Uitbouw zijkant woning

Als er aan de achterkant van uw woning weinig tot geen ruimte is om een uitbouw te laten plaatsen dan kiezen vele mensen ervoor om een uitbouw aan de zijkant te laten bouwen.

Is er in uw tuin geen ruimte? Of u heeft een garage achterin uw tuin dan is een zijuitbouw de beste optie om ui te laten voeren. Er zijn dus redenen genoeg om een uitbouw aan de zijkant van je woning te plaatsen.

Maar is een zijaanbouw van een woning net zo duur als een achter aanbouw? Wij zullen u hier het verschil laten zien van het uitbouwen aan de zijkant of achterkantvan uw woonhuis.

zijkant uitbouw woning
Uitgebouwde zijkant woning

Hoeveel kost een uitbouw zijkant woning?

De kosten realisatie van een uitbouw zijkant woning hebben te maken met verschillende factoren die leiden tot verschillende kosten. Zo zullen er heel wat verschillende materialen moeten worden ingekocht als u kiest voor een op maat gemaakte uitbouw zijkant woning.

Bij het plaatsen van de zijaanbouw worden er aardig wat uurtjes besteed om deze op de juiste manier te laten plaatsen.

Om u zekerheid te geven over de prijs van jouw nieuwe uitbouw zijkant woning willen wij er zeker van zijn dat u de juiste prijzen te zien krijgt. Daarvoor hebben wij een speciale calculatietabel gemaakt zodat u exact weet wat het gaat kosten om uw woning aan de zijkant te vergroten:

Afmetingen zijuitbouwCalculatieprijs
Uitbouw 2 x 2 meter = 4m2Rond de 9.000 euro
Uitbouw 3 x 2 meter = 6 m2Rond de 12.500 euro
Uitbouw 4 x 2 meter = 8 m2Rond de 14.100 euro
Uitbouw 5 x 2 meter = 10 m2Rond de 15.150 euro
Uitbouw 6 x 2 meter = 12 m2Rond de 17.000 euro

Locatie uitbouw geen invloed op de prijs

Het maakt niet uit waar de uitbouw geplaatst wordt of dit nu aan de voorkant, zijkant of achterkant van je woning is. Dit heeft namelijk totaal geen invloed op de kostprijs.

De gemiddelde kostprijs voor het plaatsen van een uitbouw aan de zijkant van uw woning bied dus geen groot verschil in prijs.

Waar u wel rekening mee moet houden voor het realiseren van een uitbouw aan de zijkant van u woning is dat hiervoor een vergunning voor aangevraagd zal moeten worden bij de gemeente. Een vergunning aanvragen voor een bijgebouw kost gemiddeld 2% aan legeskosten.

De gehele bouwaanvraag zal gemiddeld tussen de 500,- en 700,- euro kosten

Kies voor een zijaanbouw met 2 verdiepingen!

Uw woning vergroten door een zijaanbouw geeft meer ruimte. Maar wat nu als je op de uitbouw meteen 2 verdiepingen laat plaatsen? Dan zal je vloeroppervlakte 30% meer zijn.

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om een tweede verdieping op te bouwen. Denk hierbij aan:

Wat is het voordeel van een dubbele aanbouw?

Elke soort van woning vergroting heeft ze voor en ze nadelen. Echter bij een dubbele aanbouw (met extra verdieping) kunnen wij meer voordelen vinden dan nadelen:

  • Meer loopruimte en vloeroppervlakte per m2
  • Alles in een keer laten bouwen is goedkoper
  • Als u een tuin heeft zult u minder van uw tuin hoeven te gebruiken
dubbele aanbouw
Dubbele aanbouw woonkamer

Wat zijn dan de nadelen van een dubbele aanbouw?

  • U zult een vergunning moeten aanvroegen wat kosten met zich meebrengt
  • De fundering van uw woning moet sterk genoeg wezen op beide verdiepingen te kunnen dragen.

Creëer extra ruimte aan de zijkant

Er kan gekozen worden voor een combinatie functie. Door een uitbouw aan de zijkant van de woning te laten bouwen kun je de zijuitbouw net zo lang maken als de complete woning is.

Zo krijgt u de keuze om de voorzijde als garage te gebruiken en de achterzijde van de nieuwe uitbouw een andere functie te geven zoals een keuken te plaatsen. Ook wordt er vaak gekozen om de woonkamer om te draaien en de keuken naar voren te brengen zodat de uitbouw de woonkamer wordt.

Tot hoe ver mag je aan de zijkant uitbouwen?

Zij aanbouwen zijn een praktische manier om meer woonruimte te creëren. Maar er zit natuurlijk wel een maximum aan. Je mocht vroeger tot 2,5 meter vergunningsvrij bouwen wat nu 4 meter diep is geworden. Het bouwen van een bijgebouw aan de zijkant van uw woonhuis is dus een stuk eenvoudiger als u dit uit laat voeren zonder dat u een vergunning moet aanvragen.

Mogelijkheden zijkant woning uitbouwen

Als u besloten heeft dat een uitbouw aan de zijkant van uw woning iets voor u is? Dan is het van groot belang om van te voren te weten of de woning wel aan de zijkant uit te bouwen is. Dit zijn de meest voorkomende woningen met een uitbouw aan de zijkant:

Aannemer-Gigant
Aannemer-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!