Kosten dubbele nokverhoging

Wilt u betaalbaar extra ruimte in je woning creëren? Denk er dan eens over na om een dubbele nokverhoging aan beide kanten van je dak te laten plaatsen.

Zo wordt uw bestaande dak verbreed maar ook verhoogd. Dit is dus de ideale manier om een extra slaapkamer of kantoorruimte op zolder te creëren. Wat voor voordelen brengt een dubbele nokverhoging nog meer met zich mee?

kosten-dubbele-nokverhoging
Dubbele nokverhoging geplaatst Amsterdam

Voordelen dubbele nokverhoging

 • Een dubbelzijdige nokverhoging geeft meer ruimte dan een enkelzijdige verhoging
 • Meer lichtinval op uw zolderruimte
 • Waardevermeerdering verkoop woning

Elk voordeel heeft natuurlijk ook zijn nadeel:

Nadeel dubbele nokverhoging

 • De prijs van een dubbele nokverhoging ligt een stuk hoger dan die van een enkele nokverhoging

Als u op zoek bent naar een wat kleinere dakconstructie dan geven wij als advies mee om te kiezen voor een eenzijdige nokverhoging.

Prijzen dubbele nokverhoging

Nokverhoging dubbelGemiddelde prijs
Dubbele nokverhoging plaatsen€ 12.000,- tot aan 25.000,-

De prijzen van dubbele nokverhogingen zijn grotendeels afhankelijk van de materialen en de afmetingen. Ook de manier hoe de opbouw wordt geplaatst heeft invloed op de prijs.

Kiest u voor extra opties zoals een goede isolatie en dubbel glas dan zal de totaalprijs echter oplopen. Wilt u weten wat een dubbele nokverhoging kost om bij u op het dak te laten plaatsen?

Vraag dan eens geheel vrijblijvend een nokverhoging offerte bij ons aan en vergelijk onze prijzen met die van andere bedrijven. Zo krijgt u goed in beeld hoe goedkoop wij uw nok kunnen verhogen.

Mogelijkheden voor dubbele nokverhoging

Er zijn verschillende keuzes te maken als je een dubbele nokverhoging laat plaatsen. Zo kunt u denken om een dakverhoging van hout, kunststof of steen te laten bouwen. Ook de afwerking zowel aan de binnenkant als buitenkant speelt een grote rol in de prijs.

Mogelijkheid

 • Casco verhoging: Buitenzijde wordt compleet afgewerkt. Binnenkant van de verhoging niet. De binnenkant van de nok kunt u bij een casco oplevering zelf afwerken.
 • Standaard nokverhoging: Een nokverhoging specialist zal de buitenkant van de verhoging compleet afwerken. Ook de binnenkant zal hierbij gedeeltelijk worden afgewerkt met gipsplaten en stucwerk.
 • Luxe uitvoering: Bij het bouwen van een complete luxe dakverhoging aan beide kanten zal deze zowel aan de binnenzijde als buitenzijde compleet worden afgewerkt. U hoeft na oplevering niets meer te doen.
Dubbele nokverhoging plaatsen

Hoe wordt een nokverhoging geplaatst?

Leest u hier een stappenplan van de werkzaamheden van een enkelzijdige of dubbelzijdige nokverhoging plaatsing.

Benodigde tijd: 2 dagen en 5 uren.

Om u meer duidelijkheid te geven hoe lang het duurt om een verhoogde nok aan te brengen op uw dak hebben wij voor u een stappenplan geschreven:

 1. Plaatsing nokverhoging prefab


  Onze prefab nokverhogingen worden van te voren in onze fabriek op maat gemaakt. Dit scheelt enorm veel tijd en op deze manier kan de enkelzijdige- of dubbelzijdige nokverhoging in 1 dag geplaatst worden. Wij zullen het bestaande dak openzagen zodat de dakverhoging in een keer op uw dak gehesen kan worden.

  Dit scheelt enorm op de kosten van een nokverhoging en tijd voor de aannemer. Met een prefab nokverhoging plaatsen zal u weinig tot aan geen rommel in huis krijgen. Ook bij slecht weer hoeft u zich geen zorgen te maken dat u lekkage zult krijgen. Dakkapellen van prefab of dakopbouwen en nokverhogingen die prefab gebouwd zijn zijn een stuk voordeliger voor uw budget.

 2. Plaatsing dubbele nokverhoging of dakopbouw


  Wat is het verschil tussen het plaatsen van een dakopbouw of dubbele nokverhoging? Een dakopbouw wordt vaak op een plat dak gebouwd terwijl een dubbele nok verhoging meer ruimte geeft op uw zolder. Het plaatsen van een dubbele nokverhoging wordt grotendeels in de fabriek voorbereid en zal in een keer op uw dak worden aangebracht met een hijskraan.

  Nokverhogingen zijn in het algemeen een stuk goedkoper dan het opbouwen van een dak.

 3. Ruimte maken op het dak

  Of u nu kiest voor een dubbele- of enkelzijdige nokverhoging kiest er zal altijd ruimte gemaakt moeten worden om de nokverhoging te plaatsen. Wij hebben speciale opgeleiden nokverhogers in dienst die exact weten waar de ruimte van het dak gemaakt moet worden.

  Zo zullen de dakpannen en het dakbeschot verwijderd moeten worden zodat de dakverhoging in een keer goed op zijn plek geplaatst kan worden.
  De bestaande dakconstructie mag natuurlijk niet weg zakken en zal moeten worden verstevigd

 4. Dakconstructie controle

  Je kan natuurlijk niet zomaar even een gat zagen in de dakconstructie. De dakconstructie houd uw gehele dak bij elkaar en daar moet een goede controle op uitgevoerd worden.
  Het is van groot belang dat de dakconstructie dan ook goed gecontroleerd wordt door een constructeur.

  Kan het bestaande dak de dubbele nokverhoging wel dragen of kan er wel een stenen opbouw worden geplaatst? Dit zijn belangrijke vragen die alles te maken hebben met een stevige dakconstructie.

 5. Afwerken van de verhoogde nok


  De mogelijkheid is er om je nokverhoging casco af te laten werken. Zo is dit een stuk goedkoper dan een kant en klare nokverhoging op je dak maar ook sneller geplaatst. Wilt u de verhoogde nok laten afwerken aan de buitenzijde en binnenzijde dan zal de prijs uiteraard oplopen.

  U kunt de verhoging goed laten isoleren en laten afwerken met hout of stucwerk. Ook het elektra kan worden gemonteerd zodat u zelf niet veel meer hoeft te doen.

Wel of geen vergunning nodig?

Heeft u een vergunning nodig voor de plaatsing van een dubbele nokverhoging op uw dak? In de meeste gemeente zal u of de aannemer samen met de bouwtekeningen een bouwvergunning moeten aanvragen. Per gemeente kan dit verschillen.

Zo kan de ene gemeente al een goedkeuring geven binnen een week en de andere gemeente geeft hem pas na 2 maanden. Kijkt u in uw eigen gemeente hoe lang een bouwvergunning duurt voor het verhogen van je nok.

eenzijdige nokverhoging
Eenzijdige nokverhoging Haarlem

Eenzijdige nokverhoging

Wilt u aan eenzijdig van uw dak een verhoging laten bouwen dan spreken wij over een eenzijdige nokverhoging. Dit wordt ook wel een verlengde nok genoemd.

Onze vakmannen verhogen de nok en verlengen een zijde van uw schuine dak. De uiteindelijke verlengde nok zal voor enorm veel ruimte zorgen. Zo kunt u een prachtige extra kamer laten maken als kantoor of slaapruimte.

Wanner kiest u nu voor een eenzijdige nokverhoging?

Als u een beperkt budget heeft maar toch meer ruimte wilt laten creëren dan is een eenzijdige nokverhoging de juiste keuze om te maken. Eenzijdig een dakverhoging bouwen zal de helft schelen op het budget wat u in gedachte heeft.

Een tweezijdige bokverhoging is dus dubbel zo duur. Echter bij het aanbrengen van een dubbelzijdige dakverhoging krijgt u dubbel zoveel ruimte.

Wat kost een nok laten verhogen?

De gemiddelde kostprijzen van een eenzijdige of dubbele nok laten verhogen kunnen een groot prijsverschil geven. Als we uitgaan van een nokverhoging van 5 meter breed om op uw dak te laten plaatsen dan zullen de gemiddelde prijzen van een eenzijdige verhoging tussen de €7.000,- en de €9.000,-. liggen.

Het aanbrengen van een dubbele nokverhoging op je dak kost gemiddeld €12.000,- tot aan €14.500,-. Echter heeft u wel een vergunning nodig voor dit soort grote dak verleningen. De gemiddelde kosten van een vergunningsaanvraag zijn per gemeente verschillend. Denkt u aan prijzen zoals €200,- tot aan €500,-

Wilt u snel weten wat de kosten zijn om uw nok van uw dak te laten verlengen? Vraag dan geheel vrijblijvend een nokverhoging offerte aan.

Aannemer-Gigant
Aannemer-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!