Keuken opknappen

Wilt u uw oude keuken een nieuw uiterlijk geven en eens flink laten opknappen zonder dat u hoeft te verbouwen? Dan zijn er veel keukenrenovatiemogelijkheden die u kunt treffen voor een klein maar ook groot budget.

Leest u op deze pagina alles over goedkoop je keuken vernieuwen, de mogelijkheden en de keukenrenovatie kosten.

keuken-laten-opknappen
Complete keukenrenovatie oude keuken

Niet alles hoeft gesloopt te worden!

Als uw oude keuken niet meer naar u zin is en u heeft te weinig budget om een nieuwe keuken te laten plaatsen dan is er geen paniek!!

Een complete nieuwe keuken aanschaffen is eigenlijk helemaal niet nodig. Ook zonder enig sloopwerk kan je je oude keuken een compleet nieuwe uitstraling geven door deze te laten renoveren.

Door een paar nieuwe keukendeuren, andere grepen en het veranderen van het keukenblad ziet je keuken er binnen een dag al heel anders uit.

Er zijn mogelijkheden genoeg om uw keuken te laten renoveren voor een betaalbare prijs. Omdat wij bekend staan als de keukenvernieuwers krijgen wij vele vragen over wat het kost om een oude keuken te laten opknappen:

Wij krijgen regelmatig vragen over een keukenrenovatie betreft de prijs. Denkt u hierbij aan vragen zoals:

 • Wat zijn de exacte keukenrenovatie kosten?
 • Hoe duur is het om mijn keuken te laten renoveren?
 • Welke mogelijkheden zijn er?
 • Kan ik mijn keuken goedkoop laten opknappen?

Uiteraard is een complete keukenrenovatie goedkoper dan een nieuwe keuken laten plaatsen. De gemiddelde prijzen van keukenrenovaties kunnen wel enorm variëren.

Lees snel meer informatie op deze pagina over het verbeteren van uw keuken voor een klein budget, en de mogelijkheden om zo goedkoop mogelijk de oude keuken in uw woning te laten renoveren.

De vragen om een keuken te verbouwen of te renoveren zoals u echt wilt zal u uw zelf moeten gaan stellen om er precies achter te komen wat u wel en niet wilt.

Lees de vragen en geef zelf de antwoorden zodat er duidelijkheid voor u komt.

 • Waar bent u niet tevreden over?
 • Wat mag blijven en wat moet weg?
 • Vind u de kleur van de oude keuken nog steeds mooi?
 • Is de keuken groot genoeg?
keuken opknappen kosten
Eindresultaat keuken opknappen oude woning Almere

Als u uw keuken wilt renoveren is het belangrijk om u zich vooraf in de kosten te verdiepen. De gemiddelde kosten van een complete keukenrenovatie ligt gemiddeld rond de € 1.200, inclusief het plaatsen van het keukenblok.

De werkzaamheden zijn dan als volgt: Vervangen van de keukenkastjes, vervangen van het keukenblad, het nakijken of vernieuwen van de keukenapparatuur.

De prijs is uiteraard grotendeels afhankelijk van hoe groot of klein uw keuken is. Leest u hier in onze kostentabel de gemiddelde keukenrenovatie prijzen:

Keuken opknappenVoorbeeld (handgrepen & scharnieren)Gemiddelde kosten
Kleine keuken of bijkeuken vernieuwen4 keukendeuren vervangen
2 ladefronten vervangen
1 koelkastpaneel vernieuwen
€ 300,- tot aan € 900,-
Gemiddelde grootte keuken vernieuwen7 keukendeuren vervangen
4 ladefronten vervangen
1 koelkastpaneel vervangen
1 vaatwasser paneel vernieuwen
€ 800 tot aan € 1.900
Grote keuken vernieuwen10 keukendeuren vervangen
6 ladefronten vervangen
1 koelkastpaneel vernieuwen
1 vaatwasser paneel vernieuwen
€ 9.00 tot aan € 2.800

Welke veranderingen?

Deze bovenstaande vragen zijn een belangrijk aspect bij het veranderen van uw oude keuken.

Maar wat kan er precies veranderd worden aan de keuken? Hieronder geven wij u enkele voorbeelden:

 • Het werkblad ( keukenblad ) kan van hout naar kunststof , RVS of Marmer ( hardsteen ) worden verandert.
 • De spoelbak kunt u op een ander plek laten plaatsen
 • Kranen kunnen vernieuwt worden
 • Keukenkastjes vernieuwen of verven
 • Complete indeling van de keuken veranderen
 • Verlichting verplaatsen

Zoal u hier boven kunt zien zijn er een tal van mogelijkheden om uw keuken weer goedkoop een frisse uitstraling te geven en dit hoeft allemaal niet teveel te kosten.

Een keuken is er voor gemaakt om ongeveer 20 jaar mee te gaan en als u die jaren heeft opgebruikt, en hij is aan vervanging toe dan bent u goedkoper een keuken op te laten knappen in plaats van een nieuwe te kopen.

Als u een nieuwe keuken moet kopen, zijn er ontzettend veel dingen waarmee u rekening moet houden en dan moet u terug wennen aan de nieuwe keuken.

Het beste wat u kan doen is de keuken een opknapbeurt geven tegen een mooie betaalbare prijs.

Pimp je keuken!

Als je je oude keuken is even flink wilt pimpen ( opknappen ) dan kan dit al door kleine aanpassingen te doen.

Het goedkoop opknappen van je keuken is niet zo heel moeilijk. Kijk op internet naar leuke opknapideeën en wees creatief om je oude keuken een nieuwe look te geven.

Ook bij IKEA vind je de leukste dingen die zeker niet al te duur zijn. De kans is zeer groot dat je door het pimpen van je keuken allerlei creatieve ideeën gaat krijgen.

Keukenonderdelen vervangen

Mochten uw keuken panelen zoals uw deuren nog prima in orde wezen maar de scharnieren van uw keukenkastjes en railsen van uw lades zijn versleten. Dan kunt u er altijd voor kiezen om deze te vervangen en uw bestaande keuken gewoon te behouden.

Als u uw oude keuken wilt renoveren dan is dit uiteraard ook goedkoop te doen door niet alles van uw bestaande keuken te vervangen.

Fronten, apparatuur of alleen het werkblad vernieuwen geeft al een compleet andere look.

Voordat u uw keuken wilt gaan vernieuwen adviseren wij een goed advies in te winnen zodat u niet over uw budget heen gaat.

goedkoop-je-keuken-pimpen

Keuken opknappen tips

Misschien bent u de oude keuken beu en wenst u graag een paar tips te hebben.

Deze kunnen wij u geven dankzij onze jarenlange ervaring op het gebied van keukens opknappen.

Mocht de oude keuken helemaal niet meer naar uw zin zijn en hebt u dringend behoefte aan een andere keuken omdat u toevallig toch uw huis aan het verbouwen bent? maar is dezelfde stijl dan wel een optie?

De tips zijn onder andere dat u kijkt voor materiaal in dezelfde uitvoering, maar in een andere kleur. U behoudt de keuken en toch heeft u een andere.

Een van de goedkopere oplossingen is dan ook wel het spuiten van de keukenkastjes. Haal de ouden kastdeuren eruit en breng ze naar de spuiterij.

De gemiddelde prijs om alle deuren van uw keuken te laten spuiten ligt tussen de 300 en 500 euro!

Veel goedkoper dus dan een nieuwe keuken aanschaffen.

Uw budget

Natuurlijk is het handig om te weten wat uw budget inhoudt. Als u van tevoren even op papier zet wat u kunt uitgeven aan de keuken dan hebben wij een perfect beeld van het budget.

Het fijne aan de zaak is dat u de opknapbeurt helemaal zelf kunt bepalen. Met andere woorden maakt u het zo duur en goedkoop zoals u zelf wenst.

Een keuken renoveren en het budget kan variëren van om en beide €2000 tot €5000. Nogmaals u moet zich hier niet aanhouden, alles heeft u zelf in de hand.

Prijzen opknappen keuken

Voordat u van plan bent om de keuken te laten renoveren, is het verstandig om even te weten wat u precies allemaal gaat vernieuwen, opknappen, uitbreken en noem het maar op.

De prijzen voor het opknappen van uw kookvertrek kunnen namelijk sterk verschillen van materiaal.

Als u een keuken heeft van bijvoorbeeld hout en u wenst graag over te stappen naar kunststof omdat het mooier staat en gemakkelijker te onderhouden is, dan moet u zich afvragen als dat binnen het budget zal passen.

Vergis u niet dat de kosten voor heel veel materialen sterk kan verschillen. De prijzen voor het opknappen kunnen wij u met alle raad en daad bijstaan.

U hoeft ons enkel te contacteren en wij kunnen u vertellen wat veel mensen doen bij het laten opknappen van hun keuken

De klant is koning en wij van de Aannemer-Gigant Amsterdam willen ervoor zorgen dat u een eerlijk budget betaalt voor een goede service.

Interessant om te weten..

Hoeveel kost het vernieuwen van mijn keukenfrontjes?

Wat kost het om uw keukenfrontjes te laten vervangen van uw complete keuken? De gemiddelde prijs van het vernieuwen van keukenfrontjes ligt tussen de 300,- en 900,- euro.

Dit zijn de kosten voor het vervangen van 3 tot 4 keukenkastjes en de ladefronten. Bij een wat grotere keuken liggen de gemiddelde kosten hoger. Denk hierbij aan een gemiddelde kostprijs tussen de 800,- en 1.800 euro.-

Hoe wordt een keuken opgeknapt?

Uiteraard is het de bedoeling om een keuken op te knappen goedkoper uit te voeren dan een gehele nieuwe keuken te laten plaatsen. Bij het vervangen van de fronten of een kleurverandering van de kastdeuren zal er een hele andere look ontstaan. Maar ook kan een keuken laten schilderen wonderen doen verrichten. Lees hier meer over de kosten van een keuken laten schilderen.

Wat kost het vervangen van mijn keukenblad?

Een nieuw werkblad (keukenblad) zorgt ervoor dat u een nieuw uiterlijk van uw keuken krijgt. Het laten plaatsen van een werkblad kost gemiddeld genomen tussen de € 140,- en € 300,-. Deze bedragen zijn exclusief de aankoop van een nieuw keukenblad.

Aannemer-Gigant
Aannemer-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!