Hoe bouw je een goedkoop huis?

Wilt u een nieuw huis laten bouwen? Hoe bouw je deze dan zo goedkoop mogelijk? En kan je tussen een budget van de 100,000 en 150,000 euro blijven?

Wat zijn dan de mogelijkheden van een low budget woning bouwen en hoe komt uw nieuwe woning er uit te zien?

Mocht u een bouwkavel hebben gekocht en u bent van plan om zelf je woning te gaan bouwen dan is het belangrijk dat u zich in de materiaalkosten verdiept.

Wilt u de nieuwe woning laten bouwen dan hebben wij enkele bespaartips voor u op een rijtje gezet:

Belangrijkste kosten bespaartips!

Een belangrijke vraag bij het voordelig bouwen van een nieuwe vrijstaande woning is hoe “voorkom je de hoge bouwkosten”?

De grootste kostenpost bij het bouwen of verbouwen van een huis zijn de arbeidskosten. De meest particulieren kiezen ervoor om niet de hele woning zelf te bouwen maar kiezen er bewust voor om delen van de woning zelf te doen om zo op de kosten van de verbouwing te besparen.

Catalogus woning

Prefab huis laten bouwen

De Aannemer-Gigant speelt een grote rol in het bouwen van zowel prefab woningen als casco woningen opbouwen. Wilt u een prefab woning laten bouwen wat zijn hier dan de kosten van?

Een gehele woning inclusief het plaatsen van een schuur, dak en slaapkamers ligt gemiddeld tussen de 100,000 & 150,000 euro ( deze kostprijs is zonder de kosten van de kavel ( bouwgrond )

Een casco huis laten bouwen wil zeggen dat u de afwerking zowel aan de binnenzijde als buitenzijde zelf moet doen. Denkt u hierbij aan:

Kiest u ervoor om een prefab woning te laten bouwen? Dan maakt u dus een zeer goedkope keuze. Prefab woningen hebben een hoogwaardige bouwmethode voor een zeer scherpe prijs. Een woonhuis van prefab is sneller klaar dan een traditioneel gebouwd huis.

Hoe bouw je je huis zo goedkoop mogelijk?

Een huis bouwen is super leuk om te doen, zeker als u een low budget hier voor heeft. Je kan je gehele huis zelf vormgeven zowel aan de binnenkant als de buitenkant van de nieuwe woning.

De meeste mensen denken dat zelf een huis bouwen niet goedkoop is. Maar er zijn zeker vele mogelijkheden om voordelig te bouwen en de kosten te drukken van de complete bouw.

Heeft u een klein budget? Laat dan je woonhuis casco opleveren of kies voor een prefab woning te laten bouwen.

De kosten van een huis bouwen kunnen erg uiteen lopen. Zo bouw je al een houten huis vanaf 70,000 euro. Kiest u voor een huis van beton? Hout u dan rekening met prijzen tussen de 100,000 en 150,000 euro.

Aanbouw-kosten
Bijbouwen ouder huis

Zelf bouwen of laten bouwen?

Wat is nu voordeliger een woonhuis laten bouwen of toch zelf doen? De uiteindelijke kostprijs heeft met veel verschillende factoren te maken. We zullen hier de belangrijkste onder elkaar zetten:

 • Wilt u een huis met of zonder schuur?
 • Kiest u voor een plat dak of een huis met een schuin dak?
 • Wilt u een grote badkamer of juist een kleine?
 • Kiest u voor een openkeuken of juist een dichte?
 • Hoeveel slaapkamers wilt u laten bouwen?
 • Wie tekent het huis voor u?

Als we het gaan hebben over de kostprijs dan zal de grond waar u uw nieuwe woning op gaat bouwen een grootte rol spelen in de eindcalculatie. Grond ( bouwkavels ) zijn tegenwoordig niet goedkoop. De prijs per m2 van een bouwkavel ligt enorm aan de stad of provincie waar u uw nieuwe huis wilt laten plaatsen.

Zo is de bouwgrond in Amsterdam een stuk duurder dan die in Almere of Friesland.

Bouwmaterialen

Wat uiteraard ook afhankelijk is van de kosten van een huis bouwen zijn de bouwmaterialen. Als je een betaalbaar huis wilt laten bouwen is het verstandig om zoveel mogelijk op de bouwmaterialen te besparen.

Kiest u voor een dak met dakpannen? Of kiest u voor hardhouten kozijnen te laten plaatsen in plaats van grenen kozijnen dan zal dit uiteindelijk terug te vinden zijn in het eindbedrag.

Ook de verf voor het laten schilderen van uw woning heeft invloed op de totaalprijs. Binnenschilderwerk laten uitvoeren kunt u ook misschien wel zelf doen. Echter is het buitenschilderwerk laten uitvoeren door een schilder wel wat belangrijker.

Kies nooit voor de goedkoopste verf maar laat de goedkope schilder hierin de juiste keuze maken.

Architect & bouwtekening

Wat kost het inhuren van een architect? En hoe duur is een bouwtekening laten maken van een dakopbouw? Al deze vragen zult u mee te maken krijgen bij het vorm geven van het bouwen van uw nieuwe nieuwbouwwoning.

Een architect, bouwconstructeur of bouwbegeleider zullen echt nodig zijn om de juiste constructieberekeningen te maken zodat uw nieuwe woning niet in elkaar zakt. De heipalen, de betonnen loeren en de staalconstructie zijn van groot belang als u een mooi en stevige woning wilt laten bouwen.

Kiest u om een goedkope aannemer in te huren dan zal hij de gene wezen die al deze onafhankelijke bouwingenieurs zal inhuren.

Wanneer u een huis wilt laten bouwen is het vaak zo dat u een architect nodig heeft. Deze architect zal de woning ontwerpen en zorgen dat het ontwerp bouwtechnisch geheel klopt.

De architect zal vervolgens met de aannemer, met ons dus, overleggen wat er precies mogelijk is en wat de bouwkosten voor een bepaald ontwerp exact zullen zijn.

In samenspraak met de aannemer en degene die het huis wilt laten bouwen wordt gekeken naar eventuele aanpassingen die nodig zijn om het bijvoorbeeld binnen budget te houden.

Een architect kan dit dan gemakkelijk doorvoeren in zijn of haar ontwerp.

Wij werken vaak samen met een select aantal architecten. Als u dus zowel het ontwerp en de bouw bij 1 partij wilt onderbrengen bent u bij ons aan het juiste adres.

U kunt zichzelf lekker voorbereiden op het inrichten van uw woning in plaats van dat u zich druk moet gaan lopen maken om bouwtekeningen bij de gemeente in te dienen.

Uiteraard wilt u het bouwen van uw woning overlaten aan professionals: daarom is Aannemer-Gigant de aangewezen aannemer om de bouw van uw huis te realiseren

wat-kost-een-huis-bouwen
Opbouwen en aanbouwen renovatiewoning

Veel vragen over de prijs?

Omdat de meeste mensen liever goedkoop uit zijn dan duur krijgen wij veel vragen omtrent de prijs van een huis nieuw bouwen. Denkt u hierbij aan vragen zoals:

Is een huis bouwen goedkoper dan een huis kopen?

bouwbegeleiding

Afhankelijk van wat voor soort huis u zoekt en de kosten van de grond om een nieuw huis op te laten bouwen kan het zo maar eens wezen dat een nieuw huis bouwen goedkoper is dan een huis te kopen.

Buiten dit is een nieuw huis laten neerzetten meteen geheel naar uw zin en hoeft u niet meer te verbouwen! Lees hier het prijsverschil…

Met welke bouwkosten moet ik rekening houden?

nieuw-huis-bouwen-prijs

Bij het opnieuw bouwen van een woonhuis komen er uiteraard kosten om de hoek kijken, maar welke? De belangrijkste is de kosten van het kavel (de grond) daarna moet je weten wat voor soort woning je wilt laten bouwen?

Ook niet geheel onbelangrijk is of u een prefab of een geheel ingericht woonhuis wilt laten neerzetten. Lees hier meer over de kosten..

Wie kan mijn huis bouwen?

Badkamer-laten-verbouwen

Je kan al een huis laten bouwen vanaf 100,000 tot aan wel 800,000 euro. Wij raden u dan ook aan een erkend bouwbedrijf zoals de Aannemer-Gigant in de hand te nemen die alle berekeningen van te voren voor u maakt. Lees snel verder…

Twee onder een kap huis, gelijkvloers of toch renoveren?

Aannemer

Er zijn veel keuzes die u kunt maken als u op zoek bent naar een nieuwe woning. Op deze pagina leest u al het verschil van een oud renovatiehuis laten verbouwen tot het bouwen van een compleet nieuwe woning.

Hoe hou je de kosten van het bouwen van een woonhuis laag?

huis-bouwen-prijzen

Je kunt door zelf veel te doen aanzienlijk besparen op de kosten van het bouwen van een nieuwe woning. Bespreek van te voren met de aannemer wat u zelf binnen het bouwen wilt gaan doen.

Uiteraard is een huis laten bouwen op eigen grond niet goedkoop maar in onze ogen hoeft een nieuwbouwwoning ook niet duur te wezen.

De gemiddelde prijzen van nieuw te bouwen woningen variëren ook enorm. Daarom vinden wij dat u recht heeft op een eerlijke prijs kwaliteits verhouding.

Leest u hier alle prijsinformatie die u van te voren moet weten voordat u over gaat tot het bouwen van uw prefab of casco exemplaar.

Bouwen van uw eigen huis

Wanneer u in samenwerking met de architect uw huis heeft ontworpen zorgen wij als allround aannemer voor de realisatie van uw huis. Zo kunnen wij een zeer duurzaam huis bouwen dat geheel energie neutraal is als dat uw wensen zijn.

Tijdens het gehele proces kunnen wij u met onze ervaring van dienst zijn, uw vragen beantwoorden en tips geven.

Wat uw wensen en eisen ook zijn, als de architect uw droomhuis kan ontwerpen en tekenen, kunnen wij uw droomhuis bouwen.

Als erkende aannemer zorgen wij voor een huis dat zowel visueel als kwalitatief uw verwachtingen overtreft en jarenlang woonplezier garandeert.

huis-bouwen
Nieuw prefab gebouwd woonhuis

Wat kost een huis laten bouwen?

Wat zijn nu de exacte prijzen van huizen laten bouwen. Omdat er zoveel verschillende mogelijkheden zijn kom je automatisch terecht in verschillende prijzen.

De prijzen van een prefab nieuwbouwwoning zullen gemiddeld tussen de €70.000,- en €500.000,- euro liggen. Een nieuw te bouwen huis zal gemiddeld genomen rond de €220.000,- euro liggen. Deze genoemde bedragen staan compleet los van de bouwgrond of kavel wat u heeft moeten kopen.

Hoe groter het vloeroppervlakte van uw nieuwe woning wordt hoe duurder de uiteindelijke prijscalculatie zal zijn

Ontvang de exacte prijs..

Wilt u meer weten over de kosten voor het laten bouwen van uw nieuwe woning? Vraag dan eens geheel vrijblijvend de prijzen aan via ons offerte formulier.

Wij zullen binnen 2 werkdagen reageren met een indicatieve prijs voor het bouwen van uw woning.

Wij geven u binnen enkele dagen een goed inzicht over de kostprijs van het te bouwen project zodat u van tevoren weet of dit in uw budget past.

De kans is groot dat dit gemakkelijk binnen uw budget past, wij kunnen namelijk woningen bouwen voor een ton, dat is echt zeer goedkoop!

Wij houden onze prijzen altijd betaalbaar en zorgen ervoor dat de aangevraagde offerte interessant voor u is. Op de eerder gelinkte pagina vindt u de gemiddelde prijzen m3.

Wanneer een huis gebouwd wordt is het natuurlijk wel een kavel nodig. Dit kavel moet natuurlijk ook aangeschaft worden en daar moet ook voor betaald worden.

Vergelijk onze kosten met die van andere aannemersbedrijven en u zult zien dat u voordeliger uit bent dan u denkt. Aan de hand van uw wensen gaan we simpelweg berekenen wat de kosten ongeveer zullen zijn.

Deze berekening van de kosten is vaak erg nauwkeurig, u krijgt dus een goed beeld van de prijs voor het bouwen van u droomwoning.

Van casco tot afgewerkte woning

Wat ook een grote invloed op de prijs heeft is de keuze of u uw woning casco laat opleveren of dat u deze afgewerkt laat opleveren.

Een huis casco laten bouwen en opleveren betekent dat de bouw compleet gedaan is maar dat er aan afwerking niks gedaan is.

De bouw is dus wel inclusief kozijnen, deuren, elektriciteit punten, waterpunten, binnenwanden enzovoort.

Maar de het schilderen, vloeren leggen, keuken plaatsen, tegelen, badkamer plaatsen enzovoort is nog niet gedaan.

Als u redelijk handig bent kunt u er voor kiezen om deze afwerking geheel zelf te doen, dit bespaart natuurlijk een hoop kosten. Of u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om deze klus te laten uitvoeren door andere bedrijven.

U kunt er natuurlijk voor kiezen om een te bouwen woning compleet afgewerkt te laten opleveren.

In een nieuw te bouwen huis is het natuurlijk ideaal dat u de woning zo kunt laten afwerken precies zoals u dat wilt.

U kunt precies de vloer laten plaatsen die u wilt, de keuken op de plek waar u die wilt hebben, de nieuwe badkamer precies zo inrichten zoals het u bevalt enzovoort.

De casco woning door ons laten afwerken is een goed idee. Wij hebben contact en een samenwerkingsverband met allerhande bouwondernemingen die uw woning perfect kunnen afwerken.

Voordelen zelf bouw

Wat zijn de voordelen van zelf een woning bouwen? Wij hebben ze voor u op een rijtje gezet:

 • Goedkoper
 • Alles zelf kunnen bepalen, u wilt een slaapkamer beneden? Geen probleem.
 • Op uw budget letten
 • Leuk om met familie en vrienden te doen en dubbele bewoning te realiseren

Nadelen zelf bouwen

Uiteraard zijn er ook nadelen bij het zelf bouwen van uw woning;

 • Tijd van het bouwen duurt langer
 • Kwaliteit van de bouw
 • Kostprijs kan hoger oplopen

Prefab: huis uit een catalogus

Het is ook mogelijk om een te bouwen woning uit een catalogus te kiezen. Dit zijn dan prefab woningen die vooraf gefabriceerd worden in een werkplaats.

Dit gaat op een fabrieksmatige wijze, de delen van een woning kunnen simpelweg in een werkplaats geconstrueerd worden.

Deze manier van bouwen is natuurlijk veel goedkoper dan wanneer een woning op maat gebouwd moet worden. Doordat de maten vast zijn kan het veel sneller geproduceerd worden in werkplaatsen.

houtskeletbouw-woning-bouwen
Houtskeletbouw

Is een houten woning bouwen goedkoper?

Meestal wordt er gekozen om een huis te bouwen van steen. Maar een woning bouwen van hout is ook een zeer goede optie. Hout ziet er  mooi natuurlijk uit bovendien is hout een zeer goed bouwmateriaal.

Ook de natuurlijk isolatiewaarde van hout maakt het een interessant materiaal om mee te bouwen.

Wanneer een houten huis gebouwd wordt, wordt dit eigenlijk altijd gedaan met houtskeletbouw. Het houtskelet van de woning wordt uit hout vervaardigd waarna de woning verder afgebouwd kan worden.

Kosten aannemer

Bij het bouwen en verbouwen komen de kosten van een aannemer natuurlijk snel in beeld. Niet elke aannemer rekent het zelfde en hanteert het zelfde uurloon.

Ook zit er veel verschil in de inkoop van de materialen. Hoe groter de aannemer inkoopt hoe goedkoper het voor u wordt.

Ook is het arbeidsloon of het uurtarief van een aannemersbedrijf belangrijk. Zo willen de prijzen van het uurloon nog wel eens uiteenlopen van 25 euro per uur naar 45 euro per uur.

Dit heeft te maken met het grote van het bouwbedrijf en de kosten die zij moeten afdragen.

Klantgerichte aanpak

Een huis realiseren is natuurlijk niet iets wat u zomaar doet. Wij begrijpen dat er goed over nagedacht moet worden en dat het niet een beslissing is die niet over 1 nacht ijs gaat.

Wij kunnen u daarom begeleiden in de hele weg die vooraf gaat  aan deze grote stap. Zo kennen wij alle haken en ogen die om de hoek komen kijken wanneer iemand een eigen huis wilt (laten) bouwen.

Ook een zeer belangrijk aspect zijn de huis verbouwen kosten achterhalen. Dit kunt u snel en geheel vrijblijvend doen door ons offerte formulier in te vullen.

Denk bijvoorbeeld aan de gemeentelijke vergunningen die nodig zijn, aanleg van ondergrondse leidingen voor riool, water en elektriciteit.

Ook tijdens het bouwen van een huis blijven we natuurlijk uw steun en toeverlaat en kunt u altijd nog met vragen bij ons terecht.

Wij kunnen snel schakelen en zullen er voor zorgen dat het bouwen van uw huis helemaal vlekkeloos verloopt, en dat u uiteindelijk een tevreden gevoel overhoudt aan de samenwerking met de aannemer gigant.

Aannemer-Gigant
Aannemer-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!