Boerderij verbouwen

Een kleine of grote boerderij verbouwen tot twee woonhuizen of woonboerderij is flink wat werk en is niet zo een twee drie gepiept.

Leest u op deze pagina alles over de kosten begroting en alles over het laten renoveren van een woonboerderij.

Maak een fantastische woonboerderij en lees al onze tips over een boerderij verbouwen.

Een boerderij die verbouwd moet worden zal vaak in een oude staat zijn en er zal dus in de meeste gevallen flink verbouwd moeten worden om deze bewoonbaar te maken.

De kleine kamertjes en ruimtes met bedrijfsfunctionaliteit zullen gerenoveerd moeten worden alvorens ze als woonruimtes gebruikt kunnen worden.

Maar wat zijn de kosten van zo een grote renovatie? Op deze pagina zullen wij de gemiddelde prijzen van verbouwen in acht nemen.

boerderij-laten-verbouwen

De juiste boerderij kopen voor een verbouwing

Waar kun je nog een betaalbare boerderij vinden tegenwoordig? Een droom die niet zo maar werkelijkheid kan worden. Wie zou dat nou niet willen een oude boerderij verbouwen en geheel opknappen tot woonhuis?

Wat kunnen wij als de Aannemer-Gigant voor u betekenen als u plannen heeft om een boerderij te gaan kopen en te gaan verbouwen.

Omdat we erg veel ervaring hebben met het verbouwen van boerderijen tot woonboerderijen heeft u ten eerste onze ervaring overbrengen en u daar advies in geven.

Uiteraard worden er bij een boerderij verbouwen weer heel andere werkzaamheden en vaardigheden verwacht dan bij het verbouwen van bijvoorbeeld een nieuwbouwwoning.

Zo moet het gebouw vaak gemoderniseerd worden voordat het klaar is om als woonboerderij te gebruiken.

Allereerst zal er een inventarisatie gemaakt moeten worden waarbij wensen en vervolgens de mogelijkheden in kaart worden gebracht.

Hierbij is het van belang dat de boerderij geschikt is voor de plannen die de nieuwe eigenaar gemaakt heeft.

Misschien heeft u (al) een architect, die u vertegenwoordigd daar waar het gaat om de stijl, uitstraling en de hernieuwde indeling.

Boerderij verbouwen ideeën

Aan de hand van alle beschikbare informatie en de ideeën die u heeft verzameld ontwikkelen wij en kunnen al deze ideeën werkelijkheid maken.

Denk bijvoorbeeld is aan een boerderij omtoveren tot woonhuis of maak van een grote boerderij twee woonhuizen. Werkelijk alles is mogelijk!!

Uiteraard ligt dit aan uw wensen en uw eigen rol tijdens de verbouwing en uw affiniteit hiermee. Wij geven hier aan wat de mogelijkheden bij ons bedrijf zijn voor een complete boerenwoning te verbouwen.

Wat kost een boerderij verbouwen?

Vaak treffen we bij een “oude” boerderij nog een duidelijke  scheiding aan tussen wonen en werken. Het woonhuis aan de voorzijde en de schuren en de stallen aan de achterzijde.

Qua materiaalgebruik en bebouwing wordt vaak al duidelijk dat het woonhuis aan de voorzijde meer aandacht kreeg.

De stallen, schuren en ook de deel kunnen bijvoorbeeld ook ruimte bieden voor kantoor- en bedrijfsruimte.

Als u nog helemaal blanco in uw verbouwing staat kunnen wij u adviseren welke ruimten welke functies moeten/kunnen krijgen.

In het uiteindelijke verbouwingsplan wordt dit uitgewerkt.

Kosten boerderij verbouwen

De kosten van een oude boerderij verbouwen lopen natuurlijk veel sneller op dan het renoveren van een bestaande woning. 

De kosten van het verbouwen van een boerderij naar een bewoonbare leefruimte lopen snel over de 80,000 euro heen.

Bij het opknappen van een boerderij moet u al snel denken aan bedragen boven de €80,000. Dit is uiteraard een bedrag waar je U tegen zegt.

Bij deze bedragen zal u zelf ook neg eens een handje mee moeten helpen. Denk hierbij aan:

  • Ideeën bedenken
  • Helpen met de oude boerderij deels te slopen
  • Kosten berekenen
  • En zorgen dat alles binnen uw budget blijft

Zelfs voor dit bedrag moet u zelf nog gaan meehelpen ook. Zorg dat u de kosten in de hand houd en niet halverwege moet stoppen omdat u de rest niet meer kunt betalen.

Een goede inventarisatie van de uitgaven en duidelijkheid over het budget is daar ook van het grootste belang.

Boerderij verbouwen isolatie aanbrengen

De meest boerderijen zijn vrij oud en zijn gebouwd in de jaren 1940 / 1950. Deze woningen zijn slecht tot niet geïsoleerd en dit betekend dat de gehele boerderij tijdens het verbouwen een isolatie plan nodig heeft.

Er zijn veel mogelijkheden als wij het hebben over een boerderij isoleren. U kunt de volgende methodes met isolatie toepassen.

Dit zijn de meest voorkomende onderdelen van een woonboerderij die simpel en betaalbaar kunnen worden geïsoleerd.

Deze stappen zijn eigenlijk cruciaal tijdens wanneer een oude boerderij gerenoveerd wordt. Niet alleen voor uw wooncomfort maar ook zeker voor de waarde van de nieuwe woonboerderij.

Verbouwen met groot succes

Wij vinden het belangrijk u te laten weten dat ons aannemersbedrijf erkend en gecertificeerd is. Dit betekent dat wij aan de strenge eisen moeten voldoen die door de overheid worden gesteld.

Verder werken alle gediplomeerde vaklieden bij ons in loondienst en beschikken wij over alle kennis en vaardigheden om iedere verbouwing succesvol te begeleiden en uit te voeren.

Wij zijn in staat een  boerderij verbouwen geheel uit te voeren.

Recht op subsidie in verband met het gebruik van zonnepanelen, het aanvragen van bouw- en  omgevingsvergunningen zijn zaken die wij namens u graag verzorgen.

Bouwmaterialen zijn bij ons bedrijf zeer gunstig geprijsd en uiteraard heeft u bij ons recht op garantie over de door ons uitgevoerde werkzaamheden.

Offerte boerderij verbouwen

Voor het maken van een eerste afspraak voor een boerderij verbouwen kunt u gebruik maken van ons online offerteformulier.

U kunt globaal invullen wat de bedoeling is van de verbouwing en hoe de boerderij er nu bij staat. U kunt bijvoorbeeld een foto bijvoegen zodat wij een goed beeld krijgen van de algemene staat van het gebouw.

In de beschrijving kunt u aangeven wat er moet gaan gebeuren. Gaat het bijvoorbeeld om een totale verbouwing of start u met het verbouwen van het voorhuis.

huis-verbouwing

Of wilt u werkelijk alles helemaal verbouwen. Met deze informatie kunnen we al een grove inschatting van de kosten begroting maken.

Na ontvangst van uw aanvraag nemen wij contact met u op om op locatie een afspraak te maken om kennis te maken en een start te maken met de inventarisatie.

Met zo een afspraak kunnen we een exacte offerte op maat maken voor de boerderij verbouwing en renovatie die u voor ogen heeft.

Aannemer-Gigant
Aannemer-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!