Woonkamer uitbouwen kosten

Wilt u uw woonkamer vergroten door uit te laten bouwen dan krijgt u al snel 20 m2 tot 40 m2 (vierkante meter) woonruimte extra. Door een bijgebouw aan te bouwen wordt je woonkamer meteen een stuk groter en heeft u de optie om een mooie glazen schuifpui te laten plaatsen.

Klinkt natuurlijk allemaal erg mooi. Maar wat kost het laten uitbouwen van een woonkamer? En hoe lang duurt het bouwen hiervan?

Voor een wat goedkopere optie kiezen onze klanten ook vaak om een erker aan de voorkant van hun huis te laten bouwen.

Op deze pagina zullen wij u alle mogelijkheden voorleggen inclusief de prijzen van verschillende soorten woninguitbouwen.

Uitgebouwde woonkamer

Kosten uitbouw woonkamer

De Aannemer-Gigant geeft u alle ruimte om zelf de extra woonruimte uw eigen uiterlijk te geven. Denkt u hierbij aan:

  • De afmetingen
  • De kozijnen en deuren
  • De materialen
  • En extra voorzieningen
  • Prefab aanbouw of casco

Het vergroten van een woonkamer is een van de meest voorkomende verbouwingen. Door het vergroten van u woonkamer creëer je mega veel opties om de nieuwe huiskamer in te richten. De meeste woonkamers bevinden zich tegen de buitenmuren van de andere woningen. Zeker als u een tussenwoning heeft.

Leest u hier de gemiddelde prijs voor het vergroten van een woonkamer van een tussenwoning.

Soort uitbouw tussenwoningPrijscalculatie
Woonkamer uitbouw€ 13.000 en de 30.000

De bovenstaande prijs uitbouw woonkamer is inclusief het materiaal en het monteren.

De prijzen van een woonkamer uitbouw kunnen erg afhankelijk zijn van verschillende factoren. Zo is het belangrijk op te weten wat de grootte van de uitbouw is en of u de uitgebouwde woonkamer zelf wilt afwerken.

Het is van groot belang voordat u overgaat tot het realiseren van een uitbouw woonkamer dat u zich verdiept in de kosten waar u dient rekening mee te houden. De onderstaande prijstabel kan u een zeer goede en juiste indruk geven van wat het gaat kosten:

Grootte woninguitbouwGemiddelde calculatieprijs
Uitbouw van 8 vierkante meter (m2)Prijs 11.500,- euro
Uitbouw van 12 vierkante meter (m2)Prijs 14.000,- euro
Uitbouw van 20 vierkante meter (m2)Prijs 20.000,- euro

Wilt u uw aanbouw casco laten opleveren dan bent u altijd goedkoper uit dan een casco uitbouw. Wilt u graag weten wat het uitbouwen van een woonkamer gaat kosten? Vraag dan is geheel vrijblijvend een offerte hiervoor aan en ontvang binnen 2 minuten uw prijs.

Prijsopbouw woonkamer vergroten

In de bovenstaande prijzentabel ziet u de prijzen van verschillende woonkameruitbouwen. Zo kan je dus kiezen voor compleet afgewerkte woonkamervergroting of een prefab uitbouw. Prefab uitbouwen zijn de meest voordeligste uitbouwen om te laten plaatsen.

Leest u hieronder de juiste keuze voor uw budget.

Goedkoopste manier: Een van de goedkoopste manieren om je woonkamer te verlengen of te verbreedden is een kant en klare prefab aanbouw. Deze soort aanbouw kost gemiddeld tussen de € 15.000 en € 17.000 deze bedragen zijn inclusief de montage en het materiaal.

Praktische manier: Wilt u nu zelf weinig doen aan de huiskamer vergroting dan kunt u eens overwegen om een aanbouw op maat te laten maken. Dit is een wat modernere stijl dan een prefab bijgebouw waar bijvoorbeeld al elektra in zit, en wordt gestukadoord. Deze woonkamer uitbouw prijs ligt tussen de € 20.000 en € 23.000

Duurste keuze: Wilt u nu echt een grote en zeer moderne woonkameraanbouw met alles er op en eraan? Dan zullen de kosten oplopen tot aan € 40.000 en de € 50.000. Bij een duurdere aanbouw zit natuurlijk een hoop extra’s: Denk hierbij aan:

  • Nieuwe kozijnen
  • Elektra
  • Vloerverwarming
  • Schuifpui

Wat zijn de mogelijkheden van een woonkamer uitbouwen?

Voor meer woonruimte in of naar je woonkamer toe zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kan je door een bijgebouw aan je woning een plek voor een open keuken creëren of juist de keuken in je woonkamer laten plaatsen.

Dit zijn de meest voorkomende aanbouwmogelijkheden die onze klanten laten plaatsen:

woonkamer uitbouwen
Woonkamer uitgebouwd

Hoe groot mag je uitbouw van je woonkamer worden?

U kan de uitbouwwoonkamer zo groot of zo klein maken zoals u zelf wilt. Standaard afmetingen zoals bij een prefab aanbouw zijn wel altijd een stuk goedkoper dan een op maat gemaakte uitbouw.

Als u van plan bent om een grootte uitbouw woonkamer te laten plaatsen dan is het van groot belang dat u stilstaat bij de prijs. Hoe groter de uit te bouwen woonkamer wordt hoe duurder het prijskaartje zal worden.

Het is natuurlijk wel de bedoeling dat u maar een keer je woonkamer laat vergroten. Dit doe je niet ieder jaar. Kies daarom meteen voor zo een groot mogelijke uitbouw woning zodat u later geen spijt krijgt dat u toch een te kleine uitbouw heeft gekozen.

Prefab of maatwerk uitbouw woonkamer?

Net als het plaatsen van een aanbouw geld ook hier voor een uitbouw woonkamer dat de prefab versie een stuk goedkoper is om te plaatsen dan een geheel afgewerkte aanbouw.

Mocht u toch kiezen voor een op maatgemaakte uitbouw voor uw woonkamer dan kunt u rekening houden dat het bedrag 30% hoger uit zal vallen. U kunt zelf bepalen welk budget u wilt uitgeven voor uw uitbouw woonkamer.

Wij adviseren dan ook enkele prijzen aan te vragen voordat u over gaat tot de ruimte vergroting.

Wat zijn de materiaalkosten voor een uitbouw woonkamer

De kosten van de materialen zullen de uiteindelijke prijs bepalen. Wilt u een houten uitbouw plaatsen aan je woonkamer of vergroot je je huiskamer liever door een stenen uitbouw?

De keuze van de verschillende materialen zoals steen, kunststof of hout hebben een grote invloed op de prijs van uw woonkamer vergroting. Wil je gewoon snel en simpel je woonkamer vergroten met meer lichtinval? Kies dan eens voor een glazen uitbouw ook wel serre genoemd.

Woonkamer uitbouw laten afwerken

Wilt u binnen uw budget blijven dan is altijd de grote vraag wie gaat de woning uitbouw afwerken? Een casco uitgebouwde huiskamer daar zal alles nog aan verbouwd moeten worden inclusief een gedeeltelijke huisverbouwing.

Als u kiest voor een compleet afgewerkte woonkamer met uitbouw dan zal er een duurder prijskaartje aan het calculatiebedrag hangen. Logisch natuurlijk want u hoeft zelf niets te doen.

Kosten plaatsen woonkameruitbouw

Wilt u uw woonkamer laten vergroten? Dan speelt niet alleen maar het materiaal een grote rol in uw budget. Vaak wordt het uitbouwen van woonkamers inclusief plaatsing aangeboden.

Ook komt het voor dat de aannemer een uurtarief in rekening brengt in plaatst van een vaste prijs. Dit gebeurt meestal bij wat moeilijkere situaties.

Aannemer-Gigant
Aannemer-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!