Aanbouw kosten

Als u uw woonkamer wilt vergroten dan is een aanbouw van 20 m2, 30 m2 of zelfs 40 m2 een zeer goede optie. Maar wat kost een aanbouw laten plaatsen aan je woonkamer en welke keuzes zijn er? Leest u op deze pagina alles over de verschillende soorten aanbouwen inclusief de bijbehorende kosten.

De grote vraag is natuurlijk wat kost het aanbouwen van u woonkamer? U kunt rekening houden met de gemiddelde kosten voor het plaatsen van een aanbouw tussen de € 15.000 & € 23.000,-. Deze bedragen zijn inclusief de materialen en de complete casco montage.

Wat een grote invloed heeft aanbouw kosten is de maat van de aanbouw. Denk hieraan aan de breedte/ lengte/ diepte. Ook zal een prefab aanbouw een stuk voordeliger zijn dan een compleet afgewerkte aanbouw.

Kiest u voor een aanbouw van bakstenen dan zal dit weer duurder zijn dan een houten uitbouw. Wilt u de nieuw geplaatste aanbouw goed isoleren met hr++ glas dan zal er een meerprijs worden berekend.

Leest u in de onderstaande tabel de diverse aanbouw prijzen voor de meest gekozen maat aanbouw die van 5 meter breed en 3 tot 3,5 meter diep.

Soort aanbouwKosten (kant en klare) prefab aanbouw Kosten op maat gemaakte aanbouw
Standaard model€ 15.000,- tot aan € 18.000,-€ 18.000,- tot aan € 22.000
Klassiek of modern model€ 18.000,- tot aan € 20.000,-€ 20.000,- tot aan € 24.000
aanbouwen
Aanbouw achtergevel woonkamer

Zoals u kunt zien in de bovenstaande prijzentabel ziet u de gemiddelde prijzen van verschillende soorten aanbouwen. De exacte prijs hangt uiteraard af van uw eigen wensen. Kiest u voor een goedkope prijs of wilt u een luxe aanbouw die geheel is afgewerkt?

De onderste situaties geven u het juiste beeld van de kosten voor het laten plaatsen van jouw aanbouw.

Kies voor de goedkoopste keuze

Als u een goedkope aanbouw wilt laten bouwen dan is de keuze voor een standaard prefab aanbouw de beste keuze die u kunt maken. Een prefab aan- of uitbouw wordt in 1 dag geplaatst zonder enig extra werk (afwerking). De prijs voor dit type aanbouw ligt gemiddeld tussen de € 15.000 en € 17.000,-. Dit is inclusief het plaatsen en het waterdicht maken van de complete aanbouw.

De praktische keuze die u kunt maken

Als u zelf geen werk wilt verrichten aan de aanbouw? Kies dan voor een aanbouw op maat gemaakt in een moderne stijl. Dit is dan een verstandige keuze. Als u hiervoor kiest inclusief het aanleggen van nieuw elektra en het afwerken van het bijgebouw dan zal de prijs tussen de € 20.000 en € 24.000.- liggen.

Kiezen voor de meest luxe keuze

Kiest u toch voor een grote en moderne aanbouw geheel op maat met alle afwerkingen van dien dan kunt u rekening houden met kosten richting de € 48.000,-. Hierbij is inbegrepen het plaatsen van houten kozijnen, vloerverwarming aanleggen, en het voorzien van een schuifpui.

Aanbouw kosten
Aanbouw plaatsing Amsterdam

Wat is prijsbepalend voor een aanbouw?

Aanbouw prijzen zijn afhankelijk van verschillende keuzemogelijkheden. Lees hier welke dit zijn!

Keuze 1: De grote van het bijgebouw

Het formaat van de nieuwe aanbouw dat u kiest is grotendeels afhankelijk van de grote van uw huis en de positie waar de aanbouw zal moeten worden geplaatst. De meeste van onze klanten kiezen voor een aanbouw die net zo breed is als hun woonkamer. Als uitgangspunt wordt het meeste gekozen formaat gebruikt. Zo kunt u zelf uitrekenen hoeveel de aanbouw gaat kosten:

 • Breedte aanbouw: Per halve meter (0,5) of een mindere breedte dan verandert de prijs met 900,- euro. Aan de breedte van de aanbouw zit een maximum van 10 tot aan 12 meter breed. Mocht u het zonde vinden om uw tuin een groot stuk te verkleinen door een grotere aanbouw te laten plaatsen? Kies dan voor meer breedte in plaats van de diepte.
 • De diepte: voor de halve meter de (0,5) meer of minder ligt de gemiddelde prijs rond de € 1.200,-. Een halve meter mag dan wel weinig lijken maar toch levert je dit een veel groter woonoppervlakte op. Buiten dit zal de waarde van je woning flink stijgen.

Keuze 2: Prefab aanbouw of toch maatwerk?

De manier van het aanbouwen is een zeer belangrijk onderdeel voor de prijsbepaling. Het is daarom slim om van te voren goed na te denken van welke keuze u maakt.

 • Aanbouw van prefab: een prefab aanbouw wordt compleet op maat gemaakt in de fabriek van ons bedrijf. Na het op maat maken wordt de gehele aanbouw verplaatst naar de woning waar hij bevestigt zal worden. Omdat de aanbouw in de fabriek wordt voorbereid zal deze een stuk goedkoper uitvallen dan een op maat gemaakte aanbouw. Dit zal ongeveer rond de 2200,- euro verschil geven. Buiten dit zal een prefab aanbouw veel sneller geplaatst kunnen worden dan een op maat gemaakt model.
 • Maatwerk: Een aanbouw op maat wordt door ons op locatie gebouwd. Het voordeel van het op maat maken van een aanbouw is dat wij exact u wensen kunnen nakomen. Ook kunnen wij makkelijker alle eisen doorvoeren wat bij een prefab aanbouw bijna niet mogelijk is.

Keuze 3: Welke deuren en ramen?

In een pas gebouwde aanbouw passen verschillende deuren en ramen. De keuze van de ramen en deuren geeft veel invloed op de totaalprijs van de aanbouw:

 • Dakraam plaatsen: Wilt u meer licht in uw woonruimte? Dan is een dakraam de juiste oplossing. U kunt kiezen tussen een lessenaar en een zadel dakraam. De meerprijs van een dakraam laten plaatsen ligt ongeveer rond de 900,- euro.
 • Welke ramen? Een standaard aanbouw bevat meestal een raam of een schuifpui. Maar wilt u bijvoorbeeld aan de zijkant van de aanbouw een extra raam willen plaatsen houd dan rekening met een bedrage van € 900,- inclusief een kunststof of houten kozijn.
 • Tuindeuren: Een tuindeur of openslaande deuren in een aanbouw worden vaak geplaatst. Ook schuifpuien zijn er populair tegenwoordig.
 • Schuifpui: Veel van onze klanten kiezen liever voor een schuifpui. Door een schuifpui in een aanbouw te plaatsen krijg je meer lichtinval en krijgt u een zeer ruimtelijk gevoel. Deze extra investering kost rond de € 900,-

Keuze 4 : Heipalen

Heipalen laten slaan onder de aanbouw is niet altijd nodig. Soms dienen heipalen als een extra versteviging voor de fundering. Laat je van te voren inlichten of het heien van de palen echt nodig is. Heipalen laten slaan kost ongeveer € 1.500 per twee palen.

Keuze 5: Meer opties

Voor een aanbouw plaatsing zijn er altijd extra opties die eigenlijk niet echt noodzakelijk zijn. Maar misschien wilt u ze toch graag toepassen. Leest u hier de extra opties voor een aanbouw:

Extra optiesMeerprijs berekening
Gevel doorbreken€ 2.500,-
Stucwerk aanbrengen€ 900,-
Elektra verleggen€ 400,-
Centrale verwarming (Vloerverwarming)€ 900,-
Timmerwerk (Binnen en buiten)€ 300,- tot € 500
serre-aanbouw
Meer ruimte door een serre aanbouw

Op zoek naar de goedkoopste prijs!

U bent op Internet de mogelijkheden aan het onderzoeken omdat u benieuwd bent naar de berekening van de aanbouw kosten?

Op deze pagina vindt u meer informatie over hoe de prijs is opgebouwd van een (bijgebouw) aanbouw laten plaatsen met 2 verdiepingen (dubbele verdieping)  en alle mogelijkheden voor het laten aanbouwen van uw woning aan de achterzijde, voorzijde of de zijkant van uw huis.

Bij de Aannemer-Gigant bent u voor een prijsinformatie en het plaatsen van een aanbouw of bijgebouw aan uw bestaande of nieuwbouwwoning aan het juiste adres.

Of het nu gaat om een grote aanbouw van 40 m2 of een kleinere uitbouw van 20 m2 (ook wel erker genoemd ) wij zijn de specialist als het gaat om huiskamers verlengen.

Ook voor informatie voor alle voortkomende kosten die met uw aanbouw werkzaamheden te maken hebben, inclusief schilderwerk, kunt u bij ons terecht.

Deze kosten horen volgens ons namelijk ook bij het bouwen van een aanbouw aan een woning.

Aanbouwen met kwaliteit

Ons aannemersbedrijf hecht veel waarde aan het leveren van kwaliteit tegen een betaalbare prijs.

Wanneer u ons inschakelt voor een uitbouw of aanbouwen van uw huis, dan garanderen wij u dat wij hierbij maatwerk leveren van hoge kwaliteit.

Het maakt dan niet uit of we een aanbouw aan een bestaande woning mogen bouwen of dat u graag een aanbouw aan de nieuwbouwwoning wilt plaatsen.

De kosten zijn bij ons altijd zeer aantrekkelijk!

Wel houden wij altijd het kostenplaatje in ons achterhoofd, zo zijn er voldoende oplossingen voor bepaalde problemen waar de goedkopere optie net zo goed is als de duurdere optie.

De werkzaamheden worden uitsluitend uitgevoerd door een vaste ploeg van zeer ervaren gediplomeerde medewerkers.

Zo werkt ons aannemersbedrijf met een vast team van timmer mannen en onderaannemers.

Wanneer we bijvoorbeeld een aanbouw moeten maken op basis van houtskelet bouw kunnen onze timmermannen dit perfect uitvoeren.

Door jarenlange ervaring leveren wij dan ook maatwerk.

Het feit dat we een vast team vormen met andere bedrijven betekent dat we efficiënt dus goedkoper werken dan andere partijen.

houten-uitbouw
Houten uitbouw goedkoper dan een stenen aanbouw

Advies aanbouw offerte

De aanbouw kosten van het door u te bouwen project zijn moeilijk te doorgronden. De kosten zijn afhankelijk van vele verschillende factoren en geen klus is eigenlijk hetzelfde.

Uiteraard gelden er wel bepaalde duidelijk standaarden, zo zijn grotere aanbouwen duurder dan de kleinere varianten van hetzelfde materiaal.

En is een luxe afwerking vanzelfsprekend ook duurder dan een meer basis afwerking. Wanneer u dan ook een offerte aanvraagt zullen wij adviseren.

Wij geven u advies de aanbouw kosten dan ook zo laag mogelijk te houden als u aangeeft dat u een klein budget heeft.

Ook wanneer het budget ruimer is zullen we samen met u bekijken of het mogelijk is om hetzelfde resultaat voor een lagere prijs te realiseren.

Een ander advies met betrekking tot het aanvragen van offertes is om er meerdere aan te vragen. Op deze manier kunt u gemakkelijk de prijzen van verschillende aannemers vergelijken.

Let er wel op dat er veel boeven in de aannemerswereld actief zijn.

Het is daarom zeer belangrijk een goede gespecificeerde offerte aan te vragen bij een gerenommeerd bedrijf die erkend is in het aan en opbouwen van woningen.

De voordelen van het aanvragen van verschillende offerte’s is dat u de prijzen kunt vergelijken van verschillende bedrijven zodat u een goed overzicht kunt krijgen wie er betaalbaar is.

Bij elke verbouwing zijn er wel voor en nadelen aanwezig. Lees hier een kleine opsomming hiervan.

Voordelen

Door middel van het laten plaatsen van een aanbouw zal de vloeroppervlakte van de woning uitgebreid worden.

U voegt meer m2  (vierkante meters) toe en creëert meer leefruimte.

Lees snel alle voordelen van het aanbouwen van uw woning.

 • Meer vloer oppervlakte
 • Grotere woonkamer
 • Meerwaarde van de woning
 • Buitenkant woning toont knapper.

Het bouwen van het gedeelte wat bij u woning wordt toegepast wordt grotendeels buiten uitgevoerd tot dat de aanbouw geheel waterdicht is.

Na het waterdicht maken zal de muur van de gevel worden doorgebroken zodat de ruimte een geheel kan worden.

Nadelen

Ook zijn er een paar kleine nadelen van deze verbouwing. Leest u ze hieronder.

 • Investering (kosten)
 • Tijdrovend
 • Vergunning aanvragen

Aanbouw prijs per m2 berekenen

Wilt u meer weten over het laten aanbrengen van een aanbouw en de aanbouw kosten berekenen?

Dan kunt u via onze website vrijblijvend een offerte aanvragen voor het bouwen van een aanbouw en de daarbij horende uitbouw prijzen.

Na uw aanvraag nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Om u een indicatie te kunnen geven van de gemiddelde kosten per m2 hebben wij voor u een overzicht gemaakt in een tabel.

Ook de prijzen van een goedkope aanbouw hebben wij meegenomen. Vaak worden de kosten ook per m3 weergegeven, maar wij gaan voor de eenvoud even uit van vierkante meters.

Om snel indicatie te hebben van wat de uitbouw kosten van uw huis zijn, volgt hier een overzicht van verschillende modellen en afmetingen.

Prijzen zijn vanaf, dus de goedkoopste uitbouw varianten.

Om snel indicatie te hebben van wat de uitbouw kosten van uw huis zijn, volgt hier een overzicht van verschillende modellen en afmetingen.

Prijzen zijn vanaf, dus de goedkoopste uitbouw varianten.

Breedte aanbouwL x H = m2Gemiddelde kosten
2 meter breed2 x 2 meter€8.900  ex btw
3 meter breed3 x 2 meter€12.100 ex btw
4 meter breed4 x 2 meter€15.700 ex btw
5 meter breed5 x 2 meter€16.900 ex btw
6 meter breed6 x 2 meter€18.000 ex btw
4 meter breed4 x 2 meter€16.800 ex btw
5 meter breed5 x 2 meter€17.800 ex btw
6 meter breed6 x 2 meter€19.800 ex btw

Houd er overigens rekening mee dat de kosten voor het aanbouwen van een woning in de nieuwbouw goedkoper is dan een aanbouw aan een bestaande woning.

De prijzen in de tabel hierboven zijn de kosten voor een aanbouw aan een bestaande woning.

Prijs aanbouw bepalen

Een combinatie van alle bovenstaande factoren zoals de prijzen van een aanbouw ,plus de arbeidskosten zullen de uiteindelijke eindprijs bepalen.

Voordat er een goede offerte gemaakt kan worden zal de aannemer daarom van te voren langskomen om alle wensen duidelijk te bespreken en de huidige situatie goed bekijken zodat hij goed weet wat er allemaal nodig is om de aanbouw te realiseren,

We zullen u hier enkele voorbeelden geven:

 • Welke methode: Er worden grofweg 2 methodes gebruikt om een aanbouw te maken. Zo maken we of een stenen aanbouw of een aanbouw op basis van houtskelet bouw.
 • Laat u de aanbouw casco bouwen: dan zal er geen afwerking aan de binnenkant worden verricht. De prijs van het aanbouwen is dan ook afhankelijk welke soort stenen en kozijnen er worden gebruikt.
 • Indien er een fundering toegepast moet worden: als er een fundering aangebracht moet worden dan zullen er heipalen worden geslagen. Ga er van uit dat een paal slaan gemiddeld 1000 euro kost. Hoeveel palen u nodig heeft is geheel afhankelijk van de ondergrond.
 • Afwerking van de aanbouw: de kosten van het laten afwerken aan de binnenzijde van de aanbouw zoals het stucwerk en het elektra aanleggen zijn geheel afhankelijk van u eigen keuze. Wat voor stucwerk wilt u op uw wanden en plafonds en waar wilt u uw lichtschakelaars hebben?
 • Centrale verwarming: De kosten voor de centrale verwarming aan te laten leggen zijn weer afhankelijk van het aantal radiatoren die nodig zijn en de keuze voor de soort radiator zoals een design radiator of vloerverwarming.

Prefab aanbouw

Als u uw woon en vloeroppervlakte wilt gaan uitbreiden en eigenlijk geen zin heeft in al die rotzooi van de verbouwing dan is een prefab aanbouw misschien wel de juiste oplossing.

Prefab aanbouwen en dakkapellen worden in de fabriek al compleet op maat gemaakt en op locatie bevestigd aan uw woning.

In tegenstelling tot een traditionele aanbouw die al snel 2 werkweken in beslag zal nemen.

Het voordeel in de prijs van prefab zit hem voornamelijk in het arbeidsloon.

Het plaatsen van een prefab uitbouw gaat een stuk sneller en is met een aantal werkdagen gerealiseerd.

De gemiddelde kosten van een prefab aanbouw zijn veel lager dan het aanbouwen van uw huis op locatie.

Een ander voordeel van een prefab aanbouw is dat u vooraf kunt zien hoe het er uiteindelijk uit komt te zien en wat dus het uiteindelijke resultaat is.

Serre als uitbouw

Een serre is in principe ook een aanbouw. Dit is een heel eigen manier van een woning aanbouw.

Een serre is een aanbouw die voor het grootste deel uit glas bestaat. Dit betekent dat er veel kozijnen en glas in een serre zijn verwerkt.

Toch zijn de kosten voor serrebouw over het algemeen lager dan de prijs voor een complete stenen aanbouw.

Dit heeft er mee te maken dat de meeste serre oplossingen prefab zijn. Er wordt een opening in uw huidige muur gemaakt waarna de prefab serre relatief eenvoudig geplaatst kan worden.

Daarnaast is het zo dat de meeste geen dure fundering nodig hebben, dit scheelt ook aanzienlijk in de kosten.

Opvijzelen aanbouw

Wanneer er een aanbouw geplaatst is op een fundering die per ongeluk in iets minder stevige grond is geplaatst kan het gebeuren dat deze enigszins zakt.

Op zo een moment is het nodig om de aanbouw weer te verhogen. Dit wordt opvijzelen genoemd.

Bij het plaatsen van een aanbouw is het lastig te voorspelen of de aanbouw zichzelf erg gaat zetten.

Het zettingsproces kan er ook toe leiden dat de bouw iets zakt. Op zo een moment is het dus noodzakelijk om de aanbouw op te vijzelen.

Voor elk soort woning

Er zijn veel verschillende type woningen. De praktijk leert dat er eigenlijk voor elk soort woning wel een methode bestaat om een aanbouw te realiseren.

Zo hebben wij onder andere ervaring om aanbouwen te bouwen aan de volgende type woningen:

 • Boerderij
 • Jaren 30 woning
 • Rijtjeswoning
 • Tussenwoning
 • Bungalow
 • 2 onder 1 kap woning

Al deze woningen hebben natuurlijk wel hun eigen eigenschappen waar rekening mee gehouden zou moeten worden.

Ook bepaalt de woning voor een groot deel wat de kosten zullen zijn. Een jaren 30 woning is delicater en lastiger te verbouwen dan bijvoorbeeld een jongere bungalow.

aanbouw-2-verdiepingen
Dubbele aan- en opbouw

2 verdiepingen op- en aanbouw

Wanneer u een dubbele verdieping op uw woning wilt laten uitbouwen kan het zeer de moeite lonen om direct 2 lagen aan te bouwen ( dus 2 verdiepingen ).

Omdat er toch al gebouwd wordt zullen de kosten per vierkante meter voor een aanbouw drastisch omlaag gaan als u direct besluit om 2 lagen aan te bouwen.

Deze 2 lagen kunnen ook nog eens op 2 manieren gerealiseerd worden. Zo kan er een extra verdiep op of onder de nieuwe aanbouw gebouwd worden.

Dit betekent dus dat of uw 1 verdieping en de begane grond groter worden. Of dat dat uw een kelder onder de nieuwe aanbouw laat plaatsen.

De meeste mensen kiezen voor een extra verdieping erop, dit is meestal het meest ruimte efficiënt en er hoeft bovendien niet een extra trap geplaatst te worden in een woning. Iets dat in het geval van een kelder vaak wel nodig is. 

En 2 verdiepingen is vaak ook praktischer dan een kelder.

Het voordeel van een kelder is dat u ook nog een balkon of dakterras kunt bouwen bovenop de aanbouw van de begane grond.

Aan elke zijde van een woning is een uitbouw mogelijk

In principe is het mogelijk om aan elke zijde van een woning een aanbouw te bouwen.

Meestal kiezen mensen er toch voor om de aanbouw aan de achterzijde te bouwen.

Dit heeft 2 redenen: ten eerste is de achtertuin vaak groter dan de voortuin en is er dus meer ruimte voor een aanbouw.

Daarnaast kan een aanbouw aan de achterzijde in tegenstelling tot de voorzijde van een woonhuis vaak vergunningsvrij gebouwd worden.

Maar ook wanneer u een aan de zijkant of toch aan de voorzijde aan huis wilt laten aanbouwen bent u bij de Aannemer-Gigant aan het juiste adres.

We hebben voldoende expertise om elke aanbouw heel netjes te realiseren en af te werken. En dit kan altijd tegen zeer aantrekkelijke kosten.

Alternatieven voor lagere kosten

Er zijn ook nog goedkopere alternatieven voor een aanbouw. Sommige mensen hebben het geld er simpelweg niet voor over om een relatief dure aanbouw te bouwen als er een goedkopere oplossing is.

Een bekend alternatief is een aanbouw in de vorm van een serre. Een serre is in principe een uitbouw die grotendeels van glas is geconstrueerd.

Dit zijn vaak lichtgewicht prefab oplossingen waardoor een goedkopere fundering voldoende is. Dat het prefab is en een goedkopere fundering nodig heeft is dit een stuk goedkoper dan een aanbouw op maat.

Daarnaast kunt u kiezen voor een kleine aanbouw in plaats van een hele grote aanbouw. Dit zal ook aanzienlijk in de kosten schelen.

Verschillende materialen voor aanbouw

Doorgaan is de keuze tussen een houten aanbouw of een stenen aanbouw. Van deze 2 zijn de kosten voor een stenen aanbouw hoger dan die voor een houten aanbouw.

Maar er zijn nog meer materialen die gekozen kunnen worden voor een aanbouw.

Zo zijn er mogelijkheden om een aanbouw te maken van aluminium, kunststof, glas (een serre). Een bepaald materiaal wordt voornamelijk gekozen voor het esthetische effect.

Zo kan een aluminium aanbouw prachtig staan bij een stenen woning. Kunststof kan bijvoorbeeld gekozen wanneer iemand een betaalbare onderhoudsvrije aanbouw wilt plaatsen.

Een complete aanbouw kan dus in verschillende materialen gebouwd worden.

Meer licht in uw woning

Mocht u uw huis ooit in de verkoop zetten dan is het natuurlijk leuk meegenomen als het voor de koper ook een meerwaarde heeft.

Als u een taxateur inschakelt om een goede indicatie te kunnen krijgen van de waarde van u woning kijkt hij grotendeels naar de m2 van het vloeroppervlakte.

Een van de belangrijkste aspecten is ook het zonlicht wat naar binnenvalt. Hoe meer licht er in de woning valt hoe beter deze te verkopen valt.

Advies over de kosten van aanbouwen woning

Een adviseur begeleidt u voor en tijdens de bouwwerkzaamheden met als doel dat de uitvoering van de aanbouw volledig overeenkomt met uw wensen.

Tijdens de bouwwerkzaamheden wordt u door hem op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen als die voor u van belang zijn.

Voor meer informatie over het advies en het inschakelen van een bouw adviseur, vragen wij u vrijblijvend ons offerte formulier in te vullen.

Op die manier kunnen wij u laten zijn wat de kosten zullen worden voor uw aanbouw!

U treft op onze site veel bruikbare en nuttige informatie aan.

Vrijblijvende offerte ontvangen

Als aannemersbedrijf Amsterdam is geen opdracht voor ons te klein of te groot. U profiteert van onze kwaliteit en onze jarenlange ervaring en de goedkoopste aanbouw prijzen.

Ondanks dat de specifieke kosten op voorhand moeilijk te geven zijn, zijn de prijzen altijd scherp.

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan om meer te weten te komen over de prijs van uw droom aanbouw.

Interessant om te weten….

Is een aanbouw een bijgebouw?

Ja, een aanbouw is een bijgebouw aan het bestaande huis. Door aan te laten bouwen vergroot u uw woonoppervlakte aanzienlijk. Maar ook een tuinhuisje een schuur en carport- garage zijn allemaal bijgebouwen.

Wat is de meerwaarde van een aanbouw?

bouwbegeleiding

Bij het plaatsen van een uit- of aanbouw krijgt u meer vloeroppervlakte binnenshuis. Hoe meer vierkante meters de beloopbare vloeroppervlakte is hoe meer de waarde van uw huis zal stijgen. Een aanbouw van 15 m2 zal al snel een meerwaarde geven van 60,000,- euro.

Wat is de goedkoopste aanbouw

erkend vakwerk

Een houten aanbouw is vele malen goedkoper dan een aanbouw van steen. Een aanbouw die van hout is gemaakt weegt minder en is door het materiaal veel goedkoper. Ook is een aanbouw van hout sneller klaar. Leest u hier meer over de prijzen van een houten aanbouw.

Aannemer-Gigant
Aannemer-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!