Kosten serre aanbouw

Natuurlijk wilt iedereen een heerlijk woongenot thuis creëren. Uw woning betrekken bij het terras en tuin is daar een van.

Het laten aanbouwen van een serre kan een zeer interessante uitbreiding worden op uw huidige woning. Door het plaatsen van een serre aanbouw zal de waardevermeerdering van uw woning toenemen.

Bent u op zoek of van plan een mooie glazen serre te laten plaatsen? Dan zijn de kosten van de nieuwe serre natuurlijk niet geheel onbelangrijk. Want wat koste een serre aanbouw pressies en welke maten zijn er te verkrijgen? Leest u op deze informatie pagina alles over serres en de kosten die hierbij komen kijken.

serre-aanbouw-kosten
Serre aanbouw Amsterdam

Hoeveel kost een serre?

Een serre laten plaatsen is een mooie uitbreiding aan je woning die er zeker voor zorgt dat je meer beloopbare ruimte in de woonkamer zult krijgen. De extra vloeroppervlakte zorgt er bovendien voor dat u het gehele jaar van uw tuin kunt genieten.

We zullen u alvast een goed prijsvoorbeeld geven van de gemiddeld genomen kostprijs van een serre laten plaatsen:

Vierkante meters serresKostprijs berekening
Serre aanbouw van +/_ 10 m2Gemiddelde prijs 9.700 euro
Serre aanbouw van +/_ 15 m2Gemiddelde prijs 14.000 euro
Serre aanbouw van +/_ 20 m2Gemiddeld prijs 18.550 euro
Serre aanbouw van +/_ 30 m2Gemiddeld prijs 23.000 euro
Serre aanbouw van +/_ 50 m2Gemiddeld prijs 37.000 euro

In de bovenstaande kosten tabel zijn zowel het arbeidsloon als het materiaal bij de prijs inbegrepen. Ook zijn de aangegeven prijzen inclusief de btw.

De kosten van een serre aanbouw zullen u waarschijnlijk al een goed beeldt geven van de standaard prijzen die worden berekend van serres van verschillende maten.

Met welke kosten moet u nog meer rekening houden?

Wanneer je een luxe serre, serre met schuifpui of een goedkoper serre bouwt heb je rekening te houden met de verschillende kostprijzen.

Dit heeft te maken met verschillende factoren zoals:

  • De grootte van de serre?
  • Wilt u een serre aanbouw of serre uitbouw?
  • De funderingsmogelijkheden
  • De afwerking binnen- en buiten
  • De materialen zoals glas, hout of kunststof

Wij kunnen u een richt prijs geven van een aanbouw van een serre die een gemiddeld bedrag heeft tussen de € 6.000,- en € 20.000,-, Deze prijsbedragen zijn inclusief de btw en de voorrijkosten.

Belangrijk is om te beginnen bij het begin en uw budget te bepalen. Wat kunt u allemaal doen voor de prijs die u in gedachten heeft? En kunt u voor een luxe serre aanbouw kiezen of juist een goedkoper serre?

Leest u hier het gemiddelde kostenoverzicht wat wij als aannemersbedrijf berekenen voor het aanbouwen van serres:

Serre keuzePrijsindicatie
Aanbouw serre aan woning€ 6.000,- tot aan € 20.000,-
Uitbouw serre aan woning€ 20.000,- tot aan € 40.000,-

Hoe wordt het aanbouwen van een serre bepaald?

Of het nu gaat om een mooie terrasoverkapping, een serre aanbouw voor uw keuken of een serre met dubbelglas. De bouw van serres kan worden bepaalt door het soort huis wat u heeft en uw wensen. De bouw van een serre of bijgebouw kan in verschillende kostencalculaties worden berekend.

serre uitbouw
Serre uitbouw

Verschillende materiaal mogelijkheden

Zoals wij hierboven al vertelde bestaan serres in verschillende maten en materialen. Het materiaal van de serre heeft een grote invloed op de uiteindelijke prijs. We zullen de verschillende mogelijkheden alvast onder de aandacht brengen.

Soort materiaal Berekende kostprijs
Kunststof serre aanbouwRond de 11.000 euro (12 m2 )
Houten serre aanbouwRond de 11.500 euro (12,5 m2 )
Aluminium serre aanbouwRond de 13.500 euro (13 m2 )

Wat is het verschil tussen een serre uitbouw en serre aanbouw?

Deze vraag krijgen wij als serre specialist regelmatig binnen. Het is natuurlijk moeilijk uit te leggen wat nu exact het verschil is tussen deze twee verschillende serre aanbouwen.

Je kan dus een serre aanbouwen maar ook een serre uitbouwen. Het verschil is als je een serre aanbouwt dan creëer je als het ware een soort van tuinkamer.

In het geval van een uitgebouwde serre kunt u uw oude tuindeuren gewoon gebruiken. in het geval van een serre uitbouw hoeft u geen rekening te houden met isolatie van je woning

De bestaande isolatie van uw woning is voldoende om energie te besparen. Een serre aanbouwen is altijd goedkoper dan een serre uitbouwen. U kunt berekenen dat de aanbouw van een glazenserre rond de € 6.000,- en € 22.000,-.

Bij het bouwen van een tuinserre komen nog best wel wat vragen om de hoek kijken. De meest gestelde vragen zijn de volgende?

Wat kost een serre uitbouwen?

Een van de belangrijkste prijsaspecten zijn de fundering van de serre en de grootte van het glazen bijgebouw. U kunt zich vasthouden aan prijzen vanaf € 6.000,- tot aan € 23.000,-, Deze bedragen zijn inclusief materiaal en voorrijkosten.

Hoe duur is een tuinserre?

De gemiddelde kosten van tuinserres liggen tussen de € 7.700 voor 10 m2 tot aan € 20.000 voor een prefab tuinserre van 35 m2. Een prefab tuinserre is vaak binnen een dag gebouwd. en is een stuk goedkoper dan een glazen serre met schuifdeuren.

Wat is de beste plek om een serre te plaatsen?

De meeste serres worden aan de achterkant van de woning gemonteerd. Waarom? Dit wordt gedaan om de tuin bij de woning te betrekken. Zo lijkt het oppervlakte van de nieuwe serre groteren en kan je heerlijk genieten van je tuin.

Bijgebouw als serre

Als je een serre uit laat bouwen dan creëer je een verlengstuk van je woonkamer. Je woning wordt door een bijgebouw als serre alleen maar groter. Echter zal uw achtergevel wel uitgebroken moeten worden om zo een openverbinding te kunnen krijgen tussen het oude en het nieuwe bijgebouw.

Ook zal de juiste installatie moeten worden toegepast en zal de doorgebroken gevel wel netjes afgewerkt moeten worden. U kunt rekening houden met een kostenindicatie van een uitbouw van een serre rond de € 20000,- en de € 40000,-.

kosten serre bouw
Keuken serre
Aannemer-Gigant
Aannemer-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!