type woningen:

 • Boerderij
 • Jaren 30 woning
 • Rijtjeswoning
 • Tussenwoning
 • Bungalow
 • 2 onder 1 kap woning

Al deze woningen hebben natuurlijk wel hun eigen eigenschappen waar rekening mee gehouden zou moeten worden.

Ook bepaalt de woning voor een groot deel wat de kosten zullen zijn. Een jaren 30 woning is delicater en lastiger te verbouwen dan bijvoorbeeld een jongere bungalow.

aanbouw-2-verdiepingen

2 lagen aanbouw

Wanneer u een dubbele verdieping op uw woning wilt laten uitbouwen kan het zeer de moeite lonen om direct 2 lagen aan te bouwen ( dus 2 verdiepingen ).

Omdat er toch al gebouwd wordt zullen de kosten per vierkante meter voor een aanbouw drastisch omlaag gaan als u direct besluit om 2 lagen aan te bouwen.

Deze 2 lagen kunnen ook nog eens op 2 manieren gerealiseerd worden. Zo kan er een extra verdiep op of onder de nieuwe aanbouw gebouwd worden.

Dit betekent dus dat of uw 1 verdieping en de begane grond groter worden. Of dat dat uw een kelder onder de nieuwe aanbouw laat plaatsen.

De meeste mensen kiezen voor een extra verdieping erop, dit is meestal het meest ruimte efficiënt en er hoeft bovendien niet een extra trap geplaatst te worden in een woning. Iets dat in het geval van een kelder vaak wel nodig is. 

En 2 verdiepingen is vaak ook praktischer dan een kelder.

Het voordeel van een kelder is dat u ook nog een balkon of dakterras kunt bouwen bovenop de aanbouw van de begane grond.

Aan elke zijde mogelijk van een huis

In principe is het mogelijk om aan elke zijde van een woning een aanbouw te bouwen.

Meestal kiezen mensen er toch voor om de aanbouw aan de achterzijde te bouwen.

Dit heeft 2 redenen: ten eerste is de achtertuin vaak groter dan de voortuin en is er dus meer ruimte voor een aanbouw.

Daarnaast kan een aanbouw aan de achterzijde in tegenstelling tot de voorzijde van een woonhuis vaak vergunningsvrij gebouwd worden.

Maar ook wanneer u een aan de zijkant of toch aan de voorzijde aan huis wilt laten aanbouwen bent u bij de Aannemer-Gigant aan het juiste adres.

We hebben voldoende expertise om elke aanbouw heel netjes te realiseren en af te werken. En dit kan altijd tegen zeer aantrekkelijke kosten.

Alternatieven voor lagere kosten

Er zijn ook nog goedkopere alternatieven voor een aanbouw. Sommige mensen hebben het geld er simpelweg niet voor over om een relatief dure aanbouw te bouwen als er een goedkopere oplossing is.

Een bekend alternatief is een aanbouw in de vorm van een serre. Een serre is in principe een uitbouw die grotendeels van glas is geconstrueerd.

Dit zijn vaak lichtgewicht prefab oplossingen waardoor een goedkopere fundering voldoende is. Dat het prefab is en een goedkopere fundering nodig heeft is dit een stuk goedkoper dan een aanbouw op maat.

Daarnaast kunt u kiezen voor een kleine aanbouw in plaats van een hele grote aanbouw. Dit zal ook aanzienlijk in de kosten schelen.

Verschillende materialen voor aanbouw

Doorgaan is de keuze tussen een houten aanbouw of een stenen aanbouw. Van deze 2 zijn de kosten voor een stenen aanbouw hoger dan die voor een houten aanbouw.

Maar er zijn nog meer materialen die gekozen kunnen worden voor een aanbouw.

Zo zijn er mogelijkheden om een aanbouw te maken van aluminium, kunststof, glas (een serre). Een bepaald materiaal wordt voornamelijk gekozen voor het esthetische effect.

Zo kan een aluminium aanbouw prachtig staan bij een stenen woning. Kunststof kan bijvoorbeeld gekozen wanneer iemand een betaalbare onderhoudsvrije aanbouw wilt plaatsen.

Een complete aanbouw kan dus in verschillende materialen gebouwd worden.

uitbouwen-huis

Meer licht in uw woning

Mocht u uw huis ooit in de verkoop zetten dan is het natuurlijk leuk meegenomen als het voor de koper ook een meerwaarde heeft.

Als u een taxateur inschakelt om een goede indicatie te kunnen krijgen van de waarde van u woning kijkt hij grotendeels naar de m2 van het vloeroppervlakte.

Een van de belangrijkste aspecten is ook het zonlicht wat naar binnenvalt. Hoe meer licht er in de woning valt hoe beter deze te verkopen valt.

Kosten hoeven niet hoog te zijn!

Als u zelf niet echt ervaring heeft met bouwen is het misschien verstandig om één van onze bouw adviseurs in handen te nemen om zo de aanbouw kosten van te voren te kunnen berekenen.

Onze bouw adviseurs hebben allen affiniteit met de bouw, de één als architect en de ander als bouw ingenieur.

Als u nu meteen een goede inschatting vrijblijvend wil ontvangen dan kunt u ons offerte formulier invullen en zullen wij u een prijsschatting binnen 2 werkdagen toe mailen.

Advies over de kosten van aanbouwen woning

Een adviseur begeleidt u voor en tijdens de bouwwerkzaamheden met als doel dat de uitvoering van de aanbouw volledig overeenkomt met uw wensen.

Tijdens de bouwwerkzaamheden wordt u door hem op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen als die voor u van belang zijn.

Voor meer informatie over het advies en het inschakelen van een bouw adviseur, vragen wij u vrijblijvend ons offerte formulier in te vullen.

Op die manier kunnen wij u laten zijn wat de kosten zullen worden voor uw aanbouw!

U treft op onze site veel bruikbare en nuttige informatie aan.

Vrijblijvende offerte ontvangen

Als aannemersbedrijf Amsterdam is geen opdracht voor ons te klein of te groot. U profiteert van onze kwaliteit en onze jarenlange ervaring en de goedkoopste aanbouw prijzen.

Ondanks dat de specifieke kosten op voorhand moeilijk te geven zijn, zijn de prijzen altijd scherp.

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan om meer te weten te komen over de prijs van uw droom aanbouw.

Vragen & Antwoorden

Is een aanbouw een bijgebouw?

Ja, een aanbouw is een bijgebouw aan het bestaande huis. Door aan te laten bouwen vergroot u uw woonoppervlakte aanzienlijk. Leest u hier meer informatie over de kosten van een aanbouw en de maten.

Wat is de waardevermeerdering van een aanbouw?

bouwbegeleiding

Jazeker, als u een aanbouw heeft of wilt laten plaatsen zal dit zeker bij de verkoop van uw woning een waardevermeerdering geven. Denkt u hierbij aan 20/30% meer waarden.

Wat is de goedkoopste aanbouw

erkend vakwerk

Een houten aanbouw is vele malen goedkoper dan een aanbouw van steen. Een aanbouw die van hout is gemaakt weegt minder en is door het materiaal veel goedkoper. Ook is een aanbouw van hout sneller klaar. Leest u hier meer over de prijzen van een houten aanbouw.

Aannemer-Gigant
Aannemer-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!