Serre aanbouw wat kost dit?

Een serre aanbouw kan een goedkope oplossing zijn om zo je woonkamer te vergroten. Bij het laten plaatsen van een serre aanbouw (bijgebouw) aan een rijtjeshuis zal uw woning een flinke waarde vermeerdering krijgen met een hogere aankoopprijs.

Bent u van plan binnen korte tijd een een mooie serre aan je woning te realiseren? Dan zijn de kosten van de serre bouw een fan de belangrijkste factoren. Daarom zullen wij u op deze pagina een duidelijk kostenoverzicht laten zien van verschillende soorten serres inclusief het bouwen hiervan:

Waarom je dit leest

Grote kans dat u op zoek bent naar een serreaanbouw die bij uw woning past. Maar ook de kosten van de serre aanbouw zijn voor u een belangrijk onderdeel. Serres van glas of met een terrasoverkapping die zowel geplaatst worden tegen een rijtjeshuis, tussenwoning of hoekwoning kunnen maar hoeven niet veel te kosten.

Leest u hier waar u rekening mee moet houden bij het plaatsen van verschillende soorten serres.

serre-aanbouw-kosten
Serre aanbouw Amsterdam

Serre aanbouw: Met welke kosten moet je rekening houden?

Wanneer je een luxe serre, serre met schuifpui of een goedkoper serre bouwt heb je rekening te houden met de verschillende kostprijzen.

Dit heeft te maken met verschillende factoren zoals:

  • De grootte van de serre?
  • Wilt u een serre aanbouw of serre uitbouw?
  • De funderingsmogelijkheden
  • De afwerking binnen- en buiten
  • De materialen zoals glas, hout of kunststof

Wij kunnen u een richt prijs geven van een aanbouw van een serre die een gemiddeld bedrag heeft tussen de € 6.000,- en € 20.000,-, Deze prijsbedragen zijn inclusief de btw en de voorrijkosten.

Belangrijk is om te beginnen bij het begin en uw budget te bepalen. Wat kunt u allemaal doen voor de prijs die u in gedachten heeft? En kunt u voor een luxe serre aanbouw kiezen of juist een goedkoper serre?

Leest u hier het gemiddelde kostenoverzicht wat wij als aannemersbedrijf berekenen voor het aanbouwen van serres:

Serre keuzePrijsindicatie
Aanbouw serre aan woning€ 6.000,- tot aan € 20.000,-
Uitbouw serre aan woning€ 20.000,- tot aan € 40.000,-

Hoe wordt het aanbouwen van een serre bepaald?

Of het nu gaat om een mooie terrasoverkapping, een serre aanbouw voor uw keuken of een serre met dubbelglas. De bouw van serres kan worden bepaalt door het soort huis wat u heeft en uw wensen. De bouw van een serre of bijgebouw kan in verschillende kostencalculaties worden berekend.

serre uitbouw
Serre uitbouw

Wat is het verschil tussen een serre uitbouw en serre aanbouw?

Deze vraag krijgen wij als serre specialist regelmatig binnen. Het is natuurlijk moeilijk uit te leggen wat nu exact het verschil is tussen deze twee verschillende serre aanbouwen.

Je kan dus een serre aanbouwen maar ook een serre uitbouwen. Het verschil is als je een serre aanbouwt dan creëer je als het ware een soort van tuinkamer.

In het geval van een uitgebouwde serre kunt u uw oude tuindeuren gewoon gebruiken. in het geval van een serre uitbouw hoeft u geen rekening te houden met isolatie van je woning

De bestaande isolatie van uw woning is voldoende om energie te besparen. Een serre aanbouwen is altijd goedkoper dan een serre uitbouwen. U kunt berekenen dat de aanbouw van een glazenserre rond de € 6.000,- en € 22.000,-.

Bij het bouwen van een tuinserre komen nog best wel wat vragen om de hoek kijken. De meest gestelde vragen zijn de volgende?

Wat kost een serre uitbouwen?

Een van de belangrijkste prijsaspecten zijn de fundering van de serre en de grootte van het glazen bijgebouw. U kunt zich vasthouden aan prijzen vanaf € 6.000,- tot aan € 23.000,-, Deze bedragen zijn inclusief materiaal en voorrijkosten.

Hoe duur is een tuinserre?

De gemiddelde kosten van tuinserres liggen tussen de € 7.700 voor 10 m2 tot aan € 20.000 voor een prefab tuinserre van 35 m2. Een prefab tuinserre is vaak binnen een dag gebouwd. en is een stuk goedkoper dan een glazen serre met schuifdeuren.

Wat is de beste plek om een serre te plaatsen?

De meeste serres worden aan de achterkant van de woning gemonteerd. Waarom? Dit wordt gedaan om de tuin bij de woning te betrekken. Zo lijkt het oppervlakte van de nieuwe serre groteren en kan je heerlijk genieten van je tuin.

Bijgebouw als serre

Als je een serre uit laat bouwen dan creëer je een verlengstuk van je woonkamer. Je woning wordt door een bijgebouw als serre alleen maar groter. Echter zal uw achtergevel wel uitgebroken moeten worden om zo een openverbinding te kunnen krijgen tussen het oude en het nieuwe bijgebouw.

Ook zal de juiste installatie moeten worden toegepast en zal de doorgebroken gevel wel netjes afgewerkt moeten worden. U kunt rekening houden met een kostenindicatie van een uitbouw van een serre rond de € 20000,- en de € 40000,-.

Aannemer-Gigant
Aannemer-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!