Houten uitbouw

Als u graag een aanbouw wilt laten plaatsen maar u vind de gemiddelde kosten van het aanbouwen van uw woning te hoog denk er dan eens over na om te kiezen voor een houten uitbouw.

Een houten uitbouw geeft een authentieke uitstraling en is een stuk goedkoper dan een stenen uitbouw.

Een houten aanbouw met een mooie duurzame houtsoort zorgt voor weinig onderhoud en geeft uw woning een karakteristiek uiterlijk.

De meest voorkomende vragen die wij krijgen over een houten aanbouw gaan voornamelijk over de prijs. Denkt u hierbij aan vragen zoals:

  • Wat zijn de kosten?
  • Hoe duur is een houten uitbouw?
  • Wat zijn normale prijzen?
  • Kost een uitbouw van hout veel?
houten-uitbouw
Uit hout gebouwde uitbouw

Natuurlijk is het laten uitbouwen van je woning niet goedkoop maar in onze ogen hoeft een uitbouw laten plaatsen ook niet duur te wezen.

De gemiddelde prijzen van houten uitbouwen variëren ook enorm. Leest u hier alle prijsinformatie die u van te voren moet weten voordat u kiest voor een houten uitbouw.

Kosten houten uitbouw

Als u van plan bent een houten uitbouw te laten plaatsen aan de achterkant, voorkant of zijkant van uw woonhuis is het belangrijk te weten of deze woonvergroting wel in uw budget past.

De prijzen van een houten uitbouw liggen in het algemeen een stuk lager dan die van een aanbouw van steen.

De opbouwconstructie van hout geeft namelijk veel minder druk op de fundering.

Echter is in de meeste gevallen het onder heijen van een houten uitbouw niet nodig. Hierop bespaart u dus al flink op de kostprijs.

We zullen u een prijsindicatie geven van de meest gekozen exemplaren. Uitgaande van een houten uitbouw van 5 meter breed bij 3 meter diep.

Uitbouw van houtPrefab modelOp maat gemaakt
Standaard bouw€ 14.000 tot € 18.000€ 17.000 – € 21.000
Modern of Klassiek gebouwd€ 16.000 tot € 20.000€ 19.000 – € 22.000

Een uitbouw van hout kan vaak veel mooier en stijl aan uw woning geven dan een gemetselde uitbouw.

Omdat de materialen die gebruikt worden goedkoper zijn bij inkoop zal de gehele bouwwijze ook de uiteindelijke kosten drukken en zal de aanbouw veel goedkoper zijn dan een gemetselde uitbouw.

Offerte kosten aanvragen hoe?

Wij begrijpen als geen ander dat het uiterst belangrijk is om te weten wat het uitbouwen, aanbouwen of opbouwen van hout kosten.

Aanbouwen van hout van een woonkamer om deze te vergroten is niet goedkoop. Bedragen tussen de 15 a 30,000 euro zijn bedragen waar u niet van hoeft te schrikken.

Wilt u ongeveer weten wat het kost om een woning aanbouw te laten plaatsen door een aannemer? 

Dan vind u al deze prijsinformatie op deze pagina of op de rest van onze website.

Het is dus niet noodzakelijk om meteen een offerte aan te vragen!!

Bent u serieus geïnteresseerd en wilt u graag dat de aannemer bij u langs komt om alle vakkundige normen van de houten uitbouw te bespreken?

Dan verwijzen wij u het offerte formulier zo uitgebreid mogelijk in te vullen.

(Vult u bij de beschrijving zo uitgebreid mogelijk wat uw wensen zijn zodat wij een goed zicht krijgen van uw toekomst plannen.)

Daarom vinden wij dat u recht heeft op een eerlijke prijs kwaliteits verhouding.

Een mooie houten uitbouw wil in sommige gevallen veel beter passen bij uw oudere woning dan een uitbouw van steen.

Door middel van het gebruik van kunststof of een onderhoudsvrije houtsoort kunt u vele jaren plezier hebben zonder maar enig onderhoud te hoeven plegen.

Op deze pagina leest u meer over alle mogelijkheden van een houten aanbouw en alle aspecten waar u op dient te letten als u besluit er 1 te laten bouwen.

Wij hebben als aannemersbedrijf erg veel ervaring met dergelijke uitbouwen en kunnen u dus goed adviseren.

Meer leefruimte

Uiteraard creëert elke bijbouw of serre meer leefruimte maar is het wel de bedoeling dat deze zo passend mogelijk bij uw woning staat.

Door middel van het bouwen van houtskeletbouw zal het gehele bouwproces veel sneller gaan en is het werken met deze materialen veel lichter dan het werken met stenen.

Doordat de constructie lichter is, is er in sommige gevallen ook geen fundering nodig. Dit bespaart ten opzichte van stenen uitbouwen ook een behoorlijke som geld.

Uitbouw achterkant van de woning

Als je niet helemaal weet waar je de nieuwe aanbouw wilt plaatsen dan kunnen wij u alvast vooruit vertellen dat het erg verstandig is om de uitbouw aan de achterkant van de woning aan te bouwen.

Als je op de kosten wilt letten bij het aanschaffen van een uitbouw dan is de achterkant de plek om te besparen.

U heeft namelijk geen vergunning nodig aan de achterkant van uw huis in tegenstelling tot een serre laten plaatsen aan de voorkant van uw woning.

Bij een serre laten bouwen moet u altijd een vergunning aanvragen en u kunt deze niet vergunningsvrij laten plaatsen.

serre-aanbouw
Uitbouw van hout en glas

Een keuken in de uitbouw

Het gebeurd opvallend vaak dat mensen een houten aanbouw willen laten bouwen om daar vervolgens een keuken in te realiseren.

Op deze manier kan men gemakkelijk een grote woonkeuken gerealiseerd worden.

Als het uw bedoeling is om een keuken te plaatsen in de te bouwen uitbouw, kunt u dit het best direct bij ons aangeven.

In dat geval kunnen we direct rekening houden met alle aansluitingen die benodigd zijn in de keuken.

Houtskeletbouw

Een prima bouwconstructie voor een aanbouw is het bouwen van houtskeletbouw. 

Met een uitbouw of serre van hout creëert u een unieke sfeer. De ambiance van een serre of uitbouw moet natuurlijk wel goed bij u en uw stijl van uw woning passen.

Juist daarom biedt deze vorm van serrebouw zo’n mooie uitdaging.

U kunt er alle kanten mee op, een houten serre of houten uitbouw kan worden geïntegreerd in uw huis of pand of juist duidelijk breken met de heersende stijl.

Welke kant wilt u op met deze serre? Wilt u een moderne, warme aanbouw realiseren of gaat u voor een traditioneel chalet gevoel?

Misschien wilt u met een houten uitvoering  juist wel een brug slaan tussen uw huis en tuin. Wat u ook wilt, wij kunnen het voor u bouwen.

Isoleren van houten uitbouw

Een uitbouw moet natuurlijk ook geïsoleerd worden. Het isoleren van een houten aanbouw kan net zoals bij een stenen uitbouw op veel verschillende manieren gedaan worden.

Vaak wordt er gekozen voor steenwol of glaswol, dit is namelijk gemakkelijk te verwerken tussen de verschillende houten balken die gebruikt zijn om de uitbouw te bouwen.

Het is verstandig om vooraf na te denken over de isolatie zodat deze op de meeste gunstige plaatst geplaatst kan worden.

Wij denken graag met u mee bij het zoeken van de beste oplossing.

Serre van hout is het voordeligst

De vakkundige specialisten van de Aannemer-Gigant hebben zeer veel ervaring met het bouwen van een houten serre en veranda’s.

Het bouwen van een serre is een specialistische klus voor vaklui, een klus die wij graag op ons nemen. Wij kennen de mogelijkheden en onmogelijkheden en kunnen u vanaf aanvang adviseren.

Samen met u creëren wij uw ideale houten serre die op alle gebieden aansluit op uw wensen.

Zoekt u een partner met wie u uw idee kunt uitwerken?

Neem contact met ons op voor advies, vragen of het aanvragen van een vrijblijvende offerte.

Laat ons u overtuigen van onze kwaliteit en scherpe prijzen.

Een houten uitbouw kan op verschillende manieren worden geplaatst. Zo kan er gebruik worden gemaakt van glad, afgewerkt garantie hout of voor modern kunststof.

Een houten uitbouw kan een volwaardige, gesloten en geïsoleerde uitbouw zijn of een halfopen uitbouw met vrije toegang tot de tuin.

houten-uitbouw
Houten bijgebouw

Casco of afgewerkte uitbouw

U heeft altijd de keuze om de uitbouw casco of afgewerkt te laten opleveren. Een casco oplevering betekent dat u zelf zorg zal moeten dragen voor het netjes afwerken van de aanbouw.

Denk bijvoorbeeld aan leggen van elektra en leidingen.

Ook het schilderen en het leggen van de vloer in de houten uitbouw is dan uw verantwoordelijk.

Bij een afgewerkte uitbouw hoeft u eigenlijk helemaal niks meer zelf te doen, u kunt dan direct en gemakkelijk het bijgebouwde deel in gebruik nemen.

U zult begrijpen dat een casco uitbouw goedkoper is dan een afgewerkte houten uitbouw. Als u een offerte aanvraagt zult u precies kunnen zien hoe groot dit verschil is.

Prefab mogelijkheden

De laatste jaren zien we ook een sterke stijging in mogelijkheden om een prefab oplossing te plaatsen.

Deze houten prefab uitbouwen kunnen in een timmerfabriek in de vorm van houtskeletbouw vervaardigd worden.

Omdat de tekeningen en manieren van werken al bekend zijn is de prijs voor prefab houten uitbouwen lager dan op maat oplossingen.

Het nadeel ervan is dat de keuzevrijheid kleiner is bij prefab. Wel moet hierbij vermeldt worden dat er een grote mate van eigen aanpassingen mogelijk zijn bij een prefab aanbouw.

Denk bijvoorbeeld aan kleuren aanpassen, kozijnen verplaatsen, isolatie kiezen, soort vloer en nog meer.

Houten uitbouw laten plaatsen

Wij kunnen u adviseren bij het tot stand komen van een houten uitbouw. Wij bespreken graag de mogelijkheden en de onmogelijkheden met u en creëren in samenspraak uw droom uitbouw.

Klinkt een houten uitbouw voor u aantrekkelijk maar heeft u nog geen idee hoe u hier een concrete invulling aan moet geven?

Neem gerust contact met ons op om uw wensen en eisen met ons te bespreken. Heeft u al wel een concreter idee en bent u benieuwd naar de kosten?

Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan, waarin u deze wensen verwoord en wij komen zo snel mogelijk bij u terug met een zeer interessant aanbod.

Prijzen gratis aanvragen

Wij nemen u graag alle werkzaamheden uit handen. Van vergunning aanvraag tot het dekken van het dak van de uitbouw met het materiaal naar uw keuze.

Met ons bent u verzekerd van een houten uitbouw die voldoet aan uw eisen, past bij uw huis en binnen uw budget.

Vraag simpelweg een vrijblijvende offerte aan via ons offerteformulier.

Vragen & Antwoorden

Wat kost een houten uitbouw?

website van het jaar

Een houten uitbouw is goedkoper dan het uitbouwen van uw woning van steen. Niet alleen het materiaal is goedkoper, ook het gewicht van de uitbouw is veel lichter dan een stenen uitbouw. Leest u hier alles over de gemiddelde prijzen van een uitbouw van hout.

Houten aanbouw zonder fundering kan dit?

Een houten uitbouw is veel minder zwaar dan een stenen uitbouw. In de meeste gevallen is er dan ook geen fundering met heipalen nodig ( Afhankelijk van de grondsoort ) waar er op gebouwd moet worden. Leest u hier meer informatie op deze pagina.

Houten uitbouw met glas kan dit?

erkend vakwerk

Jazeker, u kunt zoveel glas gebruiken als u maar wilt. Door meer glas in de houten uitbouw te plaatsen krijgt u meer daglicht in uw woonkamer.

Houten uitbouw eerste verdieping?

Door te besparen op het gewicht kan men een houten uitbouw plaatsen om de eerste verdieping van de woning te vergroten. Zo krijgt u extra slaapkamers of een grotere doucheruimte bij het woonoppervlakte.

Is een houten uitbouw goedkoop?

In vergelijking tot een uitbouw van steen is een houten uitbouw een stuk goedkoper en sneller gebouwd. Leest u hier alles over de kosten van en houten uitbouw.

Aannemer-Gigant
Aannemer-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!