Afdak maken

Wilt u graag een overkapping maken aan huis zoals een afdak maken aan de schuur? Dan is een terrasoverkapping in uw tuin of op uw erf een perfecte oplossing. Zo kun je heerlijk tijdens de zomeravonden onder een afdakje blijven zitten, zelfs wanneer het regent zit je heerlijk droog.

Met een afdak aan je voordeur, schuur of in de tuin is het ook niet meer niet nodig om al je spullen naar binnen te sjouwen als het weer wat tegenzit.

afdak-terras
Houten afdak aan woning

Daarnaast biedt ook wat schaduw wanneer de zon hard schijnt. Als gespecialiseerd aannemersbedrijf bouwen wij houten of aluminium overkapping naar uw specifieke wensen. Zo krijgen wij veel vragen over de kosten van een terrasoverkapping laten maken. Lees hier de meest voorkomende vragen

 • Wat kost het laten maken van een overkapping met dakpannen?
 • Wat is de goedkoopste terrasoverkapping?
 • Kan ik zelf een overkapping maken?
 • Wat kost een kant en klare terrasoverkapping?

Wij kunnen een terrasoverkapping of afdak op maat voor u maken voor een zeer scherpe prijs maar van zeer hoge kwaliteit zowel in uw achtertuin als voortuin.

Een overkapping is een kleine huisverbouwing die relatief eenvoudig en goedkoop uit te voeren is.

Wat kost een terrasoverkapping?

Als we gaan kijken naar de kosten voor het laten plaatsen van een terrasoverkapping dan kunt u met verschillende prijzen rekening houden. Dit komt omdat u verschillende keuzes kunt maken. Denk hierbij aan:

 • Kant en klare overkapping (van prefab)
 • Compleet op maat gemaakte terrasoverkapping

Als we uitgaan van de gemiddelde kosten voor het laten maken van een terrasoverkapping dan kunt u rekening houden met een vanaf prijs rond de €3.000. Kiest u voor een afdak laten maken geheel op maat met alles erop en eraan dan kunt u rekening houden met een prijs vanaf €6.500,-.

Deze bovengenoemde prijzen zijn een goede prijsindicatie voor het laten maken van een afdak overkapping in uw achtertuin.

Zie hier een prijzentabel voor de plaatsing van 2 verschillende terrasoverkappingen:

Type terrasoverkappingPrijzen terrasoverkapping
Op maat gemaakte terrasoverkapping€2.500,- tot aan €9.000,-
Prefab (kant en klare) terrasoverkapping€650,- tot aan €2.500,-

Overkapping maken materialen

Zeer belangrijk voor aanvang van de werkzaamheden is de materiaalkeuze van een dakoverstek. Wij kiezen in de meeste gevallen voor hout wat vochtbestendig is, golfplaten of dakpannen om zo het dak overkapping te kunnen bouwen.

Een terras overkapping kunnen wij uiteraard van verschillende materialen bouwen. Voor het dakje zelf zijn de volgende materialen zeer geschikt:

 • Polycarbonaatplaten
 • Golfplaten
 • Mes en groef dakprofielen
 • Glas
 • Plexiglas
 • Doek
 • Dakpannen

Daarnaast is er natuurlijk een constructie nodig waar het dak op rust om de overdekking compleet te maken. In de meeste gevallen wordt deze constructie gemaakt van hout.

Belangrijk is natuurlijk dat dit hout geschikt is om buiten te gebruiken. Dat is de reden dat er eigenlijk altijd hardhout gebruikt wordt.

Benodigde tijd: 1 dag.

Overkapping bouwen

 1. Palen op maat maken

  De hardhouten palen worden op maat gezaagd en in de grond aangebracht zodat het afdak een stevige fundering krijgt. houten-terrasoverkapping

 2. Frame aan palen koppelen

  Nadat de palen stevig in de grond staan kan de rest van het frame gekoppeld worden aan het dak zodat de overkapping waterdicht gemaakt kan worden.

 3. Dakframe plaatsen

  Tenslotte leggen we het dak op het frame waarbij we ervoor zorgen dat het aan beide kanten een overstek uitsteekt. De poten graven we zo’n 20 cm in de grond zodat het stevig blijft staan.

 4. Afdak dicht maken met silicone

  Het geheel werken we af door de kier tussen de muur en het afdak dicht te maken met behulp van afdichting met silicone. Dit betekent dat het gehele oppervlak onder de overkapping waterdicht zal zijn en uw spullen dus echt droog staan.afdak-terras

 5. Verkapping afbouwen

  Het geheel werken we af door de kier tussen de muur en het afdak dicht te maken met behulp van afdichting met silicone. Dit betekent dat het gehele oppervlak onder de overkapping waterdicht zal zijn en uw spullen dus echt droog staan.

Met onze manier van bouwen weet u zeker dat het afdak jarenlang stevig blijft staan. Uiteraard zullen we u ook van advies voorzien aangaande het onderhoud van het overdekte terras.

Zo zullen we tips en tools geven hoe u het hout waar de constructie van gemaakt is het best kunt onderhouden zodat het bestand is tegen de weersinvloeden.

Met het goede onderhoud gaat een overkapping namelijk nog veel langer mee.

Overkapping plaatsen

Wanneer er een overkapping gemaakt wordt voor een overdekt terras is het vaak de vraag waar die precies gebouwd moet worden. Vaak wordt er gekozen om de overkapping tegen een bestaande muur aan te bouwen.

Vaak betreft dit de muur van een schuur of een garage. Deze hebben namelijk vaak blinde wanden die zicht uitermate goed lenen om iets tegen aan te bouwen.

Een andere optie kan zijn om de overkapping tegen een schutting of andersoortige tuinafscheiding aan te bouwen.

Dit creëert een heerlijk zitje onafhankelijk van je woning.

Wanneer u een afdak wilt voor uw brandhout is het natuurlijk fijn om het zo dicht mogelijk bij de deur of schuifpui van uw woning te bouwen zodat u in de wintermaanden snel en gemakkelijk bij brandhout kunt.

houten-terrasoverkapping
Goedkope houten terrasoverkapping

Prijzen van een afdak

Als u aan het nadenken bent om een terrasoverkapping te laten aanbrengen of een serre te laten plaatsen dan is de prijs natuurlijk erg belangrijk. Dit bepaald immers of u het wilt en kunt betalen.

U zult vast een budget in uw hoofd hebben voor de overdekking.

Hoeveel het kost om een afdak te laten maken is erg afhankelijk van de bepaalde wensen en eisen van u. Zo is de houtkeuze voor de constructie belangrijk.

Hardhout is een stuk duurder dan bijvoorbeeld verduurzaamd vurenhout. Ook de keuze voor het overkappingsmateriaal heeft grote invloed op de prijs. Zo zijn polycarbonaat platen een stuk prijziger dan golfplaten.

Daarnaast bepaalt de grootte van het te bouwen afdak natuurlijk voor een groot deel de prijs.

Wanneer u alleen afdakje nodig heeft om een aantal fietsen onder te plaatsen zal deze minder materiaal nodig hebben dan wanneer u een carport voor 2 auto’s laat maken.

Als u de exacte kosten wilt weten voor uw nieuwe afdak dan kunt u wellicht geheel vrijblijvend een offerte bij ons aanvragen met u wensen en eisen zodat u een beter inzicht krijgt in de exacte prijzen.

Heerlijk buitenleven door een dakoverstek

Als u een terras overkapping wilt laten maken dan gaat u ook optimaal genieten van uw buitenleven. Een terras met een afdak erboven zorgt er namelijk voor dat  u veel meer en veel langer kunt genieten van uw terras.

Gezellige zweer door een houten overkapping

Niet alleen beschermt het u tegen regen maar kan een afdak ook zonwerend zijn. Zo is er op dagen dat de zon fel schijnt altijd een schaduwplekje in uw tuin te vinden.

Als het afdak op een professionele manier gemaakt wordt dan zal u jarenlang plezier hebben zowel van de overkapping als van het buiten zitten.

Geniet u lekker van de na zomerse avonden en laat een afdak maken door de Aannemer-Gigant uit Amsterdam.

Op deze manier heeft u goedkope maar zeer praktische uitbouw aan uw woning.

Offerte aanvragen voor een afdak (dakoverstek)

Om toch de juiste duidelijkheid te geven over de prijs van een afdak in uw tuin kunt u hier een aannemer offerte aanvragen voor een afdak in uw tuin.

De aannemer- gigant neemt de gegevens van uw aanvraag over en zal aan de hand daarvan een duidelijk offerte maken die u snel zicht geven op de prijs van de overkapping dat u graag wilt.

Probeer daarom zo specifiek en uitgebreid mogelijk te zijn in de offerteaanvraag die u bij de aannemer gigant doet.

Meestal reageren wij binnen 2 werkdagen op uw aanvraag.

Mocht er iets in uw aanvraag niet helemaal duidelijk zijn of wanneer wij extra informatie nodig hebben om een goede offerte voor het afdak op te maken zullen wij contact met u opnemen.

Wanneer u niet precies weet wat u wilt hebben we altijd voorbeelden waar u inspiratie uit kunt putten.

Wij helpen u met diverse ideeën om uw overkapping geheel naar uw wens te kunnen realiseren.

Belangrijke aspecten terrasoverkapping

Wat kost een overdekt terras laten maken?

erkend vakwerk

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw terras te overdekken. Een standaard terrasoverkapping kost al snel rond de 2500,- euro. Wilt u glazen wanden laten plaatsen zodat het gehele terras afgesloten kan worden denk dan aan een prijs van rond de 5.500,- euro.

Wat kost de montage van een terrasoverkapping?

Als uw keuze is gevallen op een gemiddelde terrasoverkapping dan kunt u rekening houden met een prijs van rond de €4.800,-. Kiest u voor een overdekt terras met echt alles erop en eraan houd dan rekening met bedragen tussen de €4.800 en €8.000,-. Deze bedragen zijn inclusief de montage en de aankoop van de overkapping.

Aannemer-Gigant
Aannemer-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!