Erker plaatsen

Wanneer je al een tijdje zit aan te hikken tegen een te kleine woonkamer, dan zal een ruimtelijke moderne erker aanbouwen of aanbouw aan u woning er voor zorgen dat er een behoorlijk stuk beloopbare m2 ( vierkante meters ) aan ruimte bij de kamer getrokken kan worden.

wat kost een erker

Een erker plaatsen of vervangen aan de voorkant van uw rijtjeshuis, hoekwoning of vrijstaande nieuwbouwhuis is kunt u met een gerust hard overlaten aan de Aannemer-Gigant.

Wij staan garant voor een goed resultaat tegen een zeer scherpe prijs bij het bouwen van uw nieuwe erker of een andere soort van bijgebouw…!

Een ( bijgebouw ) erker plaatsen aan de voorkant van uw huis gebeurd dan ook steeds vaker door verschillende huiseigenaren.

Een groot voordeel aan het plaatsen van een erker is dat dit in de meeste gemeenten vergunningvrij kan ( zonder vergunning ).

Bovendien is een erker aanbouwen geen grote ingrijpende verbouwing, deze kan relatief eenvoudig geplaatst worden.  Omdat wij veel erkers en uitbouwen aanbouwen van woonhuizen krijgen wij veel vragen over de kosten.

Denkt u hierbij aan vragen zoals:

 • Wat zijn de kosten van een kant en klare erker?
 • Hoe duur is een erker aan de voorkant of zijkant van mijn woning?
 • Wat zijn normale prijzen voor erkers?
 • Kost een erker veel?
 • Is een erker een bijgebouw?
erker-aanbouwen
Stenen erker

Natuurlijk is een kant en klare of op maat gemaakte erker niet goedkoop, maar in onze ogen hoeven erkers laten bouwen aan uw bestaande of nieuwbouwhuis ook niet duur te wezen.

De gemiddelde prijzen van erkers en bijgebouwen variëren ook enorm. Daarom vinden wij dat u recht heeft op een eerlijke prijs kwaliteits verhouding.

Leest u hier alle prijsinformatie die u van te voren moet weten voordat u een mooie moderne erker laat bouwen aan uw woonhuis.

Bouwvergunning aanvragen

U zal hierdoor nooit in een lang proces van een bouwvergunning aanvragen terecht komen. Dit bespaart niet alleen tijd maar ook een hoop geregel en in het ergste geval ergernis.

Uiteraard gaat deze vlieger niet op bij monumentale panden.

In het geval dat je in een monumentaal pand woont kan een erker plaatsen voor een hoop papieren rompslomp zorgen.

Erker plaatsen snel en vakkundig

Wanneer u eruit bent met een van de klantvriendelijke medewerkers van de Aannemer-Gigant , over het plaatsen van een erker en het uitzoeken ervan, kan er een afspraak gemaakt worden over de plaatsing.

Voordat het zover is wordt er een goede en accurate bouwtekening gemaakt van de erker, zodat alle maten correct zijn.

Je hebt dan al een indicatie hoe de erker eruit komt te zien als hij er daadwerkelijk zal staan.

Er wordt ook altijd gekeken naar de fundering en wat voor vloer er in de erker gaat komen.

Door het uitsluiten van verschillende vervelende factoren kan er op een goede wijze een start gemaakt worden met de bouw en het erker plaatsen.

Voor- of achterkant bouwen

Als u keuze is gevallen van de vele verschillende soorten erkers dan heeft u ook nog een keuze om de erker plaatsing aan de voorkant of achterkant van uw woning te laten aanbouwen.

Wilt u een erker laten plaatsen aan de voorkant dan zal u hiervoor een vergunning moeten aanvragen bij u gemeente.

Wilt u de aanbouw aan de achterkant van uw woning laten realiseren dan kunt u dit in de meeste gevallen vergunningsvrij laten doen.

Dit verschilt per gemeente net zoals het laten aanbrengen van een dakkapel op uw dak.

erker-vervangen
Oude erker opknappen Amsterdam

Erker vervangen

Heeft u al een oude erker staan maar deze is niet geheel maar naar uw wens? Dan kunnen wij de oude erker vervangen voor een nieuw kant en klaar model.

Het vervangen van bestaande erkers word veel gedaan en zien wij als een erkerrenovatie. Bij een vervanging is het in de meeste gevallen niet nodig om de fundering van de oude erker te vernieuwen.

Mocht u kiezen voor een grotere erker dan zal de bestaande fundering van het bijgebouw wel aangepast moeten worden.

Als de fundering niet hoeft aangepast te worden dan is het vervangen een erker ook niet duur!

Mogelijkheden

Voornamelijk waren het de oudere woningen die vroeger een erker hadden. Tegenwoordig is het toepassen van een erker iets wat een chique uitstraling geeft aan uw woning.

Of dit bij een bestaande woning is of bij een nieuwbouwwoning, het is beide mogelijk.

Er zijn veel verschillende mogelijkheden bij een erker bouw. Zo zijn er verschillende vormen en maten, maar ook de uitstraling door de soort stenen toe te passen zullen de erker een hele andere look kunnen geven.

Het leuke van een erker is dat de raampartij veel licht geeft in de woonkamer.

Vaak lijkt de ruimte die een erker geeft vanaf de buitenkant niet zo groot maar het tegendeel bewijst zich aan de binnenkant.

Daarnaast moet er nog gekozen worden waar de erker geplaatst wordt. Een erker kan eigenlijk overal geplaatst worden maar in de praktijk zien we toch vaak dat een erker aan de voorzijde van een woning gebouwd wordt.

Dat er vaak voor de voorzijde gekozen wordt heeft er mee te maken dat dit vaak makkelijker te realiseren is in verband met de vergunning.

Richtlijnen voor plaatsing

 1. Als er gebouwd wordt aan de voorgevel is het niet mogelijk vergunningvrij te bouwen
 2. De Erker mag niet hoger dan 0,4 meter hoger zijn dan de eerste verdieping
 3. De voorkant mag maximaal 1,2 meter uitsteken vanaf de voorgevel
 4. Breedte maat maximaal is 2/3 van de gevelmaat
 5. 65% van de erker moet doorzichtig wezen door middel van glas
 6. Kozijnen en glas moet het zelfde uiterlijk hebben van de woning

Voor het laten plaatsen van een erker aan de zijkant of achterkant heeft u in de meeste gevallen geen vergunning nodig.

Plaatst u de erker aan de voorzijde van de gevel dan zal u een vergunning moeten aanvragen met daarin de uitvoeringsrichtlijnen.

erker plaatsing

Wat kost een erker?

De gemiddelde kosten voor het laten aanbouwen van een erker aan je woning liggen tussen de € 4.900 tot € 9.000.

Uiteraard is de kostprijs geheel afhankelijk van de grote van de te plaatsen erker.

Sommige huizen ( in de jaren 30 ) hebben standaard al een erker aan de voorkant van hun woning.

In deze tijd is het juist trendy om zelf een erker te laten aanbouwen. Leest u rustig het kostenoverzicht door met de gemiddelde prijzen voor het laten aanbouwen van een kleine of grote erker.

Breedte van de erker
(meter)
Diepte van de erker
(meter)
Gemiddelde kosten
Inclusief plaatsing
3 meter breed1 diep€ 3.900
3 meter breed1.5 diep€ 5.000
4 meter breed1 diep€ 5.000
4 meter breed1.5 diep€ 7.900
5 meter breed1 diep€ 6.800
5 meter breed1.5 diep€ 9.000

Prijzen van een erker plaatsen

Een erker plaatsen of een serre laten bouwen creëert niet alleen meer ruimte in je huis, maar zorgt ook voor een zekere waardevermeerdering van je woning.

Je kunt bijvoorbeeld door de erker een extra hoek in je kamer maken, waar lekker tv gekeken kan worden of waar kinderen hun eigen speelplek hebben.

Een erker biedt dan ook vele diverse mogelijkheden. Het plaatsen van de erker wordt altijd gedaan door echte professionals.

Bent u benieuwt naar de kosten van het laten plaatsen van een erker? Dan kunt u bij ons geheel vrijblijvend een offerte aanvragen zodat u een goed inzicht krijgt van de exacte prijzen.

Prijsvoorbeeld

we zullen u 3 verschillende prijsvoorbeelden geven zodat de prijzen van het aanbouwen van een erker voor u nog duidelijker in kaart worden gebracht.

Standaard erker ( klein )

Als u een kleine erker wilt laten plaatsen dan zal de gemiddelde afmeting 3 x 1 meter wezen.

Deze aangegeven maat is de meest voorkomende van erkers die geplaatst worden aan de voorzijde van een woning.

De kosten van het aanbouwen van dit soort erkers liggen dan rond de € 3.900,- inclusief btw en materiaal kosten.

Grote erker

Als u door middel van een erker echt veel meer woonruimte wilt creëren dan is een grote erker laten plaatsen natuurlijk iets wat uw woning flink zal vergroten.

Een grote erker heeft een afmeting van 6 x 1,5 meter en de gemiddelde kosten zijn dan € 9.600,- inclusief btw en materiaal.

Bij dit prijsbedrag is geen rekening gehouden met het plaatsen van een fundering.

Kosten extra fundering

Als u een erker aanbouwen wilt dan zal er ook een fundering geplaatst moeten worden.

Afhankelijk van welke soort grond u heeft word de fundering geplaatst en op maat gemaakt. De gemiddelde kosten voor het plaatsen van een extra fundering liggen tussen de 500 en 800 euro.

Offerte voor de erker aanvragen

Wanneer u nieuwsgierig bent naar de kosten voor een erker plaatsen bij u thuis kunt u simpelweg een vrijblijvende offerte aanvragen bij ons.

Wij zorgen dat we binnen 2 werkdagen reageren op uw offerteaanvraag en geven u een korting van 20% op uw aanvraag.

U heeft dus snel inzicht in de prijzen voor een erker bij u thuis.

Interessant om te weten..

Wat kost een erker plaatsen?

Prijs-vergelijken

Een erker aan de voorkant van uw woning heeft verschillende prijzen. Hoe komt dit? Er zijn vele verschillende soorten erkers met verschillende maten. Leest u hier alles over de kosten van een erker plaatsen op deze pagina.

Keuken in erker plaatsen?

aannemerofferte

Tegenwoordig wordt de keuken vaak verplaatst naar de erker toe. Zo draait men de woonkamer om en heeft meer ruimte in het zitgedeelte van de woonkamer. Leest u hier meer over de keuken in de erker plaatsen.

Wat kost een erker aanbouwen per m2?

Om antwoordt te kunnen geven op de bovenstaande vraag hebben wij een prijstabel gemaakt om de kosten van een erker plaatsen zelf te berekenen. Leest u op deze pagina de m2 prijs van verschillende soorten erkers.

Is een erker een bijgebouw?

erkend vakwerk

Ja een erker aanbouwen is een bijgebouw van uw bestaande woning.

Wat is een erker?

Een erker is een kleine aanbouw aan de voorzijde van uw woning. Het geeft extra vloeroppervlakte en een waardevermeerdering bij eventuele verkoop.

Aannemer-Gigant
Aannemer-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!