Binnendeuren laten plaatsen

Binnendeuren kunt u in verschillende soorten een maten kopen en laten plaatsen. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw deuropeningen te vernieuwen.

Wilt u een binnendeur plaatsen of vervangen? dan wilt u ook graag weten wat het vervangen en opnieuw plaatsen gaat kosten.

Leest u op deze pagina alles over de kosten van binnendeuren vernieuwen en de plaatsing hiervan.

 • Wat kost een nieuwe binnendeur inclusief het kozijn?
 • Wat zijn de kosten van al mijn binnendeuren vervangen?
 • Hoe lang duurt het laten plaatsen van een binnendeur?
 • Welke binnendeuren zijn het goedkoopst?

Natuurlijk is het vernieuwen van alle binnendeuren in uw woning niet heel goedkoop maar in onze ogen hoeft een nieuwe binnendeur laten vervangen en opnieuw te plaatsen ook niet duur te wezen.

De gemiddelde prijzen van binnendeuren variëren ook enorm. Leest u hier alles over de gemiddelde vervanging kosten van verschillende soorten binnendeuren.

Kosten binnendeur plaatsen

Wat kost een binnendeur laten plaatsen? En wat kost het om een oude binnendeur te laten vervangen voor een compleet nieuwe deur? In het onderstaande kostenoverzicht vind u de exacte prijzen voor het laten vervangen van verschillende soorten binnendeuren:

Kostenindicatie voor een binnendeur plaatsen of vervangen:

Binnendeur plaatsen of laten vervangenKosten per deur
Nieuwe opdekdeur afhangen (inclusief monteren hang- en sluitwerk en scharnieren)€80 tot aan €150
Nieuwe stompe deur afhangen (inclusief monteren hang- en sluitwerk en scharnieren)€80 tot aan €145
Kozijnen vervangen of plaatsen €85 tot aan €200
Buitendeur opnieuw vervangen en plaatsen€200 tot aan €380
binnendeuren-plaatsen

Gemiddelde kosten voor binnendeur plaatsen of vervangen

De gemiddelde kosten die wij berekenen voor het vervangen van een oude binnendeur en het plaatsen van een nieuwe liggen tussen de €80 en €150 per deur.

Dit bedrag is voor de plaatsing en exclusief het aanschaf prijs van een nieuwe deur. U kunt ook kiezen voor het uurtarief wat wij berekenen voor de plaatsing. Het gemiddelde uurtarief van onze timmermannen ligt tussen de €40 en €60,-

De prijs is grotendeels afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de opdracht die u ons geeft.

Opdekdeur vervangen en plaatsen

De kosten voor het laten plaatsen of vervangen van de binnendeur afhangen hebben groot en deels te maken met welke soort deur u vervangen wilt. Zo zijn er 2 verschillende soorten binnendeuren:

 • Een opdekdeur
 • Een stompe deur

Een nieuwe opdekdeur valt voor de helft op het kozijn en kan afgehangen worden met mooie paumelle scharnieren ( deze zijn veel mooier dan normale deurscharnieren) Deze opdekdeuren laten minder tocht door en zijn makkelijk en goedkoper om te laten plaatsen.

Stompe deur vervangen en plaatsen

Stompen duren vallen geheel in het geplaatste kozijn. Deze deuren moeten worden afgehangen met scharnieren omdat ze een stuk zwaarder zijn dan een stompe deur. Vandaag de dag worden deze deuren vaak gebruikt als moderne binnendeuren.

Een stompe deur is niet zo makkelijk te plaatsen als een opdekdeur. Daarom is het plaatsen of vervangen van deze soort deuren wel iets duurder dan de prijs van een opdekdeur afhangen.

Kozijnen vervangen en plaatsen

Belangrijk om te weten is als u uw bestaande deur opnieuw laat plaatsen het oude kozijn te controleren. Als wij in een woning nieuwe binnendeuren plaatsen dan komt het vaak voor dat het oude kozijn ook vervangen moet worden. We willen natuurlijk niet dat de nieuwe deur scheef komt te hangen. Leest u hier alles over de kosten van het vervangen van oude kozijnen.

Hoe plaatsen wij een deur?

Benodigde tijd: 2 dagen.

Een oude deur vervangen en een nieuwe deur laten plaatsen is voor onze timmermannen een niet al te grote klus. Echter moeten wij nauwkeurig te werk gaan met het afhangen en het plaatsen van de nieuwe scharnieren. Leest u hier ons stappenplan hoe een deur geplaatst wordt:

 1. Nieuwe deur op maat maken (inkorten)


  Wij zullen beginnen met het bestaande kozijn op verschillende plaatsen op te meten. Het is belangrijk dat het kozijn zowel aan de linkerzijde als rechterzijde de zelfde maat heeft. Mocht dit niet het geval zijn dan zou dit betekenen dat de deuropening scheef staat.

  Elke deur zal moeten worden afgeschaafd en moeten worden gefreesd i.v.m de scharnieren en het hang- en sluitwerk.

  deur inkorten

 2. Scharnieren plaatsen


  Nu de deur op de juiste maat is gezaagd of is geschaafd is het tijd om de scharnieren te plaatsen. De scharnieren plaatsen wij 15 cm vanaf de boven- en onderkant van de deur. Met een vreesmachine zullen wij de scharnieren infrezen zodat deze exact passen en niet uitsteken.

  scharnieren plaatsen nieuwe deur

 3. Deur afhangen in kozijn


  Nu de scharnieren zijn bevestigd aan de deur is het nu tijd om de deur in het kozijn te hangen. Het afhangen van een deur is het moeilijkste van de gehele klus. We zetten de deur open en zullen deze iets ophogen met latjes of wiggen. Op deze manier kan de deur makkelijker de juiste hoogte bereiken.

  Als de deur op de juiste hoogte in het kozijn is geplaatst dan kunnen de scharnieren worden vastgeschroefd.

  deur-vervangen-en-plaatsen

 4. Hang-en sluitwerk bevestigen


  Nu wij de deur perfect passend in het kozijn hebben geplaatst kunnen wij beginnen met het plaatsen van het hang- en sluitwerk. Voor een binnendeur kan er een goedkoop slot worden gebruikt (indien nodig) Ook de deurkruk hoeft niet heel duur te wezen. Mits u een design deurkruk wilt laten monteren.

  hang-en sluitwerk deur bevestigen

Welke binnendeur is het goedkoopste?

Het kiezen van de juiste deur is geheel afhankelijk van de stijl van u woning. De kosten van nieuwe binnendeuren met of zonder hang- en sluitwerk zijn erg afhankelijk van uw eigen keuze. Wilt u een goedkope binnendeur laten plaatsen kies dan voor een opdekdeur.

U kunt in de bekende bouwmarkten goedkope binnendeuren aanschaffen al vanaf 80,- euro per deur. Maar ook een duurdere keuze is mogelijk. Bijvoorbeeld hardhouten deuren die gemiddeld rond de 600,- euro per stuk kosten.

Kozijnen vervangen

Mocht u kiezen voor hardhouten deuren maar uw heeft nog oude aluminium kozijnen dan is het misschien verstandig uw kozijnen meteen te laten vernieuwen. Houten kozijnen horen natuurlijk bij houten binnendeuren.

Echter kunt u ook altijd de keuze maken om de oude kozijnen op te laten knappen.

Ga hiervoor in overleg met een schildersbedrijf die exact weet hoe het schilderen van kozijnen in zijn werk gaat.

Oude deuren opkappen

Als u geen groot budget heeft en flink wilt besparen op het vervangen van uw oude deuren dan is het opknappen natuurlijk ook een optie.

Als je twijfelt tussen nieuwe deuren of het opknappen van de oude deuren dan is het in sommige gevallen zo dat nieuwe deuren wel eens veel goedkoper kunnen uitvallen dan het laten opknappen van de oudere binnendeuren.

Als je oude deuren in uw huis niet meer mooi zijn dan kunt u dus overwegen ze zelf te vernieuwen door opnieuw te schilderen of te beplakken met folie.

Leest u hier de meest gebruikte oplossingen om je deuren er weer als nieuw uit te laten zien:

 • Zelf schuren en schilderen van de oude deuren.
 • Vervang zelf het hang- en sluitwerk
 • Nieuw glas plaatsen in de deuren.
 • Zelf folie bekleding aanschaffen en plakken.

Vervangen en plaatsen binnendeuren

Wij houden rekening met iedere stijl en ieder budget. Wanneer uw budget ons duidelijk is zullen we laten zien welke deuren binnen uw budget vallen waarna u een goede keuze kunt maken.

In ons assortiment vindt u altijd een exemplaar dat aan al uw eisen voldoet.

Deuren voor uw budget: dat is waar wij sterk in zijn.

Dankzij ervaring en een uitgebreid netwerk kunnen wij u ieder type deur leveren tegen zeer concurrerende prijzen.

Uiteraard gaat kwaliteit bij ons voorop, maar wij geloven dat kwaliteit en een goede prijs zeer goed samen gaan.

Wij zorgen voor de levering en indien gewenst ook de plaatsing (deur afhangen) van de door u gekozen binnendeuren.

verschillende-soorten-binnendeuren

Binnendeuren

Mooie binnendeuren kunnen een ruimte een heel andere (betere) uitstraling geven dus we zetten hier de opties voor mooie betaalbare binnendeur opties op een rij. Bekijk de binnendeur offerte

Het kiezen van de juiste binnendeur dient met zorg te gebeuren en zeker als we het hebben over het afhangen van de binnendeuren.

Een gemiddelde woning heeft al gauw tien binnendeuren.

Omdat de deuren veel gebruikt worden en vaak in het zicht zijn is het belangrijk dat u naast kwalitatief goede deuren ook kiest voor deuren die er goed uitzien.

Gelukkig is er een groot assortiment aan deuren met zeer verschillende uiterlijkheden. U wilt natuurlijk wel dat deze deuren iets toevoegen aan uw huis en juist geen afbreuk doen aan de stijl.

De juiste keuze maakt een ruimte helemaal af.

U kunt natuurlijk alle kanten op: één stijl aanhouden of juist kiezen voor verschillende, bijpassende exemplaren voor iedere kamer.

Vaak zien we dat eenzelfde deur door het gehele huis het (in onze ogen) mooiste resultaat geeft.

Daarbij heeft u zeer veel keuze uit verschillende soorten materiaal of verschillende stijlen: landelijk, robuust, klassiek, modern, hout, kunststof, glas, de Aannemer-Gigant levert ze in alle soorten.

Wij hebben binnendeuren voor iedere toepassing. En uiteraard zullen wij met onze perfecte service ervoor zorgen dat de deuren goed afgehangen worden zodat ze sluiten zoals dat de bedoeling is.

Advies

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden of een goed advies? Neem contact met ons op. Wij vertellen u graag over de mogelijkheden en beantwoorden al uw vragen.

Samen met u kijken wij naar de beste oplossing. Zo kunt u ons vertellen wat de eisen en wensen zijn aan de deuren.

Ook kan het helpen om een foto van de kamers in uw woning door te sturen zodat wij kunnen kijken welke binnendeuren daar het best bij passen.

Uiteraard is het voor ons ook handig om te weten wat het budget voor de deuren is. Met al deze informatie lukt het ons eigenlijk altijd om de perfecte deur voor onze klanten te vinden.

Ook kunt u direct een geheel vrijblijvende offerte aanvragen. Laat u verrassen door onze kwaliteit en prijzen van onze binnendeuren.

Als u overigens ook nieuwe deurkozijnen heeft kunnen wij dat uiteraard ook voor u maken in onze eigen timmerfabriek.

Als er nieuwe binnendeuren worden geplaatst is het natuurlijk extra mooi als er ook mooie kozijnen omheen zijn geplaatst.

Deuren afhangen snel en voordelig

Als aannemersbedrijf voeren wij allerlei andere bouw gerelateerde opdrachten uit, in en rondom uw huis. Zo hoort ook het afhangen van de binnendeuren die wij leveren bij ons takenpakket.

U kunt uiteraard bij ons terecht voor het laten afhangen van nieuwe binnendeuren tegen prijzen die betaalbaar zijn.

Dit hoort namelijk bij onze service voor het leveren van de deuren.

Het plaatsen van binnendeuren door medewerkers van de Aannemer-Gigant gebeurt snel en vakkundig.

Wij zijn gewend om complexe woning verbouwingen uit te voeren dus u kunt er van uitgaan dat het afhangen van deuren ons perfect afgaat.

Onze vakmannen hebben alle kennis en kunnen alle type deuren tegen aantrekkelijke prijzen plaatsen.

Prijzen berekenen

Om duidelijkheid in de kosten voor uw nieuwe binnendeuren te krijgen zal de totaalprijs van de binnendeuren berekend moeten worden.

Deze rekensom lijkt heel simpel, namelijk: het aantal deuren x de prijs van 1 deur. Maar gelukkig voor u werkt het iets anders.

Wanneer er meerdere deuren bij ons worden gekocht, iets wat meestal het geval is, zal er korting over de deuren berekend worden. Dus hoe meer deuren u koopt des te goedkoper de prijs per deur wordt.

Offerte voor binnen- en buitendeuren

Met een offerte heeft u direct scherp wat de kosten zullen zijn voor nieuwe buitendeuren of binnendeuren in uw huis, al dan niet met plaatsen.

Wat belangrijk is om te vermelden in de offerteaanvraag voor binnendeuren zijn de maten van de betreffende deuren. Welke deuren u graag wilt hebben.

Of er ook nieuwe deurkozijnen nodig zijn en of u de binnendeuren zelf gaat plaatsen of dat u wilt dat ook wij de binnendeuren voor u plaatsen en ophangen.

Met deze informatie kunnen wij een heldere offerte maken die u snel inzicht geven in de prijs voor uw nieuwe binnendeuren en eventuele werkzaamheden die wij zullen moeten uitvoeren.

Hoeveel kost het om de binnendeuren te laten plaatsen?

website van het jaar

Het plaatsen van binnendeuren varieert in de prijs omdat u te maken krijgt met bepaalde punten waar u rekening mee moet houden. Zo dat u ongeveer een richtprijs hebt voor het plaatsen. Het aantal deuren, wat voor deurkozijnen heeft u, wat is u deurhoogte. Dat zijn allemaal belangrijke punten waar u rekening mee moet houden bij het maken van u keuze. Leest u alles over de kosten van het plaatsen van uw binnendeuren verder op deze pagina.

Aannemer-Gigant
Aannemer-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!