Goedkoop huis laten bouwen hoe?

Zelf uw huis bouwen zorgt voor vrijwel onbegrensde mogelijkheden en is goedkoper dan u een aannemersbedrijf inhuurt.

U hoeft geen concessies te doen aan wooncomfort en architectuur, het geen u de vrijheid geeft om een woning te laten bouwen volledig naar uw eigen wensen.

Het bouwen van uw eigen vrijstaande of twee onder een kap woning is een omvangrijk proces.

Uiteraard wilt u het bouwen van uw woning overlaten aan professionals: daarom is Aannemer-Gigant de aangewezen aannemer om de bouw van uw huis te realiseren

houten-uitbouw
Persoonlijke prijsindicatie?

Veel vragen over de prijs?

Omdat de meeste mensen liever goedkoop uit zijn dan duur krijgen wij veel vragen omtrent de prijs van een huis nieuw bouwen. Denkt u hierbij aan vragen zoals:

 • Wat kost het bouwen van een huis?
 • Hoe duur is een nieuw huis?
 • Wat zijn de prijzen?
 • Kost een huis laten bouwen veel?

Uiteraard is een huis laten bouwen op eigen grond niet goedkoop maar in onze ogen hoeft een nieuwbouwwoning ook niet duur te wezen.

De gemiddelde prijzen van nieuw te bouwen woningen variëren ook enorm. Daarom vinden wij dat u recht heeft op een eerlijke prijs kwaliteits verhouding.

Leest u hier alle prijsinformatie die u van te voren moet weten voordat u over gaat tot het bouwen van uw prefab of casco exemplaar.

Het bouwen van uw eigen huis

Wanneer u in samenwerking met de architect uw huis heeft ontworpen zorgen wij als allround aannemer voor de realisatie van uw huis. Zo kunnen wij een zeer duurzaam huis bouwen dat geheel energie neutraal is als dat uw wensen zijn.

Tijdens het gehele proces kunnen wij u met onze ervaring van dienst zijn, uw vragen beantwoorden en tips geven.

Wat uw wensen en eisen ook zijn, als de architect uw droomhuis kan ontwerpen en tekenen, kunnen wij uw droomhuis bouwen.

Als erkende aannemer zorgen wij voor een huis dat zowel visueel als kwalitatief uw verwachtingen overtreft en jarenlang woonplezier garandeert.

Architect inschakelen

Wanneer u een huis wilt laten bouwen is het vaak zo dat u een architect nodig heeft. Deze architect zal de woning ontwerpen en zorgen dat het ontwerp bouwtechnisch geheel klopt.

De architect zal vervolgens met de aannemer, met ons dus, overleggen wat er precies mogelijk is en wat de bouwkosten voor een bepaald ontwerp exact zullen zijn.

In samenspraak met de aannemer en degene die het huis wilt laten bouwen wordt gekeken naar eventuele aanpassingen die nodig zijn om het bijvoorbeeld binnen budget te houden.

Een architect kan dit dan gemakkelijk doorvoeren in zijn of haar ontwerp.

Wij werken vaak samen met een select aantal architecten. Als u dus zowel het ontwerp en de bouw bij 1 partij wilt onderbrengen bent u bij ons aan het juiste adres.

huis-bouwen

Huis laten bouwen kosten

Wilt u meer weten over de kosten voor het laten bouwen van uw nieuwe woning? Vraag dan eens geheel vrijblijvend de prijzen aan via ons offerte formulier.

Wij zullen binnen 2 werkdagen reageren met een indicatieve prijs voor het bouwen van uw woning.

Wij geven u binnen enkele dagen een goed inzicht over de kostprijs van het te bouwen project zodat u van tevoren weet of dit in uw budget past.

De kans is groot dat dit gemakkelijk binnen uw budget past, wij kunnen namelijk woningen bouwen voor een ton, dat is echt zeer goedkoop!

Wij houden onze prijzen altijd betaalbaar en zorgen ervoor dat de aangevraagde offerte interessant voor u is. Op de eerder gelinkte pagina vindt u de gemiddelde prijzen m3.

Wanneer een huis gebouwd wordt is het natuurlijk wel een kavel nodig. Dit kavel moet natuurlijk ook aangeschaft worden en daar moet ook voor betaald worden.

Vergelijk onze kosten met die van andere aannemersbedrijven en u zult zien dat u voordeliger uit bent dan u denkt. Aan de hand van uw wensen gaan we simpelweg berekenen wat de kosten ongeveer zullen zijn.

Deze berekening van de kosten is vaak erg nauwkeurig, u krijgt dus een goed beeld van de prijs voor het bouwen van u droomwoning.

Van casco tot aan afgewerkt

Wat ook een grote invloed op de prijs heeft is de keuze of u uw woning casco laat opleveren of dat u deze afgewerkt laat opleveren.

Een huis casco laten bouwen en opleveren betekent dat de bouw compleet gedaan is maar dat er aan afwerking niks gedaan is.

De bouw is dus wel inclusief kozijnen, deuren, elektriciteit punten, waterpunten, binnenwanden enzovoort.

Maar de het schilderen, vloeren leggen, keuken plaatsen, tegelen, badkamer plaatsen enzovoort is nog niet gedaan.

Als u redelijk handig bent kunt u er voor kiezen om deze afwerking geheel zelf te doen, dit bespaart natuurlijk een hoop kosten. Of u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om deze klus te laten uitvoeren door andere bedrijven.

U kunt er natuurlijk voor kiezen om een te bouwen woning compleet afgewerkt te laten opleveren.

In een nieuw te bouwen huis is het natuurlijk ideaal dat u de woning zo kunt laten afwerken precies zoals u dat wilt.

U kunt precies de vloer laten plaatsen die u wilt, de keuken op de plek waar u die wilt hebben, de nieuwe badkamer precies zo inrichten zoals het u bevalt enzovoort.

De casco woning door ons laten afwerken is een goed idee. Wij hebben contact en een samenwerkingsverband met allerhande bouwondernemingen die uw woning perfect kunnen afwerken.

Persoonlijke prijsindicatie?

Voordelen zelf bouw

Wat zijn de voordelen van zelf een woning bouwen? Wij hebben ze voor u op een rijtje gezet:

 • Goedkoper
 • Alles zelf kunnen bepalen, u wilt een slaapkamer beneden? Geen probleem.
 • Op uw budget letten
 • Leuk om met familie en vrienden te doen en dubbele bewoning te realiseren

Nadelen zelf bouwen

Uiteraard zijn er ook nadelen bij het zelf bouwen van uw woning;

 • Tijd van het bouwen duurt langer
 • Kwaliteit van de bouw
 • Kostprijs kan hoger oplopen

Prefab: huis uit een catalogus

Het is ook mogelijk om een te bouwen woning uit een catalogus te kiezen. Dit zijn dan prefab woningen die vooraf gefabriceerd worden in een werkplaats.

Dit gaat op een fabrieksmatige wijze, de delen van een woning kunnen simpelweg in een werkplaats geconstrueerd worden.

Deze manier van bouwen is natuurlijk veel goedkoper dan wanneer een woning op maat gebouwd moet worden. Doordat de maten vast zijn kan het veel sneller geproduceerd worden in werkplaatsen.

houtskeletbouw-woning-bouwen

Een woning van hout

Meestal wordt er gekozen om een huis te bouwen van steen. Maar een woning bouwen van hout is ook een zeer goede optie. Hout ziet er  mooi natuurlijk uit bovendien is hout een zeer goed bouwmateriaal.

Ook de natuurlijk isolatiewaarde van hout maakt het een interessant materiaal om mee te bouwen.

Wanneer een houten huis gebouwd wordt, wordt dit eigenlijk altijd gedaan met houtskeletbouw. Het houtskelet van de woning wordt uit hout vervaardigd waarna de woning verder afgebouwd kan worden.

Kosten aannemer

Bij het bouwen en verbouwen komen de kosten van een aannemer natuurlijk snel in beeld. Niet elke aannemer rekent het zelfde en hanteert het zelfde uurloon.

Ook zit er veel verschil in de inkoop van de materialen. Hoe groter de aannemer inkoopt hoe goedkoper het voor u wordt.

Ook is het arbeidsloon of het uurtarief van een aannemersbedrijf belangrijk. Zo willen de prijzen van het uurloon nog wel eens uiteenlopen van 25 euro per uur naar 45 euro per uur.

Dit heeft te maken met het grote van het bouwbedrijf en de kosten die zij moeten afdragen.

Klantgerichte aanpak

Een huis realiseren is natuurlijk niet iets wat u zomaar doet. Wij begrijpen dat er goed over nagedacht moet worden en dat het niet een beslissing is die niet over 1 nacht ijs gaat.

Wij kunnen u daarom begeleiden in de hele weg die vooraf gaat  aan deze grote stap. Zo kennen wij alle haken en ogen die om de hoek komen kijken wanneer iemand een eigen huis wilt (laten) bouwen.

Ook een zeer belangrijk aspect zijn de huis verbouwen kosten achterhalen.

Dit kunt u snel en geheel vrijblijvend doen door ons offerte formulier in te vullen.

Denk bijvoorbeeld aan de gemeentelijke vergunningen die nodig zijn, aanleg van ondergrondse leidingen voor riool, water en elektriciteit.

Ook tijdens het bouwen van een huis blijven we natuurlijk uw steun en toeverlaat en kunt u altijd nog met vragen bij ons terecht.

Wij kunnen snel schakelen en zullen er voor zorgen dat het bouwen van uw huis helemaal vlekkeloos verloopt, en dat u uiteindelijk een tevreden gevoel overhoudt aan de samenwerking met de aannemer gigant.

Vragen & Antwoorden huis bouwen

Is een huis bouwen goedkoper dan kopen?

Prijs-vergelijken

Afhankelijk van wat voor soort huis u zoekt en de kosten van de grond om een nieuw huis op te laten bouwen kan het zo maar eens wezen dat een nieuw huis bouwen goedkoper is dan een huis te kopen. Buiten dit is een nieuw huis laten neerzetten meteen geheel naar uw zin en hoeft u niet meer te verbouwen! Lees hier het prijsverschil…

Met welke kosten moet ik rekening houden?

website van het jaar

Bij het opnieuw bouwen van een woonhuis komen er uiteraard kosten om de hoek kijken, maar welke? De belangrijkste is de kosten van het kavel (de grond) daarna moet je weten wat voor soort woning je wilt laten bouwen? Ook niet geheel onbelangrijk is of u een prefab of een geheel ingericht woonhuis wilt laten neerzetten. Lees hier meer over de kosten..

Wie kan mijn huis opbouwen?

Je kan al een huis laten neerzetten vanaf een ton tot aan wel 6 ton. wij raden u dan ook aan een erkend bouwbedrijf zoals de Aannemer-Gigant in de hand te nemen die alle berekeningen van te voren voor u maakt. Lees snel verder…

Twee onder een kap, gelijkvloers of toch renoveren?

Er zijn veel keuzes die u kunt maken als u op zoek bent naar een nieuwe woning. Op deze pagina leest u al het verschil van een oud huis verbouwen tot het bouwen van een compleet nieuwe woning.

Hoe hou je de kosten van het bouwen van een woonhuis laag?

erkend vakwerk

Je kunt door zelf veel te doen aanzienlijk besparen op de kosten. Bespreek van te voren met de aannemer wat u zelf binnen het bouwen wilt gaan doen.

Aannemer-Gigant
Aannemer-Gigant
Prijs weten?
Persoonlijk advies