Aanbouw

Laatste update: 17 maart 2016

U bent zich aan het oriënteren om meer informatie te verstrekken over een aanbouw aan uw woning. Dan bent u ook benieuwt wat een aanbouw kan gaan kosten? Op deze pagina zullen wij u alle informatie geven die nodig is.

Met een aanbouw vergroot u het woonoppervlakte van uw woning aanzienlijk. Het is een de oplossing om snel het woonoppervlakte te vergroten.

Als bouwbedrijf kunnen wij iedere soort verbouwing voor u realiseren. Of u nu op zoek bent naar een opbouw of een dakkapel geheel in stijl van het pand of juist een totaal andere architectuur:

Wij hebben de kennis en ervaring om dit voor u te verzorgen. Bij het realiseren van een aanbouw komen zeer veel aspecten kijken zoals bijvoorbeeld het egaliseren van de complete vloer, waardoor dit weer een geheel wordt met de vloer in uw woonkamer.

Aanbouwaanbouw

De meeste woonkamers en keukens worden op ten duur te klein en is de keuze tussen verhuizen of een aanbouw laten plaatsen best moeilijk te maken.

Bij het realiseren van een aanbouw levert het u direct meer m2 op bij uw vloeroppervlakte. Uw leefruimte kan wel 2x zo groot worden dan voorheen.

Het uitbreiden van uw huis kan snel en betaalbaar gerealiseerd worden. Ontdek de voor en nadelen van het verlengen van uw woning;

Voordelen

 • Grotere woonkamer of keuken
 • Meerwaarden van uw huis
 • Openslaande deuren naar de tuin
 • Meer licht in uw woning
 • Verhuizen niet nodig

De extra ruimte

Wie wil nu niet een paar extra m2 bij zijn of haar woning betrekken. Maar doordat er extra m2 bij het woonoppervlakte komen kunt u nu ook meerdere indelingenmogelijkheden creëren.

Bij een standaard woonkamer heeft u een looproute vanuit de gang naar de woonkamer met vaak twee tussendeuren.

Na het plaatsen van de aanbouw zal er veel meer ruimte ontstaan om uw woning anders te gaan indelen.

Mogelijkheden

Wat zijn de mogelijkheden voor het herinrichten van de woning? U kunt van alles creëren van tussen wanden tot aan het verplaatsen van uw eettafel.

De mogelijkheden zijn eindeloos als u meer ruimte in huis heeft. Wat natuurlijk wel belangrijk is als u een aanbouw wilt laten plaatsen is dat u wat meekrijgt van de kosten.

De kosten van het laten plaatsen liggen gemiddeld tussen de 15 en 20,000 euro voor een aanbouw van rond de 15 m2.

Aanbouw advies

Als aannemer Amsterdam doen wij meer dan  simpelweg het uitvoeren van een aanbouw.

U kunt in de eerste plaats bij ons terecht voor advies, wij nemen samen met u uw wensen en eisen door en geven bouw advies.

Daarna dragen wij zorg voor een vakkundige uitvoering van het bouwproces. Gedurende het gehele traject houden wij u op de hoogte en werken wij met u samen.

Dit is onderdeel van onze service: wij werken voor u. Wilt u bijvoorbeeld de kosten van een uitbouw weten? Vraag dan eens vrijblijvende een offerte aan!

Meerwaarde aanbouwaanbouw woning plaatsen

Door middel van uw leefruimte te vergroten in de aantal m2, zal uw woning ook meer waarden krijgen als u een aanbouw laat plaatsen.

Zorg dan ook dat de aanbouw een geheel gaat worden met uw oude woonkamer of slaapkamer. Let op de onderstaande aspecten:

 • Zorg voor een geheel nadat de aanbouw gebouwd is.
 • Zorg dat u veel daglicht binnen kunt krijgen.
 • Zorg ervoor dat u tuin bijpassend is.
 • Misschien is het een optie u keuken meteen te vergroten.
 • Zorg voor een schuifpui of openslaande deuren naar u tuin.

Eén geheel maken

Het laten maken van een aanbouw is een klus die enkele weken in beslag zal nemen. Het meeste werk van de aanbouw zit hem onder de grond de zogenoemde fundering.

Ook de verbinding met het bestaande huis is echter niet zo een twee drie gebeurt. Wilt u openslaande duren naar uw tuin of kiest u voor een simpele schuifpui?

Al deze keuze hebben invloed op de tijd van de werkzaamheden. Uiteraard is het het allermooiste om vanuit de binnenkant van de woning niet te kunnen zijn dat er aangebouwd is.

Door het opnieuw laten stucen van de woning en de vloeren te verlengen is dit zeker mogelijk. Een architect kan u hierin heel goed begeleiden en heeft veel ideeën waarmee hij u kunt helpen.

Kosten

De gemiddelde kosten van een aanbouw liggen al snel rond de 18.000 euro voor een kleinere uitbreiding. Voor een grotere luxe aanbouw kan dit bedrag wel oplopen tot aan 50.000 euro.

Lees hier de gemiddelde kosten van het aanbouwen van een woning in meters.

 • Aanbouw van 2 meter: Gemiddelde kosten €8.900
 • Aanbouw van 3 meter: Gemiddelde kosten €12.100
 • Aanbouw van 4 meter: Gemiddelde kosten €15.700
 • Aanbouw van 5 meter: Gemiddelde kosten €16.900
 • Aanbouw van 6 meter: Gemiddelde kosten €18.000

Voor een exacte specificatie van onze aanbouw prijzen kunt u vrijblijvend ons offerte aanvraagformulier invullen. Na ontvangst heeft u binnen maximaal 2 werkdagen een kostenspecificatie in uw mailbox.

Bent u  geïnteresseerd in onze diensten zoals een fundering herstellen of een aanbouw aan uw woning?

Wij beantwoorden met plezier al uw vragen, u kunt ook verder surfen over onze informatie aannemer site. U treft foto’s en informatie aan waar u mogelijk uw voordeel mee kunt doen.

Aanbouw zonder vergunning

Voor de meeste uitbouwen is het verstrekken van een vergunning van de gemeente nodig. De meeste mensen kiezen voor een uitbouw in de achtertuin en zijn de omgevingsvergunningen een stuk soepeler dan het bouwen van een aanbouw in de voortuin.

Wanneer mag je een aanbouw plaatsen zonder vergunning? Wij hebben de nieuwe regels even voor u op een rijtje gezet;

 • De maximale uitbreiding naar de grens van de aanbouw mag 4 meter zijn
 • Er mag tot aan 100 m2 vloer oppervlakte gebouwd worden
 • Maximale lengte van de gehele woning mag net langer zijn dan 14 meter

Natuurlijk willen deze regelgeving nog wel eens veranderen maar in ieder geval heeft u nu even een idee hiervan.

Meerwaarde woning

Omdat u meer beloopbare m2 gaat creëren zal de waarde van uw woning door het aanbrengen van de aanbouw flink omhoog gaan.

Let wel op de volgende aspecten die een grote invloed zullen hebben op de waarde verhoging;

 • Zorg dat uw woning een geheel wordt met uw aanbouw
 • Zorg voor de zelfde stenen van de buitengevel
 • Zorg voor veel daglicht
 • Kies voor openslaande deuren naar de tuin
 • Kies voor een ruime keuken

Aanbouw offerte aanvragen

U wilt een aanbouw maar u wilt natuurlijk eerst duidelijkheid over de prijs of de aanbouw offerte van een eventuele aan uw woning.

De beste oplossing hiervoor is om een offerte aan te vragen op onze website. Geef zo duidelijk mogelijk aan wat de huidige situatie is van de woning en hoe u de aanbouw graag geplaatst wilt hebben.

Denk hierbij aan de details als de materialen, de maten van de aanbouw die u voor ogen heeft, wanneer het moet gebeuren en wat voor afwerkingsniveau u graag wenst voor uw aanbouw.

Als de offerte aanvraag bij ons binnen komt zullen we met alle nauwkeurigheid een offerte opmaken.

Bij eventuele onduidelijkheid over uw wensen aangaande de aan/uitbouw zullen we contact  met u opnemen om alles duidelijk te krijgen om een duidelijk offerte op te kunnen maken.

Aanbouw
3.75 4 votes