Keuken opknappen

Wilt u uw oude keuken een nieuw uiterlijk geven en eens flink laten opknappen? Dan hoeft u uw bestaande keuken er echt niet uit te laten slopen.

keuken-laten-opknappen

Er zijn mogelijkheden genoeg om uw keuken te laten renoveren voor een betaalbare prijs.

Wij krijgen regelmatig vragen over een keukenrenovatie betreft de prijs. Denkt u hierbij aan vragen zoals:

 • Wat zijn de exacte kosten voor de opknapbeurt?
 • Hoe duur is een keukenrenovatie?
 • Wat zijn normale prijzen?
 • Kost me keuken laten opknappen veel?

Uiteraard is een keuken aanpassen niet heel goedkoop. Echter hoeft het ook niet duur te wezen. De gemiddelde prijzen van een keukenrenovatie variëren ook enorm.

Daarom vinden wij dat u recht heeft op een eerlijke prijs kwaliteit verhouding.

Lees snel meer informatie op deze pagina over het verbeteren van uw keuken voor een klein budget, en de mogelijkheden om zo goedkoop mogelijk de oude keuken in uw woning te laten renoveren.

De vragen om een keuken te verbouwen of te renoveren zoals u echt wilt zal u uw zelf moeten gaan stellen om er precies achter te komen wat u wel en niet wilt.

Lees de vragen en geef de antwoorden zodat er duidelijkheid voor u zelf komt.

 • Waar bent u niet tevreden over?
 • Wat mag blijven en wat moet weg?
 • Vind u de kleur van de oude keuken nog steeds mooi?
 • Is de keuken groot genoeg?
Snel een prijsindicatie?

Welke veranderingen?

Deze bovenstaande vragen zijn een belangrijk aspect bij het veranderen van uw oude keuken.

Maar wat kan er precies veranderd worden aan de keuken? Hieronder geven wij u enkele voorbeelden:

 • Het werkblad ( keukenblad ) kan van hout naar kunststof , RVS of Marmer ( hardsteen ) worden verandert.
 • De spoelbak kunt u op een ander plek laten plaatsen
 • Kranen kunnen vernieuwt worden
 • Keukenkastjes vernieuwen of verven
 • Complete indeling van de keuken veranderen
 • Verlichting verplaatsen

Zoal u hier boven kunt zien zijn er een tal van mogelijkheden om uw keuken weer goedkoop een frisse uitstraling te geven en dit hoeft allemaal niet teveel te kosten.

Een keuken is er voor gemaakt om ongeveer 20 jaar mee te gaan en als u die jaren heeft opgebruikt, en hij is aan vervanging toe dan bent u goedkoper een keuken op te laten knappen in plaats van een nieuwe te kopen.

Als u een nieuwe keuken moet kopen, zijn er ontzettend veel dingen waarmee u rekening moet houden en dan moet u terug wennen aan de nieuwe keuken.

Het beste wat u kan doen is de keuken een opknapbeurt geven tegen een mooie betaalbare prijs.

Pimp je keuken!

Als je je oude keuken is even flink wilt pimpen ( opknappen ) dan kan dit al door kleine aanpassingen te doen.

Het goedkoop opknappen van je keuken is niet zo heel moeilijk. Kijk op internet naar leuke opknapideeën en wees creatief om je oude keuken een nieuwe look te geven.

Ook bij IKEA vind je de leukste dingen die zeker niet al te duur zijn. De kans is zeer groot dat je door het pimpen van je keuken allerlei creatieve ideeën gaat krijgen.

Keukenonderdelen vervangen

Mochten uw keuken panelen zoals uw deuren nog prima in orde wezen maar de scharnieren van uw keukenkastjes en railsen van uw lades zijn versleten. Dan kunt u er altijd voor kiezen om deze te vervangen en uw bestaande keuken gewoon te behouden.

Als u uw oude keuken wilt renoveren dan is dit uiteraard ook goedkoop te doen door niet alles van uw bestaande keuken te vervangen.

Fronten, apparatuur of alleen het werkblad vernieuwen geeft al een compleet andere look.

Voordat u uw keuken wilt gaan vernieuwen adviseren wij een goed advies in te winnen zodat u niet over uw budget heen gaat.

goedkoop-je-keuken-pimpen

Keuken opknappen tips

Misschien bent u de oude keuken beu en wenst u graag een paar tips te hebben.

Deze kunnen wij u geven dankzij onze jarenlange ervaring op het gebied van keukens opknappen.

Mocht de oude keuken helemaal niet meer naar uw zin zijn en hebt u dringend behoefte aan een andere keuken omdat u toevallig toch uw huis aan het verbouwen bent? maar is dezelfde stijl dan wel een optie?

De tips zijn onder andere dat u kijkt voor materiaal in dezelfde uitvoering, maar in een andere kleur. U behoudt de keuken en toch heeft u een andere.

Een van de goedkopere oplossingen is dan ook wel het spuiten van de keukenkastjes. Haal de ouden kastdeuren eruit en breng ze naar de spuiterij.

De gemiddelde prijs om alle deuren van uw keuken te laten spuiten ligt tussen de 300 en 500 euro!

Veel goedkoper dus dan een nieuwe keuken aanschaffen.

Uw budget

Natuurlijk is het handig om te weten wat uw budget inhoudt. Als u van tevoren even op papier zet wat u kunt uitgeven aan de keuken dan hebben wij een perfect beeld van het budget.

Het fijne aan de zaak is dat u de opknapbeurt helemaal zelf kunt bepalen. Met andere woorden maakt u het zo duur en goedkoop zoals u zelf wenst.

Een keuken renoveren en het budget kan variëren van om en beide €2000 tot €5000. Nogmaals u moet zich hier niet aanhouden, alles heeft u zelf in de hand.

Snel een prijsindicatie?

Prijzen opknappen keuken

Voordat u van plan bent om de keuken te laten renoveren, is het verstandig om even te weten wat u precies allemaal gaat vernieuwen, opknappen, uitbreken en noem het maar op.

De prijzen voor het opknappen van uw kookvertrek kunnen namelijk sterk verschillen van materiaal.

Als u een keuken heeft van bijvoorbeeld hout en u wenst graag over te stappen naar kunststof omdat het mooier staat en gemakkelijker te onderhouden is, dan moet u zich afvragen als dat binnen het budget zal passen.

Vergis u niet dat de kosten voor heel veel materialen sterk kan verschillen. De prijzen voor het opknappen kunnen wij u met alle raad en daad bijstaan.

U hoeft ons enkel te contacteren en wij kunnen u vertellen wat veel mensen doen bij het laten opknappen van hun keuken

De klant is koning en wij van de Aannemer-Gigant Amsterdam willen ervoor zorgen dat u een eerlijk budget betaalt voor een goede service.

Vraag & Antwoorden

Wat zijn de kosten om mijn oude keuken te renoveren?

erkend vakwerk

De prijs om u keuken te renoveren dat kan verschillen, de prijs voor het materiaal kan variëren omdat er een prijs verschil is tussen (bijvoorbeeld) houtkeuken of kunststofkeuken. Leest u hier meer over de prijs van u keuken renoveren.

Aannemer-Gigant
Aannemer-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!